Hledám někoho, kdo letí letem ČSA č. 0418 dne 30.7.2009 z Prahy do Soluně a nemá letenku od CLICK4SKY. Chtěla jsem tímto letem vézt do Řecka štěně. Koupila jsem si letenku, ale až pozdě jsem zjistila, že pokud ji mám koupenou přes CLICK4SKY, nemůžu mít s sebou psa. Potřebuji tedy někoho, kdo má letenku koupenou přes jinou společnost, a byl by ochoten formálně přibrat štěně, které si na palubě opět převezmu.
Díky Tamča
P.S. Nenechte se ukolébat a čtěte podrobně obchodní podmínky VŠECH společností.
tamca
napsal(a):
Hledám někoho, kdo letí letem ČSA č. 0418 dne 30.7.2009 z Prahy do Soluně a nemá letenku od CLICK4SKY. Chtěla jsem tímto letem vézt do Řecka štěně. Koupila jsem si letenku, ale až pozdě jsem zjistila, že pokud ji mám koupenou přes CLICK4SKY, nemůžu mít s sebou psa. Potřebuji tedy někoho, kdo má letenku koupenou přes jinou společnost, a byl by ochoten formálně přibrat štěně, které si na palubě opět převezmu.
Díky Tamča
S dovolením se posunu. Už ztrácím naději, že se mi tam podaří štěně dostat.
tamca
napsal(a):
S dovolením se posunu. Už ztrácím naději, že se mi tam podaří štěně dostat.
hezký den přeji,
zaujal mě váš příspěvek a tak jsem nato mrkla. Jste si jistá, že štěníka vzít sebou nemůžete? V podmíknách je napáno, že neposkytují dopravu zvířat - ale neznamená to spíše, že s nimi nemůžete poslat samostatně psa???
V dalších podmínách přepravce je pak uvedeno, že na palubu smíte vzít psa v přepravce o určitých rozměrech a váze max 8kg...
zkuste se nato konkrétně dotázat.
ircanka
napsal(a):
hezký den přeji,
zaujal mě váš příspěvek a tak jsem nato mrkla. Jste si jistá, že štěníka vzít sebou nemůžete? V podmíknách je napáno, že neposkytují dopravu zvířat - ale neznamená to spíše, že s nimi nemůžete poslat samostatně psa???
V dalších podmínách přepravce je pak uvedeno, že na palubu smíte vzít psa v přepravce o určitých rozměrech a váze max 8kg...
zkuste se nato konkrétně dotázat.
Samozřejmě jsem se dotázal a odpověď je, že skutečně není možné se zvířetem cestovat ani ho poslat.
Moje blbost, ale naletěla jsem na to, že se nejedná o klasickou nízkonákladovou leteckou společnost, ale o dceřinou společnost ČSA, která rozprodává \"zbylé\" letenky v letadlech ČSA. Přečetla jsem tedy přepravní podmínky ČSA - žádný problém. Koupila a zaplatila jsem letenky a když jsem chtěla nahlásit štěně, dozvěděla jsem se, že protože mám letenku přes Click4SKY, se psem cestovat nemohu.
Letenku nelze vrátit, stornovat ani prodat jiné osobě. V podmínkách CLICK4SKY to napsáno mají (ale ty jsem si už bohužel dopředu nepřečetla), takže smůla.
Mám ještě měsíc času, tak prostě hledám.
tamca
napsal(a):
Díky Tamča
Tak jsem nakonec nevydržela s nervama, letenku od Click4Sky odepsala a koupila novou, od společnosti, která psy bez problémů přepravuje. Už mám pro štěně i rezervaci.
Pokud si budete kupovat letenku od Click4 Sky, dejte si pozor na podmínky. Velmi nízká cena je vykoupena spoustou omezení - nevozí psy ani děti bez doprovodu, nesmíte mít zavazadlo nad 20 kg a jen jeden kus, ale třeba taky pokud nenastoupíte cestu tam, automaticky vám propadá letenka na cestu zpět.
Dík všem za pomoc, napíšu, jak jsme se štěnětem letěli. :)