Dobrý den,
nase 4 mesicni stendo kdyz jsme venku tak kdyz uvidi psa tak k nemu hned leti. Chce si s nim hrat ale co kdyby byl pes zlej.. Na privilani nereaguje. Kdyz ho mam na voditku tak ho samozrejme nepustim,to jen kdyz jsme bez nej..a to samí s kockou nebo kdyz si nekdo kope s micem tak se snazi ho ukoristit (doma si s nim takhle hraju tak asi mysli ze je to hra..)
Jak ho ucit aby si nevsimal cizich psu, a ostatnich podnetu.. Ja zacinam mit strach ze se mi nepodari ho vychovat,kdyz ctu na nemoderce ruzne prispevky a dotazy tak se v nekterych vidim a mam pocit ze pak delam vse spatne..
ghilm
napsal(a):
Dobrý den,
nase 4 mesicni stendo kdyz jsme venku tak kdyz uvidi psa tak k nemu hned leti. Chce si s nim hrat ale co kdyby byl pes zlej.. Na privilani nereaguje. Kdyz ho mam na voditku tak ho samozrejme nepustim,to jen kdyz jsme bez nej..a to samí s kockou nebo kdyz si nekdo kope s micem tak se snazi ho ukoristit (doma si s nim takhle hraju tak asi mysli ze je to hra..)
Jak ho ucit aby si nevsimal cizich psu, a ostatnich podnetu.. Ja zacinam mit strach ze se mi nepodari ho vychovat,kdyz ctu na nemoderce ruzne prispevky a dotazy tak se v nekterych vidim a mam pocit ze pak delam vse spatne..
Zatím radím klid a trpělivost, je to ještě štěňátko. dospělý pes by mu ublížit neměl, pokud se bojíte, optejte se v okolí, kterým psům se raději vyhnout a to si ho přivolávejte ještě když jsou daleko. samozřjmě lze štěně pouštět třeba jen se stopovačkou, ale myslím že to nebude nutné, časem se samo uklidní. Prozatím trénujte to přivolání, vždy mějte připravené něco, co bude pro něj větším lákadlem než okolí (hračka, pamlsek). Samozřejmostí je velká pochvala až šaškování za každý příchod, i kdyby mu to trvalo dlouho. snažte se povel dát vždy jen jednou. Pokud si vás ve hře s jinými psy vůbec nevšímá, zkoušejte se mu schovat (vždy jen na bezpečném místě - aby až vás bude hledat nevběhl třeba do silnice)
Nechtějte po něm, aby si ostatních psů vůbec nevšímalo, musí se taky socializovat! Pokud už trváte na tom, že si něčeho nemá všímat, zkuste nejdřív povel fuj nebo nesmíš a po něm třeba sedni, ke mně apod. - neboli nejdříve psovi zakážete co dělá špatně a hned mu nakážete udělat něco, za co ho budete moci pochválit.
A na závěr heslo: prvního psa, auto a dítě si člověk vždycky zkazí
ghilm
napsal(a):
Dobrý den,
Na privilani nereaguje.
Špatně! To mu nesmíš umožňovat, mnohonásobně se Ti to vrátí! Buď se zařiď tak, aby nemohl nereagovat či abys ho hned mohla korigovat nebo ho nepřivolávej, aspoň ne povelem, který cceš pro přivolání používat.
Jak ho ucit aby si nevsimal cizich psu
No v prvni rade ba jsi si mel(a) stanovit, k čemu ho chceš vést....vztah ke psům...k lidem....a podle toho začít s výchovou...nejlépe vyhledat někoho zkušeného.....
ghilm
napsal(a):
Dobrý den,
Najděte pejskovi nějaké štěněcí kamarády a na bezpečném místě je nechte, ať se vydovádí ! Anebo dospělé psy, ale jen takové, kteří neublíží štěněti. Odkud jste ? Mám 15měsíční kavkazí holku, která miluje malé psy a štěňata. Lehne na zem, aby se ti prckové nebáli a pak si dovede něžně hrát
ghilm
napsal(a):
Dobrý den,
Se všemi odpověďmi samozřejmě souhlasím, až na to, že časem se uklidní samo. Štěně se možná samo zklidní, ale už bude mít vžité určité zlozvyky (snad i klady), tedy bude vychované/nevychované a v základech vycvičené/nevycvičené = poslouchat/neposlouchat...
Tedy, je s tím třeba začít rychle něco dělat, protože za chvíli ho čeká puberta a může to být ještě horší, a snažit se vyhnout alespoň těm největším chybám.
Samozřejmě, že by to chtělo častý kontakt se psy, lidmi, zvířaty..., aby to pejskovi nebylo vzácné a aby zjistil, že když poslechne na přivolání, bude odměna a zároveň pak může pokračovat ve hře. Rada je jednoduchá - změnit postoj k tomu, co je zapotřebí, aby pes byl vyrovnaný, vychovaný a poslouchal.
