Užitečnost píšťalky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2006 12:18

Dobrý den, cvičíte někdo psa s ultrazvukovou píšťalkou? Má to nějaká pozitiva? Uvažuji s tím začít, ale nejsem přesvědčen o přínosu.

11.5.2006 12:35

fajo napsal(a):
Dobrý den, cvičíte někdo psa s ultrazvukovou píšťalkou? Má to nějaká pozitiva? Uvažuji s tím začít, ale nejsem přesvědčen o přínosu.

Ja cvicim s normalni pistalou, nemam s tim problem, sousedi jsou tolerantni a aspon o mne vi myslivci, kdyz se nahodou potkame v noci. Umim si ale predstavit, ze se sousedi postavi proti, a ze tedy ultrazvuk bude nutny. Pes ho podle mych zkusenosti slysi stejne dobre, ma imho +- stejny dosah jako klasicka pistalka. Jen je potreba si pistalku dobre hlidat, zachovavat stejnou frekvenci, aby se psovi nepletly povely.

11.5.2006 12:37

fajo napsal(a):

Koupila jsem si takovou nastavovatelnou "ultrazvukovou" píšťalku v OBI.. ultrazvukově nepíská, ale to mi zas tak neva, aspoň to slyším taky... Pejsa se na to velice brzy naučila přivolání, funguje to mnohem líp něž na slovo. jen jsem ji někam založila, takže zase křičím...

11.5.2006 13:40

wewerushka napsal(a):
Koupila jsem si takovou nastavovatelnou "ultrazvukovou" píšťalku v OBI.. ultrazvukově nepíská, ale to mi zas tak neva, aspoň to slyším taky... Pejsa se na to velice brzy naučila přivolání, funguje to mnohem líp něž na slovo. jen jsem ji někam založila, takže zase křičím...

Jak vite, ze nepiska ultrazvukove? Ze ji neslysite? To je prave ten ultrazvuk... ;-) A ze piska i ve slysitelne oblasti - to je jen dobre, neni ji moc slyset, ale Vy vite, ze davate povel a jaky presne, jak je ostry nastup a ukonceni povelu a pod.

11.5.2006 15:21

orin napsal(a):
Jak vite, ze nepiska ultrazvukove? Ze ji neslysite? To je prave ten ultrazvuk... ;-) A ze piska i ve slysitelne oblasti - to je jen dobre, neni ji moc slyset, ale Vy vite, ze davate povel a jaky presne, jak je ostry nastup a ukonceni povelu a pod.

To Orin: Jak vím, že nepíská ultrazvukově? Protože ji v celém jejím rozsahu slyším...

11.5.2006 15:36

fajo napsal(a):

Píšťalka se dá nahradit clickerem, použítí je myslím jednodušší, i když slyšitelné. Ale nabaluje se na to pak celá metodika výcviku s clickerem od pozitivní motivace po metodiku výcviku. Pro zájemce doporučuju stránku Karen Pryor www.clickertraining.com a pro orientaci tento článek http://www.tachyonbc.cz/vycvik/klikr

11.5.2006 18:44

fajo napsal(a):

No tak to jsem taky kdysi zkoušela, a mám pocit že krom toho že tě nikdo (tedy lidé) neuslyší to má jen nevýhody:
1, Musíš ji mít pořád s sebou
2, Když potřebuješ rychle reagovat, než ji na krku naštracháš, atd., pusa je zkrátka rychlejší.
3, V zimě - profuněná tvým dechem může i zamrznout
4, A nejvíc mě vždycky štvalo že nemám kontrolu na tím jak pískám.
Zkrátka - přivolání není o píšťalce, buď na můj povel pes čeká a pak stačí naznačit, a nebo ne a pak mi nepomůže ani siréna.

11.5.2006 21:11

rika napsal(a):
No tak to jsem taky kdysi zkoušela, a mám pocit že krom toho že tě nikdo (tedy lidé) neuslyší to má jen nevýhody:
1, Musíš ji mít pořád s sebou
2, Když potřebuješ rychle reagovat, než ji na krku naštracháš, atd., pusa je zkrátka rychlejší.
3, V zimě - profuněná tvým dechem může i zamrznout
4, A nejvíc mě vždycky štvalo že nemám kontrolu na tím jak pískám.
Zkrátka - přivolání není o píšťalce, buď na můj povel pes čeká a pak stačí naznačit, a nebo ne a pak mi nepomůže ani siréna.

no když je pes kdesi , tak já zas tak silný hlas nemám, písknu a je to ,řvi někde v lesích , v zimě je pod bundou , pořád ji s sebou mám, to je fakt ,ale s tím problém nemám,tomu s tou kontrolou moc nerozumím

Přidejte reakci

Přidat smajlík