Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2010 14:19
czizecka

XXX.XXX.7.85

nedávno to tu bylo ale nemůžu to najít. potřebuji váhu v 5ti m.

15.3.2010 20:59
pipinka

XXX.XXX.100.122

czizecka napsal(a):

podle toho taky jaky nekteri stenata jsou více vzrostla nektera maji 10kg nekteri mene ci vice proc to potrebujes kolik vazi to tvoje?

16.3.2010 10:03
czizecka

XXX.XXX.6.67

pipinka napsal(a):
podle toho taky jaky nekteri stenata jsou více vzrostla nektera maji 10kg nekteri mene ci vice proc to potrebujes kolik vazi to tvoje?

Je jí 5 měsíců a má 19,5kg

16.3.2010 10:21
eva nohelova

XXX.XXX.185.71

czizecka napsal(a):

Tuhle barvu u NO miluju . Souhlasím s názorem výše, ale pejsek na fotce vypadá moc dobře. Tedy bych s váhou moc nestresovala.

16.3.2010 11:22
czizecka

XXX.XXX.6.67

eva nohelova napsal(a):
Tuhle barvu u NO miluju . Souhlasím s názorem výše, ale pejsek na fotce vypadá moc dobře. Tedy bych s váhou moc nestresovala.

děkuju za pochvalu já se nestresuju jen mě to zajímalo kolik by měla asi tak mít

16.3.2010 11:30
hankaapes

XXX.XXX.101.77

eva nohelova napsal(a):

je překrásná váhu bych neřešila

16.3.2010 11:44
veradisia

XXX.XXX.63.11

hankaapes napsal(a):
je překrásná váhu bych neřešila

Ja teda nemam cistokrevnou NO ale mam krizence NO x krizenec (hovawartxborder kolie) fenecku ted ji je 10mesicu a v 5mesicich mela kolem 20kg,ale teda z 5 na 6mesic pribrala 10kg ted ma v kohoutku skoro 70cm a vazi 37kg a vsichni nam furt rikaj jak je hubenounka. Na fotce je to ta cerna

16.3.2010 11:55
jessie

XXX.XXX.254.169

czizecka napsal(a):

Tyjo, jak někdo psal, že může mít štěndo 10 kg i méně, tak to si ho neumím moc představit Ale třeba jo, určitě se nehádám, jen mi to přijde hodně málo. V "rodině" máme NO, pejska, teďka jsou mu 4,5 měsíce a má 21 kg
Foto ze 4 měsíců

16.3.2010 12:13
janaa

XXX.XXX.124.90

jessie napsal(a):
Tyjo, jak někdo psal, že může mít štěndo 10 kg i méně, tak to si ho neumím moc představit Ale třeba jo, určitě se nehádám, jen mi to přijde hodně málo. V "rodině" máme NO, pejska, teďka jsou mu 4,5 měsíce a má 21 kg
Foto ze 4 měsíců

Kdyby měl 10kg,tak by to určitě NO nebyl. Pro psy této velikosti platí,že do půl roku nabírají plus mínus kilo za týden - tedy pět krát čtyři - v pěti měsících cca 20kg. Samzřejmě záleží na tom,zda jde o psa nebo fenu,jakou má kostru apod.,ale přibližně to platí

16.3.2010 17:45
pipinka

XXX.XXX.100.122

czizecka napsal(a):

tu vahu dozene tak jako tak,nekteri maji takovou vahu drive nebo pozdeji ale je moc pekna to dozene neboj

16.3.2010 19:53
czizecka

XXX.XXX.7.86

janaa napsal(a):
Kdyby měl 10kg,tak by to určitě NO nebyl. Pro psy této velikosti platí,že do půl roku nabírají plus mínus kilo za týden - tedy pět krát čtyři - v pěti měsících cca 20kg. Samzřejmě záleží na tom,zda jde o psa nebo fenu,jakou má kostru apod.,ale přibližně to platí

No tak 10kg na ovčáka v tomhle věku to snad ani nemůže být ne...
TAk ještě jednou Deny ze Šikmáku a moje maličkost u Podolského mostu

17.3.2010 06:26
tetrivek

XXX.XXX.144.136

czizecka napsal(a):
No tak 10kg na ovčáka v tomhle věku to snad ani nemůže být ne...
TAk ještě jednou Deny ze Šikmáku a moje maličkost u Podolského mostu

Ahoj, když už jste u té váhy štěňat, ráda bych se také zeptala, mám fenku 3,5 měsíce, ale je to rusko-evropská lajka. Co jsem četla ve standartu, tak v dospělosti má mít 20 - 22 kg. Ta naše váží zatím 10 kg. Díky za odpovědi, asi tady nikdo takového pejska nemá........... a ještě pro czizecka, jestli jsi z Čížoví, tak já bydlím hned vedle ve vsi

