Ahoj, máte někdo šikovného jezevce? Byla bych ráda, kdyby jste mi napsali, co všechno je schopný se jezevčík naučit, nějaké kousky , poslušnost .... díky
kavka
napsal(a):
Ahoj, máte někdo šikovného jezevce? Byla bych ráda, kdyby jste mi napsali, co všechno je schopný se jezevčík naučit, nějaké kousky , poslušnost .... díky
ahoj, dokud jsem bydlela s našima tak jsem měla fenku jezevčíka, pak jsem se odstěhovala a ona tam zůstala, byla tam zvyklá a se mnou se jí bohužel nechtělo
:( Ale chci říct, že vůbec nejsou tak neposlušní jak se o nich tvrdí, ano jsou to paličáci, ale když je člověk pečlivej udělá z nich supr hafany. Ta naše dokázala vyhledávat předměty, stopovat lidi, štěkat na povel, zůstat na místě, věděla co znamená "jdi na chodník", ze základní poslušnosti neumí akorát lehni, ale to se u jezevčíků učí blbě. Umí na povel za něčím běžet (třeba za ptáky), na povel v pohodě přiběhnout i když tím byla hodně zaujatá, na povel bez problémů pustí kořist atd. Nikdy nebyla na cvičáku, vše se naučila během chvilky, třeba na sedni ji stačilo 5x zatlačit na prdýlku:) Navíc naprosto nekonfliktní, nikdy jsem neměla potřebu mít ji na vodítku, na povel se vyhla všem psům.
Jo vím, že to dokáže hodně psů, ale u jezevčíků mi to přijde docela dobrý.
kavka
napsal(a):
No...jezevčík je velice šikovné plemeno...je tak paličatý, že si dokáže docela dobře vychovat svého pánečka. Já to ale nevzdala a dnes mám poslušnou a milou jezevčici, která nepotřebuje být na vodítku a dokonce občas poslechne i na první povel, né až na třetí... Jinak ''lehni'' taky neumí, ale když řeknu ''mrtvý pejsek'', hodí sebou na záda a nehýbe se...
brixie
napsal(a):
No...jezevčík je velice šikovné plemeno...je tak paličatý, že si dokáže docela dobře vychovat svého pánečka. Já to ale nevzdala a dnes mám poslušnou a milou jezevčici, která nepotřebuje být na vodítku a dokonce občas poslechne i na první povel, né až na třetí... Jinak ''lehni'' taky neumí, ale když řeknu ''mrtvý pejsek'', hodí sebou na záda a nehýbe se...
Mrtvý pejsek, tak to je super
janikaa
napsal(a):
Mrtvý pejsek, tak to je super
Rozhodně to nejsou hloupí pejsci, ale mají prostě svoji hlavu. Ale když se chce, tak všechno jde... Chce to jen hoooodně trpělivosti. Náš jezevčík má složenou ZOP a běháme agility (neoficiální závody).
zuzina
napsal(a):
Rozhodně to nejsou hloupí pejsci, ale mají prostě svoji hlavu. Ale když se chce, tak všechno jde... Chce to jen hoooodně trpělivosti. Náš jezevčík má složenou ZOP a běháme agility (neoficiální závody).
Jedny neoficiální závody...
zuzina
napsal(a):
To jsme teprve začínali... Nácvik slalomu
a nácvik zóny.
zuzina
napsal(a):
a nácvik zóny.
také jsme měli jezevčíka, co se jednou naučil, nikdy nezapoměl, necvičila jsem s ním na zkoušky,ale uměl základní povely. spíše jsme ho učili takové kravinky. třeba se naučil lézt po žebříku a zaboha jsme ho to pak nemohli odnaučit. vylezl nahoru, nemohl seskočit dolů tak štěkal dokud jsme ho někdo nesnesli dolů. nebo skákal po stromech a jak mají jabloně nízko kmen kde se rozdvojuje tak tam vyskočil do toho véčka a seděl a koukal, když ho to přestalo bavit vyštěkal si někoho kdo ho sundá
zamlada to bylo pěkné éro
byl šikovný a vše dělal ,,nenápadně,,
jednou dokonce sousedovi z garáže odtáhl naloženou krůtu až k nám domů, kde si na ní pochutnával
od té doby s ena toho souseda tak vesele šklebil a soused na něj taky,ale ne moc vesele
rude
napsal(a):
také jsme měli jezevčíka, co se jednou naučil, nikdy nezapoměl, necvičila jsem s ním na zkoušky,ale uměl základní povely. spíše jsme ho učili takové kravinky. třeba se naučil lézt po žebříku a zaboha jsme ho to pak nemohli odnaučit. vylezl nahoru, nemohl seskočit dolů tak štěkal dokud jsme ho někdo nesnesli dolů. nebo skákal po stromech a jak mají jabloně nízko kmen kde se rozdvojuje tak tam vyskočil do toho véčka a seděl a koukal, když ho to přestalo bavit vyštěkal si někoho kdo ho sundá
zamlada to bylo pěkné éro
byl šikovný a vše dělal ,,nenápadně,,
jednou dokonce sousedovi z garáže odtáhl naloženou krůtu až k nám domů, kde si na ní pochutnával
od té doby s ena toho souseda tak vesele šklebil a soused na něj taky,ale ne moc vesele
Péťo : to jsi mě fakt pobavila Muselo to být pěkný éro
kavka
napsal(a):
....to patřilo Zuzině
jo, byl to malej ďáblík s výrazem neviňátka. jelikož jsem ho dostala jako dítě tak jsem ho vždy vozila v dětském kočárku a houpala ho až usnul. pak měla sestra mimino a on se vehementně cpal do jejího kočárku, dítě nedítě
měl moc rád pohodlí, byl vyčůranej.
v prosinci 08 jsme ho musela na selhání ledvin nechat uspat ve 13 letech.
tady asi 2 roky stará fotka naší smečky.