Zdravím pejskaře a mám dotaz - máme malého dvoukilového jorkšíra a žijeme u lesa, v přírodě, kolem se vyskytuje plno zvěře včetně dravců. Tuhle jsme viděli zajocha a s hrůzou si uvědomili, že to naše jorkšíří pískle by se do zajíce velikostně vešlo minimálně dvakrát a když draví ptáci uloví zajocha, tak tohle mrně pro ně nebude žádný problém. Setkali jste se s tím, že by dravec odnesl minipsa? Jak velká je pravděpodobnost, že by se to mohlo stát? Kolem domu se pohybuje a ven chodí navolno. Jde ptactvo nějak odradit, aby ho nebralo jako potenciální kořist? Díky.
hancus
napsal(a):
Zdravím pejskaře a mám dotaz - máme malého dvoukilového jorkšíra a žijeme u lesa, v přírodě, kolem se vyskytuje plno zvěře včetně dravců. Tuhle jsme viděli zajocha a s hrůzou si uvědomili, že to naše jorkšíří pískle by se do zajíce velikostně vešlo minimálně dvakrát a když draví ptáci uloví zajocha, tak tohle mrně pro ně nebude žádný problém. Setkali jste se s tím, že by dravec odnesl minipsa? Jak velká je pravděpodobnost, že by se to mohlo stát? Kolem domu se pohybuje a ven chodí navolno. Jde ptactvo nějak odradit, aby ho nebralo jako potenciální kořist? Díky.
stává se to a riziko určitě hrozí, ale nebála bych se ani moc teď, když mají dravci dost potravy, která je na polích zatím dobře viditelná, ale spíš přes zimu, nebo jak vyroste všechno na polích, a hlodavci se budou mít kam schovat ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
stává se to a riziko určitě hrozí, ale nebála bych se ani moc teď, když mají dravci dost potravy, která je na polích zatím dobře viditelná, ale spíš přes zimu, nebo jak vyroste všechno na polích, a hlodavci se budou mít kam schovat ...
No já bych dávala pozor. Známá kamošky si koupila dost drahé miminko yorka a venčila..Jednoho dne šla s pidi yorkem na pole a odnesl jim ho sokol či co to bylo. Už ho neviděla :(
hancus
napsal(a):
Tohle bych vážně moc neřešila. Historek o tom, jak dravec unesl jorka, se sice pár vyskytuje, ale bůhví kde se vzaly. Chudáci dravci to pak odnesou špatnou pověstí. Pro naše dravce je jork poněkud velká a zbytečně nebezpečná kořist. Na káně je moc kousavý, to si raději chytí myš nebo nezkušené zaječí mimino.
hankamrkev
napsal(a):
Tohle bych vážně moc neřešila. Historek o tom, jak dravec unesl jorka, se sice pár vyskytuje, ale bůhví kde se vzaly. Chudáci dravci to pak odnesou špatnou pověstí. Pro naše dravce je jork poněkud velká a zbytečně nebezpečná kořist. Na káně je moc kousavý, to si raději chytí myš nebo nezkušené zaječí mimino.
myslím, že káně kroužící po obloze neví, že to cosi ve velikosti zajíce březňáka je kousavý
hankamrkev
napsal(a):
Velká kořist? když uloví zajocha, který je dvakrát takový, tak o tom docela pochybuju, že by to pro ně bylo moc velký. Myslíte, že by k něčemu bylo třeba nějaké kšíry třeba se zrcátkem nebo nějakou odrazkou, aby je to odradilo?
hankamrkev
napsal(a):
Taky bych to neřešila! Upřímně řečeno, nevěřím tomu, že se dravý pták snese cca 10 -20 metrů ode mě a odnese mi psa. Tak oprsklí ještě čeští dravci nejsou!
Myslím, že ty vyprávěnky o sebraných jorčích štěňatech jsou taková pejskařská latina.
Lucie
pinoha
napsal(a):
Taky bych to neřešila! Upřímně řečeno, nevěřím tomu, že se dravý pták snese cca 10 -20 metrů ode mě a odnese mi psa. Tak oprsklí ještě čeští dravci nejsou!
Myslím, že ty vyprávěnky o sebraných jorčích štěňatech jsou taková pejskařská latina.
