Ahoj,
tak kde všichni jste? Spíte?
Byl někdo prosím v Brně na výstavě? Nebo neví o někom, kdo tam byl? Přijde mi, že na intercanis.cz mají špatné výsledky. Mám pocit, že Catrin Baronella byla V3, ne Baruška.. ale fakt nevím, proto bych byla ráda za info..
A kdyby měl někdo fotečky Divéttky, budu také ráda.. Já byla celá fialová a Divéttka.. tož ta byla tříbarevná no
Jinak s výstavou i rozhodčím velká spokojenost... hodně mi poradil a pomohl, hodně chválil a dokázal i vhodně vytknout.. po roce pěkný výsledek a moc hezký posudek..
kikuska
napsal(a):
Ahoj,
tak kde všichni jste? Spíte?
Byl někdo prosím v Brně na výstavě? Nebo neví o někom, kdo tam byl? Přijde mi, že na intercanis.cz mají špatné výsledky. Mám pocit, že Catrin Baronella byla V3, ne Baruška.. ale fakt nevím, proto bych byla ráda za info..
A kdyby měl někdo fotečky Divéttky, budu také ráda.. Já byla celá fialová a Divéttka.. tož ta byla tříbarevná no
Jinak s výstavou i rozhodčím velká spokojenost... hodně mi poradil a pomohl, hodně chválil a dokázal i vhodně vytknout.. po roce pěkný výsledek a moc hezký posudek..
Jinak naše fena má na roku a půl 38kg, lehce hmatatelná žebra, prostě nepřekrmovaná, ale né hubená. A je to tedy mohutný typ feny, až dospěje, bude to kusanec. Takže si Andrej myslím, že můžeš být úplně vklidu, že by byla holka nějaká zaprcatělá..
Takže se mi zdá hmotnost docela nepravděpodobná. Ale stát se může cokoliv, výjimka potvrzuje pravdilo. Nicméně 60kg na fenu.. těžko říct..
A takhle to moje čunče vypadalo večer před výstavou
kikuska
napsal(a):
Jinak naše fena má na roku a půl 38kg, lehce hmatatelná žebra, prostě nepřekrmovaná, ale né hubená. A je to tedy mohutný typ feny, až dospěje, bude to kusanec. Takže si Andrej myslím, že můžeš být úplně vklidu, že by byla holka nějaká zaprcatělá..
Takže se mi zdá hmotnost docela nepravděpodobná. Ale stát se může cokoliv, výjimka potvrzuje pravdilo. Nicméně 60kg na fenu.. těžko říct..
A takhle to moje čunče vypadalo večer před výstavou
Ahoj
Brno jsme teď poprvé vynechali, takže bohužel nepomůžu...
jinak 60kg fenka, to se mi zdá doopravdy hodně.... tolik váží náš Ciro a to je to pes, navíc mohutný a vysoký....
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
albona
napsal(a):
Ahoj
Brno jsme teď poprvé vynechali, takže bohužel nepomůžu...
jinak 60kg fenka, to se mi zdá doopravdy hodně.... tolik váží náš Ciro a to je to pes, navíc mohutný a vysoký....
Ahojky,
tak Vás tu po delší době zase zdravím.
Jste mě uklidnili, ale co jsem se teda ptala i veta, tak mi tvrdil, že prý jsou dva typy - větší a mohutnější a menší a atletičtější a že to bude Arwen a že je to zase lepší na klouby, ale jinak říkal, že vypadá ok, tak snad má pravdu
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
tak Vás tu po delší době zase zdravím.
Jste mě uklidnili, ale co jsem se teda ptala i veta, tak mi tvrdil, že prý jsou dva typy - větší a mohutnější a menší a atletičtější a že to bude Arwen a že je to zase lepší na klouby, ale jinak říkal, že vypadá ok, tak snad má pravdu
Ahoj,
tak nám to tady opět uslo. Co je nového?
