Které granule- pro a proti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

labísi

5.5.2006 10:14
labísi

Ahoj, za měsíc si jedu pro štěně LR a jelikož chovatel krmí bůhví čím, tak dumám nad tím, jaké granule malýmu koupím. Vím, že každé granule sednou každýmu psu jinak, ale ráda bych, abyste sem psali, proč krmíte zrovna tím, čím krmíte a proč nekrmíte jinou značku- myslím kvůli složení, ceně, dostupnosti.

Zamýšlela jsem se nad ANF + holistická řada
+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

first mate + všemožné příchutě
+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

- dovozce zapoměl dovážet

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Už mě žádné krmení nenapadá, když vás něco napadne, tak to napište a neváhejte připsat + a - vašeho krmení. Dík

5.5.2006 10:49

labísi napsal(a):
Ahoj, za měsíc si jedu pro štěně LR a jelikož chovatel krmí bůhví čím, tak dumám nad tím, jaké granule malýmu koupím. Vím, že každé granule sednou každýmu psu jinak, ale ráda bych, abyste sem psali, proč krmíte zrovna tím, čím krmíte a proč nekrmíte jinou značku- myslím kvůli složení, ceně, dostupnosti.

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Už mě žádné krmení nenapadá, když vás něco napadne, tak to napište a neváhejte připsat + a - vašeho krmení. Dík

Doma připravovaná strava.
Základním plusem je její přirozenost a to, že nezpůsobuje degeneraci psů!

labísi

5.5.2006 11:04
labísi

chvd napsal(a):
Doma připravovaná strava.
Základním plusem je její přirozenost a to, že nezpůsobuje degeneraci psů!

Hele chlape, nevím, jak to na tebe působí, ale nevyhrála jsem čas v loterii. Potřebuju něco, co nasypu a je. Už se vidím, jak s sebou táhnu půlku krávy v létě na čundr

5.5.2006 11:10

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Calibra
+ je česká
+ většinou psům chutná
+ neobsahuje soju

- drahá
- některým psům nesedí

5.5.2006 11:12

labísi napsal(a):
Hele chlape, nevím, jak to na tebe působí, ale nevyhrála jsem čas v loterii. Potřebuju něco, co nasypu a je. Už se vidím, jak s sebou táhnu půlku krávy v létě na čundr

Hele ženská sis měla rozmyslet, co chceš.....jestli psa nebo čas...

Tak mu sypej piliny, brzy umře a Ty budeš mít ještě více času na čundr, no ne?

Si vem když tak tu krávu celou, půjde sama a nebude Ti smutno!
Neb Vás bude větší parta! I srandy bude víc!! Málokdo má živou krávu na čundru! No ne?

5.5.2006 11:22

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Já dávám Happy dog
+ řada medium,premium,superpremium=vybere si každý
+ granule,kaše,doplňkové vločky k masu,pamlsky,konzervy,...
+ cena
+ dovezou ti ho až domů

- ?

www.happydog.cz

a potom mám vynikající zkušenosti s granulema zn. Bosch
+ poměr kvalita/cena

- špatná dostupnost

ale stejně se naši pesani nejvíce utlučou po vařenym

5.5.2006 11:23

aktak napsal(a):
Calibra
+ je česká
+ většinou psům chutná
+ neobsahuje soju

- drahá
- některým psům nesedí

Já krmím PURINA losos s rýží(tu pesan miluje) ale teď měla výpadek tak jehně .
Jinak mu uvařím tak cca 1x týdně prasečí nožky ,zbožňuje je...

5.5.2006 11:52

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

BioMill - superpemiovka, psům chutná, dovážka do domu, možnost být člen chovatelského klubu - z toho plynou klubové ceny, a jiné věci.

Celá řada kvalitního krmení, mají i kočičí řadu krmení.

Já osobně tím krmím dva roky, co je tu na trhu a psi jsou spokojení, vypadají pěkně, u jednoho přestaly zdravotní potíže z výživy...jsme s touto značkou spokojeni
http://www.biomillcz.com/

5.5.2006 11:59

ltuskova napsal(a):
Já dávám Happy dog
+ řada medium,premium,superpremium=vybere si každý
+ granule,kaše,doplňkové vločky k masu,pamlsky,konzervy,...
+ cena
+ dovezou ti ho až domů

- ?

www.happydog.cz

a potom mám vynikající zkušenosti s granulema zn. Bosch
+ poměr kvalita/cena

- špatná dostupnost

ale stejně se naši pesani nejvíce utlučou po vařenym

Ahojky, my vyzkoušeli snad všechno,co je jenom dostupný, ale nakonec jsme se vrátili k Eukanubě, protože prostě naším psům sedne nejvíc - málo odpadu, kadí jednou denně, neznáme po tom průjmy, můžou se po ní utlouci a výborně prospívají - stačí jim opravdu malá dávka jednou denně a nejsouhladoví, zatímco třeba po Emimentu by žrali pořád a byli hladoví jak blázen.Jinak jsme krmili u Purinou Proplan, ale u nás jí člověk nedostane a má hrozný ceny - u nás.Takže Eukanubu nám vozí domů, máme jí za "lidovku" - kolem 800 - 900 za 15 kg pytel + mají kvalitní konzervy a pamlsky.Zkrátka, ať si říká kdo chce co chce, naším psům sedí a seděla nejvíc.

5.5.2006 12:48

candy napsal(a):
Ahojky, my vyzkoušeli snad všechno,co je jenom dostupný, ale nakonec jsme se vrátili k Eukanubě, protože prostě naším psům sedne nejvíc - málo odpadu, kadí jednou denně, neznáme po tom průjmy, můžou se po ní utlouci a výborně prospívají - stačí jim opravdu malá dávka jednou denně a nejsouhladoví, zatímco třeba po Emimentu by žrali pořád a byli hladoví jak blázen.Jinak jsme krmili u Purinou Proplan, ale u nás jí člověk nedostane a má hrozný ceny - u nás.Takže Eukanubu nám vozí domů, máme jí za "lidovku" - kolem 800 - 900 za 15 kg pytel + mají kvalitní konzervy a pamlsky.Zkrátka, ať si říká kdo chce co chce, naším psům sedí a seděla nejvíc.

to mas zivnostak nebo jaktoze takovehle ceny, to bych brala taky

5.5.2006 12:57

xskal200 napsal(a):
to mas zivnostak nebo jaktoze takovehle ceny, to bych brala taky

Nene, pokud máš chov. stanici a minimálně 2 chovné fenky, můžeš se stát členem Eukanuba chovatelského klubu a krom nějakých ještě jiných výhod máš i tyhle lidový ceny.Tak proč to za to nebrat, že ?

5.5.2006 13:05

danan napsal(a):
BioMill - superpemiovka, psům chutná, dovážka do domu, možnost být člen chovatelského klubu - z toho plynou klubové ceny, a jiné věci.

Celá řada kvalitního krmení, mají i kočičí řadu krmení.

