Časový rozvrh vašho psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2009 17:43
kniga

XXX.XXX.248.203

Ahoj lidi, mám na vás dotaz:
<br>
1) zajímají mě zejména byťáci a spíše aktivní, temperamentní plemena, ale klidně pište i ostatní...
<br>
2) Kolik procházek a jak dlouhé ve všední den svému psovi dopřáváte?
<br>
3) Chodíte na cvičák, děláte nějaký psí sport? Jak často máte tréninky?
<br>
4) Co víkendy?
<br>
5) Stíháte ještě nějakého jiného koníčka
<br>
Díky

31.8.2009 21:09
pupulu

XXX.XXX.124.1

kniga napsal(a):
<br>
1) zajímají mě zejména byťáci a spíše aktivní, temperamentní plemena, ale klidně pište i ostatní...
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

1.barzoj ,bullterier,papillon,mex.naháč(španělský galgo-není ve stálé péči-patří sestře a občas je na hlídání)
2.ráno-45-60 min.,v poledne-30min.,odpoledne-volný pohyb cvičák-cca 2-3 hod.,večer 40 min
3.ano -všední dny to používám jako plochu k venčení a lítání,ve středu v podvečer a sobotní dopoledne probíhá výcvik-aktivně se účastní bulina,barzoj a naháč
4.víkendy-pokuď nerazíme na výlet nebo k vodě jsme na cvičáku-děláme správce a tak tam tak šolicháme nebo sekáme a pesani řáděj,občas výstava kterých se účastníme tak 2-3x do roka
5.absolutně ne (pouze teraristika) je to koníček na plný úvazek,ale jsem za to šťastná

31.8.2009 22:22
tamca

XXX.XXX.67.206

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

1. am. kokr, 2 roky, na své plemeno superaktivista, pes chodí se mnou do práce

2. ráno - 10min rychlá čurací, před začátkem prac.doby 20-30min parková, případně i jiní psi
v poledne 45-60min městská - vyloženě se chodí mezi lidi do města - pěší zóna, náměstí, trh (cílem je psa trochu unavit, zvykat na různé ruchy a cvičit klid při chůzi)
odpoledne 30 minut parková (často s dalšími psy), před výstavou nácvik postoje a pohybu na vodítku (máme na to speciální místečko :) )
večerní 60-90min - 2-3x týdně běh se mnou (5km), cvičení poslušnosti, volné pobíhání atd.

3. Chodili jsme 1x týdně na poslušnost, to bych chtěla zase. Jinak amatérsky skoroagility na domácích překážkách, zkouším prvky dogdancing, tyhle blbůstky cvičíme 2x denně

4. Jeden den víkendu obvykle v našem obrovském sadu - to je v pohybu celý den. Není-li to možné, apk aspoň delší (3-4hodiny) výlet. Jsem kvůli srsti závislí na počasí, takže když nás déšť nepustí ven, hrajeme si a cvičíme doma.

5. Kromě práce a druhé práce a domácnosti a psa už toho teda moc nestihnu. Ale knížku vždycky, v noci pes obvykle spí. :)

P.S. Když jsme chodili na cvičák, museli jsme jít nejprve 3km pěšky, aby aspoň trochu cvičil. jinak byl jak sud dynamitu. V létě se mi zdálo, že zklidňuje. Zadoufala jsem, že nabírá rozum, ale jak se teď ochladilo, jsme zase tam, kde v květnu. :)

31.8.2009 23:03
aritim

XXX.XXX.52.186

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Kromě spousty jiných psů mám belgičana - terwuerena. To je myslím to nejaktivnější plemeno hned po borderkách. Už zanedlouho mu bude13, ale v mládí jsem si s ním fakt užila.
Procházek bylo 5, dvě dvouhodinové, které obsahovaly nějaké to cvičeníčko, stopy, aporty, dvě procházky hodinové, to hlavně lítal se psy a večer čůrací půlhodinovka.
O víkendu cvičák, klasicky v sobotu odpoledne poslušnost a obrana, v neděli ráno stopa, pak nějaký ten výlet do přírody, návštěva příbuzných, takže celý víkend mimo domov. Občas nějaká ta výstava, závody, samo všude jezdil se mnou, byť nebyl výstavní, na to jsem měla jiné pejsky.
Provozovat cokoliv jiného s takovýmhle psem opravdu nešlo, byla jsem ráda že zvládám domácnost a ostatní zvířata, naštěstí další dva psi byli společenského plemene a mnohem méně nároční na pohyb a zábavu.
Ale trvalo to jen 4 nebo 5 let, pak se zklidnil a vyžadoval asi tak stejné zaměstnání a pohyb jako NO.

1.9.2009 09:08
rachel

XXX.XXX.135.187

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Ahoj, zajímavé a pěkné téma
1 golden retriever - 7,5 roku.
Byťák, aktivní venku, doma spící lenoch

Ráno 7:00 rychlá vyčůrávací prochajda na vodítku před panelákem (cca 5-10 min).

15:00 velká vychajda 2-3 hodiny. Vychajda se skládá z prolítání s ostatními psy, dále následuje opakování poslušnosti, aport, různé blbnutí s paničkou.

Večer 20:00 vyčůrávací prochajda totožná s tou ranní.

Vyloženě na cvičák nechodíme, ale cvičíme si sami.

O víkendech jezdíme v létě někam k vodě a na různé zříceniny, prostě výlety přírodou.

Stíhám pouze akvaristiku a pěstování exotických palem

Loužička byla tuším 2X -3X, když se pes učil žít v bytě. Původně byl na zahradě

dobrmanier

1.9.2009 10:40
dobrmanier

XXX.XXX.219.132

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Dobrman, 2 roky

Ráno 1. krátká procházka, po 12. druhá krátká procházka a kolem 6. třetí procházka, nejdelsi a to do 2 hodin, podle casu. O vikendu se venuju svym vecem plus do toho treba jedna velka prochazka a klasicky ráno a vecer kratka. Psi sport ne, cvicak semtam. Cvicime si sami prubezne. Konicky stiham vsechny plus je dobrmanka jeste s jednim psem doma v byte.

