impact
napsal(a):
Tak pro Maťu, Sáru a Báru, Wewerushku a ostatní. Veterinářka přijede zítra odpoledne. Bohužel ale pak jedu na kurz a na netu se objevím až další pondělí. Tak se pak přihlásím v tomto tématu a dám vám vědět co a jak.
Dík za podporu i+M
Jasan Impact, hlavně ať to dobře dopadne
A dobrej nápad, hodit to sem, mělas to udělat hned, tady mají lidi pochopení, pro nemocné pejsky obzvlášť
impact
napsal(a):
Tak pro Maťu, Sáru a Báru, Wewerushku a ostatní. Veterinářka přijede zítra odpoledne. Bohužel ale pak jedu na kurz a na netu se objevím až další pondělí. Tak se pak přihlásím v tomto tématu a dám vám vědět co a jak.
Dík za podporu i+M
Od Monči:
aha ,to je zvláštní ,no mí psi to někdy dělají venku když čenichají tak to bych řekla že by mohlo být ,když jsou vzrušení z pachů ,jenomže někdy mě to taky začnou dělat doma uprostřed spánku,těžko říct ,zkusím se zeptat taky našeho veta ,jenomže on asi taky těžko něco řekne když u toho psa přímo neuvidí ,ale jelikož už jsme měla celkem dvacet psů a občas to udělal každej tak snad to nic tak vážnýho nebude ,jinak opravdu zkus ten b komplex ,nebo pangamin,tím rozhodně neublížíš i když to třeba nepomůže ,jinak tabletky s jodem dělaj s nervovou soustavou psa divy ,kdybych to nezažila neuvěřím ,možná že by mu to taky prospělo.
Na ten jód se veta určitě zeptám. Jinak ti sem zkopíruji to, co jsem psala do vet. poradny. Je to tak nějak soubor příznaků.
Stává se to běžně třeba na ulici nebo doma. Nějaký podnět, který by to mohl vyvolat jsem ještě nenašla. "Záchvat" vypadá asi takto: Pes se nahrbí, má hlavu skloněnou k zemi, hubu otevřenou (ale jakoby křečovitě) a nosem tahá vzduch do plic. Ale takových "chrochtavým" způsobem. Nevím, jak to popsat. Ale hodně se to podobá zvuku, jako když si člověk hodně popotáhne hleny z nosu... Takhle se "nadechuje" pořád za sebou, klidně i více minut. Vydechnutí není vůbec slyšet. Většinou to vydržím pár vteřin a pak psovi jednou rukou chytím spodní čelist a druhou rukou mu překryji (zacpu) nos tak, aby se musel nadechnout hubou. To zabere a pes přestane. Při posledním větším "záchvatu" mě ale vylekalo to, že mu lehce zmodral jazyk... Na druhou stranu jsem taky přišla na to, že když na něj houknu "přestaň" už při prvním náznaku, tak v tom nepokračuje...
impact
napsal(a):
Dík za podporu i+M
Ahoj, nemůže to být něco takového?
Reverse sneezing ("obrácené kýchání")
Bohužel jsem nikde nenalezl v literatuře ani na internetu český překlad názvu, který jsme u svých psů pozorovali téměř všichni. Proto jsem v nadpisu použil termín anglický. Mops se zastaví skloní hlavu a začne vydávat velmi nepříjemné krátké intenzivní zvuky zajíkavého charakteru připomínající intenzivní chrápání. Zatahuje nadbřišek a dolní část krku tzv jugulární jamku, hlava je svěšena mezi nohy. Většinou vše přejde během chvilky,zřídka takový stav trvá déle než minutu.
Problém je způsoben podrážděním a křečí měkkého patra. Ta může být způsobena třeba studeným vzduchem nebo nějakým jiným intenzivním čichovým vjemem, o kterém my se svým nedokonalým čichem nemůžeme mít ani tušení, může se jednat i o pyl nebo nějakou aromatickou látku.