Já osobně tím krmím dva roky, co je tu na trhu a psi jsou spokojení, vypadají pěkně, u jednoho přestaly zdravotní potíže z výživy...jsme s touto značkou spokojeni
http://www.biomillcz.com/

já dávám nutro choice vyzkoušela jsem hodně ale pejsanovi to jede ze všeho nejvíc a bylo mi doporučeno několika chovateli najednou, veterinář doporučitl taktéž, po tom co si to ověřil

5.5.2006 13:18

ajulka napsal(a):
já dávám nutro choice vyzkoušela jsem hodně ale pejsanovi to jede ze všeho nejvíc a bylo mi doporučeno několika chovateli najednou, veterinář doporučitl taktéž, po tom co si to ověřil

Nic ve zlým, ale jak si to veterinář ověřuje? Že si přečte složení?

5.5.2006 13:55

chvd napsal(a):
Nic ve zlým, ale jak si to veterinář ověřuje? Že si přečte složení?

chvd koukám že ty prudíš všude že
ne ovolává chovné stanice velkých plmen, od výrobce i distributora, prostě všude kde se dá

5.5.2006 13:57

labísi napsal(a):

doma připravovaná strava moc času nestojí ,to je jen takový mýtus . Když jedeme ven tak ovšem také beru s sebou granule . Ovšem pro a proti nejsem schopna říci,protože granulemi nekrmím ( jen výjimečně) a zažívání mých psů není nijak citlivé, je zvyklé zpracovat bez problémů leccos.

5.5.2006 15:54

ajulka napsal(a):
ne ovolává chovné stanice velkých plmen, od výrobce i distributora, prostě všude kde se dá

...NUTRO CHOICE ...

5.5.2006 16:27

bffb napsal(a):
...NUTRO CHOICE ...

royal canin-výborná chut,můj pes by se po nich mohl utlouct.
eukanuba-krásná srst,malý odpad.
hills-málo tuku,dají se považovat za dietní.
firstmate holistic-holistická řada,přídavek ovoce,česneku,brusinek apod. velmi zdravé.

5.5.2006 17:09

ajulka napsal(a):

No já se slušně zeptal, kde si to vet a jak ověřuje. Takže mi se zdá, že to moc pruzení není, ale bohužel jsem evidentně hloupější než Ty a tak si nejsem jistej.

Jinak teda tuhle větu prosím přeložit a vyložit, já ji nerozumím, jak jsem již psal, jsem starší a hloupější, tak odpusť debilkovi a vysvětli. Dík
Debilkům zdar!

5.5.2006 17:11

alenka napsal(a):
royal canin-výborná chut,můj pes by se po nich mohl utlouct.
eukanuba-krásná srst,malý odpad.
hills-málo tuku,dají se považovat za dietní.
firstmate holistic-holistická řada,přídavek ovoce,česneku,brusinek apod. velmi zdravé.

Hm, dost dobrý.
Problém nastane, až si tyto některé příspěvky přečte nějaký chudák, který si zrovna pořizuje psa a bude se tím řídit, ale to je nejspíš jedno.....

5.5.2006 17:16

chvd napsal(a):
No já se slušně zeptal, kde si to vet a jak ověřuje. Takže mi se zdá, že to moc pruzení není, ale bohužel jsem evidentně hloupější než Ty a tak si nejsem jistej.

Jinak teda tuhle větu prosím přeložit a vyložit, já ji nerozumím, jak jsem již psal, jsem starší a hloupější, tak odpusť debilkovi a vysvětli. Dík
Debilkům zdar!

to chvd: no právě !! co když si někdo přečte někdo kdo si bude pořizovat pejska ??, pak si přečte i tvůj příspěvek o domácím vaření psovi a pak chudák pes, protože já pochybuju že vařené krmivo pro psi je tak vyvážené, má správný poměr vitamínu a minerálu jako ty granule ???

5.5.2006 17:36

ajulka napsal(a):
to chvd: no právě !! co když si někdo přečte někdo kdo si bude pořizovat pejska ??, pak si přečte i tvůj příspěvek o domácím vaření psovi a pak chudák pes, protože já pochybuju že vařené krmivo pro psi je tak vyvážené, má správný poměr vitamínu a minerálu jako ty granule ???

V tomhle souhlasím s chvd. Vařená strava je pro psa jednoznačně nejlepší. Není až takový problém uvařit trochu masa, k tomu nějakou přílohu + zeleninu a přidat po poradě s veterinářem s přihlédnutím k plemeni vhodné vitamínové doplňky. Takže jestli nový majitel psíka nebude líný, tak jen ať vaří. Jinak přehnaná vyváženost krmiva škodí....co takhle z těch psů v budoucnu bude? Když za chvíli nebudou schopni kromě těch super extra vyvážených granulí(zajímavý, že když jsou všechny ty značky vyvážený, tak každý to má jiný složení....) sníst cokoliv jinýho....Neříkám, že granule jsou zas až tak špatné(také s nima dva naše větší psy krmím, menší jsou na vařeném), určitě pro ně mluví hlavně nulový čas s přípravou a myslím, že pes určitě víc ocení když si s ním páneček bude třeba hodinu navíc hrát, než když tento čas stráví u plotny, ale je pitomost tvrdit, že granule jsou lepší než vařené.

5.5.2006 17:38

ajulka napsal(a):

A proč by mělo být to krmivo až tak vyvážené?
K čemu je dobrá ta vyvážená strava?
Jak prosím Tě dociluješ toho, aby jsi sebe či svou rodinu krmila také vyváženou stravou?
Nebo jíš také nějaký vyvážený granulát?
Proč si myslíš, že má pes od přírody nějaký metabolismus? Proč má nějaký mechanismus hodpodaření s vápníkem, fosforem a jinými stopovými prvky? K čemu mu to ta příroda dala?
Říká Ti něco možný vliv přehnaně vyvážené stravy na oslabení imunitního systému psa a degeneraci psího druhu?

5.5.2006 17:48

chvd napsal(a):
A proč by mělo být to krmivo až tak vyvážené?
K čemu je dobrá ta vyvážená strava?
Jak prosím Tě dociluješ toho, aby jsi sebe či svou rodinu krmila také vyváženou stravou?
Nebo jíš také nějaký vyvážený granulát?
Proč si myslíš, že má pes od přírody nějaký metabolismus? Proč má nějaký mechanismus hodpodaření s vápníkem, fosforem a jinými stopovými prvky? K čemu mu to ta příroda dala?
Říká Ti něco možný vliv přehnaně vyvážené stravy na oslabení imunitního systému psa a degeneraci psího druhu?

neřekla jsem že by mělo být až tak vyvážené !!!
ale prostě udělané tak aby pes měl vše co potřebuje a pochybuju o tom že ve vařeném to má, pes si oto neřekne a bohužel se pozná pozdě že mu něco chybí. Ty si vitamíny vezmeš sám pokud je potřebuješ ale kde je vezme ten pes ?? pochybuju že si je najde v přírodě, když je již zdomácnělý, ale každý má svůj názor na stravu svýho psa a já zrovna zavrhuju to vařené, nikomu nic neberu a tak jak říká každý svůj názor tak ho říkám i já

5.5.2006 18:11

ajulka napsal(a):
neřekla jsem že by mělo být až tak vyvážené !!!
ale prostě udělané tak aby pes měl vše co potřebuje a pochybuju o tom že ve vařeném to má, pes si oto neřekne a bohužel se pozná pozdě že mu něco chybí. Ty si vitamíny vezmeš sám pokud je potřebuješ ale kde je vezme ten pes ?? pochybuju že si je najde v přírodě, když je již zdomácnělý, ale každý má svůj názor na stravu svýho psa a já zrovna zavrhuju to vařené, nikomu nic neberu a tak jak říká každý svůj názor tak ho říkám i já

Tak tomůžeš stejně jako já a zrovna tak můžeš tvrdit, že říkám hlouposti a já to mohu tvrdit také, že je říkáš ty.....ale to je nám snad oběma jasný, ne?