1.9.2009 11:08
markemic

XXX.XXX.150.210

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Fajné téma
Pes,8 měsíců,kříženec.Bytový pes,jak už tu někdo psal,v bytě lenoch a spáč,venku neunavitelné hyperaktivní zvíře
Brzy ráno krátká čurací,kakací procházka,cca po hodině druhá ,ale už delší blbnoucí parková prochajda.
Cca v pět hodin rychlá čurací,kakací,uklidit binec po krabicích a klaccích z kterých rád dělá piliny.Večer dlouhá parková procházka,když se zadaří tak si i zařádí s jinými pejsky.A v půl desáté večer poslední čurací procházka
O víkendu plně nahrazujeme celý pracovní týdenKdyž nejsme na chalupě,jsme jinde venku a to za každou cenu!Je jedno co děláme,hlavně že něco dělámeOd běhání,plavání,turistování až po "jenom" skákání do vzduchu či chytání míčku na zahradě na chalupě

1.9.2009 13:33

markemic napsal(a):
Fajné téma
Pes,8 měsíců,kříženec.Bytový pes,jak už tu někdo psal,v bytě lenoch a spáč,venku neunavitelné hyperaktivní zvíře
Brzy ráno krátká čurací,kakací procházka,cca po hodině druhá ,ale už delší blbnoucí parková prochajda.
Cca v pět hodin rychlá čurací,kakací,uklidit binec po krabicích a klaccích z kterých rád dělá piliny.Večer dlouhá parková procházka,když se zadaří tak si i zařádí s jinými pejsky.A v půl desáté večer poslední čurací procházka
O víkendu plně nahrazujeme celý pracovní týdenKdyž nejsme na chalupě,jsme jinde venku a to za každou cenu!Je jedno co děláme,hlavně že něco dělámeOd běhání,plavání,turistování až po "jenom" skákání do vzduchu či chytání míčku na zahradě na chalupě

Ahoj,
Mám stafbulíka - 2,5 letého. Nemocného na srdíčko, takže se denní režim liší dle počasí.

Ráno asi 20-30 minutová vycházka ( pokud vím, že bude horko, tak chodíme na hodinu aby se vyběhal dokud je chladno). Odpoledne je na zahrádce, nebo - pokud je fajn počasí, tak jdeme do lesa na 1-2 hodiny - podle času. A večer pak 10 minutovak na vyčůrání.

Chodili jsme na cvičák - poslušnost, zkoušeli jsme agility a obedienci.
Pesan je venku aktivní a doma lenoch, který je naučený, že doma zalehne, nebo si kouše hračky a podobně.

Aktivity mimo vycházky? Několikrát do týdne uděláme stopičku ( čtverec) - většinou v rámci vycházky, cvičíme poslušnost a blbneme s bamer ballem.

1.9.2009 13:34

benulka napsal(a):
Ahoj,
Mám stafbulíka - 2,5 letého. Nemocného na srdíčko, takže se denní režim liší dle počasí.

Ráno asi 20-30 minutová vycházka ( pokud vím, že bude horko, tak chodíme na hodinu aby se vyběhal dokud je chladno). Odpoledne je na zahrádce, nebo - pokud je fajn počasí, tak jdeme do lesa na 1-2 hodiny - podle času. A večer pak 10 minutovak na vyčůrání.

Chodili jsme na cvičák - poslušnost, zkoušeli jsme agility a obedienci.
Pesan je venku aktivní a doma lenoch, který je naučený, že doma zalehne, nebo si kouše hračky a podobně.

Aktivity mimo vycházky? Několikrát do týdne uděláme stopičku ( čtverec) - většinou v rámci vycházky, cvičíme poslušnost a blbneme s bamer ballem.

Jo a koníčky? Nic pravidelného, nebo organizovaného - čtu knížky, občas sednu na kolo, jdeme do kina, do bazénu, posedět s kamarády....

1.9.2009 14:07
eby

XXX.XXX.106.212

benulka napsal(a):
Jo a koníčky? Nic pravidelného, nebo organizovaného - čtu knížky, občas sednu na kolo, jdeme do kina, do bazénu, posedět s kamarády....

Rotvajlerka
Ráno jdeme ven tak na 10min na vyčůrání a už utíkám do práce. Po práci jdeme tak na hodinku i dýl na procházku. Občas jdeme ještě na jednu pozdní odpolední nebo brzkou večerní procházku - tak 20min. Občas je beru do města když jdu na kafe nebo na návštěvu.
Na cvičák jsem moc nechodili - spíše jen na obrany, ale jednou za čas se tam ukážeme - máme tam známé. Jinak jsem si jí cvičila sama.
A koníčky? Psi jsou můj koníček Ale samozřejmě čas jít občas s kamarády ven na skleničku či do kina si najdu

1.9.2009 14:32
luciekol

XXX.XXX.97.166

eby napsal(a):
Rotvajlerka
Ráno jdeme ven tak na 10min na vyčůrání a už utíkám do práce. Po práci jdeme tak na hodinku i dýl na procházku. Občas jdeme ještě na jednu pozdní odpolední nebo brzkou večerní procházku - tak 20min. Občas je beru do města když jdu na kafe nebo na návštěvu.
Na cvičák jsem moc nechodili - spíše jen na obrany, ale jednou za čas se tam ukážeme - máme tam známé. Jinak jsem si jí cvičila sama.
A koníčky? Psi jsou můj koníček Ale samozřejmě čas jít občas s kamarády ven na skleničku či do kina si najdu

1)anglický kokršpaněl, 2,5 roky

2) ráno před prací cca hodinu, pak navečer cca dvě hodiny, pokud je ošklivo, pak po návratu z práce chvíli a čurací prochajdu před spaním, když je hezky, ty dvě hodinky v kuse
3) lovecký výcvik - všední dny sami, víkendy společné nácviky, dřív poslušnost a agility
4)Víkendy - lovecký výcvik, dogtrekking, výlet - každej víkend něco máme, aspoň 6 hodin denně akce:-)
5) Ne - ani by mě koníček provozovaný bez psa nebavil. Jako koníček mám psa-a myslivost, tj se psem.

toník

2.9.2009 09:56
toník

XXX.XXX.5.35

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

1) IRSKÝ SETR - 6,5měsíce; v bytě

2) cca 8:00 první vyčůrání venku - (5-10min) a nažrat
je učen že dopoledne se \"vystačí sám\" - čili leží,spí,semtam něco kouše apod.
mezi 15 - 17 odcházíme na pole a na okraje lesů - cca na 3hodiny
večer následují asi 2 čůrací vycházky. Někdy ho vezmu před spaním na vodítko a projdu se s ním někam dál.

3) cvičák absolutně ne - na většině nemají s loveckým plemenem zkušenosti a neví si rady, cvičíme sami a myslím si že úspěšně (zatím)
snažíme se ho připravit na lovecké zkoušky

4) víkendy se odehrávají v podobném duchu, přeci jenom pes má naučený režim, tak do toho moc nezasahujeme. Někdy nějaký větší výlet nebo cesta vlakem domů (Mariánské Lázně - Brno). Je zvyklý a zvládá.

5) Na nějaký větší koníček by asi nebyl čas, ale já rád fotím, takže fotoaparát s sebou ven a je vystaráno.

2.9.2009 10:41

toník napsal(a):
1) IRSKÝ SETR - 6,5měsíce; v bytě

2) cca 8:00 první vyčůrání venku - (5-10min) a nažrat
je učen že dopoledne se \"vystačí sám\" - čili leží,spí,semtam něco kouše apod.
mezi 15 - 17 odcházíme na pole a na okraje lesů - cca na 3hodiny
večer následují asi 2 čůrací vycházky. Někdy ho vezmu před spaním na vodítko a projdu se s ním někam dál.