Doporučila bych vám dobrý cvičák a nebo alespoň někoho zkušeného k ruce, ale takový člověk se vám bude hledat hůř, než-li cvičák.
Tedy pejskovi poskytněte to co ho baví a přivolání začněte cvičit taky tak - aby psa bavilo, protože z toho "bude měco mít" a zároveň ho přivolání příliš neomezí v jeho hrách. Tzn.když ho přivoláváte od psů, je potřeba hned po přijití psa mu dát opět volno, aby mohl zase ve hře se psy pokračovat.
nevím, jestli jsem to napsala dost srozumitelně. Každopádně - ptejte se dál!
lmusa
napsal(a):
Najděte pejskovi nějaké štěněcí kamarády a na bezpečném místě je nechte, ať se vydovádí ! Anebo dospělé psy, ale jen takové, kteří neublíží štěněti. Odkud jste ? Mám 15měsíční kavkazí holku, která miluje malé psy a štěňata. Lehne na zem, aby se ti prckové nebáli a pak si dovede něžně hrát
my jsme kousek od Benešova u Prahy a Vy? My mame doma jeste dva stary pejsky dedy (jednomu je asi 15 a pul a druhemu 12 ?) se kterymi je v kontaktu ale uz mu nestaci a na jeho hrani uz zacinaji byt alergicti :-) Chapu uz chteji mit svuj klid.. V nasi vesnici neni moc moznosti s kym ho kamaradit :-( samy boudari..
ted o vikendu blbul s pejkem znamych , bohuzel nejezdi moc casto..
Nechci mu zakazovat kontakt se psi ,to jsem asi napsala spatne. Jen se bojim aby mu neco neudelali.. A chtela bych aby prisel na zovolani ,ale je jak hluchej.. Ke kazdymu radostne bezi..Nevidi neslysi...
Jednou hrabal na poli mysku a ja byla schovana tak ctvrt hodiny za kerem a vubec si toho nevsiml..
eva nohelova
napsal(a):
Se všemi odpověďmi samozřejmě souhlasím, až na to, že časem se uklidní samo. Štěně se možná samo zklidní, ale už bude mít vžité určité zlozvyky (snad i klady), tedy bude vychované/nevychované a v základech vycvičené/nevycvičené = poslouchat/neposlouchat...
Tedy, je s tím třeba začít rychle něco dělat, protože za chvíli ho čeká puberta a může to být ještě horší, a snažit se vyhnout alespoň těm největším chybám.
Samozřejmě, že by to chtělo častý kontakt se psy, lidmi, zvířaty..., aby to pejskovi nebylo vzácné a aby zjistil, že když poslechne na přivolání, bude odměna a zároveň pak může pokračovat ve hře. Rada je jednoduchá - změnit postoj k tomu, co je zapotřebí, aby pes byl vyrovnaný, vychovaný a poslouchal.
Doporučila bych vám dobrý cvičák a nebo alespoň někoho zkušeného k ruce, ale takový člověk se vám bude hledat hůř, než-li cvičák.
Tedy pejskovi poskytněte to co ho baví a přivolání začněte cvičit taky tak - aby psa bavilo, protože z toho "bude měco mít" a zároveň ho přivolání příliš neomezí v jeho hrách. Tzn.když ho přivoláváte od psů, je potřeba hned po přijití psa mu dát opět volno, aby mohl zase ve hře se psy pokračovat.
nevím, jestli jsem to napsala dost srozumitelně. Každopádně - ptejte se dál!
Nebo mu vytvořit skoro až závislost třeba na balonku, pešku či něčem jiném, co ho baví. Je to metoda, kterou používají i výcvikáři na velmi vysoké úrovni a používají to například i u služebního výcviku. Prostě většina psů se dá zmagořit třeba do toho balónku, který pak je pro ně dá se říci přednější než smečka psů - nelze to samozřejmě zobecnit.
chvd
napsal(a):
Nebo mu vytvořit skoro až závislost třeba na balonku, pešku či něčem jiném, co ho baví. Je to metoda, kterou používají i výcvikáři na velmi vysoké úrovni a používají to například i u služebního výcviku. Prostě většina psů se dá zmagořit třeba do toho balónku, který pak je pro ně dá se říci přednější než smečka psů - nelze to samozřejmě zobecnit.
tak kdyz k me prijde,tak hodne chválit,to je mi jasne.. ale kdyz neprijde? mam si pro nej dojit? Nekdy se necha chytit v pohode,ale nekdy (vetsinou kdyz je tam pes ) tak zacne utikat.. Ja ho nehonim..Jen parkrat,kdyz se blizil cizi pes. Tak jak je to spravne ? :-/