No jinak škoda, že jsi mi vlastně odpověděla přímo jen na jednu z mých otázek.
Vem to jinak, psovitá šelma v přírodě se živí čím? (jasně, že pes je jinde než vlk nebo hyena, ale určitě má blíže k nim než k lidem-díky bohu stále ještě ano) No, takže ten organismus je uzpůsoben tak, aby se živil tím, čím se živí...granulemi se krmí dejme tomu ve větším měřítku poslední 15-20 let a co přetím? Od vlka až po Bernardýna z 80 let minulého století? Jakto že přežili a dokonce úspěšně? Opět nic ve zlém, ale myslím, že jsi hodně ovlivněná marketingovými kampaněmi...ono je to normální, všechny nás ovlivňují. Já taky netvrdím, že granule jsou zcela naprd nebo že nemohou žádnému psovi vyhovovat, ale promiň, některé zdejší příspěvky jsou více než dětinské a silně zavádějící.

5.5.2006 18:36

ajulka napsal(a):

ta vyvážená strava , to je úžasný slogan , své psy vidím, jak vypadají, jak jsou na tom s energií , jak jsou zdraví ....nejsou na granulích ,nemají odborně "vyváženou" stravu , ( zvláštní je, jak je ta vyvážená strava vyvážená podle potřeb každého psa, oni jsou asi naklonovaní a ke všemu pořád potřebují jen to samé ) někdy mají víc jedněch vitamínů či minerálů, jindy mají víc něčeho jiného ...... ale nemají průjmy, nijak jim nevadí ,když někde jsme a dostanou granule , nesmrdí jim z tlamy , nemají zubní kámen , jsou zdraví , v kondici . Takže žádní chudáci. Chudáci spíš budou jednou Vaše děti až jim budete pečlivě hlídat vyváženou stravu . Ať si každý krmí čím chce , kvůli vařenému rozhodně není pes chudák a můj pocit je, že psi od mala na granulích mají daleko více problémů s trávením a že právě ty granule nesou velký podíl viny na tzv. citlivém trávení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2006 19:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

chvd napsal(a):
Tak tomůžeš stejně jako já a zrovna tak můžeš tvrdit, že říkám hlouposti a já to mohu tvrdit také, že je říkáš ty.....ale to je nám snad oběma jasný, ne?

No jinak škoda, že jsi mi vlastně odpověděla přímo jen na jednu z mých otázek.
Vem to jinak, psovitá šelma v přírodě se živí čím? (jasně, že pes je jinde než vlk nebo hyena, ale určitě má blíže k nim než k lidem-díky bohu stále ještě ano) No, takže ten organismus je uzpůsoben tak, aby se živil tím, čím se živí...granulemi se krmí dejme tomu ve větším měřítku poslední 15-20 let a co přetím? Od vlka až po Bernardýna z 80 let minulého století? Jakto že přežili a dokonce úspěšně? Opět nic ve zlém, ale myslím, že jsi hodně ovlivněná marketingovými kampaněmi...ono je to normální, všechny nás ovlivňují. Já taky netvrdím, že granule jsou zcela naprd nebo že nemohou žádnému psovi vyhovovat, ale promiň, některé zdejší příspěvky jsou více než dětinské a silně zavádějící.

Jen takový technický dotaz na chvd: Ráda bych věděla, co děláte. Tedy aby jste rozuměl - já studuji na VŠ. Ráno odcházím v půl sedmé z domu a vracím se až odpoledne okolo půl třetí. Spousta lidí okolo mě chodí do práce a domů přijdou až třeba ve čtyři, v pět. Spousta z nich má přitom psy a já si prostě nedokážu představit, kde by vzali čas pro ně dvakrát denně vařit (i teplé večeře pro lidi jsou dnes ve valné většině rodin utopií).
Já sama psa nemám, ale plánuji jej a chtěla bych pro něj to nejlepší, ale popravdě nemůžu každý večer hodinu trávit u plotny o ránu ani nemluvě! Den má jenom 24 hodin a když v průměru 8 hodin trávím ve škole (a v budoucnu je budu trávit v práci) a dalších 8 hodin spím (nebo bych alespoň měla)... No, prostě by mě zajímalo, jak to děláte, že to stihnete i s tím vařením .

5.5.2006 20:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen takový technický dotaz na chvd: Ráda bych věděla, co děláte. Tedy aby jste rozuměl - já studuji na VŠ. Ráno odcházím v půl sedmé z domu a vracím se až odpoledne okolo půl třetí. Spousta lidí okolo mě chodí do práce a domů přijdou až třeba ve čtyři, v pět. Spousta z nich má přitom psy a já si prostě nedokážu představit, kde by vzali čas pro ně dvakrát denně vařit (i teplé večeře pro lidi jsou dnes ve valné většině rodin utopií).
Já sama psa nemám, ale plánuji jej a chtěla bych pro něj to nejlepší, ale popravdě nemůžu každý večer hodinu trávit u plotny o ránu ani nemluvě! Den má jenom 24 hodin a když v průměru 8 hodin trávím ve škole (a v budoucnu je budu trávit v práci) a dalších 8 hodin spím (nebo bych alespoň měla)... No, prostě by mě zajímalo, jak to děláte, že to stihnete i s tím vařením .

Takže já vám odpovím na otázku "jak lze stihnout to vaření", vyhovuje? Snad ano!
Tak jednak se říká "vařené", ale dnes již spousta lidí krmí i syrovým, takže poak je ta příprava ještě snažší.....takže to nebudeme rozebírat.

Takže tedy k väřenému jakože opravdu vařenému.
No vycházejme z toho, že psovi nebudete vařit ani svíčkovou na smetaně se šlehačkou a brusinkami ani flambovat biftejky :-)) či dělat jiné náročné úkony....takže stačí třeba třeba třeba to jako že to nikomu nenutím jednou za týdem udělat něco jako sekanou z masa, vnitřností a všeho toho masitého, co chceme psovi dávat, naporcovat a zamrazit....myslíte, že to zabere hodně času? Jedině snad pro někoho,m kdo nevaří vůbec...

i teplé večeře pro lidi jsou dnes ve valné většině rodin utopií).
Noooooo, ale upřímně...ale pro kolik z těchto rodin není utopii pravidelná návštěva restauračních zařízení a pravidelné požívání alkoholu třeba několika piv denně...asi pro dost, když máme konzumaci piva nahlavu tak vysoko, jak tomu je....takže ono je to o prioritách...aspoň si myslím...a když někdo nemá čas denně třeba půl hodiny na vaření pro psa, tak ať si posa nepořizuje...ne že by pes nemohl žrát granule, většinou může, ale myslím to z hlediska principu.....ať si koupí třeba morče, to z toho, že bude věčně doma stresy mít nebude.....
Ne opravdu nemyslím, že by vařené bylo nějak echt časově náročné.
A jak to dělám já Vám neodpovím, protože já přeci psa nemám .-)

5.5.2006 20:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Milá Katy , mám 2 psy a vařím jim 1X týdně , mám totiž neobvyklé vybavení kuchyně - mrazák . Pak už uvařím jen rýži ,těstoviny, spařím vločky a tak , tzn. třeba dát vařit vodu, pak do ní dát pytlíky s rýží - při tom si akorát udělám kávu . Při tom vaření opravdu nestojím u sporáku , ono se to vaří samo. Žerou 2x denně , ale ráno mají sýry, tvaroh, mléko, vejce , jablka, rajčata ., rybu ......prostě nevařené . Opravdu to je zanedbatelné množství času .