3) cvičák absolutně ne - na většině nemají s loveckým plemenem zkušenosti a neví si rady, cvičíme sami a myslím si že úspěšně (zatím)
snažíme se ho připravit na lovecké zkoušky

4) víkendy se odehrávají v podobném duchu, přeci jenom pes má naučený režim, tak do toho moc nezasahujeme. Někdy nějaký větší výlet nebo cesta vlakem domů (Mariánské Lázně - Brno). Je zvyklý a zvládá.

5) Na nějaký větší koníček by asi nebyl čas, ale já rád fotím, takže fotoaparát s sebou ven a je vystaráno.

Mě by zajímalo - bez rýpání - když jste se psem 3 hodiny odpoledne venku ( předpokládám, že máte zaměstnání a ty 3 hodky jsou každý den...) , tak jestli máte i rodinu.
Neumím si představit přijít domů z práce, pak na 3 hodiny ven se psem, dojít někdy kolem 20 hodiny, pak dělat s dětmi úkoly, uklidit, uvařit - a to i za předpokladu, že je zapojený manžel/ka ...
Zatím děti nemáme, ale plánujeme je a tohle mi přijde nereálné. Na mateřské ej to jiné, ale pracující pejskař s rodinou musí holt ten čas dělit mezi rodinu a psa. Nejde aby pes převážil čas na rodinu.

2.9.2009 11:29
jana dante

XXX.XXX.235.82

benulka napsal(a):
Mě by zajímalo - bez rýpání - když jste se psem 3 hodiny odpoledne venku ( předpokládám, že máte zaměstnání a ty 3 hodky jsou každý den...) , tak jestli máte i rodinu.
Neumím si představit přijít domů z práce, pak na 3 hodiny ven se psem, dojít někdy kolem 20 hodiny, pak dělat s dětmi úkoly, uklidit, uvařit - a to i za předpokladu, že je zapojený manžel/ka ...
Zatím děti nemáme, ale plánujeme je a tohle mi přijde nereálné. Na mateřské ej to jiné, ale pracující pejskař s rodinou musí holt ten čas dělit mezi rodinu a psa. Nejde aby pes převážil čas na rodinu.

mno, mně někdy některý ty časy taky přijdou dost nadsazený, protože když to člověk sečte tak v tom případě ten dotyčný buď a) nechodí do práce b) je na "volné noze" c) vstává ráno v pět a chodí spát po půlnoci d) má služku a tudíž nemusí nic doma dělat

každopádně k anketě...
1) dva barzoji - 6,5 letý pes a 2,5 letá fenka, mám je v bytě, do budoucna bych ráda kdyby k nám přibyl ještě nějaký voříšek z útulku.

2) ranní procházka 1,5 - 2 hodiny, během dne venčící cca 10 minut, po práci 1 - 2 hodiny,.. podle nálady, stavu vyčerpanosti mého těla atd. Kromě zimního období se odehrávají ranní procházky i procházky po práci v přírodě - v lese a na polích. Na chození po ulicích a parcích si moc nepotrpíme, i když samozřejmě při večerních zimních procházkách nám nic jinýho nezbyde.

3) na cvičák chodím, protože tam už nějaký ten rok dělám výcvikářku, jak u skupiny pokročilých, tak vedu i dvouměsíční kurzy štěňat a začátečníků. Svoje barzoje beru na cvičák samozřejmě vždy s sebou, ale aktivně s nima necvičím, protože to mě, ani je, nějak zvlášť nebere.
Pes má 3 zkoušky, fenka má zatím jednu zkoušku, možná si střihneme ještě jednu.
Jinak dřív jsem jezdívala coursingy, ale fenka je po dvou úrazech, takže bohužel :-(

4) víkendy trávíme procházkama do míst kam se přes týden kvůli přílišný vzdálenosti nedostaneme + dost času strávíme na tom cvičáku

5) péči o své psy nenazývám koníčkem, ale vášní, láskou, protože jsou tak nedílnou součástí mého života, že to občas některým lidem hlava nebere, což je samozřejmě jejich problém, ne můj, že jo... Takže kromě svých psů mám už jen jednu vášeň a tu najdete tady http://www.utulek-znojmo.wbs.cz

2.9.2009 11:46
zuzina

XXX.XXX.169.86

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Ahoj,

1/máme tři psy (nejaktivnější je samozřejmě AUO), ale všem se věnujeme stejně, takže náš rozpis se týká všech tří (krysařík, jezevčík, AUO)

2/ ráno a večer půlhodinová vycházka, během pauzy na oběd vyvnečím pesany tak na 10 minut (asi by to nebylo nutné, ale dělala jsem to takhle když byli štěňata a vzhledem k tomu, že mi to takhle vychází, tak v tom pokračuju)¨. Po příchodu z práce se jdeme vyčůrat na 10 minutek. Pak doma něco málo poklidím, připravím věci na vycházku a razí se na 2-3 hodinovou vychajdu (v rámci vycházky procvičujeme poslušnost, plaveme, aportujeme atd.) V zimě se s maželem občas rozdělíme, protože krysařík by nepřežil v mrazech hodiny v kuse venku, takže se to přizpůsobuje každému pesanovi individuálně, ale v létě dělají všichni všechno společně. Navíc je mnohme dříve tma, takže se pesani musí unavit rychleji.

3/na cvičák jsme začali chodit se všemi ve věku 3 měsíce - jzevečík a krysařík se věnují agility a mají trénink dvakrát týdně, AUO je terpve 10ti měsíční prcek, takže se zatím věnujeme hlavně poslušnosti a nyní se připravujeme na ZOP - ale jinak se začínáme věnovat dogfrisbee a obedienci

4/soboty většinou trávíme na výletech, neděli trávíme na cvičáku, jelikož každý pesan má hodinu v jinou dobu, tak nám to zabere většinu odpoledne

5/v pdostatě jiného koníčka (ještě chovám morčátka) nemáme a abych řekla pravdu, tak psům se nevěnujeme jen když jsme v práci a když jedeme na nákup. Prostě nás to baví.

Zuzana

2.9.2009 11:54
janaa

XXX.XXX.124.90

jana dante napsal(a):
mno, mně někdy některý ty časy taky přijdou dost nadsazený, protože když to člověk sečte tak v tom případě ten dotyčný buď a) nechodí do práce b) je na "volné noze" c) vstává ráno v pět a chodí spát po půlnoci d) má služku a tudíž nemusí nic doma dělat

každopádně k anketě...
1) dva barzoji - 6,5 letý pes a 2,5 letá fenka, mám je v bytě, do budoucna bych ráda kdyby k nám přibyl ještě nějaký voříšek z útulku.