Lucie
zas taková pejskařská latina to není, protože nevím jak kde, ale poslední dobou se u nás začíná rozmáhat sokolnictví, a ochočení dravci z člověka žádnej respek nemají - když jdu s koněm ven tak potkám nějakýho krátkodobě ulítnutýho dravce s rolničkou co chvíla! Než jsme se přestěhovali, tak o dědinu od nás jich měl kluk taky několik, a je to tak 3 roky zpět, co měl zrovna jeden z jeho ptáků takovýhle "zářez na pažbě". Bylo to ale něco většího než káně a nebálo se to nalítávat ani na vzdálenost několika metrů od koně.
pinoha
napsal(a):
Lucie
musím tě zklamat loni vlétě mi spadla lovící poštulka na záda kdzž jsem plela a kánata mi berou drůbež ze dvora a to jestli tam jsem nebo ne vůbec neřeší a klidně mi drapne 3-4kg těžkou kachnu nebo slepici metr ode mne.jediné co na ně platí je že se po dvoře nebo v blízkosti drúbeže pohybuje větší zvíře koza ovce kůnˇˇ to jediné pomáhá.začátkem roku ukazovali ve zprávách jak nějaký dravec na yorka zaútočil.takže na tom něco bude
kessi
napsal(a):
musím tě zklamat loni vlétě mi spadla lovící poštulka na záda kdzž jsem plela a kánata mi berou drůbež ze dvora a to jestli tam jsem nebo ne vůbec neřeší a klidně mi drapne 3-4kg těžkou kachnu nebo slepici metr ode mne.jediné co na ně platí je že se po dvoře nebo v blízkosti drúbeže pohybuje větší zvíře koza ovce kůnˇˇ to jediné pomáhá.začátkem roku ukazovali ve zprávách jak nějaký dravec na yorka zaútočil.takže na tom něco bude
U nás na chalupě taky sousedce odnesla káně slepici přímo před očima, a když můj pes plaval v rybníku ,nalétával na něj dost velký dravec, nevím co to bylo, ale občas tam zaletí orel mořský (podle myslivců) a musím říct, že jsem se necítila vůbec dobře. Ve vodě by se pesan nemohl bránit, a tak jsem byla připravená tam skočit.
hankaapes
napsal(a):
U nás na chalupě taky sousedce odnesla káně slepici přímo před očima, a když můj pes plaval v rybníku ,nalétával na něj dost velký dravec, nevím co to bylo, ale občas tam zaletí orel mořský (podle myslivců) a musím říct, že jsem se necítila vůbec dobře. Ve vodě by se pesan nemohl bránit, a tak jsem byla připravená tam skočit.
dravcovi se neubrání pes ani na souši
hankaapes
napsal(a):
Ještě to tak...no zkoukla jsem internet a vyčetla jsem, že káně se z 95 % živí drobnými hlodavci, protože má krátké pařáty a velkou kořist neodnese, takže to co loví slepice a kachny možná ani káně nebude, co?
hancus
napsal(a):
Ještě to tak...no zkoukla jsem internet a vyčetla jsem, že káně se z 95 % živí drobnými hlodavci, protože má krátké pařáty a velkou kořist neodnese, takže to co loví slepice a kachny možná ani káně nebude, co?
ještě to může být jestřáb, má takový bílý znak na ocase a je káněti hodně podobný. Ale nejsem odborník, je to prostě nějaký dravec
hancus
napsal(a):
jj máte pravdu ,je to jestřáb,jsou tu dost přemnožený ročně mám odnich škodu za 2000kč drůbeži a to nepočítám vejce,nejvíce nalétavají od konce května do července a pak zase od konce října do té doby než sleze sníh,taky nejsem ornitolog ale zřejmě v zimě je to jediná potrava která je vidět a v létě maj asi mladý.Každopádně utočí na mnohem větší zvířata než je dvě kg važící pes
Bzintt

XXX.XXX.14.133
Tak to se pěkně pleteš, viděl jsem na vlastní oči, jak vyběhli tři lidé z auta, u pole, že nechají vyvenčit štěně, (cca jako vzrostlejší jorkšír), než se otočili, už bylo x metrů vysoko v drápech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viem o prípade, keď čivavu odniesol nejaký väčší vták.
Rozhodně je toho dravec schopen a těžko říct, co se mu "honí hlavou". On přece jen domácí pes má i jiný pohybový projev (bez plachosti), než divoká zvířata, a může se tak zdát dravci jako snadná kořist. A nebo naopak jako něco podezřelého, co radši nelovit.