6.5.2006 11:17

mac1 napsal(a):
ta vyvážená strava , to je úžasný slogan , své psy vidím, jak vypadají, jak jsou na tom s energií , jak jsou zdraví ....nejsou na granulích ,nemají odborně "vyváženou" stravu , ( zvláštní je, jak je ta vyvážená strava vyvážená podle potřeb každého psa, oni jsou asi naklonovaní a ke všemu pořád potřebují jen to samé ) někdy mají víc jedněch vitamínů či minerálů, jindy mají víc něčeho jiného ...... ale nemají průjmy, nijak jim nevadí ,když někde jsme a dostanou granule , nesmrdí jim z tlamy , nemají zubní kámen , jsou zdraví , v kondici . Takže žádní chudáci. Chudáci spíš budou jednou Vaše děti až jim budete pečlivě hlídat vyváženou stravu . Ať si každý krmí čím chce , kvůli vařenému rozhodně není pes chudák a můj pocit je, že psi od mala na granulích mají daleko více problémů s trávením a že právě ty granule nesou velký podíl viny na tzv. citlivém trávení.

Musím souhlasit s tím, že strava vařená je vyvážená až dost. Vzpomínám na svého prvého psa - křížence NO, který se při takovéto stravě dožil ve zdraví, bez jakýchkoliv nemocí 16 let.a to v tehdejší době jedl vlastně zbytky z kuchyně a přídavek nějakého odpadového masa. Bohužel já krmím granulemi.

6.5.2006 11:45

richterova eva napsal(a):
Musím souhlasit s tím, že strava vařená je vyvážená až dost. Vzpomínám na svého prvého psa - křížence NO, který se při takovéto stravě dožil ve zdraví, bez jakýchkoliv nemocí 16 let.a to v tehdejší době jedl vlastně zbytky z kuchyně a přídavek nějakého odpadového masa. Bohužel já krmím granulemi.

chvd, nechci ti do toho kecat, ale vařená strava je pro psa asi stejně tak přirozená jako granule.
Jinak každému vyhovuje něco jiného, ne? Třeba já bych neměla podmínky na krmení syrovým, vařeným..

6.5.2006 18:22

emiel napsal(a):
chvd, nechci ti do toho kecat, ale vařená strava je pro psa asi stejně tak přirozená jako granule.
Jinak každému vyhovuje něco jiného, ne? Třeba já bych neměla podmínky na krmení syrovým, vařeným..

Pochybuji, že Eva richterová se cítí jako chvd, ale nevadí, předpokládám tedy, že to píšeš mi.

Opravdu? A jak si na to prosím Tě přišla?

Ale měla. A pokud ne, tak by jsi s největší pravděpodobností neměla mít ani psa.

Toto byla prezentace mých názorů, nikoliv proklamace pravdy.

6.5.2006 18:40

chvd napsal(a):
Pochybuji, že Eva richterová se cítí jako chvd, ale nevadí, předpokládám tedy, že to píšeš mi.

Opravdu? A jak si na to prosím Tě přišla?

Ale měla. A pokud ne, tak by jsi s největší pravděpodobností neměla mít ani psa.

Toto byla prezentace mých názorů, nikoliv proklamace pravdy.

Psala jsem to tobě, ale zařadilo se to sem.
Copak si myslíš, že vařené maso je přirozená potrava psa? Už vidím vlka, jak si někde rozdělává ohýnek.
Neboj, podmínky pro psy mám a řekla bych že dobré. Bohužel ne pro skladování netrvanlivé potravy. Nebo snad každý, kdo nemá na studentském bytě (kde je ve všední dny) velkokapacitní mrazící box, by neměl mít psa?
Krmili jsme i vařeným, teď krmíme granulemi. Nevidím v tom rozdíl, co se týče kondice psů.

6.5.2006 19:02

emiel napsal(a):
Psala jsem to tobě, ale zařadilo se to sem.
Copak si myslíš, že vařené maso je přirozená potrava psa? Už vidím vlka, jak si někde rozdělává ohýnek.
Neboj, podmínky pro psy mám a řekla bych že dobré. Bohužel ne pro skladování netrvanlivé potravy. Nebo snad každý, kdo nemá na studentském bytě (kde je ve všední dny) velkokapacitní mrazící box, by neměl mít psa?
Krmili jsme i vařeným, teď krmíme granulemi. Nevidím v tom rozdíl, co se týče kondice psů.

Ale já reagoval na Tvé srovnání, že vařené je stejně přirozené jako granule....a to není....samozřejmě, že vlci si nevaří....:-)

Samozřejmě jsou různé případy, proto jsem to také nenapsal zcela jednoznačně, ale napsal jsem tuším že "nejspíš".
Kolik tam máš těch psů, že by jsi chtěla velkokapacitní box? :-))
Jinak v Tvém případě je to podle mne NEJSPÍŠ O TOM, že se Ti do toho nechce, protože nejsi přesvědčena o tom, že by to bylo důležité....či tak nějak....

Ale kondice psů není to jediné.Stejně jako exteriér není to jediné. Ale na druhou stranu já Ti nenutím, že to takhle nesmíš dělat :-))

6.5.2006 19:13

chvd napsal(a):
Ale já reagoval na Tvé srovnání, že vařené je stejně přirozené jako granule....a to není....samozřejmě, že vlci si nevaří....:-)

Samozřejmě jsou různé případy, proto jsem to také nenapsal zcela jednoznačně, ale napsal jsem tuším že "nejspíš".
Kolik tam máš těch psů, že by jsi chtěla velkokapacitní box? :-))
Jinak v Tvém případě je to podle mne NEJSPÍŠ O TOM, že se Ti do toho nechce, protože nejsi přesvědčena o tom, že by to bylo důležité....či tak nějak....

Ale kondice psů není to jediné.Stejně jako exteriér není to jediné. Ale na druhou stranu já Ti nenutím, že to takhle nesmíš dělat :-))

Ve své podstatě je to stejně přirozené nebo nepřirozené. Jen vařená strava tady byla dřív, proto se zdá být přirozenější.

Někdy solidní smečku:) Když jsme vařili, skladovali jsme jídlo v mrazáku. A to nějaké místo zabere. Ale vybavení našeho bytu snad není stěžejní. Jinak nový mrazák se mi opravdu nechce kupovat.. Jsou pro mě důležitější věci.
Možná je to i o pohodlnosti, ale opravdu jsem nenašla rozdíl mezi vařeným a granulemi. Nejen v kondici, ale i zdraví, exteriéru, výkonu..

