Spravna velikost nahubku ??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2009 14:10
sunin

XXX.XXX.126.103

Ahoj,
mam takovy problemek,hledam hledam na netu a nemuzu najit nic otom jak spravne ma sedet nahubek psovi a uz vubec ne zadny obrazekbud spatne hledam nebo nevim.

Dnes jsme koupili novy kosik......na dobrmana sem samo shanela kos dobrman-pes,koupila ho pac sem psa nemela sebou a doma mi to prijde jako kos na mamuta a nevim jestli ho vymenit za dobrman-fena nebo jakej.
Je mu hodne volnej,misto za usima ma pasek za krkem,ale licnice mu hezky sedi muze si zivnout uplne v pohode,ale zas pri sikovnem pohybu ho sunda.
Muzete prosim prispet svymi psimi fotkami s nahubkem at muzu srovnat jak to maji vasi pesani,nebo prosim o komentar k temto fotkam co se tyce vhodne velikosti.
Moc diiiik Misa

16.4.2009 14:11
sunin

XXX.XXX.126.103

sunin napsal(a):
Ahoj,
mam takovy problemek,hledam hledam na netu a nemuzu najit nic otom jak spravne ma sedet nahubek psovi a uz vubec ne zadny obrazekbud spatne hledam nebo nevim.

Dnes jsme koupili novy kosik......na dobrmana sem samo shanela kos dobrman-pes,koupila ho pac sem psa nemela sebou a doma mi to prijde jako kos na mamuta a nevim jestli ho vymenit za dobrman-fena nebo jakej.
Je mu hodne volnej,misto za usima ma pasek za krkem,ale licnice mu hezky sedi muze si zivnout uplne v pohode,ale zas pri sikovnem pohybu ho sunda.
Muzete prosim prispet svymi psimi fotkami s nahubkem at muzu srovnat jak to maji vasi pesani,nebo prosim o komentar k temto fotkam co se tyce vhodne velikosti.
Moc diiiik Misa

mam pocit jak kdyby to pod krkem mel moc dlouhy ale vim prd jak presne ma sedet kosik....donedavna nam sedel kos na kokra

16.4.2009 14:12
sunin

XXX.XXX.126.103

sunin napsal(a):
mam pocit jak kdyby to pod krkem mel moc dlouhy ale vim prd jak presne ma sedet kosik....donedavna nam sedel kos na kokra

16.4.2009 14:13
sunin

XXX.XXX.126.103

16.4.2009 14:17
hillary

XXX.XXX.1.235

sunin napsal(a):
jeste posledni

Jak říkám, Miško,velkej jak blázen.A nejlepší je vzít Arona ssebou a vyzkoušet tam..A pokud jsou prodavačky šikovný,poradí.Takhle by mi Toníka zakous,kdyby měl zas ,,krámy".

16.4.2009 14:18
tancoska

XXX.XXX.64.4

sunin napsal(a):
jeste posledni

Já bych řekla že mu je fakt velký.Hlavně by se nemělo to kovový dotýkat nosu,je to asi pro psa nepříjemný a pod tím krkem to má taky dost dlouhý.Nejlepší je mít psa sebou a zkoušet.Já mám stafbula a košík mám na boxera.Sedí mu dobře,může otevřít tlamu na max.Vyfotím ho a za chvilku to sem dám.

16.4.2009 14:21
odberryho

XXX.XXX.206.44

sunin napsal(a):
jeste posledni

také to prodloužené kovové, kam je pak uchycený řemínek, by mělo vést přes lícní kosti a ne až pod hlavou. Fakt je lepší vzít pesana sebou a zkoušet na místě. Foto v koši bohužel nemám, ale určo sem někdo šoupne dobře sedící košík.

16.4.2009 14:21
sunin

XXX.XXX.126.103

tancoska napsal(a):
Já bych řekla že mu je fakt velký.Hlavně by se nemělo to kovový dotýkat nosu,je to asi pro psa nepříjemný a pod tím krkem to má taky dost dlouhý.Nejlepší je mít psa sebou a zkoušet.Já mám stafbula a košík mám na boxera.Sedí mu dobře,může otevřít tlamu na max.Vyfotím ho a za chvilku to sem dám.

super dikec predem i za fotky.....no asi mi nic jinyho nezbyde nez nalozit do auta a jet zkusit aji s pejsou

16.4.2009 14:27
tancoska

XXX.XXX.64.4

odberryho napsal(a):
také to prodloužené kovové, kam je pak uchycený řemínek, by mělo vést přes lícní kosti a ne až pod hlavou. Fakt je lepší vzít pesana sebou a zkoušet na místě. Foto v koši bohužel nemám, ale určo sem někdo šoupne dobře sedící košík.

Košík na boxer-pes ale stafbulovi sedí.

16.4.2009 14:29
sunin

XXX.XXX.126.103

tancoska napsal(a):

ajo ale taky vam jdou licnice spis za hlavu nez za usi.
no jooo mam furt pocit ze mam velkyho psa a tak sem mu chtela doprat super extra velkej kosik a ono prd

16.4.2009 14:30
tancoska

XXX.XXX.64.4

tancoska napsal(a):

Tak teď na fotce to má taky dost na tom krku ale není to fest a ani mu to nepřekáží.Když v něm běhá tak to na ten krk tak nedolíhá.