Určitě bych pejska nenechávala samotného venku, a to ani na zahradě - nespoléhejte na plachost dravce - nám vraždí čas od času na zahradě dravec drobné ptactvo a jednou si naporcoval i slepici - přestože kolem zahrady chodí lidi a často se tam pohybuje náš velký pes, a zároveň je dost jiných loveckých možností kolem.
Je potřeba si uvědomit, že riziko nepředstavují jen lovečtí dravci ulétnuvší sokolníkům, ale i dravci dochovaní v záchranných stanicích, před vypuštěním na člověka zvyklí.
JanaLacko
napsal(a):
Rozhodně je toho dravec schopen a těžko říct, co se mu "honí hlavou". On přece jen domácí pes má i jiný pohybový projev (bez plachosti), než divoká zvířata, a může se tak zdát dravci jako snadná kořist. A nebo naopak jako něco podezřelého, co radši nelovit.
Určitě bych pejska nenechávala samotného venku, a to ani na zahradě - nespoléhejte na plachost dravce - nám vraždí čas od času na zahradě dravec drobné ptactvo a jednou si naporcoval i slepici - přestože kolem zahrady chodí lidi a často se tam pohybuje náš velký pes, a zároveň je dost jiných loveckých možností kolem.
Je potřeba si uvědomit, že riziko nepředstavují jen lovečtí dravci ulétnuvší sokolníkům, ale i dravci dochovaní v záchranných stanicích, před vypuštěním na člověka zvyklí.
Mojí kolegyně kamarádka měla jorkšíra, kterého dravec odnesl (byl menší, ale už to nebylo štěně)...a není to jedna paní povídala...bohužel se jich smůla držela, když si pořídili dalšího, tak paní vyndavala z mrazáku kuře a to jí vyklouzlo a spadlo na štěně...štěndo to samozřejmě nepřežilo (zaplať pánbůh za moje velký psy)...pták je neodnese a kuřetem je nezabiju...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi před třemi lety jsme slyšeli ze dvorka strašný křik, vyběhli ven a nějaký dravý pták nám odnesl kočku. Takže je možné že odnese i štěně a možná i těžší než je joršír.
Janae

XXX.XXX.250.23
sardullah
napsal(a):
Mojí kolegyně kamarádka měla jorkšíra, kterého dravec odnesl (byl menší, ale už to nebylo štěně)...a není to jedna paní povídala...bohužel se jich smůla držela, když si pořídili dalšího, tak paní vyndavala z mrazáku kuře a to jí vyklouzlo a spadlo na štěně...štěndo to samozřejmě nepřežilo (zaplať pánbůh za moje velký psy)...pták je neodnese a kuřetem je nezabiju...
To samé se prý stalo kamarádce kamarádky. Nejdříve dravec a druhé štěně zabila kachna z mrazáku. Hádám, že to bude urban legend.
Janae
napsal(a):
To samé se prý stalo kamarádce kamarádky. Nejdříve dravec a druhé štěně zabila kachna z mrazáku. Hádám, že to bude urban legend.
...nebudu říkat moje kamarádka...je to jen "známá"(kamarádky kamarádka) a jestli nevěříte je mi fakt jedno...ono to opravdu zní neuvěřitelně... ...
fotky nemám...ani u jedné situace jsem nebyla osobně...zase na druhou stranu nevím, proč by mi takové vymyšlené historky vykládala...že by to bylo proto, aby byla zajímavější...no všechno je možný...
Janae

XXX.XXX.250.23
sardullah
napsal(a):
...nebudu říkat moje kamarádka...je to jen "známá"(kamarádky kamarádka) a jestli nevěříte je mi fakt jedno...ono to opravdu zní neuvěřitelně... ...
fotky nemám...ani u jedné situace jsem nebyla osobně...zase na druhou stranu nevím, proč by mi takové vymyšlené historky vykládala...že by to bylo proto, aby byla zajímavější...no všechno je možný...
Asi to vyznělo moc moc konfrontačně, to jsem nechtěla.
Jen jsem chtěla napsat, už jsem stejnou historku slyšela s kachnou. A to i s tím, že to byla štěňata za dost peněz a první odnesl dravec. TO by byla hodně velká náhoda, aby se něco podobného stalo dvakrát.
