Akita inu-charakter, náročnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2009 10:55
strip

XXX.XXX.92.44

Zdravím, prosím ty, kteří mají zkušenosti s tímto plemenem o pár informací. V mém okolí se vyskytuje několik těchto pejsků a většinou se jedná o ostré, hlučné psy, ze kterých jde strach. Chtěla jsem si toto plemeno pořídit a jak jsem začala pátrat po okolí, tak jsem byla právě překvapena povahou těchto konkrétních psů. Jedná se o plemeno, které je náročné na výcvik? Zkušenosti se psy mám. Měla jsem 12 let NO. Musel být ale uspán, měl rakovinu prostaty. Hledám proto náhradu. Je tento pes vhodný do rodiny s dětmi, pro aktivní turistiku? Cvičák by byl samozřejmostí. Děkuji všem za případné info.

29.11.2009 10:28
aki

XXX.XXX.143.78

strip napsal(a):
Zdravím, prosím ty, kteří mají zkušenosti s tímto plemenem o pár informací. V mém okolí se vyskytuje několik těchto pejsků a většinou se jedná o ostré, hlučné psy, ze kterých jde strach. Chtěla jsem si toto plemeno pořídit a jak jsem začala pátrat po okolí, tak jsem byla právě překvapena povahou těchto konkrétních psů. Jedná se o plemeno, které je náročné na výcvik? Zkušenosti se psy mám. Měla jsem 12 let NO. Musel být ale uspán, měl rakovinu prostaty. Hledám proto náhradu. Je tento pes vhodný do rodiny s dětmi, pro aktivní turistiku? Cvičák by byl samozřejmostí. Děkuji všem za případné info.

Ahoj. My máme doma nyní akitu (10 let)-psa, německého ovčáka (9 let) - fena a odrostlé mimi akity (4 měsíční pejsek). Můžu říct, že povahy akity a NO jsou docela rozdílné. Z mých zkušeností oba plemena pro domácí velmi přátelští. Co se cizích týče, NO štěká více na cokoli, co se ji v okolí znelíbí, akita až vidí nutnost (někdo stojí u brány,atd.). Výcvik jednodušší u NO než akity. Říká se, že akita, hlavně pes, nemá rád ostatní psy, proto je vhodné ho do půl roku či třičtvrtě navyknout i na ostatní psy a udělat jasno

Přidejte reakci

Přidat smajlík