Zkušenosti s koupí štěňete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2009 12:28
adoltova

XXX.XXX.72.61

Koupili jsme od paní, která prodává štěňata v Praze na Černém mostě, 5ti týdenní fenku Jack Russel teriera. Po prohlédnutí naším veterinářem bylo konstatováno, že je nemocná a že by bylo dobré ji majitelce vrátit. Tato paní však nebere telefon, který nám sama dala a který používá i v dalších inzerátech prodeje štěňat mnoha a mnoha ras. Přes neustálou péči lékaře nám fenečka po třech neděléch u nás zemřela.
Obracím se proto na ty, kteří mají zkušenost , i dobrou, s koupí štěněte na výše uvedeném místě, aby mi napsali na můj mejl. Chtěla bych předejít zneužití
důvěry u dalších kupujících a také ochránit další štěňátka od takto neblahých konců.

26.7.2009 13:54
jafar

XXX.XXX.144.219

adoltova napsal(a):
Koupili jsme od paní, která prodává štěňata v Praze na Černém mostě, 5ti týdenní fenku Jack Russel teriera. Po prohlédnutí naším veterinářem bylo konstatováno, že je nemocná a že by bylo dobré ji majitelce vrátit. Tato paní však nebere telefon, který nám sama dala a který používá i v dalších inzerátech prodeje štěňat mnoha a mnoha ras. Přes neustálou péči lékaře nám fenečka po třech neděléch u nás zemřela.
Obracím se proto na ty, kteří mají zkušenost , i dobrou, s koupí štěněte na výše uvedeném místě, aby mi napsali na můj mejl. Chtěla bych předejít zneužití
důvěry u dalších kupujících a také ochránit další štěňátka od takto neblahých konců.

Pořád se všude píše, nepodporujte množitele módních plemen, nekupujte štěňata bez smluv a na pokoutních místech. Tak jste alespoň poučeni pro příště a koupíte si štěně s PP v chovatelské stanici se smlouvou, očkovacím průkazem a radami chovatele do budoucnosti. Co na to jinak říct. Chudáček štěńátko, ale kdyby nebyl odběr, tak takoví lidé nebudou množit nemocná štěňátka. Lepe by jste udělali, kdyby jste si vzali pejska z ůtulku za 500 a 4.500 věnovali na zbytek pejsků. Jistě se tam takový, podobný najde. Vy jste u tohoto kupu záruku co vám vyroste neměli žádnou.Možná by to byl pejsek podobná Jackovi a možná voříšek.

26.7.2009 14:24
lisakova

XXX.XXX.87.56

jafar napsal(a):
Pořád se všude píše, nepodporujte množitele módních plemen, nekupujte štěňata bez smluv a na pokoutních místech. Tak jste alespoň poučeni pro příště a koupíte si štěně s PP v chovatelské stanici se smlouvou, očkovacím průkazem a radami chovatele do budoucnosti. Co na to jinak říct. Chudáček štěńátko, ale kdyby nebyl odběr, tak takoví lidé nebudou množit nemocná štěňátka. Lepe by jste udělali, kdyby jste si vzali pejska z ůtulku za 500 a 4.500 věnovali na zbytek pejsků. Jistě se tam takový, podobný najde. Vy jste u tohoto kupu záruku co vám vyroste neměli žádnou.Možná by to byl pejsek podobná Jackovi a možná voříšek.

já sem pani na to odpovídlala ráno a příspěvek mi byl smazán. Proč?

26.7.2009 14:53
adoltova

XXX.XXX.72.61

lisakova napsal(a):
já sem pani na to odpovídlala ráno a příspěvek mi byl smazán. Proč?

Bylo mi také divné, že vše najednou "zmizelo", ale provozovatel portálu mi sdělil, že příspěvky, kde jsou uváděna jména a tel.čísla, jsou vy\pouštěny.
Proto opakuji svůj příspěvek bez jmen a telefonů.
Vím, že jsme udělali při koupi štěněte chybu, zaplatili jsme nejen finančně, hlavně však morálně. Vracím se k tomu s vírou, že se mi podaří vypátrat a nebo aspoň dovést k zamyšlení paní, která nám štěně prodala. Neuvedla jsem ještě,že v den koupě štěněte jsme pochovali naši 16 a půl letou fenku Nelinku, jednali jsme tedy při koupi v emocích a ta paní to hrubě zneužila.

26.7.2009 15:29
samain

XXX.XXX.173.76

adoltova napsal(a):
Bylo mi také divné, že vše najednou "zmizelo", ale provozovatel portálu mi sdělil, že příspěvky, kde jsou uváděna jména a tel.čísla, jsou vy\pouštěny.
Proto opakuji svůj příspěvek bez jmen a telefonů.
Vím, že jsme udělali při koupi štěněte chybu, zaplatili jsme nejen finančně, hlavně však morálně. Vracím se k tomu s vírou, že se mi podaří vypátrat a nebo aspoň dovést k zamyšlení paní, která nám štěně prodala. Neuvedla jsem ještě,že v den koupě štěněte jsme pochovali naši 16 a půl letou fenku Nelinku, jednali jsme tedy při koupi v emocích a ta paní to hrubě zneužila.

