Uživatel s deaktivovaným účtem

Jeden takovy prispevek celkem o nicem, jen pro dobrou naladu. (a take pro ty lidicky, kteri planuji porizeni hodne linajiciho psa do bytu)
Vcera se rodice vratili z dovolene, na kterou jeli autem spolecne se znamymi kteri maji doma velskorgiho. Vecer si sednu do kresla, ctu si knizku a najednou koukam, ze mam na triku dlouhy svetly chlupy, ktery pres veskerou snahu tomu nasemu psovi pricist neslo. Jo, at ziji nasi chlupati psi milackove a jejich vsudypritomne chlupy.
napsal(a):
Jeden takovy prispevek celkem o nicem, jen pro dobrou naladu. (a take pro ty lidicky, kteri planuji porizeni hodne linajiciho psa do bytu)
Vcera se rodice vratili z dovolene, na kterou jeli autem spolecne se znamymi kteri maji doma velskorgiho. Vecer si sednu do kresla, ctu si knizku a najednou koukam, ze mam na triku dlouhy svetly chlupy, ktery pres veskerou snahu tomu nasemu psovi pricist neslo. Jo, at ziji nasi chlupati psi milackove a jejich vsudypritomne chlupy.
No přiznám se, že v té cca roční pauze, co jsem neměla po 10ti letech doma žádnýho psa, mi ty "chlupy všude" opravdu chyběly. Teď už je zase spokojeně lovím z polívky a pomalu zatlačuju hluboko do skříně bílý trička, ptž v nich se vyjít opravdu nedá.
Když už jsme u toho, máte někdo tip na fakt dobrej kártáč na krátkou srst (-pibull)?? Koupila jsem takovej plastovej na ruku a moc teda nezabírá. Ale koukala jsem někde na gumovou rukavici. Máte někdo zkušenost? Poradíte? Díkes
impact
napsal(a):
No přiznám se, že v té cca roční pauze, co jsem neměla po 10ti letech doma žádnýho psa, mi ty "chlupy všude" opravdu chyběly. Teď už je zase spokojeně lovím z polívky a pomalu zatlačuju hluboko do skříně bílý trička, ptž v nich se vyjít opravdu nedá.
Když už jsme u toho, máte někdo tip na fakt dobrej kártáč na krátkou srst (-pibull)?? Koupila jsem takovej plastovej na ruku a moc teda nezabírá. Ale koukala jsem někde na gumovou rukavici. Máte někdo zkušenost? Poradíte? Díkes
Já mám PRT - hladkosrstého/broken. Vypadlých chlupů ho zbavuji tak, že je buď vytahuju (probírám se srstí a v prstech mi zůstanou ty uvolněné) a nebo ho jakoby hladím proti srsti. (jako kdybych ho oprašovala) a chlupy lítají na všechny strany. Tohle ale dělám zásadně jenom venku, protože těch chlupů jsou opravdu závěje.
Gumový kartáč jsem si koupila (navlékací na dlaň), ale asi to byl zrovna nějaký blbý typ, protože ty chlupy vůbec nevyčesával. Měl asi 1,5 cm vysoké, 0,3 cm tlusté tupé gumové hroty.
To ruční "pucování" se mi osvědčuje asi nejlíp. No a potom je dobrý vyjet na výstavu (a pokud možno mít co největší ambice) -pes pustil chlupy během cesty do Budějovic, ještě že je krátkosrstý a nebylo to na něm tak moc poznat. Ale v autě to bylo jak po sněhové vánici a já jsem vypadala jak oblečená v kožešině z ledního medvěda :-)))

napsal(a):
koukam ze sem tam zapomela pripsat, ze ten velskorgi s nima nejel, ale to uz je jedno.
Ja mam na tu nasi hladkosrstou tryskomys takovej kartac huste osazenej tak 1-1,5 cm dlouhejma, celkem jemnejma a ohebnejma dratkama, na konci tak 4-5mm zahnutyma. (proti smeru cesani) Vycesava to docela dobre, ale je pravda, ze ten nas pes neni nijak moc linaci, nema tu srst nejak extra hustou.
impact
napsal(a):
jo, tu rukavici jsem si koupila, ja idiotka, abych pak zjistila, ze je mi čočku platna, protoze byla na pravou ruku a ja jsem levak :-)
napsal(a):
Tak to já včera viděla věc, kterou jsem ještě neviděla - schválně jestli vy jo. Kamarád má bígla a venku ji vyčerával PLÁTKEM Z PILKY! Tak pomalinku a super to fungovalo. Byla sem z toho v šokum ale fakt to ty chloupky (spíš podsadu) krásně tahalo ven.