Janae
napsal(a):
Asi to vyznělo moc moc konfrontačně, to jsem nechtěla.
Jen jsem chtěla napsat, už jsem stejnou historku slyšela s kachnou. A to i s tím, že to byla štěňata za dost peněz a první odnesl dravec. TO by byla hodně velká náhoda, aby se něco podobného stalo dvakrát.
No tak to teda čumim...hlavně oba psy jsem znala...neříkám, že je možný, že ta dotyčná nelhala, já jsem dokonce i důvěřivej člověk, oblafnout mě není problém, ale když se zeptáte na pejska, ona začne brečet řekne vám, že ho odnesl nějaký dravec...a následně jí potkáte se štěňátkem a pak se dozvíte něco takovýho, tak já důvěřivec tomu věřím, ale jak říkám u konkrétní situace jsem nebyla a přesně jak říkáte vy, myslela jsem že to je naprostý unikum, že se tohle nikomu defakto stát nemůže a teď koukám, že se to traduje jak "městská legenda" opravdu zvláštní
Je to úplně normální, naprosto věřím, že se tohle nejednou stalo, kamarádka mi vyprávěla taky, že známá jí vyprávěla, jak zabili štěndo, když na něj něco spadlo (ani bych nedivila, kdyby to bylo něco mraženého), já zase od někoho slyšela, že někdo zabil čivavku lžičkou, pak to řeknete kamarádce, a ta už to předá, že se kamarádce kamarádky stalo to a to.. Určitě je to možné, že se to stalo, to vůbec nepopírám, ale takhle to z jednoho případu vznikne 10 a je to.
https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bstsk%C3%A1_legenda
Něco na tom bude..
Andrýsek3
napsal(a):
Je to úplně normální, naprosto věřím, že se tohle nejednou stalo, kamarádka mi vyprávěla taky, že známá jí vyprávěla, jak zabili štěndo, když na něj něco spadlo (ani bych nedivila, kdyby to bylo něco mraženého), já zase od někoho slyšela, že někdo zabil čivavku lžičkou, pak to řeknete kamarádce, a ta už to předá, že se kamarádce kamarádky stalo to a to.. Určitě je to možné, že se to stalo, to vůbec nepopírám, ale takhle to z jednoho případu vznikne 10 a je to.
https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bstsk%C3%A1_legenda
Něco na tom bude..
No nejen to...znala jsem lidi, co si pořídili štěndo(maličkatej kříženeček)...šli do práce, se štěnětem zůstala doma babička...bohužel štěňátko zalezlo pod běhoun a téměř slepá babička ho "zašlápla"...jako dalšího psa kupovali NO...aby byl vidět.
Nám se taky stalo, že nad jorkšírkou začal kroužit dravec. Naštěstí jsme si ho všimli včas, ale stačila chvilka nepozornosti a mohli jsme být bez psa.
A že můžete lehce malého psa zabít... známá házela jorkovi golfové míčky na aport a jednou se do toho opřela, míček jí ale vylítl z ruky špatným směrem, trefil psa do hlavy a ten skončil s krvácením do mozku v bezvědomí. Sice se z toho dostal, ale následky má. Kdyby se to stalo silnýmu chlapovi, pes by nepřežil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Janae
napsal(a):
Jééé, tuhle historku jsem taky slyšela, ale zabila ho prý kilovka cukru
Mé kamarádce se překvapivě nic hrozného nepřihodilo, nicméně kdysi měla dvě malé čivy kilovky a na chalupě to někdy bylo o nervy. Když začali dravci kroužit podezřele nízko nad zahradou, okamžitě se pro ně běželo. Párkrát jsem toho byla svědkem a vzhledem k tomu, že chalupa byla v podstatě na samotě, zájem dravců byl celkem evidentní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Iliena
napsal(a):
jé tuhle legendu znám taky a u nás to byla kamarádka mámy kolegyně z práce. První dravec a druhé zmrzlá kachna. Tak kde to vlastně začalo?
Já mám tuhle historku od kamarádky z Popradu, a "stalo se" to taky známé její matky, takže to nebude jen urban story, ale international story
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Iliena
napsal(a):
To je hotový masakr Yorků
... se nedivím, že jsou tak drazí, když se jich dospělosti dožije tak málo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Že by Darwinův evoluční přirozený výběr?