No já ti to taky neutím, to byla jen reakce:)

6.5.2006 19:38

emiel napsal(a):
Ve své podstatě je to stejně přirozené nebo nepřirozené. Jen vařená strava tady byla dřív, proto se zdá být přirozenější.

Někdy solidní smečku:) Když jsme vařili, skladovali jsme jídlo v mrazáku. A to nějaké místo zabere. Ale vybavení našeho bytu snad není stěžejní. Jinak nový mrazák se mi opravdu nechce kupovat.. Jsou pro mě důležitější věci.
Možná je to i o pohodlnosti, ale opravdu jsem nenašla rozdíl mezi vařeným a granulemi. Nejen v kondici, ale i zdraví, exteriéru, výkonu..

Velice nesouhlasím.
Jednak pes ani vlk není mrchožrout, aby měl žrát celý život zgranulované zdechlinky, no a hlavně maso s přílohou a třeba trochou teleniny je kvalitou surovin trochu jinde než granule.

. Jinak nový mrazák se mi opravdu nechce kupovat.. Jsou pro mě důležitější věci.
Ano, každý máme své priority .

Možná je to i o pohodlnosti, ale opravdu jsem nenašla rozdíl mezi vařeným a granulemi.
Takže vy jste vařili zdechlinky? Peří? Mesoteria a jiná sviňulstva?
Jako chovatel by jsi tenrozdíl ale měla vidět. Nejhorším aspektem dlouhodobého podávání granulí jsou právě problém zdravotní, imunitní a degenerativní, které musí logicky nastoupit.

To jsem si ani nemyslel,jenže já už tady tak reaguji pro jistotu nejspíš mnohdy :-)))

6.5.2006 23:19

chvd napsal(a):

Velice nesouhlasím.
Jednak pes ani vlk není mrchožrout, aby měl žrát celý život zgranulované zdechlinky, no a hlavně maso s přílohou a třeba trochou teleniny je kvalitou surovin trochu jinde než granule.

. Jinak nový mrazák se mi opravdu nechce kupovat.. Jsou pro mě důležitější věci.
Ano, každý máme své priority .

Možná je to i o pohodlnosti, ale opravdu jsem nenašla rozdíl mezi vařeným a granulemi.
Takže vy jste vařili zdechlinky? Peří? Mesoteria a jiná sviňulstva?
Jako chovatel by jsi tenrozdíl ale měla vidět. Nejhorším aspektem dlouhodobého podávání granulí jsou právě problém zdravotní, imunitní a degenerativní, které musí logicky nastoupit.

To jsem si ani nemyslel,jenže já už tady tak reaguji pro jistotu nejspíš mnohdy :-)))

No možná by ses dilvil, ale psovitá šelma mršinou nepohrdne. Taky ji na kořisti nezajímá v první řadě maso, ale vnitřnosti a obsah střev.

7.5.2006 00:16

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

NUTRO CHOICE lamb and rice pro velká plemena z www.goldenretriever.cz

Předtím Eagle, ale ten není. Maximální spokojenost, nádherná srst, živý a veselý pes, kterému to moc chutná.

Psa jsem před deseti lety -jiného psa - krmila těmi nejlevnějšími granulemi a ve čtrnácti letech ho přejelo auto.
Byl moc živý a ulítaný a autu vletěl do cesty.

7.5.2006 00:19

emiel napsal(a):
No možná by ses dilvil, ale psovitá šelma mršinou nepohrdne. Taky ji na kořisti nezajímá v první řadě maso, ale vnitřnosti a obsah střev.

Ano, psí žaludek je uzpůsoben i k strávení mršiny.
Ale to je něco jiného.
Většina psovitých šelem nejsou mrchožrouti tedy neživí se převážně mršinami.
Pes krmený granulemi v podstatě v mnohých případech ano.
I taková hyena neopovrhne masem čerstvě uloveného zvířete a dokonce je ochotna i nasazovat život kupříkladu při jeho kradení velkým kočkám, převážně lvům.
Dokonce si i zaloví.

A že ji na kořisti nezajímá v první řadě maso jako příčně pruhované svalstvo je sice pravda, ale jen napůl. Je to logický důsledek toho, že toho hladkého svalstva a střev bývá většinou méně než toho příčně pruhovaného.

A nejspíš tam budou i jiné důvody. Ale rozhodně se třeba alfa jedinec neživí jen vnitřnostmi a střevy!

Takže se nedivím.

8.5.2006 11:38

ges napsal(a):
NUTRO CHOICE lamb and rice pro velká plemena z www.goldenretriever.cz

Předtím Eagle, ale ten není. Maximální spokojenost, nádherná srst, živý a veselý pes, kterému to moc chutná.

Psa jsem před deseti lety -jiného psa - krmila těmi nejlevnějšími granulemi a ve čtrnácti letech ho přejelo auto.
Byl moc živý a ulítaný a autu vletěl do cesty.

ahoj, jak to funguje na goldenretriever.cz? Může si u nich objednat opravdu každý za ty klubové ceny?

labísi

8.5.2006 18:22
labísi

uzivatel napsal(a):
ahoj, jak to funguje na goldenretriever.cz? Může si u nich objednat opravdu každý za ty klubové ceny?

teda chvd, chtěla jsem nějaké plodné reakce na granule, jenže ty sis zde opět a opět řešil nějaký osobní problémy, někdo se tě chytil a teď abych fórum zakládala znova

Když nemáš čím přispět, tak prosím mlč. Zaflákal si mi celý fórum a co z toho?

8.5.2006 18:52

labísi napsal(a):
teda chvd, chtěla jsem nějaké plodné reakce na granule, jenže ty sis zde opět a opět řešil nějaký osobní problémy, někdo se tě chytil a teď abych fórum zakládala znova

Milé labísí, dle Tvého mailu anf22@seznam.cz bych si dovolil soudit, že Ty už favorita mezi granulemi máš.

No to víš, že jsem si řešil osobní problém, ale je škoda, že Ty si neřešíš své zdravotní problémy, pak tady píšeš takovýhle chytrosti.

Ponaučovat můžeš svoje fagany, jestli nějaký teda máš. Jestli si myslíš, že si tady budeš otvírat po mne papuli a zůstane to bez reakce, tak se hodně pleteš.
Možná by jsi mohla zajít do kuchyně, dát si Rohypnol a uklidnit se, co myslíš?

8.5.2006 19:39

chvd napsal(a):
Milé labísí, dle Tvého mailu anf22@seznam.cz bych si dovolil soudit, že Ty už favorita mezi granulemi máš.

No to víš, že jsem si řešil osobní problém, ale je škoda, že Ty si neřešíš své zdravotní problémy, pak tady píšeš takovýhle chytrosti.

Ponaučovat můžeš svoje fagany, jestli nějaký teda máš. Jestli si myslíš, že si tady budeš otvírat po mne papuli a zůstane to bez reakce, tak se hodně pleteš.
Možná by jsi mohla zajít do kuchyně, dát si Rohypnol a uklidnit se, co myslíš?

Ja myslela,ze je to tady o granulich a on zas Chvd... Hele,nemas na ten Rohypnol nahodou chut sam?Mozna by se tady foru krapet ulevilo.

