brno
napsal(a):
Čím dál víc se zajímám o tohle plemeno a proto mě zajímá i literatura s ním spojená. Zatím mám jen knihu od Ireny Sehnerové CANE CORSO srážce a ochránce. Rád bych věděl, jaké další knihy jsou, popř. doporučení některé. Děkuji
ještě je kniha od pí Bajerové (www.ofbajer.com) a Cane Corso od E.Batesové
masoterianka
napsal(a):
ještě je kniha od pí Bajerové (www.ofbajer.com) a Cane Corso od E.Batesové
V knize od Batesové mi přijde dost chyb, jsou tam hezké obrázky, ale celkově.........mam jí doma a už bych jí znovu nekupovala, pak mam ještě knížku od Sehnerové, celkem hezky napsaná, hlavně historie. ale myslim si že u nás ty knížky o cane corso stojí celkem za nic.......spíš bych hledala informace na netu a u dobrých chovatélů
brno
napsal(a):
Čím dál víc se zajímám o tohle plemeno a proto mě zajímá i literatura s ním spojená. Zatím mám jen knihu od Ireny Sehnerové CANE CORSO srážce a ochránce. Rád bych věděl, jaké další knihy jsou, popř. doporučení některé. Děkuji
Nebo si objednejte knížku v Itálii...tam jich máte přehršel...a naučte se italsky ![]()
Já bych se tak ráda naučila!!! Ale mozek mi ty jazyky nebere
brixie
napsal(a):
Nebo si objednejte knížku v Itálii...tam jich máte přehršel...a naučte se italsky ![]()
Sohlasí s Míšou knížky ty dvě jsou celkem na prku! A co já vím tak od paní Bajerové bylo jenom pár výtisků a knížka už je dávno rozebraná, takže jenom hledat v angličtině a info od chovatelů.
brixie
napsal(a):
Jo jo, přesně jak píše Míša ... knížka od E. Batesové je plná chyb a to jsem četla jen popisky u obrázků ![]()
Holt je to jen překlad, který se asi moc nezdařil. Jinak jediné co tu o CC asi vyšlo jsou právě ty tři zmiňované - od I. Sehnerové, "brožurka" od paní Bajerové a překlad knížky od E. Batesové. Pak pár článků v časopisech, případně klubových zpravodajích. Taky bych určitě doporučovala radši hledat informace po internetu nebo přímo od chovatelů, majitelů. Jinak na svých stránkách mám práci ze školy ... je to literární rešerše z několika materiálů tak pročtěte i to. Asi tam taky bude nějaká chybka ale tak je to takový výcuc i ze zahraniční literatury http://www.peet-corso.cz/Czech/Cane Corso-Bak.prace.htm (jedna mezera) Jinak je tam samozřejmě uveden i seznam použité literatury, kde ze zahraničních knížek bych určitě doporučovala nejvíc asi tuto: Casolino, F., Gandolfi, S. Il Cane Corso, Mursia, 1996 ale určitě jich bude plno dobrých (spíš asi těch staršího data vydání a přímo od italských autorů) ... jenže to by chtělo k ruce ještě někoho znalého jazyka