Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2006 15:38

Dnes jsem viděl pani jak šla se psem, hezký KKCHS a měla ho na flexi vodítku. Míjela je mamča s dítětem tak 2 roky a pes začal chlapečka očuchávat a panička pronesla "To je fuj, nech toho" a pani očividně labilnější povahy na ní začala hulákat, že její dítě teda rozhodně neni fuj :o) No prostě krleš Tak mě napadlo, že používat tento povel neni zrovna ideální, nebylo by prosté "ne" nebo "nesmíš" lepší? Co vy na to?

12.5.2006 15:44

q napsal(a):
Dnes jsem viděl pani jak šla se psem, hezký KKCHS a měla ho na flexi vodítku. Míjela je mamča s dítětem tak 2 roky a pes začal chlapečka očuchávat a panička pronesla "To je fuj, nech toho" a pani očividně labilnější povahy na ní začala hulákat, že její dítě teda rozhodně neni fuj :o) No prostě krleš Tak mě napadlo, že používat tento povel neni zrovna ideální, nebylo by prosté "ne" nebo "nesmíš" lepší? Co vy na to?

já taky rikala nasemu steneti kdyz k nemu ¨nekomu letelo FUJ NESMIS a taky mi to prislo hrozny - rikat lidem a pred mini ze jsou FUJ tak ted rikam NE, NESKAKEJ..

12.5.2006 16:02

q napsal(a):

Haha. Paní byla fakt asi labilnější povahy.

Je fakt, že můj pes má povel "fuj" na nějaký hnusy a blafy co očichává. A když si jde oňuchat nějakého človíčka, tak mu říkám "nesmíš, ke mě".

12.5.2006 16:55

q napsal(a):

Jak se to vezme. Já používám fuj pro něco, co je jednou pro vždy tabu - "bufeťačení", pokus o čůrání v domě (ač bydlí jen v garáži, tak ho páníček dodnes nenaučil, že tam se nečůrá ), tahání kytek z jezírka, ... Proti tomu nesmíš používám jako zákaz, který se vztahuje na tuto konkrétní situaci. Takže nesmíš skákat, když jsem oblečená do práce, nesmíš zrovna k tomuhle pejskovi běžet se kamarádit, nesmíš za mnou do skleníku pomáhat , apod.
Takže já bych v této situaci stejně použila povel nesmíš, protože když to bude známý, tak k němu bych pejska jít nechala. Takže "zdravení" kolemjdoucích není tabu a tedy FUJ

12.5.2006 17:38

q napsal(a):

tohle se mi také párkrát stalo,ale většina lidí to brala s humorem. jednou šla ale nějaká "dámička" očividně až moc svá,můj pesan ji začal očichávat a já zavelela - to je fuj! paní se moc divila,ale možná ji trochu spadl hřebínek. takže k něčemu se to i hodí.

13.5.2006 20:20

q napsal(a):

no jo, zní to hrozně, nicméně spíše by se měli lidé pozastavit nad tím, zda není lepší být pro psa "fuj" než se nechat obskákat. Myslím, že by to tak neměli řešit, ačkoli lidé jsou často divní patroni.
No osobně používám u všech štěňat povel fuj na vše co nesmí. Je to povel krátký, jasný a důrazný. postupem času na tyto situace reaguji fuj nesmíš, a časem přejdu jen na nesmíš a zůstanou mi vlastně dva povely - fuj pro to nežrat kde co, nechat tu mršinu smrdět, netrhat, neničit a pro styk s lidmi používám nesmíš.

13.5.2006 21:29

aira napsal(a):
no jo, zní to hrozně, nicméně spíše by se měli lidé pozastavit nad tím, zda není lepší být pro psa "fuj" než se nechat obskákat. Myslím, že by to tak neměli řešit, ačkoli lidé jsou často divní patroni.
No osobně používám u všech štěňat povel fuj na vše co nesmí. Je to povel krátký, jasný a důrazný. postupem času na tyto situace reaguji fuj nesmíš, a časem přejdu jen na nesmíš a zůstanou mi vlastně dva povely - fuj pro to nežrat kde co, nechat tu mršinu smrdět, netrhat, neničit a pro styk s lidmi používám nesmíš.

Já používám FUJ NESMÍŠ a ještě se mi nestalo, že by to někoho naštvalo. To je fuj-zní, že ten dotyčný/á je fujtajbl. Fuj, nesmíš-mi připadá, že fuj je ta činnost, jakákoliv očuchávání, obtěžování...

Přidejte reakci

Přidat smajlík