Reverse sneezing není nebezpečný a nemá naštěstí nic společného s brachycephalickým syndromem. Většinou se obtíže upraví samovolně, jako první pomoc se při intenzivních příznacích doporučuje opatrně zacpat nosní otvory, aby pes musel začít dýchat ústy, někdy stlačení zadního konce jazyka pokud je to možné. Jestliže se reverse sneezing opakuje dost často s delším trváním záchvatů, je třeba podstoupit veterinární vyšetření, aby byla vyloučena jiná příčina, např. vdechnutí cizího tělesa.
katka
napsal(a):
Bohužel jsem nikde nenalezl v literatuře ani na internetu český překlad názvu, který jsme u svých psů pozorovali téměř všichni. Proto jsem v nadpisu použil termín anglický. Mops se zastaví skloní hlavu a začne vydávat velmi nepříjemné krátké intenzivní zvuky zajíkavého charakteru připomínající intenzivní chrápání. Zatahuje nadbřišek a dolní část krku tzv jugulární jamku, hlava je svěšena mezi nohy. Většinou vše přejde během chvilky,zřídka takový stav trvá déle než minutu.
Problém je způsoben podrážděním a křečí měkkého patra. Ta může být způsobena třeba studeným vzduchem nebo nějakým jiným intenzivním čichovým vjemem, o kterém my se svým nedokonalým čichem nemůžeme mít ani tušení, může se jednat i o pyl nebo nějakou aromatickou látku.
Reverse sneezing není nebezpečný a nemá naštěstí nic společného s brachycephalickým syndromem. Většinou se obtíže upraví samovolně, jako první pomoc se při intenzivních příznacích doporučuje opatrně zacpat nosní otvory, aby pes musel začít dýchat ústy, někdy stlačení zadního konce jazyka pokud je to možné. Jestliže se reverse sneezing opakuje dost často s delším trváním záchvatů, je třeba podstoupit veterinární vyšetření, aby byla vyloučena jiná příčina, např. vdechnutí cizího tělesa.
Ted jsem tu dlouho nebyla a přečetla jsem si,že má Impact asi nemocného pejska. Přeji brzké uzdravení.Tenkráte jsi mi dobře poradila
katka
napsal(a):
Děkuji za zájem. O tomhle jsem též uvažovala, ale vet mi potvrdil, že je to problém s měkkým patrem, který se ale vyskytuje právě jen u krátkonosých plemen. Mops, kavalíři a tak... :-(
impact
napsal(a):
Děkuji za zájem. O tomhle jsem též uvažovala, ale vet mi potvrdil, že je to problém s měkkým patrem, který se ale vyskytuje právě jen u krátkonosých plemen. Mops, kavalíři a tak... :-(
je to divné, můj labrador to dělá přesně to samé co popisuje Katka a to není krátkolebé plemeno ....tak nevím
je to tak úplným odhadem 1x za 1-2 měsíce a tak to neřeším a ani veta jsem se neptala. Tak jsem moc zvědavá jak jste dopadli a držím palce
dita
napsal(a):
je to divné, můj labrador to dělá přesně to samé co popisuje Katka a to není krátkolebé plemeno ....tak nevím
je to tak úplným odhadem 1x za 1-2 měsíce a tak to neřeším a ani veta jsem se neptala. Tak jsem moc zvědavá jak jste dopadli a držím palce
Impact, promiň že jsem vlezlá,ale jak to dopadloooooooo????
Doufám,že dobře
Uživatel s deaktivovaným účtem

berunka
napsal(a):
Impact, promiň že jsem vlezlá,ale jak to dopadloooooooo????
Doufám,že dobře
ještě jsem si uvědomila že když tohle mí psi dělají tak jim vždycky automaticky otřu čenich /v domění že něco vdechli ,chlup, prach apod/ čímž jsem jim asi na chvilku nevědomky ucpala ty otvory,ale určitě by to psa přešlo i bez ucpání otvorů, protože když se to stane v mé přítomnosti tak se to musí někdy stát i když třeba nejsme doma nebo jsou na zahradě sami ,nikdy jsem nad tím nepřemýšlela až teď ,a vzpoměla jsme si na to že to dost často dělají když třeba blbnou v rybníku ,takže to asi opravdu bude mít původ v tom že něco vdechne
jsem fakt zvědav¨á jak tenhle jec veterináři vysvětlí
ty moje potvůrky mi teď jako naschvál nechtějí to frkání předvést
impact
napsal(a):
Dík za podporu i+M
Tak nic moc. Jsme pořád na stejným. Je to nervovýho půvoodu, zřejmě neléčitelné. Už především proto, že vet prakticky nezjistí, co to je, ptž nemá možnost ho vidět při záchvatu. Ale byla si diagnózou celkem jistá... :-( Dáváme akorát 3* týdně B-komplex a statečně zaháníme záchvaty zacpáním čumáku. Včera měl dva, dnes zatím jen jeden. Jinak minulý týden nic. Tak nevím. Ještě mě napadají homeopatika? Máte někdo zkušenost? S nějakými přírodními léky na podporu nervů, popř. plicního oběhu?