To by ta mražená drůbež apod. padalo na majitele, ne?
Teď si pročítám jednu diskusi a svým psům tam říkají děti a jedna dáma "Katylou" praví. No nejvíce se bojím toho, že mi jedno z mých dětí odnese velký pták a potom taky, že když se mi někdo vloupá do domu, tak mi děti někdo ukradne.
No a pak tam řeší, že snad vrány útočí na yokršíry a že na středozápadě, ty vrány mají opravdu veliké.
These are my two biggest fears: 1. a big bird will get one of my babies or 2. someone will break into my house and steal my dogs when I am not home.
sardullah
napsal(a):
No já to tedy shrnu...myslela jsem, že podobné nehody yorků jsou opravdu ojedinělá záležitost, ale teď koukám, že se jim to děje běžně ...a tudíž mít yorka je o nervy
V Británii loni racci napadli a klovali mu do hlavy. Jinak jsem nic nenašel.
Ale jsou malincí a mít je, je asi vážně o strach.
Aliens_II
napsal(a):
No tak rackové klíďo poklovaj i člověka...
No prostě obdivuju lidi s malinkejma pejskama, jen když vezmu kolikrát doma o psa zakopnu...z linky mi něco padá neustále...u nás by malej pes snad nepřežil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
My jsme měli krkavce, a ten nalítával i na velké psy (zkoušel to i na mé barzoje), ale myslím si, že se jen tak bavil, a nebyl schopný psovi ublížit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My jsme měli krkavce, a ten nalítával i na velké psy (zkoušel to i na mé barzoje), ale myslím si, že se jen tak bavil, a nebyl schopný psovi ublížit.
No já pamatuju, jak v telce byla reportáž o tom, jak krkavci vyklovávaj oči jehňatům, co byly se svýma ovčíma matkama na pastvině (výběhu).
sardullah
napsal(a):
No já pamatuju, jak v telce byla reportáž o tom, jak krkavci vyklovávaj oči jehňatům, co byly se svýma ovčíma matkama na pastvině (výběhu).
To jsem v telce taky viděla.
Ovšem nechápu, proč ten majitel ty ovce před porodem a s úplnými miminy nenechal ve stodole
když prý se mu to děje stále.
Asi je lepší se zviditelnit na Nově a od státu chtít odškodné.
Janae

XXX.XXX.250.23
sisi58
napsal(a):
To jsem v telce taky viděla.
Ovšem nechápu, proč ten majitel ty ovce před porodem a s úplnými miminy nenechal ve stodole
když prý se mu to děje stále.
Asi je lepší se zviditelnit na Nově a od státu chtít odškodné.
Třeba nemá stodolu, pro ovce má hodně lidí jen přístřešky a uhlídat březost v početném stádu. Navíc ovce jsou tupé a často divoké, odchytiti ovci je problém.
Janae

XXX.XXX.250.23
Oprava:
Třeba nemá stodolu, pro ovce má hodně lidí jen přístřešky a uhlídat březost v početném stádu je taky složité.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krkavčí dotaz - jaký byl život s krkavcem? obdivuju tyhle inteligentní ptáky a pokud se podaří jednou přestěhování, říkala jsem si, že kdyby to umožňovalo prostředí - třeba by šlo dát domov některému ze stanice pro handicapovaná zvířata /pokud by pochopitelně oni sami v té stanici měli zájem, je to jen nápad, ke kterému jsem zatím nikdy nic nezjišťovala, tak ani nevím zda to je realizovatelné/. Tak mě tak zajímá, jak se s krkavcem žije.
Zrzavci
napsal(a):
Krkavčí dotaz - jaký byl život s krkavcem? obdivuju tyhle inteligentní ptáky a pokud se podaří jednou přestěhování, říkala jsem si, že kdyby to umožňovalo prostředí - třeba by šlo dát domov některému ze stanice pro handicapovaná zvířata /pokud by pochopitelně oni sami v té stanici měli zájem, je to jen nápad, ke kterému jsem zatím nikdy nic nezjišťovala, tak ani nevím zda to je realizovatelné/. Tak mě tak zajímá, jak se s krkavcem žije.
