Ahojky,
dávám tu dotaz za mojí známou.
Mají fenku cane corso-už starší,kterou vzali ze špatných podmínek.Proto fenka nechce být v bytě kde by jí bylo teplo,ale chce být venku s druhým psem.Mají pro ně zateplenou boudu,ale stejně by jí na zimu chtěli pořídit nějaký zateplený obleček,ve kterám by mohla být až budou mrazy.Všude ale jsou pro větší psi v nabídce jen oblečky -dečky na záda.Nevíte o někom kdo nabízí oblečky na vetší pejsany-aby to mělo i "nohavice"?
Díky
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Mají fenku cane corso-už starší,kterou vzali ze špatných podmínek.Proto fenka nechce být v bytě kde by jí bylo teplo,ale chce být venku s druhým psem.Mají pro ně zateplenou boudu,ale stejně by jí na zimu chtěli pořídit nějaký zateplený obleček,ve kterám by mohla být až budou mrazy.Všude ale jsou pro větší psi v nabídce jen oblečky -dečky na záda.Nevíte o někom kdo nabízí oblečky na vetší pejsany-aby to mělo i "nohavice"?
Díky
Nevím, nemám s tím zkušenosti, ale je vůbec dobré aby měla obleček na sobě "trvale"? Přijde mi že jí musí navlhnout a pak by jí ještě víc chladil a ubližoval než kdyby ho neměla a zavrtala se do slámy v boudě ... znám plno CC, kteří bydlí celoročně venku a zvládají to dobře.
No a když chce být s druhým pesanem ten by domů s ní chodit nemohl? Alespoň na noc? Nebo jim vyčlenit nějakou speciální místnost?
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Díky
Monika Větrníková ušije cokoliv,co si řeknete.Já od ní mám oblečky už čtyři a jsem max spokojená.http://vetis.rajce.idnes.cz/Oblecky/
jablunka
napsal(a):
Monika Větrníková ušije cokoliv,co si řeknete.Já od ní mám oblečky už čtyři a jsem max spokojená.http://vetis.rajce.idnes.cz/Oblecky/
to vám fenka pěkně poděkuje, jednou jsem zkoušela ze srandy na čubu navléknout rolák a ten pohled, to by člověk neustál , Máme caničku celoročně venku a žádný obleček tedy nepotřebuje, má svoji boudu a stačí to. Dokonce se v zimě válí ve sněhu místo aby byla v teplé boudě takže si myslím že zima jí být nemůže. A když sáhnem do boudy maj tam čokli pěkně vedro..... obleček jí bude podle mě vadit a jak bylo napsáno výše, navlhne a bude pejse spíš na obtíž
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Díky
Díky všem za rady,
no jo,ono je něco jiného mladý pes a stará babča-co je jejich případ..Že by jí venku v mrazu a na sněhu bylo pelo se teda říct nedá-je naježená a ztuhlá,jak je celou noc v boudě..Do žádné místnosti jí nemůžou dát,ani samotnou,ani se psem,protože předtím byla zavíraná a jak je v uzavřené místnosti a tak rozdrbe dveře,zdi a chce ven..venku je spokojená..
Je fakt že když by ten obleček navlhnul,bylo by to ještě horší..
proxima
napsal(a):
Díky všem za rady,
no jo,ono je něco jiného mladý pes a stará babča-co je jejich případ..Že by jí venku v mrazu a na sněhu bylo pelo se teda říct nedá-je naježená a ztuhlá,jak je celou noc v boudě..Do žádné místnosti jí nemůžou dát,ani samotnou,ani se psem,protože předtím byla zavíraná a jak je v uzavřené místnosti a tak rozdrbe dveře,zdi a chce ven..venku je spokojená..
Je fakt že když by ten obleček navlhnul,bylo by to ještě horší..
To je blbý no. Ale obávám se že by jí ten obleček opravdu byl spíš naškodu. Nebo by jich museli mít několik a stále jí převlíkat aby byla v teple. A současně se jí snažit nějak na pobyt v místnosti lehce navykat - dávat jí tam třeba žrát, jít se tam s ní na chviličku mazlit ... že by si třeba postupem času na to zvykla a zjistila, že se jí nic zlého nestane.
pitimiti
napsal(a):
To je blbý no. Ale obávám se že by jí ten obleček opravdu byl spíš naškodu. Nebo by jich museli mít několik a stále jí převlíkat aby byla v teple. A současně se jí snažit nějak na pobyt v místnosti lehce navykat - dávat jí tam třeba žrát, jít se tam s ní na chviličku mazlit ... že by si třeba postupem času na to zvykla a zjistila, že se jí nic zlého nestane.
No já bych to viděla buď opravdu zkusit pomalu zvykam na nějakou místnost.
nebo nacpat boudu hoodně slámou aby se tam mohla celá zavrtat. Možná jen na noc ten přehoz přez záda - tu vestu, aby z vrchu neprochlada a na bříško si bude funět a nezapotí se tam...
a nebo třetí možnost. Pokud jí chtějí babče opravdu tu zimu "zpříjemnit" a domu jí nedostanou, tak existují topné desky na strop boudy. Boudu přizpůsobit - chce to předsíňku a "ložnici", na vchod nějaký hodně tlustý hadr a trochu přitápět panelem. To si myslim by bylo nejlepší řešení.