impact
napsal(a):
Tak nic moc. Jsme pořád na stejným. Je to nervovýho půvoodu, zřejmě neléčitelné. Už především proto, že vet prakticky nezjistí, co to je, ptž nemá možnost ho vidět při záchvatu. Ale byla si diagnózou celkem jistá... :-( Dáváme akorát 3* týdně B-komplex a statečně zaháníme záchvaty zacpáním čumáku. Včera měl dva, dnes zatím jen jeden. Jinak minulý týden nic. Tak nevím. Ještě mě napadají homeopatika? Máte někdo zkušenost? S nějakými přírodními léky na podporu nervů, popř. plicního oběhu?
Impact, jsem ráda, že se nepotvrdila diagnoza epilepsie...
co třeba meduňka??? má blahodárné účinky na stres u lidí,zklidňuje, ale nevím,jestli ji může pesan,je to čistě přírodní...
berunka
napsal(a):
Impact, jsem ráda, že se nepotvrdila diagnoza epilepsie...
co třeba meduňka??? má blahodárné účinky na stres u lidí,zklidňuje, ale nevím,jestli ji může pesan,je to čistě přírodní...
Radši bych kontaktn na nějakýho psího homeopata? Nebo na někoho, kdo se tím zabývá. Akorát aby byl radši z Moravy. Právě mám pochyby, že by pil třeba meduňkovej čaj. Takže radši něco v tabletách, ty do něj nacpu.
impact
napsal(a):
Radši bych kontaktn na nějakýho psího homeopata? Nebo na někoho, kdo se tím zabývá. Akorát aby byl radši z Moravy. Právě mám pochyby, že by pil třeba meduňkovej čaj. Takže radši něco v tabletách, ty do něj nacpu.
Psí homeopatií se zabývá paní doktorka Müllerová (chová bulteriéry). Kontakt je na www.trojskykun.com. Můžu jenom doporučit! (Zcela bez reklamy!! :-)))
Lucie
impact
napsal(a):
Ahojky, podle toho, jak popisujete záchvat jsem zjistila, že to moje feňule začala dělat taky, sípání nosem, zatahování břicha, všechno. Jenže občas i kašlala, takže jsme valili na veterinu. Má infekční zánět průdušek, chytla to na akci, kde bylo moc psů. Momentálně jezdíme na injekce antibiotik. Ale mafián asi nekašle, že? Jen mi to přišlo divné, že to dýchání-sípání je stejné. Zkus se na to veterinářky zeptat, i když ona by to asi poznala. Vetce jsem záchvat popisovala, hned kývala hlavou, že jsou to jasný zánět průdušek, který je ze psích akcí obvyklý.Jo a feňule bylinkový čaje pije, tak to zkus a přejem uzdravení.
teeny
napsal(a):
Ahojky, podle toho, jak popisujete záchvat jsem zjistila, že to moje feňule začala dělat taky, sípání nosem, zatahování břicha, všechno. Jenže občas i kašlala, takže jsme valili na veterinu. Má infekční zánět průdušek, chytla to na akci, kde bylo moc psů. Momentálně jezdíme na injekce antibiotik. Ale mafián asi nekašle, že? Jen mi to přišlo divné, že to dýchání-sípání je stejné. Zkus se na to veterinářky zeptat, i když ona by to asi poznala. Vetce jsem záchvat popisovala, hned kývala hlavou, že jsou to jasný zánět průdušek, který je ze psích akcí obvyklý.Jo a feňule bylinkový čaje pije, tak to zkus a přejem uzdravení.
Ono to není sípání. Spíš to opravdu zní, jako když si člověk "potáhne sopel až z paty" . Nekašle. A pochybuji, že by mi pil čaj. Psala jsem paní vet. z chs Trojský kůň a ptala se na homeopatika, tak mi snad odepíše. Na čaj bych ho neukecala, ale nějaký tabletky mu do krku nacpu.