U nás nic moc. O víkendu se chystáme na Nitracanis, tak snad nám to vyjde. Vystavovat bychom měli oba dva dny, tak jsem na holku naši zvědavá, je tam dost silná konkurence, ale já ji věřím (víc jak sobě).
Jinak dovádí a užívají si chládnoucího počasí. Místní si pořídil NO fenu, tak chodíme společně cvičit, tak máme trochu rozruch a alespoň se nenudíme a máme novou kámošku.
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
kikuska
napsal(a):
Ahoj,
tak nám to tady opět uslo. Co je nového?
U nás nic moc. O víkendu se chystáme na Nitracanis, tak snad nám to vyjde. Vystavovat bychom měli oba dva dny, tak jsem na holku naši zvědavá, je tam dost silná konkurence, ale já ji věřím (víc jak sobě).
Jinak dovádí a užívají si chládnoucího počasí. Místní si pořídil NO fenu, tak chodíme společně cvičit, tak máme trochu rozruch a alespoň se nenudíme a máme novou kámošku.
Ahoj,
jj, to jo, nějak tu sem nikdo moc nechodí
U nás snad ani nic. Konečně jsme se hárali jako, že opravdu. Jsem měla pocit, že se už hárala dřív, ale to jsem asi měla špatný, teď už to bylo opravdu Jinak jsme chtěli pořídit společnici, ale nějak to nevyšlo, madam zdrhla hned, jak mohla, tak škoda no. Nejradši bych ještě jednu berňačku, ale do štěnda už jít nechci a ono něco většího se těžko sežene, tak nevím no, jsme si říkali, aby nebyla chuděra sama, přes tu zimu je to blbý no, tak s náma už vegetí i doma u tv
Kdyby jste náhodou o někom, kdo potřebuje udat BPS věděli, dejte vědět.
A jak jste dopadli na výstavě??
sadzi saj
napsal(a):
Ahoj,
jj, to jo, nějak tu sem nikdo moc nechodí
U nás snad ani nic. Konečně jsme se hárali jako, že opravdu. Jsem měla pocit, že se už hárala dřív, ale to jsem asi měla špatný, teď už to bylo opravdu Jinak jsme chtěli pořídit společnici, ale nějak to nevyšlo, madam zdrhla hned, jak mohla, tak škoda no. Nejradši bych ještě jednu berňačku, ale do štěnda už jít nechci a ono něco většího se těžko sežene, tak nevím no, jsme si říkali, aby nebyla chuděra sama, přes tu zimu je to blbý no, tak s náma už vegetí i doma u tv
Kdyby jste náhodou o někom, kdo potřebuje udat BPS věděli, dejte vědět.
A jak jste dopadli na výstavě??
Jé, škoda, že jsi nehledala dříve, bych i o něčem věděla
Občas se něco ukáže i zde: http://www.bsp_bakaon.websnadno.cz/ BSP_v_nouzi.html
Bohužel berňáčci nemají tak dobře zajetý systém "v nouzi" jako spousta jiných plemen a je dosti těžké tyto chlupáče a jejich křížence najít.
Jinak výstava byla super. Včera jsme z deseti fen dostali známku výborná 4 a v sobotu z osmi fen výborná 1,CAC. Udělal nám holka opravdu radost.
Jen fotky jsou strašně mizerné, že je snad ani vkládat nebudu..
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
kikuska
napsal(a):
Jé, škoda, že jsi nehledala dříve, bych i o něčem věděla
Občas se něco ukáže i zde: http://www.bsp_bakaon.websnadno.cz/ BSP_v_nouzi.html
Bohužel berňáčci nemají tak dobře zajetý systém "v nouzi" jako spousta jiných plemen a je dosti těžké tyto chlupáče a jejich křížence najít.
Jinak výstava byla super. Včera jsme z deseti fen dostali známku výborná 4 a v sobotu z osmi fen výborná 1,CAC. Udělal nám holka opravdu radost.
Jen fotky jsou strašně mizerné, že je snad ani vkládat nebudu..
