jablunka
napsal(a):
Dáváme dohromady komplet seznam označeni plemen. Tak koho co napadne a má to ověřené, šup sem s tím. Díky moc.
Bulteriér - tetování do slabiny, čipování levá strana krku (ale to je, myslím, vždy), povoleny oba způsoby.
Bulmastif - tetování do ucha, čipování LS krku, povoleno obojí (aspoň doufám, že to ještě platí).
Lucie
pinoha
napsal(a):
Bulteriér - tetování do slabiny, čipování levá strana krku (ale to je, myslím, vždy), povoleny oba způsoby.
Bulmastif - tetování do ucha, čipování LS krku, povoleno obojí (aspoň doufám, že to ještě platí).
Lucie
Lucie,díky moc.ještě se zeptám,které ucho to u bulmastifa je?
jablunka
napsal(a):
Ještě jednou všem díky,ale u těch čipů mi jde spíš o to,jestli je u některého plemena povoleno obojí,nebo se už jen čipuje.
Co jsem slysela, tak si v podstate vybira majitel, jestli chce mit psa \"vedenyho\" pod tetovanim nebo cipem, ale doporucuje se spis cip, protoze tetovani se rozpiji, kdyz pes starne....
kevin
napsal(a):
NO tetování do ucha a čip se asi dává vždy do krku.
německý ohař tetování do obou uší.V jednom tři čísla a v druhém dvojčíslí.Čip se dává u všech plemen na levou stranu krku nad lopatku.
Jinak obecně snad platilo že psi kterým se kupírovali uši se tetují do slabin a ostatní do uší.Ale dnes už je to možná jiné.
klementynka
napsal(a):
Co jsem slysela, tak si v podstate vybira majitel, jestli chce mit psa \"vedenyho\" pod tetovanim nebo cipem, ale doporucuje se spis cip, protoze tetovani se rozpiji, kdyz pes starne....
Jo a zapomela jsem dodat, ze tu dalmosku sem mela tetovanou a nechala jsem ji i nacipovat.
klementynka
napsal(a):
já štěně kupovala už natetované a čip jsme nechávali dělat až doma, takže máme obojí.
v v
napsal(a):
já štěně kupovala už natetované a čip jsme nechávali dělat až doma, takže máme obojí.
U ohařů kteří nemají tetování ale jenom čip je dost velký problém na zkouškách, protože myslivci nemají čtečky. Znám jednu překrásnou fenku angl.setra, která je pouze čipovaná a na zkoušky si musel majitel nosit vlastní čtečku.
jablunka
napsal(a):
A teď se i čipují?
Tak to fakt netuším.Přítelovo maminka má jejich chs tak vím že se tetovali do slabin.Teď už jsem u toho minimálně rok nebyla tak nevím jestli už se taky netetují do uší když se stejně nesmí kupírovat.Třeba dobrmanka co má je tetovaná už v uchu. Ale mám pocit že všechna štěňata natetuje a pak na přání nového páníka nebo když jdou pejci do světa se čipují.Asi pokud by bylo štěně zaplacené ještě před tetováním tak se dá domluvit jen na čipu bez tetování.Ale to nevím na 100%Kdyžtak se ti na to zeptám.
v v
napsal(a):
Tak to fakt netuším.Přítelovo maminka má jejich chs tak vím že se tetovali do slabin.Teď už jsem u toho minimálně rok nebyla tak nevím jestli už se taky netetují do uší když se stejně nesmí kupírovat.Třeba dobrmanka co má je tetovaná už v uchu. Ale mám pocit že všechna štěňata natetuje a pak na přání nového páníka nebo když jdou pejci do světa se čipují.Asi pokud by bylo štěně zaplacené ještě před tetováním tak se dá domluvit jen na čipu bez tetování.Ale to nevím na 100%Kdyžtak se ti na to zeptám.
Prosím,zeptej se.Díky
jablunka
napsal(a):
Prosím,zeptej se.Díky
Chinese chrested dog - tetování levá slabina, Curly coated retriever - tetování levé ucho. Myslím si, že psi se stojícíma ušima se u nás tetují do slabin, s visícíma do uší, pokud je číslo malé tak levé, pokud delší tak pokračování je v pravém.
jablunka
napsal(a):
Dáváme dohromady komplet seznam označeni plemen. Tak koho co napadne a má to ověřené, šup sem s tím. Díky moc.
Dodatek:
Bulmastif - tetování LEVÉ ucho.
Bulteriér - celý vrh musí být označen stejně, buď tak nebo tak. Takže nelze třeba dvě štěňata tetovaná, čtyři čipovaná! (Obojí je, samozřejmě, možné.)
Obecně, plemena se stojatýma ušima (ať už přirozeně, nebo kupírací) se tetovala do slabiny, ostatní do ucha. Dnes už tetujou snad jenom sadisti a myslivci. :-)
Lucie
Uživatel s deaktivovaným účtem

jablunka
napsal(a):
Hovawarti - tetování do levého ucha.
emiel
napsal(a):
Bearded collie - tetování do pravého ucha, od r. 2006 (tuším) povoleno buď tetování nebo čipování (většinou levá strana krku), celý vrh jednotně.