8.5.2006 19:43

jarka napsal(a):
Ja myslela,ze je to tady o granulich a on zas Chvd... Hele,nemas na ten Rohypnol nahodou chut sam?Mozna by se tady foru krapet ulevilo.

OMLOUVÁM SE, NEČETLA JSEM TO VŠECHNO NADEMNOU, TAKŽE SE MOŽNÁ BUDU OPAKOVAT..

... u nás vyhrává Pro Planka..co znám chovatelé, kteří s ní krmí, tak jsou spokojeni a pesani taky, srst krásná a hovínka taky :o)

8.5.2006 19:51

jarka napsal(a):

Hele a nechceš si jít pohrát sama se sebou, taky bys to možná potřebovala.

8.5.2006 19:55

chvd napsal(a):
Hele a nechceš si jít pohrát sama se sebou, taky bys to možná potřebovala.

Uz mam po... Mas jeste nejakej jinej navrh?

8.5.2006 20:02

jarka napsal(a):
Uz mam po... Mas jeste nejakej jinej navrh?

Mám, dej si REPEAT, třeba to už konečně zabere!

8.5.2006 20:05

chvd napsal(a):
Mám, dej si REPEAT, třeba to už konečně zabere!

Dobre.Sice nevim,co to je...Ale urcite si ho dam.

8.5.2006 20:10

jarka napsal(a):

opět prudí ?? asi si léčí nějaký komplexy nebo jeho moudrosti v jeho blízkém okolí nikdo něžera ?

8.5.2006 20:16

jarka napsal(a):

To se nedivím, že to nevíš, pro láčkovky je to také nedostuopný pojem.

8.5.2006 20:19

ajulka napsal(a):
opět prudí ?? asi si léčí nějaký komplexy nebo jeho moudrosti v jeho blízkém okolí nikdo něžera ?

Asi jo, musím si vyléčit špatný pocit toho, že krávy již umí ovládat PC-hotová tragédie! Co ty na to?

8.5.2006 20:30

chvd napsal(a):
To se nedivím, že to nevíš, pro láčkovky je to také nedostuopný pojem.

Chvd,tva osobnost-to je na samostatne forum.Tak si je zaloz (treba ti je nikdo nesmaze) a mi ostatni ti do nej (mozna) prispejeme (pokud nam na tebe zbyde cas).Jinak se mej a popr.sem mazni neco treba o granulich pro a proti.

8.5.2006 20:33

jarka napsal(a):
Chvd,tva osobnost-to je na samostatne forum.Tak si je zaloz (treba ti je nikdo nesmaze) a mi ostatni ti do nej (mozna) prispejeme (pokud nam na tebe zbyde cas).Jinak se mej a popr.sem mazni neco treba o granulich pro a proti.

Pokud chces diskutovat o me osobnosti, tak si diskutuj a me do toho nijak neplet, prosim.
Jiz jsem sem maznul, az budes schopna soustredene cist a soutredovat se na obsah, treba to zjistis.

8.5.2006 20:34

chvd napsal(a):
Pokud chces diskutovat o me osobnosti, tak si diskutuj a me do toho nijak neplet, prosim.
Jiz jsem sem maznul, az budes schopna soustredene cist a soutredovat se na obsah, treba to zjistis.

Ok.

labísi

12.5.2006 11:55
labísi

jarka napsal(a):
Ok.

Ahoj, pro všechny, kteří psali smysluplné odpovědi na můj dotaz (ty to nejsi chvd) jen chci poděkovat. Už jsem vybrala. Rozhodovala jsem se mezi skoro všemi SP krmivy na trhu, ale jak to různě odpadalo (můj velký favorit Trainer- nejvíc má v sobě obilí, blééé), nebo kvůli nedostupnosti, tak nakonec zůstala stará dobrá PPP a RC. A jelikož už vím, že chovatel krmí PPP, tak zůstanu u ní. Taky se mi nechce zkoušet nějaký neprověřený značky, když můžu sáhnout po těch ozkoušených.

A jen pro chvd- my si tykáme? Jistě že ne. Takže buďte tak laskav, ty svý obscénosti si pište jinam a svý předpotopní názory (buďte od té lásky) necpěte do mého fora. Nazdar bazar.
Přeju příjemný den strávený u plotny, tragéde jeden

12.5.2006 12:29

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

chápu Vaše téma a nějak ho nekritizuju, máte na to právo, ale nesouhlasím.
Souhlasím s chvd a ještě někdo to tam psal, že pro psa je vařená strava lepší a proto až tak nescháníme úplně ty nej granule.
Můj pes dostane ráno trochu granulí, ale večer má vařené.
Nechci se zastávat chvd, to vůbec né, ale když to napíše on, tak se do něj pusíte a .......... psal, že je lepší vařené, nechápu, co napsal špatně.
Pak ta diskuze vedla jinam, ale to je jen reakce.

Víte, já si myslím (po léta zkušeností), že opravdu se u některých jedná o lenost. Ono je totiž jednoduché vzít pytel a nasypat. S vařeným trochu té práce je. Ale prubněte se podívat na psy a promluvit s veterinářem, jak na tom psi byli, než byly granule.O tom, že psi vařaným nedostávaj vitamíny, minerá.......... se nebudu vůbec bavit, považuju toto za výkřik zoufalce, kterým došli argumenty.
Já krmím granulemi proto, že náš pes kterému je 1 rok a váží 45kg (labrador a je veliký) je natolik těžký, že ráno vařená by ho ještě víc ztloustla. Granule dostává v podstatě jen na zaplnění žaludku (2 hrsti) a po domluvě s veterinářem nám poradil, jak máme hledat a na co dát pozor (u informací o granulí).

12.5.2006 21:29

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Ahoj všichni!
Přikláním se na stranu těch co krmí přirozenou stravou.Tzn.lehce ovařené maso nebo vnitřnosti,trocha přílohy a syrová zelenina a bylinky a spousta doplňků.Granule máme pro stav nouze.
Když jsem byla delší dobu v nemocnici,rodina krmila ANF Holistic.Po asi 4 měsíčním krmení granulemi pes vylysal v podpaží a srst dostala zabrat.
Klidně krmte granulemi,vyrábíte vlastně klientelu veterinářům!
Za záhadné divné a zcela neznámé onemocnění vypláznete pěkný obnos a pak vám chytře doporučí nějaké jiné "kvalitnější" GRANULE! Samozřejmě za kvalitnějšícenu!
Kdyby ty granule byly tak skvělé,jak nám v reklamách tvrdí,proč by jimi nebyly krmeny šelmy v ZOO ?
Zkuste občas uvažovat - nejvyšší obsah živočišných bílkovin v granulích je 26% !!!! Co je ten zbytek ? Nevíte ? Tak proč tím krmíte svého psa ?
Chvd je to asi marné,četla jsem tvé příspěvky,asi budu označena taky jako prudič.