2) ranní procházka 1,5 - 2 hodiny, během dne venčící cca 10 minut, po práci 1 - 2 hodiny,.. podle nálady, stavu vyčerpanosti mého těla atd. Kromě zimního období se odehrávají ranní procházky i procházky po práci v přírodě - v lese a na polích. Na chození po ulicích a parcích si moc nepotrpíme, i když samozřejmě při večerních zimních procházkách nám nic jinýho nezbyde.

3) na cvičák chodím, protože tam už nějaký ten rok dělám výcvikářku, jak u skupiny pokročilých, tak vedu i dvouměsíční kurzy štěňat a začátečníků. Svoje barzoje beru na cvičák samozřejmě vždy s sebou, ale aktivně s nima necvičím, protože to mě, ani je, nějak zvlášť nebere.
Pes má 3 zkoušky, fenka má zatím jednu zkoušku, možná si střihneme ještě jednu.
Jinak dřív jsem jezdívala coursingy, ale fenka je po dvou úrazech, takže bohužel :-(

4) víkendy trávíme procházkama do míst kam se přes týden kvůli přílišný vzdálenosti nedostaneme + dost času strávíme na tom cvičáku

5) péči o své psy nenazývám koníčkem, ale vášní, láskou, protože jsou tak nedílnou součástí mého života, že to občas některým lidem hlava nebere, což je samozřejmě jejich problém, ne můj, že jo... Takže kromě svých psů mám už jen jednu vášeň a tu najdete tady http://www.utulek-znojmo.wbs.cz

Myslím,že ve chvíli,kdy přijde mimčo,je to dost o tom,jestli jsou pejskaři tělem a duší oba páníčci nebo, jestli se jsou schopný dohodnout a pak jeden zůstane doma s mimčem a druhej vezme pesany ven.
Jinak my když jsme ještě bydleli v Praze - labrador,labradorka,vořech teriér
Ráno cca půlhodinová procházka, brzy odpoledne taky taková (přítel na volné noze,takže si rozděloval schůzky tak,aby mohl pséky vyvenčit), po práci cca dvouhodinová procházka - alespoň obden, někdy se samozřejmě stalo,že to nevyšlo, jindy jsme zase chodili celý týden. Pokud to nešlo,tak cca čtyřicet minut. Na velké pocházky jsme jezdili autem na sever Prahy, kde jsou pole,louky,les atd.
Na cvičák jsme chodili s labradorama na retrívří cvičák každý víkend, s vořechem ne, nějaké cirkusové kousky jsou jeho teriéří duši odporné Přes prázdniny týdenní výcvikáč
O víkendech byla většinou oba dva dny nějaká velká procházka,někdy výlet, někdy jsme jeli na celej víkend s dalšíma pejskařema do pryč, dvakrát ročně (teď už jednou) s kamarády pořádáme labradoří srazy apod. Samozřejmě někdy zas o víkendu nebylo toho času tolik, měli jsme i jiné povinnosti,pak se program dost podobal všednímu dni,jen s upravenými časy.
V Praze koníčky žádné (nepočítám to,co se dá dělat doma), práce a psi všechen čas schlamstli,ale nikdy jsem nelitovala.
Teď máme o jednu labradorku víc, bydlíme na vesnici v prdelákově, jsem s čoklínama doma,takže chodíme jak chceme,kdy chcem a kam chceme, pesáci maj k dispozici zahradu a je nám krásně A přibyl koníček - koně

2.9.2009 12:04
zuzina

XXX.XXX.169.86

benulka napsal(a):

Já tedy odpovím i na tohle - jsme s manželem na pejsky dva (děti nemáme a mít nebudeme). První vycházka je v půl šesté ráno a poslední kolem 22. hodiny večer.

Já pracuji od 7 do 15.30 (mám ohromné štěstí, že cesta do príce mi trvá 12 minut). Manžel má pracovní dobu stejnou, ale dojíždí do vedlejšího města, tudíž se vrací kolem 16. hodiny. Do té doby se právě jdeme s pesanama vyčůrat, já něco málo poklidím a pak se maže na celoodpolední vychajdu.

Pokud to někomu přijde, že to není možné, tak my to opravdu takhle zvládáme, ale jak jsem napsala, nemáme děti, takže takové to psaní úkolů, vyvářet pro celou rodinu atd. mi odpadá. To by samozřejmě pak bylo o něčem jiném, ale to bych asi taky neměla 3 psy.

Asi Vám moje odpověď moc nepomohla, spíš jste chtěla odpověď od někoho s dětmi.

Zuzana

2.9.2009 12:49

zuzina napsal(a):
Já tedy odpovím i na tohle - jsme s manželem na pejsky dva (děti nemáme a mít nebudeme). První vycházka je v půl šesté ráno a poslední kolem 22. hodiny večer.

Já pracuji od 7 do 15.30 (mám ohromné štěstí, že cesta do príce mi trvá 12 minut). Manžel má pracovní dobu stejnou, ale dojíždí do vedlejšího města, tudíž se vrací kolem 16. hodiny. Do té doby se právě jdeme s pesanama vyčůrat, já něco málo poklidím a pak se maže na celoodpolední vychajdu.

Pokud to někomu přijde, že to není možné, tak my to opravdu takhle zvládáme, ale jak jsem napsala, nemáme děti, takže takové to psaní úkolů, vyvářet pro celou rodinu atd. mi odpadá. To by samozřejmě pak bylo o něčem jiném, ale to bych asi taky neměla 3 psy.

Asi Vám moje odpověď moc nepomohla, spíš jste chtěla odpověď od někoho s dětmi.

Zuzana

Právě. Přijde mi, že tady píší bud nezadaní, nebo bezdětní pejskaři, nebo lidí s dětmi, ale pracující na volné noze.

U nás je to tak, že pes je můj a já nesu jeho venčení atd na svých zádech. Manžel samo vyvenčí, pomůže, ale to hlavní je na mě.

Myslím, že u lidí, co mají děti bude ten časový plán trochu jiný, než u ostatních. Ale hodinová - 2 hodinová vycházka se snad zvládnout dá i s dítětem. Uvidíme.

díky.

2.9.2009 15:16
luciekol

XXX.XXX.205.26

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Já jsem ta s kokrem o kus výš - mám normální úvazek, pracuju od 9 do 17:30. Ráno vstávám v šest, hodinu venčím, nasnídat a do práce. Přijdu v šest večer, popadnu psa, jdem na dvě hodiny ven - pokud tedy neleje. Po osmé jsem doma, uklidím, najím se atd...ale je fakt, že jsem se psem sama, děti neplánuju, to spíš dalěího psa, děti mě nic neříkají...partner by bodl, ale jen v případě,že by byl stejně psotižený, pokud ne, budu raději sama - psovi jsem podřídila život a jsem naprosto spokojená. Podotýkám, že úplný asociál zas nejsem, dělám v kultuře, denně jsem mezi lidmi, psa mohu občas brát do práce atd...

toník

2.9.2009 15:16
toník

XXX.XXX.5.35

benulka napsal(a):

Máte pravdu, čas na psa mám, protože jsem student a děti nemám.
Dotaz byl hlavně na AKTIVNÍ plemena chovaná V BYTĚ. Myslím si, že v tom případě jsou 2-3 hodiny tak akorát. Takovému psovi podle mého rozhodně nestačí 3 procházky okolo bloku s dítkem za ruku. Máme irského setra (ještě štěně) a ten pes prostě potřebuje pohyb, aktivní vyžití.
Znám dost lidí, kteří mají právě setry, rodinu i práci a všechno zvládají.