Budiž vám to poučením pro příště. Jinak, píšete že paní inzeruje více plemen, je tedy množitelka nebo překupnice. Peníze zpátky nečekejte i kdybyste jí vypátrali a už vůbec se naivně nedomnívejte že si z toho vezme nějaké morální ponaučení. Zapírá se právě proto, že je na reakce nespokojených zákazníků zvyklá.
Jen si pro budoucnost uvědomtě, že právě vy, lidé kteří vyvolívají poptávku po takových štěńatech způsobují jejich nabídku. Jste za to přímo zodpovědní. Chápu váš smutek a potřebu rychlé náhrady kamaráda který odešel, ale nezlobte se , v šestnácti letech psa s tím už musíte počítat a dávno jste mohli mít vytipovanou seriózní chovku, odkud byste si dovezli štěně zdravé a místo nervů s léčením a bolesti z dalšího úmrtí jste se mohli těšit ze zdravého štěňátka.

26.7.2009 18:29
lisakova

XXX.XXX.87.56

samain napsal(a):
Budiž vám to poučením pro příště. Jinak, píšete že paní inzeruje více plemen, je tedy množitelka nebo překupnice. Peníze zpátky nečekejte i kdybyste jí vypátrali a už vůbec se naivně nedomnívejte že si z toho vezme nějaké morální ponaučení. Zapírá se právě proto, že je na reakce nespokojených zákazníků zvyklá.
Jen si pro budoucnost uvědomtě, že právě vy, lidé kteří vyvolívají poptávku po takových štěńatech způsobují jejich nabídku. Jste za to přímo zodpovědní. Chápu váš smutek a potřebu rychlé náhrady kamaráda který odešel, ale nezlobte se , v šestnácti letech psa s tím už musíte počítat a dávno jste mohli mít vytipovanou seriózní chovku, odkud byste si dovezli štěně zdravé a místo nervů s léčením a bolesti z dalšího úmrtí jste se mohli těšit ze zdravého štěňátka.

Souhlasim. Bohužel jsou tady lidé co toho lehce zneužijí. Dneska pokud opravdu chcete štěndo tak moje rada zní pořádně vybrat. Trh je v dnešní době přesycen a spousta lidí na tom chce vydělaz nejvíc a s co nejmenšími náklady a pak zase. Štěndo v 5 týdnech by právě mělo bejt u mámy a sourozenců a ne, že ho někdo prodá a jak sem psala první očkování se dělá u miminek až v 6 týdnech. Pokud si už vybíráte pejska bez PP, ale i s PP tak dobře si při návštěvě hodně zajímat o maličkosti. Smutek je hroznej, když vám odejde váš milovanej přítel.

26.7.2009 20:15
impact

XXX.XXX.178.82

adoltova napsal(a):

Ano, je to tak. Já vám ráda uvěřím, že jste se napálili a chcete, aby se nenapálili jiní. Jenže stejně tak to může být bohapustá pomluva na někoho, koho nemáte rádi. Třeba na konkurenci. To my, zde od monitoru, nemůžeme posoudit. A mohl by za takovou zprávu být stíhán nejen ten, kdo ji napsal, ale i ten, komu daný virtuální prostor patří...

Jinak k věci: Myslím si totéž, co již padlo výše. Z předpokladu, že chcete ušetřit a podporujete množitele, nemůžete očekávat kvalitní štěně. Mě osobně někdo nabízet štěně o věku 5 týdnů, otočím se a utíkám pryč.

27.7.2009 06:27
antis

XXX.XXX.198.113

adoltova napsal(a):

Ponaučení pro příště je dosti poučné. Ale než honem, honem pospíchat, abyste hned měli doma nového pejska, tak je lepší třeba týden počkat a štěně si v klidu vybrat ať už s PP nebo bez a né vzít hned to první, které se nabízí.Kor v 5-i týdnech, kdy je štěně ještě moc malé na to, aby šlo do světa a navíc ani nemohlo mít žádná očkování.Mám sice psa bez PP, ale i tak jsem to po uhynutí bývalého psa nějakou tu dobu vydržela a radši vybírala pořádně, aby štěně bylo zdravé a z dobrých podmínek. To že vám paní nebrala telefony, tak asi moc dobře věděla proč. Navíc pokud je jen množitelkou, nikoliv chovatelkou, tak se zřejmě potřebovala štěňat v co nejmladším věku zbavit, aby mohla množit dál. Lituju tímto její feny, které jsou předpokládám celoročně s pupkem až u země

27.7.2009 08:04
adoltova

XXX.XXX.72.61

impact napsal(a):
Ano, je to tak. Já vám ráda uvěřím, že jste se napálili a chcete, aby se nenapálili jiní. Jenže stejně tak to může být bohapustá pomluva na někoho, koho nemáte rádi. Třeba na konkurenci. To my, zde od monitoru, nemůžeme posoudit. A mohl by za takovou zprávu být stíhán nejen ten, kdo ji napsal, ale i ten, komu daný virtuální prostor patří...