12.5.2006 21:58

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

tak dneska jsem si bylaa koupit na veterine granule pro stene proplan CH+R a za dobrou cenu, neprijde mi tak draha, za 15 kg baleni 1200Kč, samozrejme v e zverimexech stoji okolo 1600, ale kdio hleda ten najde i levnejsi

12.5.2006 22:37

xskal200 napsal(a):
tak dneska jsem si bylaa koupit na veterine granule pro stene proplan CH+R a za dobrou cenu, neprijde mi tak draha, za 15 kg baleni 1200Kč, samozrejme v e zverimexech stoji okolo 1600, ale kdio hleda ten najde i levnejsi

Koukám, že někdo položil dotaz a bylo mu kvalitně odpovězeno...Nechápu, proč to opět rozebíráte.Stejně se nikdy neshodnou ,,granuláři" s ,,masaři", stejně jako ODS s ČSSD.Každému psu prostě vyhovuje něco jiného, a hlavně to, na co je zvyklý.
verak:a víš ty vůbec proč se to stalo?Protože pes, který je krmen vařeným po celý život a pak se náhle přejde na granule, není se čemu divit.Reakce musela přijít.Stejně jako u mé GR, té jsem zkoušel vařit a po 3 - 4 týdnech jsem se šupem vracel ke granulím (celková nevitálnost, horší stolice, hodně jí začaly vypadávat chlupy a srst byla matná).
Takže krmte si každý tím, co psu vyhovuje.Ničím jiným než zkoušením to nepoznáte - to, co jednomu vyhovuje může druhému přivodit zhoršení stavu.
S chvd částečně souhlasím, i s verak.Granule rozhodně nejsou tak kvalitní jako ,,přírodní" strava a kdyby s tím začali krmit např.vlky v ZOO, brzy by o ně asi přišli.Kdyby totiž granule vyráběli z kvalitních surovin (třeba ne chrupavky a další odpadové maso), nedoplatili by jsme se.

12.5.2006 22:44

verak napsal(a):
Ahoj všichni!
Přikláním se na stranu těch co krmí přirozenou stravou.Tzn.lehce ovařené maso nebo vnitřnosti,trocha přílohy a syrová zelenina a bylinky a spousta doplňků.Granule máme pro stav nouze.
Když jsem byla delší dobu v nemocnici,rodina krmila ANF Holistic.Po asi 4 měsíčním krmení granulemi pes vylysal v podpaží a srst dostala zabrat.
Klidně krmte granulemi,vyrábíte vlastně klientelu veterinářům!
Za záhadné divné a zcela neznámé onemocnění vypláznete pěkný obnos a pak vám chytře doporučí nějaké jiné "kvalitnější" GRANULE! Samozřejmě za kvalitnějšícenu!
Kdyby ty granule byly tak skvělé,jak nám v reklamách tvrdí,proč by jimi nebyly krmeny šelmy v ZOO ?
Zkuste občas uvažovat - nejvyšší obsah živočišných bílkovin v granulích je 26% !!!! Co je ten zbytek ? Nevíte ? Tak proč tím krmíte svého psa ?
Chvd je to asi marné,četla jsem tvé příspěvky,asi budu označena taky jako prudič.

A to tím chceš říct, že pes krmený vařeným je po celý život zdravý?Že nikdy neonemocní?Tak to jsi pěkná najivka...Granule určitě nejsou zase TAK špatné.Kdyby byly, nekrmila by s nimi drtivá většina chovatelů, a že znám jedničky (tedy u BŠO).A dobré granule nepotřebují reklamu v televizi, jako třeba Friskies nebo Pedigree (Proplan je vyjímka a styl té reklamy odpovídá výzkumům).

12.5.2006 23:18

troy napsal(a):
Koukám, že někdo položil dotaz a bylo mu kvalitně odpovězeno...Nechápu, proč to opět rozebíráte.Stejně se nikdy neshodnou ,,granuláři" s ,,masaři", stejně jako ODS s ČSSD.Každému psu prostě vyhovuje něco jiného, a hlavně to, na co je zvyklý.
verak:a víš ty vůbec proč se to stalo?Protože pes, který je krmen vařeným po celý život a pak se náhle přejde na granule, není se čemu divit.Reakce musela přijít.Stejně jako u mé GR, té jsem zkoušel vařit a po 3 - 4 týdnech jsem se šupem vracel ke granulím (celková nevitálnost, horší stolice, hodně jí začaly vypadávat chlupy a srst byla matná).
Takže krmte si každý tím, co psu vyhovuje.Ničím jiným než zkoušením to nepoznáte - to, co jednomu vyhovuje může druhému přivodit zhoršení stavu.
S chvd částečně souhlasím, i s verak.Granule rozhodně nejsou tak kvalitní jako ,,přírodní" strava a kdyby s tím začali krmit např.vlky v ZOO, brzy by o ně asi přišli.Kdyby totiž granule vyráběli z kvalitních surovin (třeba ne chrupavky a další odpadové maso), nedoplatili by jsme se.

naprostý souhlas.

Verak: jak psal Jakub. To že olysal nebude tím, že by byly extra k ničemu, ale tím, že jste jednorázově přešli na granule a navíc jste mohli sáhnout vedle. Prostě nesedly. Nutno dodat, že jsem osobně zastáncem vařené stravy a všichni velcí psi jsou na mase vločkách, (zrní), zelenině a podobně. U svých malý psů preferuji granule, ačkoli i maso dám. je to pro mne pohodlné, nemusím vážit a rozvažovat poměry, trápit se počty, ale také jsem musela granule změnit, neb zkrátka nesedly. Dá se to do měsíce poznat a vymění se. Není to o názvu a značce, je to o tom, co psovi sedne. takže olysání tvého psa nemuselo být dáno granulovanou stravou jako takvou, ale způsobem podání a nevhodnými - leč kvalitními granulemi.

12.5.2006 23:26

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Co třeba PROformance?
Jako každé jiné granule nesedne každému, ale máme s ní dobré zkušenosti. Velké plus je, že neovlivňuje barvu srsti. Jen se špatně schání po obchodech a někde je předražená. Ale v e-shopech se dá sehnat dobře.

Nebo Eminent?
Nemáme s ním velké zkušenosti, krmíme s ním týden naši anorektičku. Ale je to jediné jídlo (granule, konzervy i zkušebně vařené), které jí s chutí už týden!

Náš nejstarší byl do zjištění špatné slinivky a pár dalších orgánů na vařeném (teda nevím, čím ho krmili jeho bývalí majitelé, ale granule to nebyly) a ani sebekvalitnější vařené jídlo mu nevyhovuje tak, jako veterinární dieta od hillsu. A určitě je spousta opačných případů. Každému to, co mu vyhovuje

13.5.2006 10:27

labísi napsal(a):
Ahoj, pro všechny, kteří psali smysluplné odpovědi na můj dotaz (ty to nejsi chvd) jen chci poděkovat. Už jsem vybrala. Rozhodovala jsem se mezi skoro všemi SP krmivy na trhu, ale jak to různě odpadalo (můj velký favorit Trainer- nejvíc má v sobě obilí, blééé), nebo kvůli nedostupnosti, tak nakonec zůstala stará dobrá PPP a RC. A jelikož už vím, že chovatel krmí PPP, tak zůstanu u ní. Taky se mi nechce zkoušet nějaký neprověřený značky, když můžu sáhnout po těch ozkoušených.