2.9.2009 16:42
benulka

XXX.XXX.87.6

toník napsal(a):
Máte pravdu, čas na psa mám, protože jsem student a děti nemám.
Dotaz byl hlavně na AKTIVNÍ plemena chovaná V BYTĚ. Myslím si, že v tom případě jsou 2-3 hodiny tak akorát. Takovému psovi podle mého rozhodně nestačí 3 procházky okolo bloku s dítkem za ruku. Máme irského setra (ještě štěně) a ten pes prostě potřebuje pohyb, aktivní vyžití.
Znám dost lidí, kteří mají právě setry, rodinu i práci a všechno zvládají.

Tak já mám teriéra a je taky aktivní (dokonce má víc pohybu a aktivt ež jiní - zdraví - jedinci jeho plemene, což mi přide tragické, když uvážím,jak je můj pes nemocný a jak se musí omezovat... ) a mám ho také v bytě - v bytě se zahrádkou, kam sjme se přestěhovali právě kvůli psu.

je mi jasné, že aktivní pes potřebuje víc, než 3 kolečka kolem baráku, ale právě proto by mě zajímalo jak to skloubit s rodinou.
Příští rok budeme mít fenku - též teriéra - a plánujeme rodinu.
Sbírám inspiraci jak se to dá pokloubit dohromady.

2.9.2009 17:47
hlozi

XXX.XXX.62.44

luciekol napsal(a):
Já jsem ta s kokrem o kus výš - mám normální úvazek, pracuju od 9 do 17:30. Ráno vstávám v šest, hodinu venčím, nasnídat a do práce. Přijdu v šest večer, popadnu psa, jdem na dvě hodiny ven - pokud tedy neleje. Po osmé jsem doma, uklidím, najím se atd...ale je fakt, že jsem se psem sama, děti neplánuju, to spíš dalěího psa, děti mě nic neříkají...partner by bodl, ale jen v případě,že by byl stejně psotižený, pokud ne, budu raději sama - psovi jsem podřídila život a jsem naprosto spokojená. Podotýkám, že úplný asociál zas nejsem, dělám v kultuře, denně jsem mezi lidmi, psa mohu občas brát do práce atd...

Tak my máme dvě fenky - jedna zlatý retriever a druhá kříženka (bígl, teriér..), velmi aktivní obě dvě..
Bydlíme v bytě 1+1, ale na statku s koňmi. Ovšem psy máme v bytě.
Pracuju od 8 do 19, přítel od 8 do 16,30...Já ale dělám na krátký dlouhý týden a do práce to mám pět minut..Takže když mám dlouhý týden, tak to u nás vypadá takto :
tři dny - práce: ráno s holkama vyběhnu na 15 minut na čůrací prochajdu, poté je kolem 14 hodiny vyvenčí na hodinku kamarádka(pracuje tu, takže psy spolu se svým pustí, hrají si, blbnou), pak přijede přítel je s nima venku on a když dorazím já, tak jdeme na procházku cca na dvě hoďky.
dva dny - volno : ráno cca 30 min, kolem poledne procházka - někdy výlet až do večera - zkrátka celý den se psy
tři dny - práce : pátek stejně jako tři pracovní dny předchozí, sobota a neděle mam zkrácenou pracovní dobu, takže půl dne strávíme se psy - výlet, procházka

Když mám krátký týden, je to totéž, akorát ty dny, kdy jsou holky venčeny kámoškou a moc pohybu si neužijí, jsou jen dva.

Na cvičák jsme nehodili, ani chodit nebudeme´. S retrievřicí jsem dělala lovecký výcvik, ale ne na cvičáku.

Jinak za měsíc si jedeme pro další štěně do útulku a to si zezačátku budu brát do práce - dělám v chovatelských potřebách.

Děti zatím nejsou, ale jsou v plánu, každopádně věřím, že i s nima to zvládneme.

2.9.2009 17:51
hlozi

XXX.XXX.62.44

hlozi napsal(a):
Tak my máme dvě fenky - jedna zlatý retriever a druhá kříženka (bígl, teriér..), velmi aktivní obě dvě..
Bydlíme v bytě 1+1, ale na statku s koňmi. Ovšem psy máme v bytě.
Pracuju od 8 do 19, přítel od 8 do 16,30...Já ale dělám na krátký dlouhý týden a do práce to mám pět minut..Takže když mám dlouhý týden, tak to u nás vypadá takto :
tři dny - práce: ráno s holkama vyběhnu na 15 minut na čůrací prochajdu, poté je kolem 14 hodiny vyvenčí na hodinku kamarádka(pracuje tu, takže psy spolu se svým pustí, hrají si, blbnou), pak přijede přítel je s nima venku on a když dorazím já, tak jdeme na procházku cca na dvě hoďky.
dva dny - volno : ráno cca 30 min, kolem poledne procházka - někdy výlet až do večera - zkrátka celý den se psy
tři dny - práce : pátek stejně jako tři pracovní dny předchozí, sobota a neděle mam zkrácenou pracovní dobu, takže půl dne strávíme se psy - výlet, procházka

Když mám krátký týden, je to totéž, akorát ty dny, kdy jsou holky venčeny kámoškou a moc pohybu si neužijí, jsou jen dva.

Na cvičák jsme nehodili, ani chodit nebudeme´. S retrievřicí jsem dělala lovecký výcvik, ale ne na cvičáku.

Jinak za měsíc si jedeme pro další štěně do útulku a to si zezačátku budu brát do práce - dělám v chovatelských potřebách.

Děti zatím nejsou, ale jsou v plánu, každopádně věřím, že i s nima to zvládneme.

Ještě dodám, že ta dvohodinová procházka, když přijedu z práce není pokaždý, hlavně když je hnusně, atk se to zkrátí a taky hlavně v zimě, když se brzo stmívá nechodíme venku do devíti..V létě jo..

Čubinám jsou 3 a 4 roky..

2.9.2009 20:48
pupulu

XXX.XXX.124.1

hlozi napsal(a):
Ještě dodám, že ta dvohodinová procházka, když přijedu z práce není pokaždý, hlavně když je hnusně, atk se to zkrátí a taky hlavně v zimě, když se brzo stmívá nechodíme venku do devíti..V létě jo..

Čubinám jsou 3 a 4 roky..

Já věnuji psům opravdu hodně času.Kromě pondělka kdy jsem do 18 v práci(to se musí postarat přítel),chodím domů mezi 13-15 hod.Pak fičim buď k vodě v létě nebo na cvičák a fakt tam setrvám do večera.ale je fakt,že děti nemám.Ani je tedy neplánuji,ale kdyby přišli-tak prostě budou taky snáma.S přítelem to tak máme jako koníček a děti dokuď nebudou mít svůj rozum a koníčky to tak prostě budou mít taky.Cvičák je náš druhý(nebo první??)domov.Takže to tak je.Domástnost pofackuju o víkendu,ale skutečně v rychlosti.Blbostma se nerzdžuju.co je nutné(vytřít,vyprat,...)dělám fofrem a dělíme se rovným dílem.Takže přítel uvaří,já vytřu...Prostě to tak je.S dětma by se prostě přišlo o hoďku dřív a dělali by se úkoly nebo tak.Chápu,že rodina se třema dětma nemůže věnovat psům tolik času.

2.9.2009 20:51
pupulu

XXX.XXX.124.1

pupulu napsal(a):
Já věnuji psům opravdu hodně času.Kromě pondělka kdy jsem do 18 v práci(to se musí postarat přítel),chodím domů mezi 13-15 hod.Pak fičim buď k vodě v létě nebo na cvičák a fakt tam setrvám do večera.ale je fakt,že děti nemám.Ani je tedy neplánuji,ale kdyby přišli-tak prostě budou taky snáma.S přítelem to tak máme jako koníček a děti dokuď nebudou mít svůj rozum a koníčky to tak prostě budou mít taky.Cvičák je náš druhý(nebo první??)domov.Takže to tak je.Domástnost pofackuju o víkendu,ale skutečně v rychlosti.Blbostma se nerzdžuju.co je nutné(vytřít,vyprat,...)dělám fofrem a dělíme se rovným dílem.Takže přítel uvaří,já vytřu...Prostě to tak je.S dětma by se prostě přišlo o hoďku dřív a dělali by se úkoly nebo tak.Chápu,že rodina se třema dětma nemůže věnovat psům tolik času.

ještě doplním,že klubovnu cvigru máme jako domácnost-kuchyň ,stoly a židle a tak si tam i uvaříme....

2.9.2009 23:14
aritim

XXX.XXX.52.186

pupulu napsal(a):
ještě doplním,že klubovnu cvigru máme jako domácnost-kuchyň ,stoly a židle a tak si tam i uvaříme....

Jsem ta s tím belgičanem, co s ním lítala jak praštěná 7 hodin denně venku, ale né že by mě to tak bavilo, ale on si to prostě vynutil, jinak demoloval byt. Měla jsem sice přítele, ale nepejskaře a nebydleli jsme spolu, takže jeho péče vypadala asi tak, že se s pejskem občas pomazlil, a asi 3x spolu byli na desetiminutové procházce. Mám dceru které bylo 5 let, když jsme si psa kupovali, a věřte, že jsme zvládli všechno. Docházku do školky, pak i do školy, práci, kterou jsem si rozdělila tak, abych během dne mohla zajít domů a vyvenčit psa, pak i druhé dítě, ony všechny aktivity psí se naštěstí dají provozovat s dětmi. Pokud si dobře vzpomínám, opravdu jsem vstávala okolo 6, a spát chodila hodně po půlnoci, ale stálo to za to. Z domácího devastátora vyrostl ten nejlepší domácí společník, miloval všechny aktivity, ať jsem ho sebou táhla kamkoliv, tak byl vždy spokojený a milý. Dnes už je jedinou jeho aktivitou ležing, je už starý dědeček, v prosinci mu bude 13 let.

3.9.2009 14:17
hacinda

XXX.XXX.58.140

aritim napsal(a):
Jsem ta s tím belgičanem, co s ním lítala jak praštěná 7 hodin denně venku, ale né že by mě to tak bavilo, ale on si to prostě vynutil, jinak demoloval byt. Měla jsem sice přítele, ale nepejskaře a nebydleli jsme spolu, takže jeho péče vypadala asi tak, že se s pejskem občas pomazlil, a asi 3x spolu byli na desetiminutové procházce. Mám dceru které bylo 5 let, když jsme si psa kupovali, a věřte, že jsme zvládli všechno. Docházku do školky, pak i do školy, práci, kterou jsem si rozdělila tak, abych během dne mohla zajít domů a vyvenčit psa, pak i druhé dítě, ony všechny aktivity psí se naštěstí dají provozovat s dětmi. Pokud si dobře vzpomínám, opravdu jsem vstávala okolo 6, a spát chodila hodně po půlnoci, ale stálo to za to. Z domácího devastátora vyrostl ten nejlepší domácí společník, miloval všechny aktivity, ať jsem ho sebou táhla kamkoliv, tak byl vždy spokojený a milý. Dnes už je jedinou jeho aktivitou ležing, je už starý dědeček, v prosinci mu bude 13 let.

Abych pravdu řekla, vůbec se mi zdá, jako by tady nikdo z těch, kteří píšou do moderované i nemoderované diskuze neměl "normální" rodinu. Už jsem myslela, že jsem nějaká divná. Tak tedy: Chodím do práce na 8,30 hod a bývám v ní různě. Někdy, tak 2xtýdně se zadaří jít domů ve 13,00 hod, některé dny se nedostanu domů dřív než v 17,00 nebo i 18,00 hod. Mám manžela, dva syny (8 a 12 let) a dva psy. Shibu (10 let) a anglického kokra (8 měsíců). Jsou to moji psi a větší část "starostí" je na mně, ale kokra bych si nepořídila, kdybych nevěděla, že kluci už jsou dost staří a zodpovědní na to aby pomohli.

Ráno s nima chodím já, tak na 40 minut. Kluci, když přijdou ze školy, tak na 15 minut. Pak já, po návratu domů, tak na 30 minut. Vyčistím si tím hlavu od pracovních starostí a vrhnu se na vše ostatní. Domácnost, úkoly atd. Když je všechno hotovo, jdu na pořádnou procházku, dlouhou podle toho jak se zadaří. Zhruba hodinku. Poblíž města, ve kterém bohužel žijeme, máme zahradu, takže odpoledne, kdy se poštěstí přijít dřív a nejsou žádné kroužky a tak, jedeme tam.

Na cvičák nechodím.

Našim koníčkem jsou hory, takže víkendy trávíme i s psiskama všichni tam. Buď na výletech nebo u tchána na chalupě.

3.9.2009 21:09
kniga

XXX.XXX.248.203

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Díky všem za odpovědi :)

Majko taky mě právě zajímalo jak to dělají jiní, třebas já naprosto vím, že režim co má teď Spoty asi další pes mít nebude, tedy pokud se zařadím do normálu a budu mít rodinu....
Druhým důvodem bylo to, že začínám mít dojem, že kromě Spoty nestíhám nic jiného, což mi kapánek vadí. Prochajdy, výcvik atd. mě hodně baví, ale mívala jsem i jiné koníčky a trochu mi vadí, že na ně není tolik času a tak jsem chtěla vědět jak to děljaí ostatní...
Momentálně to toiž vypadá tak, že dojdu z práce o půl čtvrté a do postele padnu kolem půl desáté (vstávám ve čtyři) a mezitím to trávím témeř výlučně zábavou se SPoty, a když potřebuju něco udělat (jako třeba dneska navařit jí na měsíc maso to zabera cca 3 hodiny) mám s tím docela problém.

Takže mým cílem je abych aspoň jeden, optimálně dva dny v týdnu, měla zhruba takovéhle:
4:15-4:45 - Ranní venčení spojené s balonkováním či přetahováním - nutno unavit co nejvíce
15:30-16:30 - Venčení po příchodu z práce, většinou jen prochajda, sem tam nějaký povel
18:45-20:15 - Venčení ve výběhu
21:20 - oběhnutí bloku - jen čurací prochajda.
Doufám, že se přizpůsobí (zbývající tři dny je odpoledne cvičák - agility, možná i obrany, dogfrisbee, výlety a výběh - o víkendech jsou výlety atd. v ty dny nemám problém se jí dostatečně věnovat i mít as na sebe)

4.9.2009 10:31
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

Tak taky přihodím svou trošku :-)

Takže moji psi - Německý pinč 7 let - je v domě, 3x am. pitbullteriér 3; 5 a 6 let - venku v kotcích.

Ráno venčící prochajda se všema hafama - cca 20 minut.
Po příchodu z práce přítel vypustí kotcové na zahradu na vyvenčení, já vyvenčím po příchodu domů byťáka.
Odpoledne nebo k večeru - záleží na denním rozvrhu - jdeme na procházku dlouhou 2 - 3 hodiny. V létě, v zimě, když je hezky, i když padají tragače - prostě furt :-)
Kromě toho s psíkama trénujeme - tahají zátěž, skáčou apod.

Na cvičák chodíme o víkendu, ale poslušnost cvičíme i přes týden.

A víkendy? Ty podřizujeme často také našim psům. Jsou u nás vlastně na prvním místě, protože s ohledem na ně zařizujeme i jiné aktivity. Většinou naše víkendy trávíme na výletech a dlouhých procházkách s psékama.

Jiné koníčky? Ano, stíháme je. Máme kromě psů zahradu i dvůr plné zvířat, já sportuji... Je toho víc. Dá se to zvládnout, jen je potřeba rozvrhnout čas tak, aby zbyl i na psíky.

Hodně lidí nad náma kroutí hlavou - že až budeme mít děti, tak se na psy stejně vykašleme. Jenže já věřím tomu, že to prostě půjde zvládnout. Zase rozvrhneme čas tak, aby zbyl na všechny. Mám hlavně štěstí, že jsme s přítelem stejně postižení. :-)

4.9.2009 10:52
gupka

XXX.XXX.71.6

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

1. holandsky ovciak (hodne aktivny a temperamentny, mam ho v byte) 1,5 roka
2. v lete rano asi polhodinova-hodinova vychadzka, poobede vacsinou cvicak (agility) alebo kratsia vychadzka. Vecer potom bud oddych ak sme boli na cvicaku, alebo dlha vybehacia vychadzka, pripadne socializacia v meste. V zime co najdlhsie vychadzky minimalne jedna denne, kedze nemame treningy.
3. agility - tri krat do tyzdna, k tomu chodievame na bicykel ked nie je trening a je vhodne pocasie
4. sobotu rano stravime na cvicaku, vecer podla moznosti este dlhsia vychadzka. Nedela - rano dlhsia vychadzka, inak oddych.
5. moc uz toho nestiham (vysoka skola), ale kedze ma kynologia naplna, tak mi to moc nechyba

5.9.2009 15:20
kalu

XXX.XXX.67.182

gupka napsal(a):
1. holandsky ovciak (hodne aktivny a temperamentny, mam ho v byte) 1,5 roka
2. v lete rano asi polhodinova-hodinova vychadzka, poobede vacsinou cvicak (agility) alebo kratsia vychadzka. Vecer potom bud oddych ak sme boli na cvicaku, alebo dlha vybehacia vychadzka, pripadne socializacia v meste. V zime co najdlhsie vychadzky minimalne jedna denne, kedze nemame treningy.
3. agility - tri krat do tyzdna, k tomu chodievame na bicykel ked nie je trening a je vhodne pocasie
4. sobotu rano stravime na cvicaku, vecer podla moznosti este dlhsia vychadzka. Nedela - rano dlhsia vychadzka, inak oddych.
5. moc uz toho nestiham (vysoka skola), ale kedze ma kynologia naplna, tak mi to moc nechyba

Tak to jsem ráda,že nejsem sama,komu připadá, že tady na iFauně, je většina lidí mladých a bezdětných.
Jinak já mám velkého knírače (9 let) a leonbergera fenku (3 roky). Byťáci to nejsou, bydlí na zahradě v kotci (který je stále otevřený a zavírají se tam jen když přijde návštěva nebo po žrádle atd...) Dokud jsem byla bezdětná, tak přesto, že mají k dospozici velikou zahradu, chodili ráno před odjezdem do práce na cca půl hodiny a každé odpoledně na dlouhou procházku (1-3 hodiny,podle nálady,počasí atd..)plus cvičák. Takhle to šlo až do narození malé.( lítala jsem s nima na "dlouhou" doslova až do dne porodü)
Poté, co se malá narodila, tak to venčení začalo být hodně na manželovi (nepochopí ten, kdo nemá dítě- já to dříve taky nechápala).Porřípadě manžel hlídal dítě a já venčila. a když byl malé rok a půl, tak nás manžel opustil a zůstala jsem na všechno sama. A je to zatraceně krušný.S většími dětmi už to jde, ale zkuste po vsi táhnout kočárek a k tomu dva padesátikilové psy na vodítku anebo zkuste jít za ves do přírody (kam jsem chodila dřív), kde můžou psi běhat, ale s kočárem tam neprojedete.Malé je teď dva a půl roku a je to někdy mazec.Hlídání nemám- tak to pytlíkujeme jak se dá. Občas si připadám jako blázen- já uprostřed pole- a tři neřízené střely vypuštěné do prostoru a každý běží jiným směrem.
Navíc malá teď chce pořád být s dětmi, takže odpoledne momentálně patří dětskému hřišti namísto cvičáku.
Ono bez dítěte je to úplně o něčem jiném než s ním.A i tak se to dá skloubit, ale musíte mít vhodné ne příliš časově náročné zaměstnání a především vhodného partnera, se kterým se o spoustu povinností můžete podělit. Ale já jako matka samoživitelka musím momentálně skloubit především práci, školku, hlídání a vyzvedávání dcery (babičky máme 40 km) a až potom venčení psů: A moc mě to kvůli nim mrzí, ale jinak to prostě nejde. Naštěstí kňour už je starej a leon taky hyperaktivní plemeno není Jo,jo, život je boj