No to mi ani neříkej ;-(
Ale dík za odkaz, juknu tam
Jů, tak to gratulace
Mě vždycky fascinuje jakou má ona radost, když se jede na výlet nebo jde na vycházku, vemeš vodítku a je z ní gumídek na pérách jsem ještě nezažila.
sadzi saj
napsal(a):
No to mi ani neříkej ;-(
Ale dík za odkaz, juknu tam
Jů, tak to gratulace
Mě vždycky fascinuje jakou má ona radost, když se jede na výlet nebo jde na vycházku, vemeš vodítku a je z ní gumídek na pérách jsem ještě nezažila.
To znám velice dobře. Venku mám pověšené obojky a vodítka a jen se letmo dotknu nějakého obojku a hotovo. Psiska začnou lítat po zahradě, Jerry štěkat. Neví, kudy se půjde ven, tak letí k bráně, z tama vletí do průchodu, proletí stájema zase k bráně, pak na zahradu, no blázni.
A cestování autem tedy taky milují a jsem zato ráda. Vždy když jdu ráno na vycházku, tak oběhnou auta, jestli nááhodou se nejede někam na lepší. No Divéttka to předvedla i v Nitře. Byli jsme tam věnčit ještě než jsme přijeli na výstaviště. Zaparkovali jsme na parkovišti a já s ní šla na louku. A vracíme se, proplétáme se mezi auty a ona si vyhlídla jedno, co se jí líbilo a už skákala po dveřích a chtěla nasedat.. to by nás majitel pochválil, kdyby to viděl.
I když přijede návštěva a něco vyndavá třeba z kufru nebo tak, tak už se kolem čumákují a chtějí skákat dovnitř.
Vzpomínka na letní dovádění
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
kikuska
napsal(a):
To znám velice dobře. Venku mám pověšené obojky a vodítka a jen se letmo dotknu nějakého obojku a hotovo. Psiska začnou lítat po zahradě, Jerry štěkat. Neví, kudy se půjde ven, tak letí k bráně, z tama vletí do průchodu, proletí stájema zase k bráně, pak na zahradu, no blázni.
A cestování autem tedy taky milují a jsem zato ráda. Vždy když jdu ráno na vycházku, tak oběhnou auta, jestli nááhodou se nejede někam na lepší. No Divéttka to předvedla i v Nitře. Byli jsme tam věnčit ještě než jsme přijeli na výstaviště. Zaparkovali jsme na parkovišti a já s ní šla na louku. A vracíme se, proplétáme se mezi auty a ona si vyhlídla jedno, co se jí líbilo a už skákala po dveřích a chtěla nasedat.. to by nás majitel pochválil, kdyby to viděl.
I když přijede návštěva a něco vyndavá třeba z kufru nebo tak, tak už se kolem čumákují a chtějí skákat dovnitř.
Vzpomínka na letní dovádění
Zdravím,
tak už nám začla zima. U nás krásně nasněžilo, teplota -6, tak aspoň žádná švachta, kéž by to chtělo vydržet i na Vánoce. Arwen je, jak méďa a včera jsem koupila už pod stromeček dáreček nový obojek, sice jsem nesehnala přesně to, co jsem chtěla, ale i tak pěkný
sadzi saj
napsal(a):
Zdravím,
tak už nám začla zima. U nás krásně nasněžilo, teplota -6, tak aspoň žádná švachta, kéž by to chtělo vydržet i na Vánoce. Arwen je, jak méďa a včera jsem koupila už pod stromeček dáreček nový obojek, sice jsem nesehnala přesně to, co jsem chtěla, ale i tak pěkný
Tak to tady uslo už úplně.. Gratulace Cirovi ke krásnému výsledku v Trenčíně, naše Divéttka byla shlédána "kuřetem" mezi konkurencí.. A šla s výbornou bez pořadí, rozhodčí uvažoval i o VD. Tak je to ještě dobré
Taky se chystáme do Brna a tam bude tedy mnohem hůř, co se konkurence týče, je nahlášených moc psů, ale aspoň bude na co koukat.