16.4.2009 14:37
albona

XXX.XXX.8.6

tancoska napsal(a):
Tak teď na fotce to má taky dost na tom krku ale není to fest a ani mu to nepřekáží.Když v něm běhá tak to na ten krk tak nedolíhá.

my máme náhubek takto - viz foto....
je to náhubek na nějakýho velkýho knírače - psa či na co.... košík pro berňáka psa nám začal být malý po jednom roce....
dole pod krkem to má taky trochu větší, ale ne moc a přes tu srst mu to nevadí.... tlamu otevře úplně naplno....
vyzkoušeli jsme snad všechny košíky co měli, tenhle nám sednul nejlíp....fakt to chce mít psa s sebou

16.4.2009 14:41
sunin

XXX.XXX.126.103

albona napsal(a):
my máme náhubek takto - viz foto....
je to náhubek na nějakýho velkýho knírače - psa či na co.... košík pro berňáka psa nám začal být malý po jednom roce....
dole pod krkem to má taky trochu větší, ale ne moc a přes tu srst mu to nevadí.... tlamu otevře úplně naplno....
vyzkoušeli jsme snad všechny košíky co měli, tenhle nám sednul nejlíp....fakt to chce mít psa s sebou

no jo asi mi nic jineho nezbyde nez vzit auto a pesa a jet tam s nim.
Je fakt ze mu uplne shora doleha na nos a to mu musi byt neprijemne.
Takto nam sedel ten kokrspaneli kos asi to pujde blbe videt ale jak z neho rostl tak mu tlacil na cumec zepredu

16.4.2009 14:56
lucies

XXX.XXX.117.158

sunin napsal(a):
no jo asi mi nic jineho nezbyde nez vzit auto a pesa a jet tam s nim.
Je fakt ze mu uplne shora doleha na nos a to mu musi byt neprijemne.
Takto nam sedel ten kokrspaneli kos asi to pujde blbe videt ale jak z neho rostl tak mu tlacil na cumec zepredu

Určitě vem psa a jeď tam a zkoušej.
Ten tvůj košík má úplně blbý tvar, je jakoby do špičky. Správný košík se má ale směrem k čumáku jakoby rozevírat - tj. zvedat nad nos a klesat pod tlamu, aby ji pes mohl pohodlně otevřít. Kov nesmí doléhat na nos, nesmí tlačit do očí. Lícnice si ohneš, ale zbytek neupravíš. Vlastně jediné, co se psa dotýká, je měkká páska na horní čelisti (na ní košík leží) a jinak nic, pouze se lehce dotýkají lícnice a pak samozřejmě pásek za ušima. Přikládám fotku mojí feny, košík jí podle mě sedí dobře. Ještě by mohl být malinko větší, aby se jí tam nekrčil jazyk, ale myslím, že je to ještě v normě.

16.4.2009 15:12
sunin

XXX.XXX.126.103

lucies napsal(a):
Určitě vem psa a jeď tam a zkoušej.
Ten tvůj košík má úplně blbý tvar, je jakoby do špičky. Správný košík se má ale směrem k čumáku jakoby rozevírat - tj. zvedat nad nos a klesat pod tlamu, aby ji pes mohl pohodlně otevřít. Kov nesmí doléhat na nos, nesmí tlačit do očí. Lícnice si ohneš, ale zbytek neupravíš. Vlastně jediné, co se psa dotýká, je měkká páska na horní čelisti (na ní košík leží) a jinak nic, pouze se lehce dotýkají lícnice a pak samozřejmě pásek za ušima. Přikládám fotku mojí feny, košík jí podle mě sedí dobře. Ještě by mohl být malinko větší, aby se jí tam nekrčil jazyk, ale myslím, že je to ještě v normě.

jj uz je mamca doma a uz jedem i s pejskem.diky lucies popsala jsi to hezky.
jak dojedem zpet vyfotim a ukazu co jsme poridili

16.4.2009 15:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

sunin napsal(a):
Ahoj,

Moc diiiik Misa

Tvůj koš je opravdu veliký a ještě hodně blbýho tvaru - měl by být hlubší, aby mohl pes pořádně otevřít tlamu! pokud by sis koupila s tímto tvarem menší, aby psovi seděl, tak v něm nebude moct v teple ani dýchat. Ideál na dobrmana je tohle:

16.4.2009 16:03
kalliope

XXX.XXX.235.85

sunin napsal(a):
Ahoj,

Moc diiiik Misa

no my máme tento a mohl by být o něco menší. Pro psa je sice hodně pohodlný, ale když by chtěl tak by si ho sundal. V podstatě já ani netuším, jak má psovi sedět košík a ve zveráčích mi neporaili nikde, vždycky jen to je dobrý to je dobrý, jen aby prodali, ale že měl košík skoro přes oči, to jim nevadilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík