dobrý den
nedávno mě umřel pejsek kterému bylo 21let, doma je nám smutno a tak se poohlížíme po jiném, moc se nám líbí jack russel terier i když toho mám hodně přečteného z internetu a povahou a zatím vším nám vyhovuje, přece jen se ještě na pár otázek zeptám, abych si nepořídil pejska kterému nebudu schopný dát to co potřebuje. jak se snáší s jinými psi? zvykbnou si na sebe? jelikož v rodině máme ještě haskyho, máme rodiný dome a zahradu, kde by měl pochopitelně plno hraček zábavy a samozřejmě i procházky, jak je to s poslušností, vím třeba že u haskyho to byla fuška aby poslechla na slovo, odjakživa u nás byli psi tak že jisté zkušenosti samozřejmě máme, ještě mě napadá jedna otázka, kterou jsem nikde nenašel. je jack bytový psík, nebo může být celoročně venku, celoročně znamená to, že bude mít kdykoli možnost jít do tří pelíšků, kde jeden je v dílně, druhý v prádelně a třetí u dveří u kotelny, tak jak tam 21let chodil ten náš, ta poslední otázka mě zajímá nejvíce. všem moc děkuji za cenné rady Luboš
Luboš Jedlinský
napsal(a):
dobrý den
nedávno mě umřel pejsek kterému bylo 21let, doma je nám smutno a tak se poohlížíme po jiném, moc se nám líbí jack russel terier i když toho mám hodně přečteného z internetu a povahou a zatím vším nám vyhovuje, přece jen se ještě na pár otázek zeptám, abych si nepořídil pejska kterému nebudu schopný dát to co potřebuje. jak se snáší s jinými psi? zvykbnou si na sebe? jelikož v rodině máme ještě haskyho, máme rodiný dome a zahradu, kde by měl pochopitelně plno hraček zábavy a samozřejmě i procházky, jak je to s poslušností, vím třeba že u haskyho to byla fuška aby poslechla na slovo, odjakživa u nás byli psi tak že jisté zkušenosti samozřejmě máme, ještě mě napadá jedna otázka, kterou jsem nikde nenašel. je jack bytový psík, nebo může být celoročně venku, celoročně znamená to, že bude mít kdykoli možnost jít do tří pelíšků, kde jeden je v dílně, druhý v prádelně a třetí u dveří u kotelny, tak jak tam 21let chodil ten náš, ta poslední otázka mě zajímá nejvíce. všem moc děkuji za cenné rady Luboš
Ahoj,
no já mám 3měsíční raslici (raplici) :D a všechno, co o těchto pejskách píší, tak platí!! U některého něco míň a něco víc, ale platí :) k tomu pohybu...zahrada je fajn, ale rozhodně nestačí, nejsou tam podněty... U mě má taky víc pelíšků... základnu máme v RD se zahradou, kde máme 9 letou fenu německého ovčáka, celoročně venku. Holky jsou spolu naprosto v pohodě, malá ji pořád otravuje a když ta větší nechce, jednoduše ji packou odstrčí :D. S ostatními psy se kamarádí taky hned. S poslušností....asi takhle-za pamlsek ho naučíš cokoliv, naše v 10. týdnech za piškotu umí ke mně, sedni, pac a štěkej na povel. Uvidíme ještě v pubertě;) No a venkovní pes, jako bouda venku si myslím, že to moc není..ne, že by nevydržel ,ale je stráášně společenský pes, kde jsi ty, chce být i on, ale pokud je to ta dílna nebo tak, tak třeba na noc... záleží na povaze pejska... já ji mám teda v jejím pelechu v pokoji a je mooc spokojená, že je s náma. a Přes den ráno spí, to jsem v práci a odpo si to vynahrazujeme, to už se ode mně nehne:) Tak snad ti naše postřehy k něčemu budou ;) PS: Neměla bych jí :)