Bordeauxská doga - tetování - levé ucho nebo čipování - levá strana krku - nad lopatkou. Mops - již nařízeno klubem pouze čipování - LS - krku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.100
jablunka
napsal(a):
Československý vlčák - již se pouze čipuje, dříve tetování do levé slabiny.
Německý špic, všechny velikostní rázy - čipuje se nebo se tetuje do slabiny, celý vrh musí být označen stejně. Čipují hlavně hobby chovatelé, velkochovy tetují.
Chow-chow - tetování do slabiny, mají 2 chovatelské kluby, znám jeden.
Jorkšírský teriér - tetování do ucha, mají 3 kluby, znám jeden.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Československý vlčák - již se pouze čipuje, dříve tetování do levé slabiny.
Německý špic, všechny velikostní rázy - čipuje se nebo se tetuje do slabiny, celý vrh musí být označen stejně. Čipují hlavně hobby chovatelé, velkochovy tetují.
Chow-chow - tetování do slabiny, mají 2 chovatelské kluby, znám jeden.
Jorkšírský teriér - tetování do ucha, mají 3 kluby, znám jeden.
jezevčík - tetování do pravého ucha, nebo se číslo rozdělí do obou uší
jablunka
napsal(a):
Mě by spíš celkem zajímalo, k čemu ten slavný čip vlastně je. V útulku se každou chvíly objeví pes a u něho poznámka: čipovaný, hledá se majitel. A ten pejsek je tam s tou samou poznámkou třeba i měsíce. No a přítelovo matce jednou utekla přítelovo fenka, má ji čipovanou, v útulku v tróji byla asi den a půl a nikdo se mu neozval, že tam má psa. Přišel na to až sám, když se vrátil domů, fena nikde, matka v klídku na chatě, tak kouknul na stránky útulku a fena tam byla... Tak si tak říkám, k čemu ten čip vlastně je, když ne k tomu, aby se rychleji našel majitel...
astlolita
napsal(a):
Mě by spíš celkem zajímalo, k čemu ten slavný čip vlastně je. V útulku se každou chvíly objeví pes a u něho poznámka: čipovaný, hledá se majitel. A ten pejsek je tam s tou samou poznámkou třeba i měsíce. No a přítelovo matce jednou utekla přítelovo fenka, má ji čipovanou, v útulku v tróji byla asi den a půl a nikdo se mu neozval, že tam má psa. Přišel na to až sám, když se vrátil domů, fena nikde, matka v klídku na chatě, tak kouknul na stránky útulku a fena tam byla... Tak si tak říkám, k čemu ten čip vlastně je, když ne k tomu, aby se rychleji našel majitel...
Pokud nemáte čip zaregistrovaný, nebo se nálezce psa do registru nepodívá, pak není na nic, samozřejmě! Ale že by útulek Troja zjistil, že má nalezeného, čipovaného psa, a do registru nenahlédl, tomu, při vší úctě, nevěřím.
Lucie
astlolita
napsal(a):
On ten čip taky musí být registrovaný. A útulek nebo veterinář musí mít čtečku. A dokud nebude jednotný typ čipů a jeden národní registr, tak v tom bude vždyky bordel. U čistokrevnýh psů je ideální čitelné tetování.
samain
napsal(a):
On ten čip taky musí být registrovaný. A útulek nebo veterinář musí mít čtečku. A dokud nebude jednotný typ čipů a jeden národní registr, tak v tom bude vždyky bordel. U čistokrevnýh psů je ideální čitelné tetování.
Nám se čip přestěhoval, takže je velký problém ho najít . Takže nám je čipování v podstatě nanic.
hankaapes
napsal(a):
Nám se čip přestěhoval, takže je velký problém ho najít . Takže nám je čipování v podstatě nanic.
Takže pinčové se i po té co se nesmí kupírovat tetují do pravé slabiny.Ale jsou dva kluby takže jak je to v druhém nevím.Dobrmani do ucha.Pokud by se jen čipovalo tak se musí očipovat celý vrh.Lze ale kombynace čip+tetování.Čip je registrovaný na odběratele-chovatele, nebo na veta který je načipoval a nový majitel psa dostane manuál kde si psa zaregistrovat už na svoje jméno což stojí cca 250,-
pinoha
napsal(a):
Pokud nemáte čip zaregistrovaný, nebo se nálezce psa do registru nepodívá, pak není na nic, samozřejmě! Ale že by útulek Troja zjistil, že má nalezeného, čipovaného psa, a do registru nenahlédl, tomu, při vší úctě, nevěřím.
Lucie
Samozřejmě máte pravdu, nemám po ránu nic jiného na práci, než si vymýšlet pohádky o uprchlém čipovaním psovi Jen píšu, co se mi stalo a co je často k vidění na stránkách útulku
pinoha
napsal(a):
Lucie
Bohužel tu Troju musím potvrdit. Babička má čipovanou a registrovanou fenku (dokonce ji měli registrovanou i přímo v útulku, už se jednou ztratila), přesto babičku po odchycení neinformovali a reagovali až na naše zavolání. Přitom se zmínili, že ji i ve svých záznamech našli, ale jen ji hodily na net, který jim navíc už 2 dny nefungoval