Realizovatelné to celkem není, krkavce vám domů nikdo nedá.
jinak žila jsem se strakou (těžce nelegálně) a život s ní byl... zajímavý. rozhodně se nenudíte. je to velmi inteligentní pták s velmi specifickým typem humoru, který neustále přenáší předměty v prostoru, takže nic není tam, kde byste to čekala, věci se chaoticky ztrácí a jiné zas nacházíte tam, kde byste to vůbec nečekala (třeba mleté několik dní staré maso zastrkané v sedačce, nebo různé předměty po kapsách). taky tohle zvíře opravdu hodně kadí a ty bobky jsou takové stříkance.
s krkavcem to musí být podobné, ale ve větším vydání, takže unese větší předměty a sousedi by to asi už tuplem nerozchodili (hravé stračí nálety jim stačili k připomenutí hitchkoka).
Když jsem bydlela na horách, tak jsem téměř denně chodila po lukách se čtyřma čivavkama na volno. Dravců tam létalo dost, takže jsem musela být neustále ve střehu a sledovat jak oblohu (dravce), tak čiviny. Nepustila jsem je od sebe dál, než zhruba na pět metrů. Ani jednou jsem nezaregistrovala, že by se některý dravec byť jen přiblížil. Létali hodně vysoko. Tím ale netvrdím, že se nemůže stát, aby dravec malého pejska odnesl...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Zrzavci
napsal(a):
Život s krkavcem je přesně takový, jak popisuje Bodlinka - ten náš začal navíc lítat do města, a měl i takový zářezy, že chlapovi na náměstí ukradl klíče od auta a uletěl, nebo "lovil děti" na hřišti. Nebyl můj - patřil rodině, ale i když s ním byla občas i legrace, tak víc to bylo na ostudu, a nakonec ho někdo zastřelil.
Jako dlouholetá chovatelka čivav už jsem všechny uvedené historky slyšela několikrát / s tím rozdílem, že se to stalo čivavám /. Venčím svoji smečku celkem pravidelně na rozlehlých loukách, kde o dravce není nouze. Většinou jsou to káňata, která loví myši a musela by být hodně zoufalá, aby po nich šla, takže jsem v klidu. Pokud se objeví něco většího - většinou luňák - tak je ten dravec hodně plachý a odlétá hned pryč. Jestřábi tu taky loví, ale ti zas jdou po ptácích nebo slepicích. Chovám i slepičky liliputky, kterým jsem v těchto podmínkách / volný výběh po koňské ohradě / nedávala moc šancí, a ťuk ťuk po třech letech mám všechny. Netvrdím, že se to nemůže stát - ale myslím, že ta pravděpodobnost je malá. Ale ve vedlejší vesnici odnesla při venčení kilového jorkšíra liška...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
tlapinka
napsal(a):
Jako dlouholetá chovatelka čivav už jsem všechny uvedené historky slyšela několikrát / s tím rozdílem, že se to stalo čivavám /. Venčím svoji smečku celkem pravidelně na rozlehlých loukách, kde o dravce není nouze. Většinou jsou to káňata, která loví myši a musela by být hodně zoufalá, aby po nich šla, takže jsem v klidu. Pokud se objeví něco většího - většinou luňák - tak je ten dravec hodně plachý a odlétá hned pryč. Jestřábi tu taky loví, ale ti zas jdou po ptácích nebo slepicích. Chovám i slepičky liliputky, kterým jsem v těchto podmínkách / volný výběh po koňské ohradě / nedávala moc šancí, a ťuk ťuk po třech letech mám všechny. Netvrdím, že se to nemůže stát - ale myslím, že ta pravděpodobnost je malá. Ale ve vedlejší vesnici odnesla při venčení kilového jorkšíra liška...
Jako já jsem se s útokem dravce na psa setkala, ale vždycky to byli ptáci sokolníků, kteří se vymkli kontrole - na mě nalítával nějaký velký dravec když jsem jela na koni, a pak měljeho majitel průšvih, když sejmul někomu nějakého malého psa. Co vím, tak to není tak úplně vzácné.
Sicilie

XXX.XXX.12.8
Dne 4.3.2019 šla naše sousedka venčit 2 a půl kg yorka a najednou se snesl z oblohy dravec a malého psíka vynesl do tří metrové výšky. Paní tak strašně křičela, že dravec psíka pustil. Bohužel při pádu utrpěl moc velké zlomeniny, tak je ve vážném stavu a jak to s ním dopadne se neví. Bylo to v Brně mezi paneláky u ústředního hřbitova.