17.3.2010 07:08
memmory

XXX.XXX.66.227

tetrivek napsal(a):
Ahoj, když už jste u té váhy štěňat, ráda bych se také zeptala, mám fenku 3,5 měsíce, ale je to rusko-evropská lajka. Co jsem četla ve standartu, tak v dospělosti má mít 20 - 22 kg. Ta naše váží zatím 10 kg. Díky za odpovědi, asi tady nikdo takového pejska nemá........... a ještě pro czizecka, jestli jsi z Čížoví, tak já bydlím hned vedle ve vsi

NOokolo 5 měsíců a 20 kg je OK ....

moje šmudla měla ve 4 ěsících 18 kg .....

17.3.2010 08:20
iveta navratilova

XXX.XXX.43.142

memmory napsal(a):
NOokolo 5 měsíců a 20 kg je OK ....

moje šmudla měla ve 4 ěsících 18 kg .....

Tak jak fenka vypadá je váha ok ,není dobré u ovčáka nijak moc zrychovat rust a vykrmovat ho jako vepříka

maťa

17.3.2010 08:43
maťa

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):

Jj, ideál je přibírání to 1-1,5 kg týdně
Už si ani nedovedu představit, že ten můj Zmeteček byl takovýhle ňuňo štěndo

maťa

17.3.2010 08:44
maťa

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):

Rostl a nabíral teda dost, ale hlídala jsem to a hlavně on sám se držel štíhlej jak proutek, a do dnes drží, neb je silně hyper super aktiv

maťa

17.3.2010 08:46
maťa

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):

Dlouho jsem ho nevážila, i když se dlouho chystám, ale před cca půl rokem měl kolem 46 kg Ovšem jsou to pouze kosti a svaly, nemá gram tuku navíc, kostlivec

18.6.2018 06:20
Zoe-Cheetah

XXX.XXX.128.31

Ahoj,
tak zrovna brouzdám na netu o radu... Mám stejnou obavu, že je mé štěně NO příliš hubené. Podle kil ale je pěkná...Má právě 3,5 měsíce, tedy 14 měsíců a váží 13 kg. Ovšem jsou jí vidět obrysy kyčlí, bříško propadlé. Vypadá zezadu jako pes divoký v Egyptě...smajlík. Měla jsem kdysi také NO a to byl žravec a měli jsme problém jí ubrat jídla. Tahle prostě nežere nám přijde. Granule jsme našli jedny, které když ji namočím horkou vodou a dám do nich paštičku, tak to maximálně. Možná je rozmazlená ale máme problém ten, že jí zlobí u jídla i moucha. Nesoustředěná, hyperaktivní, živelná... Nakonec ale z tohoto hrozného boje s jídlem kadí 5-7x denně slušnou porci...Tak nevím, jestli neplaším ale vyzáblá je šíleně.Za každou radu budu vděčná...
Tereza.

18.6.2018 06:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Granule jsme našli jedny, které když ji namočím horkou vodou a dám do nich paštičku, tak
"""""""""""""""
Ta se má...
Lze nabídnout i maso, třeba zachutná a prospěje.
Dříve granule nebývaly.

18.6.2018 08:31
Zoe-Cheetah

XXX.XXX.128.31

Dobře ale k snídani ji přece nedám maso, nebo byste to tak řešila?

18.6.2018 08:36
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Proc by pes nemohl k snidani maso?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2018 08:37

"Nakonec ale z tohoto hrozného boje s jídlem kadí 5-7x denně slušnou porci"
jednak to budou ty granule, moc z toho nestráví. Hyperaktivita taky přispívá.
většinou se to změní při přechodu na syrovou/vařenou stravu

Proč ne k snídani maso? To přeci není problém.

A může to být i problém zdravotní - bych dala trus na rozbor, četnou stolici mohou způsobovat např, i giardie, u štěňat nikoliv neobvyklé...

18.6.2018 08:57
PumaCZ

XXX.XXX.236.255

Ohledně váhy štěněte jsem našla tuto hezkou tabulku.

http://www.tulakbaltazar.cz/slovnicek.php

Jinak pracáci jsou hubenější a nohatější, často s lezoucíma kyčlema a propadlým příškem. Ale nežravost a kadění více něž 4x za den (ideál do 3x) bych řešila. Něco děláte špatně.

18.6.2018 09:07

co krmite za granule?
tipuji brit nebo eminent?

