Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2006 19:39

Mám dost veliký problém moje fenka NO 3roky vrčí na psy. Na nějaké ale častěji ano. Když vidím že nějaký pes jde tak ji řeknu sedni a když je u nás tak ensmíš. Pejsek se přibližuje(at je to štěně, něbo dospělý) takl na něj vyjeě a vrčí. Potřebovala bych poradit jak postupovat. Vždy ji potrestám ale je to stejné. Na velké psy nevrčí ale na ty malé jo...prosím pomoc....děkuji

19.4.2006 08:00

pupy napsal(a):
Mám dost veliký problém moje fenka NO 3roky vrčí na psy. Na nějaké ale častěji ano. Když vidím že nějaký pes jde tak ji řeknu sedni a když je u nás tak ensmíš. Pejsek se přibližuje(at je to štěně, něbo dospělý) takl na něj vyjeě a vrčí. Potřebovala bych poradit jak postupovat. Vždy ji potrestám ale je to stejné. Na velké psy nevrčí ale na ty malé jo...prosím pomoc....děkuji

Mám obdobný problém, moje NB vrčí, pokud je na vodítky a někdo ze strachu zvedne malého psa. Kdyby ho nechal na zemi, tak si s nim bude hrát, když po ní vyjede, bude ho ignorovat. Ale cokoli je v náručí, to ji dost rozruší. Taky nevím co s tím.

19.4.2006 12:21

pupy napsal(a):

19.4.2006 14:59

sharpik napsal(a):
Mám obdobný problém, moje NB vrčí, pokud je na vodítky a někdo ze strachu zvedne malého psa. Kdyby ho nechal na zemi, tak si s nim bude hrát, když po ní vyjede, bude ho ignorovat. Ale cokoli je v náručí, to ji dost rozruší. Taky nevím co s tím.

teda když půjdu s malým psem kolem Vás a Váš pes začne vrčet tak si jej taky raději zvednu. Dělejte s výchovou něco, nebo choďte alespoň s náhubkem nebo budem dělat "bojim bojim". I malí chodí po ulicích.

19.4.2006 15:24

avi napsal(a):
teda když půjdu s malým psem kolem Vás a Váš pes začne vrčet tak si jej taky raději zvednu. Dělejte s výchovou něco, nebo choďte alespoň s náhubkem nebo budem dělat "bojim bojim". I malí chodí po ulicích.

I já mám velkého psa, který se otáčí (ale nevrčí) za každým psem, nejen malým. Ale někteří majitelé zvláště těch malých špuntů jsou přímo neuvěřitelní. Stalo se mi, že za námi přiběhlo cosi mrňavého, pomalu to ani nebylo vidět, a zubama se to hnalo po mém psovi, který byl v tu chvíli zrovna zaujat čtením v psích novinách. Ten mrňous by ho byl snad kousl! Můj pes se samozřejmě ohnal, až košíkem (který samozřejmě měl!) to cosi málem rozetřel po zemi. A páníčci? Chválili toho svého bohatýra, jak je úžasný, že si troufá na velkého psa!!! Takže o výchově to je, ale někdy je třeba vychovat i pány.

19.4.2006 17:35

sharpik napsal(a):

dovolím si vás raději odkázat na stránky pana Desenského www.dogs.erbak.com,
ale pro začátek ve zkratce - psa bych neposazovala, jen ho tím upozorňujete, že se něco děje. Lepší je ho donutit, aby šel u nohy a koukal na Vás - nikdy nesmí koukat na to, na co se chystá zavrčet. (tedy pokud už sedni, tak s povelem ke mně - tak, aby koukal na vás a k okolí byl zády. Je jedno jestli ho fixujete na pamlsek, hračku... dál ze zásady nenapínat vodítko a netahat k sobě, ale nechat povolené, pokud ho napne pes, škubnout a zas povolit.
Pokud máte pocit, že vrčí ze strachu (obvykle se to pozná tak, že včí spíš na větší psy, spíš když je na vodítku než na volno...), je lepší než psa seřvat ho s úsměvem uklidnit, něco jako "no abys ses nezbláznil, vždyť ti nikdo nic nedělá...- neboli ukázat psovi, že nemá dúvod se bát.
ale víc toho skutečně najdete u p. Desenského

Přidejte reakci

Přidat smajlík