Vůbec přemýšlím o tom, že třeba krom klubovky (kvůli chovnosti) letos možná nikam nepojedeme - přeci jen je opravdu proti stejně starým fenám mnohem víc "štěně", bude jako mamka dospívat později. Tak jestli to má cenu, protože už i na klubovce budeme v otevřené a to bude asi úplně hotovo.. no uvidím.
Jinak hrůza i se zimou. Moc sněhu a ledová krusta na něm. Venčím po silnicích, takže nic moc. Když mi vyrazí v rámci honičky do sněhu, minimálně jeden má pořezanou alespoň jednu nohu.. Jako sníh jim přeju, jsou z něj úplně nadšení, ale ten led.. ách jo
Já raděj tohle..
kikuska
napsal(a):
Tak to tady uslo už úplně.. Gratulace Cirovi ke krásnému výsledku v Trenčíně, naše Divéttka byla shlédána "kuřetem" mezi konkurencí.. A šla s výbornou bez pořadí, rozhodčí uvažoval i o VD. Tak je to ještě dobré
Taky se chystáme do Brna a tam bude tedy mnohem hůř, co se konkurence týče, je nahlášených moc psů, ale aspoň bude na co koukat.
Vůbec přemýšlím o tom, že třeba krom klubovky (kvůli chovnosti) letos možná nikam nepojedeme - přeci jen je opravdu proti stejně starým fenám mnohem víc "štěně", bude jako mamka dospívat později. Tak jestli to má cenu, protože už i na klubovce budeme v otevřené a to bude asi úplně hotovo.. no uvidím.
Jinak hrůza i se zimou. Moc sněhu a ledová krusta na něm. Venčím po silnicích, takže nic moc. Když mi vyrazí v rámci honičky do sněhu, minimálně jeden má pořezanou alespoň jednu nohu.. Jako sníh jim přeju, jsou z něj úplně nadšení, ale ten led.. ách jo
Já raděj tohle..
Ahoj.
Děkujeme za gratulaci
Když se dívám na tu první fotku, úplně si tě vybavuju, že jste seděli hned na kraji u vstupu do kruhu?
Do Brna se taky chystáme, ovšem Nessy dnes začala poprvé hárat, no nemohla si vybrat lepší dobu, výstava v Brně jí vychází na 11-12.den. Tak to holt bude muset oželet.
Jinak teda co se týče výstav, klubovky jsou nejhorší, je tam šílený množství psů, v kruhu vás klidně může být i přes 45.... To jsou aspoň akce Zlatý Brno....
albona
napsal(a):
Ahoj.
Děkujeme za gratulaci
Když se dívám na tu první fotku, úplně si tě vybavuju, že jste seděli hned na kraji u vstupu do kruhu?
Do Brna se taky chystáme, ovšem Nessy dnes začala poprvé hárat, no nemohla si vybrat lepší dobu, výstava v Brně jí vychází na 11-12.den. Tak to holt bude muset oželet.
Jinak teda co se týče výstav, klubovky jsou nejhorší, je tam šílený množství psů, v kruhu vás klidně může být i přes 45.... To jsou aspoň akce Zlatý Brno....
Jj, byli jsme to my.. jsem Tě chtěla pozdravit, když jsem si vás všimla v kruhu, ale nějak to nevyšlo Tak snad příště..
No klubovku spáchám jen abychom mohli v říjnu bonitovat.. jinak to asi na chvíli odložím.. uvidím no..
Mě má hárat po klubovce, ale nedivila bych se, kdyby se rozhárala dřív...
Tak vidím, že když nestíhám já, tak to tu umírá. A na popud "žaneta" to tu šoupnu trochu výš.
