ewanie
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Podle čeho vybírat chovatelskou stanici? Jak poznám , že je to ta "nej". Když chci opravdu kvalitního pesana. Mělo by se jednat o Staforda. Děkuji za rady.
Já sleduji kde chovka je, kvůli příp. návštěvě, zda se psi něco dělají (výstavy, sport, zkoušky), jaká mají zdr. vyšetření, kolik mají odchovaných vrhů (jestli z feny chtějí dostat max. nebo má štěnda jednou za ? let, jak vypadají jejich odchovy, dost jezdím po výstavách, takže dám i na to, jak se prezentují a chovají (jak psi, tak majitelé ). To jen tak v rychlosti, co mě napadlo
. Jinak jde o amer.staf. nebo staf.bulteriéra?
ewanie
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Podle čeho vybírat chovatelskou stanici? Jak poznám , že je to ta "nej". Když chci opravdu kvalitního pesana. Mělo by se jednat o Staforda. Děkuji za rady.
No pokud se jedná o staforda (ať už jakéhokoliv, ale pokud o něj máte opravdu velký zájem, měla byste vědět, že stafordů je víc druhů), tak určitě všechny vyhlídlé chovky osobně navštívit a koukat především na povahu psů. A asi uplně nejdůležitější je koukat po zdravotních testech jejich psů a odchovů. Zjistit, si, jakými nemocemi je dané plemeno zatíženo a podle toho zjišťovat, která ch.st. na ně má psy testované a s co nejlepšímy výsledky. A pak samozřejmě záleží na vás osobné, čí psy a odchovy se vám budou nejvíce líbit. Pokud se jedná o amstafa, určitě bych se porozhlédla spíš v zahraničí, nejlépe Francie, Belgie a podobné vyspělejší státy, kde jde chvateli také o povahu a zdraví a ne jen o vzhled a výstavy