A jen pro chvd- my si tykáme? Jistě že ne. Takže buďte tak laskav, ty svý obscénosti si pište jinam a svý předpotopní názory (buďte od té lásky) necpěte do mého fora. Nazdar bazar.

teda chvd, chtěla jsem nějaké plodné reakce na granule, jenže ty sis zde opět a opět řešil nějaký osobní problémy, někdo se chytil a teď abych fórum zakládala znova

Datum: 08.05.2006 18:22 | Autor: labísi (labísi)

13.5.2006 11:51

troy napsal(a):
A to tím chceš říct, že pes krmený vařeným je po celý život zdravý?Že nikdy neonemocní?Tak to jsi pěkná najivka...Granule určitě nejsou zase TAK špatné.Kdyby byly, nekrmila by s nimi drtivá většina chovatelů, a že znám jedničky (tedy u BŠO).A dobré granule nepotřebují reklamu v televizi, jako třeba Friskies nebo Pedigree (Proplan je vyjímka a styl té reklamy odpovídá výzkumům).

Granule určitě nejsou zase TAK špatné.Kdyby byly, nekrmila by s nimi drtivá většina chovatelů,

. To, že leze stádo ovcí do lesa je také príma, že? No když tam leze celé stádo, tak určitě ano.

A dobré granule nepotřebují reklamu v televizi, jako třeba Friskies nebo Pedigree (Proplan je vyjímka a styl té reklamy odpovídá výzkumům).

No rozhodně-můžeš mi jmenovat jakékoliv dobré výrobky , které se prodávají samy? Nemusí to být granule...Dík.

Proplan je vyjímka a styl té reklamy odpovídá výzkumům).

Proplan je jiný v tom, že pro něj zvolili marketingovou podporu formou reklamy i v TV, to o jeho kvalitě ještě nesvědčí, teda pro uvažujícího jedince.
Prosím Tě vysvětlíš mi, co to znamená, že styl reklamy odpovídá výzkumům?

Hele Jkube a co myslíš, není ono třeba možný, že ten proplan vyrábí stejněj výrobce jako třeba Frieskies???
To je ale zajímavý, že?? Na jený straně dělaj takový svinstvo a na druhý takovou kvalitu,no to mi hlava nebere...fakt.

13.5.2006 11:56

troy napsal(a):

Souhlas, to je dobře, že si to uvědomujš, ale z těch ostatních Tvých spotů jsem to moc teda nevycítil:-)))

Akorát, že, jak sám píšeš, přecházet tam či naopak se musí postupně..... a ne každý pes to snese.....no a to je na tom ten hnus Jakube!!! Zamysli se...co bude třeba po 50generacích po sobě krmených jen granulemi.....myslíš, že ta zvířata pak budou schopna konzumovat normální přirozenou stravu??? a co to může udělat s geneticky přenášenými problémy zžívacího traktu.......oi to jde především......si myslím....

13.5.2006 11:58

mac1 napsal(a):
teda chvd, chtěla jsem nějaké plodné reakce na granule, jenže ty sis zde opět a opět řešil nějaký osobní problémy, někdo se chytil a teď abych fórum zakládala znova

Datum: 08.05.2006 18:22 | Autor: labísi (labísi)

a marcelka má dnes špatný den.....copak ti přeletělo přes čumáček sluníčko naše ?

13.5.2006 12:22

labísi napsal(a):

+ příchuť krůta ječmen
+ slušná cena
+ vakuové balení

- nedostupnost

+ ultraprémiová řada
+ holistická řada

-nedostupnost
- drahá

royal canin +mastný
+ speciálka pro LR
+ příznivá cena

Trainer + dobrá cena
+ příchuť krůta

PPP +příchutě

- drahá

Ke granulím: nám se už po 4 roky osvědčuje Nutra Nuggets (nízké dávkování, superpremium, jednoduché složení ze snad kvalitních surovin, neuvěřitelná cena - u dovozce).

Jinak se přikláním z zastancům přirozené stravy, a můžu z vlastní zkušenosti říct, že časově to o moc náročnější není. Krmíme šest velkých psů (50-70kg), vaří se pouze rýže, zbytek (maso, ryby, vnitřnosti, zelenina, kozí mléko) je syrový, spařit stačí vločky, kukuř.šrot a kopřivy, přídavky (česnek, vit C, GAG na klouby) dáváme i do granulí, do domácí stravy ještě vápník.
Trávení funguje dobře, přechody a střídání nevadí, už si s tím moc hlavu nelámu, když jsme chvíli pozorovala, co všechno jsou schopni sežrat bez následků (myši, různé blevajzy z hnoje, kozí bobky..)
A CHVD tobě děkuji, tvoje argumenty k tomu také přispěly.

13.5.2006 12:25

asy napsal(a):
Ke granulím: nám se už po 4 roky osvědčuje Nutra Nuggets (nízké dávkování, superpremium, jednoduché složení ze snad kvalitních surovin, neuvěřitelná cena - u dovozce).

Jinak se přikláním z zastancům přirozené stravy, a můžu z vlastní zkušenosti říct, že časově to o moc náročnější není. Krmíme šest velkých psů (50-70kg), vaří se pouze rýže, zbytek (maso, ryby, vnitřnosti, zelenina, kozí mléko) je syrový, spařit stačí vločky, kukuř.šrot a kopřivy, přídavky (česnek, vit C, GAG na klouby) dáváme i do granulí, do domácí stravy ještě vápník.
Trávení funguje dobře, přechody a střídání nevadí, už si s tím moc hlavu nelámu, když jsme chvíli pozorovala, co všechno jsou schopni sežrat bez následků (myši, různé blevajzy z hnoje, kozí bobky..)
A CHVD tobě děkuji, tvoje argumenty k tomu také přispěly.

13.5.2006 12:58

chvd napsal(a):
a marcelka má dnes špatný den.....copak ti přeletělo přes čumáček sluníčko naše ?

mně ? Nic , to bylo pro labísi .....byla nějak rozhořčená, že jí tykáš

13.5.2006 12:59

mac1 napsal(a):
mně ? Nic , to bylo pro labísi .....byla nějak rozhořčená, že jí tykáš

hmm, tak to to nedojde asi ani labísce

13.5.2006 13:36

mac1 napsal(a):
hmm, tak to to nedojde asi ani labísce

Marcelo, tak to se omlouvám, to já totiž vůbec nečetl......promiiiiˇ%n...jenže, jak víš, jak jsem si ráno nevzal ty prášky :-)))), tak nyní budu reagovat, tak promiň, jestli se Ti to nebude líbit.

13.5.2006 13:43

labísi napsal(a):

Jestli si tykáme, no nevím, ale zatím žádná tykev po mně vykání nevyžadovala.....ale jak chceš.
Pošli mi písemnou žádost a možná ti budu vykat, ještě uvidím a nerouhej se , jsem Nadbůch, tak pozor.

Jaký obscénosti? Snad jsem tu nenapsali něco o tvý smrdutý makrele, to by mě fakt mrzelo, takhle zasvinit forum.

No do tvýho fora bych necpal fakt nic...a kde ho máš to svý forum ty vrozená inteligence?

Od lásky nebudu, ani doi Tvé smrduté m,akrely nic cpát nebudu, páchne až sem, to se ti asi rozkládá ten mozek, co ti do ni spadl, ty ostudo všech tykví!

Chceš si ještě poklábosit?

kokokodáááák

Přidejte reakci

Přidat smajlík