5.9.2009 20:21
aritim

XXX.XXX.52.186

kalu napsal(a):
Tak to jsem ráda,že nejsem sama,komu připadá, že tady na iFauně, je většina lidí mladých a bezdětných.
Jinak já mám velkého knírače (9 let) a leonbergera fenku (3 roky). Byťáci to nejsou, bydlí na zahradě v kotci (který je stále otevřený a zavírají se tam jen když přijde návštěva nebo po žrádle atd...) Dokud jsem byla bezdětná, tak přesto, že mají k dospozici velikou zahradu, chodili ráno před odjezdem do práce na cca půl hodiny a každé odpoledně na dlouhou procházku (1-3 hodiny,podle nálady,počasí atd..)plus cvičák. Takhle to šlo až do narození malé.( lítala jsem s nima na "dlouhou" doslova až do dne porodü)
Poté, co se malá narodila, tak to venčení začalo být hodně na manželovi (nepochopí ten, kdo nemá dítě- já to dříve taky nechápala).Porřípadě manžel hlídal dítě a já venčila. a když byl malé rok a půl, tak nás manžel opustil a zůstala jsem na všechno sama. A je to zatraceně krušný.S většími dětmi už to jde, ale zkuste po vsi táhnout kočárek a k tomu dva padesátikilové psy na vodítku anebo zkuste jít za ves do přírody (kam jsem chodila dřív), kde můžou psi běhat, ale s kočárem tam neprojedete.Malé je teď dva a půl roku a je to někdy mazec.Hlídání nemám- tak to pytlíkujeme jak se dá. Občas si připadám jako blázen- já uprostřed pole- a tři neřízené střely vypuštěné do prostoru a každý běží jiným směrem.
Navíc malá teď chce pořád být s dětmi, takže odpoledne momentálně patří dětskému hřišti namísto cvičáku.
Ono bez dítěte je to úplně o něčem jiném než s ním.A i tak se to dá skloubit, ale musíte mít vhodné ne příliš časově náročné zaměstnání a především vhodného partnera, se kterým se o spoustu povinností můžete podělit. Ale já jako matka samoživitelka musím momentálně skloubit především práci, školku, hlídání a vyzvedávání dcery (babičky máme 40 km) a až potom venčení psů: A moc mě to kvůli nim mrzí, ale jinak to prostě nejde. Naštěstí kňour už je starej a leon taky hyperaktivní plemeno není Jo,jo, život je boj

Ale není to tak hrozné, jak jsem psala, belgičana jsem kupovala, když bylo dceři 5, přítel bydlel na druhém konci města, bydlela jsem v bytě, krom velkýho psa jsem měla ještě 3 malý pejsky, 2 kočky a nějakou tu malou havěť, jako rybičky, morčata, ptáčky a tak. Po čtyřech letech se mi narodilo miminko, ale zůstali jsme taky sami, bez přítele, bez peněz, takže jsem asi měsíc po porodu nastoupila do práce na poloviční úvazek a taky to šlo, vlastně to jít muselo. Navíc se syn narodil se špatně tvarovanými chodidly a 2 hodiny denně jsem s ním musela cvičit. Nebyla to zrovna jednoduchá doba, děti mi nikdy neměl kdo hlídat, ale zvládla jsem to, takže moc dobře nechápu ty lidi, co daj psa pryč, že na něj nemají čas kvůli dítěti. Když se chce všechno jde, když se nechce, tak si člověk vždycky nějaký důvod najde.

5.9.2009 20:48
kalu

XXX.XXX.67.182

aritim napsal(a):
Ale není to tak hrozné, jak jsem psala, belgičana jsem kupovala, když bylo dceři 5, přítel bydlel na druhém konci města, bydlela jsem v bytě, krom velkýho psa jsem měla ještě 3 malý pejsky, 2 kočky a nějakou tu malou havěť, jako rybičky, morčata, ptáčky a tak. Po čtyřech letech se mi narodilo miminko, ale zůstali jsme taky sami, bez přítele, bez peněz, takže jsem asi měsíc po porodu nastoupila do práce na poloviční úvazek a taky to šlo, vlastně to jít muselo. Navíc se syn narodil se špatně tvarovanými chodidly a 2 hodiny denně jsem s ním musela cvičit. Nebyla to zrovna jednoduchá doba, děti mi nikdy neměl kdo hlídat, ale zvládla jsem to, takže moc dobře nechápu ty lidi, co daj psa pryč, že na něj nemají čas kvůli dítěti. Když se chce všechno jde, když se nechce, tak si člověk vždycky nějaký důvod najde.

Tak to je jasný, že když se chce,tak všechno jde- já jsem se psů taky nezbavila, ale někdy je mi jich trochu líto- že na ně není tolik času jako dřív.
Jinak Mončo- klobouk dolů- proti tomu,jak si na tom byla ty, tak já jsem na tom krásně- a to si nedovedu mít "to všechno" v bytě.Opravdu klobouk dolů

7.9.2009 12:07
v v

XXX.XXX.164.184

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

1)Máme půlroční německou ohařku v bytě
2)Ráno půl až hodina jelikož jsem pak dlouho v práci.Jen v ponděli jsme venku celé dopoledne až do jedný.Pak až v půl sedmé večer jdeme minimálně na hodinu na louky. a večer jednu dvě čůrací před barák.O víkendu na chalupě kde jdeme denně tak na dvě tři hodiny do lesa a jinak je s příbuznejch fenkou která je ještě větší potrhlo k nezastavení, takže se utahají samy na zahradě.
3)Zatím si cvičíme samy, ale možná na nějaký cvičák taky dojde.
4)jak už jsem psala na chalupě, nebo u koní.
5)Máme koně, takže to je podobně náročnej koníček jako pes.Časem bych tyto dva koníčky ráda zkloubyla dohromady a brala psa na vyjížďky, ale to až tak za rok.

7.9.2009 18:42
atyska

XXX.XXX.100.238

kniga napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
4) Co víkendy?
<br>
<br>
Díky

1) border kolie, 3 roky, žije v RD, spí s náma v bytě
2) 3 procházky - ráno a odpoledne kratší (30 min.), večer dlouhá (1-1,5h.)
3) Chodíme na cvičák 3x týdnně - 2x agility, 1x obedience, 1x poslušnost, cca jednou do měsíce dojíždíme kousat. Trénujem každej den hlavně obedience (tak půl hoďky) a zbytek triky z dogdancingu, hážeme talíř..
4) Většinou nějakej ten závod, neděle jsme na cvičáku od 9:00 - 15:00
5) snažím se stíhat školu, jinak dělám tvůrčí psaní, což tak moc času nebere

Přidejte reakci

Přidat smajlík