Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2006 17:46

Ahoj, měla bych dotaz. Jak jste učili své psy v klidu držet při prohlížení či kapání uší? Já mám svou fenku asi půl roku, ale ne ne uplně od štěněte, bylo jí osm měsíců a uši se tak nějak bála.- Tehdy mě to nějak netrklo, že musím trénovat od začátku a i když není potřeba. Když jsem teď začala pravidelně čistit, udělaly jsme to dvakrát přes menší odpor, čímž se bohužel její bázlivost ještě zvýšila. Pokud máte někdo nějakej fígl, budu ráda
Snažím se jí postupně zvykat na to, že jí na uši sahám, což už docela bere, ale jak se přiblížím s kapkama, tak zdrhá..
díky kam

26.4.2006 18:06

kamalka napsal(a):
Ahoj, měla bych dotaz. Jak jste učili své psy v klidu držet při prohlížení či kapání uší? Já mám svou fenku asi půl roku, ale ne ne uplně od štěněte, bylo jí osm měsíců a uši se tak nějak bála.- Tehdy mě to nějak netrklo, že musím trénovat od začátku a i když není potřeba. Když jsem teď začala pravidelně čistit, udělaly jsme to dvakrát přes menší odpor, čímž se bohužel její bázlivost ještě zvýšila. Pokud máte někdo nějakej fígl, budu ráda
Snažím se jí postupně zvykat na to, že jí na uši sahám, což už docela bere, ale jak se přiblížím s kapkama, tak zdrhá..
díky kam

já tady tohle učím svého psa už od 2 nebo 3měs. ale dodnes si na to nezvykl,má to asi tak zafixované už napořád. potřebuji mu trhat chloupky z uší a kapat do uší,ale on je z toho vždy vystresovaný,proto mu do uší zasahuji co nejméně,tak 1x za 3měs. jediné co mohu poradit je, ho přehnaně po této akci pochválit.

27.4.2006 10:52

kamalka napsal(a):
díky kam

metoda pochvaly a cukru...ten zastupují piškoty, rozložím je na stůl po jednom, jako vojáčky a postupně je vydávám
Ema

27.4.2006 11:11

kamalka napsal(a):
díky kam

Základ je podle mne v nás.....viděl jsem to na vbetovi...dělá vše přirozeně a psovi to vůbec nevadí...ale jak jsem na to šel já, neohrabané chvd, hned bylo zle....tak jsem se snazilinspirovat vetem....nechám ho vyskocit na postel, lehnout, pak ho převrátím na bok a začnu čistit...už si vcelku zvykl.....čím méně jsem nervózní, tím je to víc vklidu...je to hodně o důvěře toho psa v nás...mimo jiné...takže klid klid klid...vem si třeba nějakýho asistenta a ty se s ní mazli a hrej a až bude vevhodné pozici tak začni opatrně fungovat....:-))) hlavně ten klid a jistotu to chce podle mne.

27.4.2006 12:10

kamalka napsal(a):
díky kam

Já mám psy naučený, aby si lehli vyvalili se na bok a čistíme uši. Každý ucho odměna a podrbání nebo bláznění....jim to nevadí a ještě u toho dělají šaškárny, jako že je super čistit ušiska. A nejlíp to jde staršímu, 6 letýmu. Toho mám od 15měsíců nevychovanýho divočáka, ale ušiska čistit mu dělá strašnou radost...ale jak napsal chvd, je to o pohodě. Když jsem naštvaná, tak je spolupráce horší, než když se jim směju a šaškuju s nima. Ale určitě to jde naučit v každým věku.

27.4.2006 15:20

kamalka napsal(a):
díky kam

Mně se pes zpočátku bránil čištění uší tím, že si lehl na záda a v této pozici držel ve víře, že se mi to nepodaří. Jenže mně se takhle ty uši čistí lépe, než když stoji, převaluji si ho z boku na bok. A druhý mladší pes ve vidině že o něco přichází, se mi přímo cpal pod ruce. Ale začínala jsem tím, že když se přišel pomazlit, tak jsem ho prstem lehce třela ve zvukovodu, přišel na to, že mu to dělá dobře, že ho někdo poškrábe v místech, kam si nedosáhne a pak to bylo všechno snazší.

27.4.2006 15:28

makki napsal(a):
Mně se pes zpočátku bránil čištění uší tím, že si lehl na záda a v této pozici držel ve víře, že se mi to nepodaří. Jenže mně se takhle ty uši čistí lépe, než když stoji, převaluji si ho z boku na bok. A druhý mladší pes ve vidině že o něco přichází, se mi přímo cpal pod ruce. Ale začínala jsem tím, že když se přišel pomazlit, tak jsem ho prstem lehce třela ve zvukovodu, přišel na to, že mu to dělá dobře, že ho někdo poškrábe v místech, kam si nedosáhne a pak to bylo všechno snazší.

vzhledem k tomu, že bych nikdy tak hluboko psovi do uší nezajela a tudíš je čištění na nic, tak já to řeším u veterináře. Máme tak hodného, ža tyto a podobné zákroky neplatíme. Ale vždy si tam vezmu třeba vitamíny, abych neodešla jen tak.

28.4.2006 10:14

bl napsal(a):
vzhledem k tomu, že bych nikdy tak hluboko psovi do uší nezajela a tudíš je čištění na nic, tak já to řeším u veterináře. Máme tak hodného, ža tyto a podobné zákroky neplatíme. Ale vždy si tam vezmu třeba vitamíny, abych neodešla jen tak.

Já jí je taky nečistím mechanicky, kapem kapičky, ale bohužel i na to se tváří jak kakabus:)
ale je fakt, že když ji přitom mamka futrovala piškotama dalo se to zvládnout, jen nevím ,j estli přežiju tu ostudu u veta...víte musíte jí při tom dávat piškotky, ona jinak nedrží hrozná představa

Přidejte reakci

Přidat smajlík