Jsem si přečetla výše psané a docela se tomu směju. V Trenčíně naše hvězda vypadala jako z koncentráku (přitom hubená nebyla, jen prostě nebyla mohutná), v Brně měla sice oba dny výbornou, ale taky hrůza. A o tři měsíce později z ní narostlo takové monstrum, že na klubovce v otevřené mezi 42 fenami zůstala Výborná 4(http://diverry.webnode.cz/news/klubova-vystava-kssp-roznov-pod-radhostem-8-5-2010/). A to mi prosím padla čelist.
Nj, začíná být po mamince.
Nyní plánujeme oba dny Bratislavu, jedete někdo? Divéttka se sejde i s mámou i s babičkou, takže budeme fotit, aby bylo co přispět.
Jinak si s tricolorama užíváme léto. Chodíme pravidelně plavat a výletujeme. Tedy do doby, než jsou ty šílený vedra. Bohužel si to spousta majitelů neuvědomuje a bylo docela dost úhynů...
Ahoj,
my jsme se rozrostli o berní slečnu. Frčíme až na klubovku do Tábora. Nejedete někdo?
www.zmilevskychlesu.wbs.cz
Ahoj, my máme doma Bulíka a ACD, ale náš soused mají Brňáka bez PP a proto píšu do vaší diskuze. Pes má nějaké kožní problémy. Asi na polovině těla mu úplně vypadala srst. Má úplně holý ocas a tak prořídlé chlupy, že je skoro jako naháč. Hrozně ho to svědí, potom si to škrábe a má boláky. Začali jezdit na veterinu, ale je to moc na dlouhé lokty, protože vet neví, co by to mohlo být. Natestoval ho, ale kultivace je moc dlouhá. Ke krmení dostával obyč. granule, nevím jaké, ale přešli na maso s rýží a vitamíny, po tom se to trochu zastavilo, ale ne moc. Nevíte, co by to mohlo být? Přece je znáte, tak vás třeba něco napadne, jestli na něco Berňáci netrpí. Když psa vidím, tak se mi chce plakat, jak vypadá. Děkuji za každou radu. Dáša
Ahoj,
co jsem se zatím setkala, tak jsou různé alergie, které se jen stěží dají odhadnout, na co přesně jsou. Nebo vlastně dají, ale stojí to velké peníze. Většinou se doporučuje dát antialergenní granule a třeba po čtvrt roce, když se to zklidní, začít přidávat postupně jídla. Když začne reagovat, tak to zase stáhnout.
Měli jsme to doma taky. Dostali jsme Acanu lamb and rice a tvrdou dietu - tedy nic k tomu. Vše se zastavilo a nyní žere už rok opět tak, jako předtím, takže stejně nevíme, co prudkou alergickou reakci vyvolalo. Nám to tehdy postihlo záda.
Taky to případ pejska od sousedů být nemusí.
Ahoj nevím zda to k něčemu bude ale třeba. Měla jsem briarda, nádherně osrstěného,neostříhaného,v bytě, jednu dobu mu úplně vypadali chlupy na celých zádech, veterinářka diagnostikovala alergii na blechy ( je pravda že jsem mu našla asi 2, když jsme se jednou vrátili z parku ). Kůžijsem mu něčím namazala a dostal obojek proti blechám, za 10 dnů se začalo objevovat strniště srsti. Ale je pravda že jeho to nesvědilo, nedrbal se.
Díky za odpovědi. Nás s manželem napadlo, že mu vadí ty granule, mě to připadlo jako alergická reakce na něco v nich. Začali krmit masem s přílohou a vitamíny, my s tím krmíme od štěňat a bez problémů, trochu se to zastavilo, ale asi ne úplně. Psa nevidím každý den, takže to těžko posoudím. Teď jezdí na veterinu, testují ho, ale to je hrozně na dlouho. Veterinářka sama neví, co by to mohlo být. Hrozně ho to svědí, je špinavý, protože se válí v prachu a drbe se, no hrozné. Mě jenom napadlo, jestli se třeba u Berňáků něco takového nevyskytuje. My máme zkušenosti jenom s Bulíkama a ti toho mají spoustu a pak s ACD a ti jsou bez problémů. Takže ještě jednou díky.