Jinak naše vet. je si diagnózou celkem jistá. Ale dobrá zpráva je, že se spolu začínáme učit komunikovat před záchvatem. Normálně se na mě včera tak divně kouknul, jednou, dvakrát po sobě, tak divně zespod, hned mi to docvaklo a chytla jsem mu čumák zrovna, když přišela první "křeč".
impact
napsal(a):
Dík za podporu i+M
A nemůže to být podráždění z alergie? Když tu tak pozoruju sebe, jak se snažím podrbat si vnitřek uší a nosohltan, je tohle "chrochtání" a popotahování docela nejúčinější. Přesně jak to popisuješ, až na ten prohnutej hřbet.
Z bylinek jsem na tohle svědění měkkýho partra vyzkoušela kde co, ale nic moc nezabírá. Nejlíp kápnout Tea Tree Oil do ucha, ale stejně to pomůže jen na pár dní.
Chingis
napsal(a):
A nemůže to být podráždění z alergie? Když tu tak pozoruju sebe, jak se snažím podrbat si vnitřek uší a nosohltan, je tohle "chrochtání" a popotahování docela nejúčinější. Přesně jak to popisuješ, až na ten prohnutej hřbet.
Z bylinek jsem na tohle svědění měkkýho partra vyzkoušela kde co, ale nic moc nezabírá. Nejlíp kápnout Tea Tree Oil do ucha, ale stejně to pomůže jen na pár dní.
Nám tohle,aspoň podle popisu myslím, že to je ono, dělali moskevští toyteriéři. Prý to dělají i čivavy a jiná hlavně malá plemena. Naše čivavy ale nikdy. Vždy při nějakém vzrušení, např. když jsme přišli domů. Prý je to způsobené vibrací měkkého patra.

mafuk
napsal(a):
Nám tohle,aspoň podle popisu myslím, že to je ono, dělali moskevští toyteriéři. Prý to dělají i čivavy a jiná hlavně malá plemena. Naše čivavy ale nikdy. Vždy při nějakém vzrušení, např. když jsme přišli domů. Prý je to způsobené vibrací měkkého patra.
dělají to všechna plemena bez rozdílu velikosti a tvaru čumáku ,problém je spíš to že to nedělají tak často ,každý ze psů to udělá tak jednou ,dvakrát do roka ,jestli se to takhle Mafiánovi opakuje často je to divný,od tý doby co jsme se o tom začali bavit sleduju svoje psy a žádnej to přede mnou zatím neudělal,
ještě mě napadla jedna věc jakej dáváš obojek?zkus mu pár dní či týdnů nedávat žádnej,když jsme přivezla Rona dělal to docela často tak mě nějak napadlo jestli mu nevadí obojek tak už mu ho nedáváme a už to nedělá ,ale jinak fakt nevím .Na ten jod si se tý vetky ptala?
napsal(a):
dělají to všechna plemena bez rozdílu velikosti a tvaru čumáku ,problém je spíš to že to nedělají tak často ,každý ze psů to udělá tak jednou ,dvakrát do roka ,jestli se to takhle Mafiánovi opakuje často je to divný,od tý doby co jsme se o tom začali bavit sleduju svoje psy a žádnej to přede mnou zatím neudělal,
ještě mě napadla jedna věc jakej dáváš obojek?zkus mu pár dní či týdnů nedávat žádnej,když jsme přivezla Rona dělal to docela často tak mě nějak napadlo jestli mu nevadí obojek tak už mu ho nedáváme a už to nedělá ,ale jinak fakt nevím .Na ten jod si se tý vetky ptala?
Alergie to není. Nemá žádný další projevy. A nevypadá to, že by se tím chtěl "poškrábat". Znám to, dělám to při chřipce. On má fakt křeče. Už mě taky 2* kousnul do prstu. Jak mu chytám a otvírám hubu, tak jsem si nedávala pozor a v té křeči stisknul. To by v normálním stavu vživotě neudělal...
Měkký patro to též není. Prý se vyskytuje jen u krátkonosých plemen. A též to nejsou takový křečovitý záchvaty.
Na jod jsem se neptala, ale zeptám se. Taky uvidím, co ty homeopatika. Obojek máme asi 4,5cm širokej nylon a má ho úplně navolno. Tak na tři prsty od krku.
Každopádně díky za tipy a za čas strávený nad naším "případem". :-) Doufám, že dostanu nějakou odpověď MVDr. Simona Müllerové z trojského koně skrz ty homeopatika. Včera mi psala, že na 4 dny odjíždí, ale pak že se mi ozve.