Jinak k věci: Myslím si totéž, co již padlo výše. Z předpokladu, že chcete ušetřit a podporujete množitele, nemůžete očekávat kvalitní štěně. Mě osobně někdo nabízet štěně o věku 5 týdnů, otočím se a utíkám pryč.

Vše, co o koupi štěněte uvádím je pravda. Bylo u toho pět lidí a jsem daleka toho, někoho pomlouvat. V žádném případě jsme nechtěli ušetřit, paní jsme na místě zaplatili 5.000 Kč, jak uváděla v inzerátě i pak při telefonické domluvě. Ani uvedená cena nic nenasvědčovala tomu, že pejsek nebude v pořádku.
Na celé této diskusi mne mrzí, že po shrnutí všech dosavadních příspěvků vycházím jako hlavní viník já, moje snaha zabránit těmto praktikám s prodejem a nákupem štěňat se nejak vytrácí.
Zajímavé je i to, že se dosud nepřihlásil nikdo s podobnou zkušeností, neboť uvedená paní prodává a inzeruje prodej s tím, že pejska doveze.

27.7.2009 09:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

adoltova napsal(a):
Vše, co o koupi štěněte uvádím je pravda. Bylo u toho pět lidí a jsem daleka toho, někoho pomlouvat. V žádném případě jsme nechtěli ušetřit, paní jsme na místě zaplatili 5.000 Kč, jak uváděla v inzerátě i pak při telefonické domluvě. Ani uvedená cena nic nenasvědčovala tomu, že pejsek nebude v pořádku.
Na celé této diskusi mne mrzí, že po shrnutí všech dosavadních příspěvků vycházím jako hlavní viník já, moje snaha zabránit těmto praktikám s prodejem a nákupem štěňat se nejak vytrácí.
Zajímavé je i to, že se dosud nepřihlásil nikdo s podobnou zkušeností, neboť uvedená paní prodává a inzeruje prodej s tím, že pejska doveze.

nemyslím si, že by vás tady měl někdo za hlavního viníka - spíš Vám chtěli říct, že jste doplatila na svou neznalost, ale to už víte sama.
Jinak tady se těžko najde nějaký další podvedený, protože lidi co sem chodí většinou ví, že 5-ti týdenní štěně rozhodně není k odběru, a o praktikách množáren se tu píše celkem často, takže zdejším je už po přečtení inzerátu jasné, že vzít si odtud štěně je tak trochu kamikaze

27.7.2009 10:28
klementynka

XXX.XXX.41.210

adoltova napsal(a):

Je smutny, ze 90% odpovedi jde "proti" zadavatelce teto diskuze.... Myslim, ze zadavatelka sama si uvedomila, ze udelala chybu a snazi se to alespon castecne napravit... Nemeli by jste zapominat, ze prisla v podstate o dva psy naraz a misto hazeni klacku pod nohy by spis potrebovala podporit...

adoltova: Uprimne si myslim, ze i kdyby jste nasla lidi se stejnym problemem od stejne "chovatelky", nezmuzete vubec nic, ale o pokus to stoji a drzim vam pesti... Ja sama jsem sla (pouze) anonymne proti chovatelce, ale s PP...

27.7.2009 12:21
dabliczech

XXX.XXX.247.225

adoltova napsal(a):

taky jsem nalítla jedné rádoby chovatelce, co prodávala štěňata po PP rodičích.
U veta jsem zjistila, že mrňousek má plíseň v srsti. Při prodeji mi tvrdili, že to byla alergická reakce na prací prášek a já to samozřejmě zbaštila.
U takto malých štěňat to prý jde na klouby, na plíce a tak podobně a ani to štěník nemusí přežít. Já ho zbaběle vrátila. V té době bych neměla na nákladné léčení.

V té době jsem byla hodně rozhozená a psychicky na dně po osobních problémech a rodiče konečně svolili doma psa, protože věděli,že si ho budu živit. No bohužel, jsem u toho moc nepřemýšlela.

Dodnes na něj myslím a doufám, že se má dobře. Podruhé bych tu chybu neudělala a snažím se vybírat zvířata z chvalitních chovů. Nakonec jsem si ušetřila, vše důkladně prostudovala a mám doma úžasného a zdravého pesana.

Dokonce i číču jsme si pořídili s PP a nemůžu si to vynachválit. Finanční rozdíl byl minimální, ale klucí jsou zdraví, miloučcí a prostě úžasní.

Chybama se člověk učí. :(

Přidejte reakci

Přidat smajlík