18.6.2018 09:16
Zoe-Cheetah

XXX.XXX.128.31

Děkuji moc za rady... Jak jste poznala, že mám "pracáka"?
Dnes jdu náhodou na očkování, tak to zkusím probrat u lékařky také. V tom článku jsem se dočetla, že jim od věku 3 měsíců do 12 měsíců má vylézat poslední žebro. Cos naše holka splňuje, bohužel ale vylézají asi 4 žebra...Ona nikdy nebyla žádná kulička miminkovská. Je možné, že je prostě rozmazlená ale takhle, aby se sama trápila hlady, to mi přijde fakt brutální. Nicméně jak říkám, dle těch tabulek, má váhu ideální. Tak uvidíme. Jste moc hodná za rady. Jakoukoliv uvítám.
Jak je nesoustředěná, nechce se nechat učit povely.
No a poslední věc. Šíleně kouše. Ona nás má jako asi své sourozence ale je hrozně kousavá až do krve. Dostane vynadáno, někdy jí i zaklepu kožichem ale ona je jak porčená. Má hodně hraček, kousátek. Také je má stále v tlamičce. Ale neviděla jsem takového pejska, který fakt má celý den něco v hubě. I když usíná, žvýká... To je děsné. Je to normální?

18.6.2018 09:22

váhu neřeš, ale kondici, neboli ta vystouplá žebra.
Řeš to případné napadení parazity, očkovat se má pouze zdravé zvíře!
Kousání je úplně ale zcela normální a v pořádku a ty ho už máš využívat k výcvikovýchově.

18.6.2018 09:31
Zoe-Cheetah

XXX.XXX.128.31

Jak mám kousání využít?

18.6.2018 09:33
Zoe-Cheetah

XXX.XXX.128.31

V podstatě vše odmítla. Až jsem narazili na doporučení se slovy, že když už nic, tak tohle žrát bude, na Canagan. Tohle jakž, takž žere ale jak říkám, namočené.

18.6.2018 10:01

Zoe-Cheetah napsal(a):
Jak mám kousání využít?

no přeci jako odměnu při výuce...

18.6.2018 10:51
Tedysek

XXX.XXX.49.14

My máme 3 mesicni stene NO a ma 17kg. Kondici ma akorat. Ale ten by pro jidlo udelal i kotrmelec. :)
Kouše furt aa všechno. A než kkusne me, tak mu do tlamy dam neco co kousat ma a poradne si pohrajeme s treninkem sedni/lehni/vstan. Sebekontrola ho unavi ze vseho nejvic. :).

18.6.2018 11:11
Zoe-Cheetah

XXX.XXX.128.31

Jasně, to také s ní dělám. Psala jsem ale, že je nesmírně aktivní a hlavně nesoustředěná. Tu prostě vyruší moucha, pták na nebi, všechno prostě...Pak je nějaký povel na vedlejší koleji... Pošli fotku Tvé štěněte...
Měla jsem již fenu NO, je to už 12 let, co zemřela. Ta uměla povely ve 4 měsících, aniž bych musela promluvit. Jenom gestem. Tedy, myslím, že bych to měla zvládnout... U této potvůrky je nějak všechno složitější.

18.6.2018 11:36
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Myslet si, ze 2 psi budou stejni povahove je velky omyl. Proste stene bude jine nez jakykoliv jiny pes.
Taky jsem si rikala, ze kdyz jsem zvladla uposlusnit bigly ze NO bude prochazka ruzovym sadem. A presto nas dospely NO ma hotovou depresi jen pri predstave jakehokoliv vycviku. A ted mimino zas cvici strasne rad.
A soustredeni se casem nauci. Chce to jen trpelivost.

18.6.2018 17:52
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Nenadávejte a neklepejte se štěníkem..je to zbytečné.

20.6.2018 16:07

Tedysek napsal(a):
My máme 3 mesicni stene NO a ma 17kg. Kondici ma akorat. Ale ten by pro jidlo udelal i kotrmelec. :)
Kouše furt aa všechno. A než kkusne me, tak mu do tlamy dam neco co kousat ma a poradne si pohrajeme s treninkem sedni/lehni/vstan. Sebekontrola ho unavi ze vseho nejvic. :).

Tedysku, tak přece jsi si koupila štěndo, jak jsi psala na podzim? Vlkošedka? Moc hezké, odkud? Dlouho jsem tady nebyla, náhodou jsem četla.

20.6.2018 16:20
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tedysku, tak přece jsi si koupila štěndo, jak jsi psala na podzim? Vlkošedka? Moc hezké, odkud? Dlouho jsem tady nebyla, náhodou jsem četla.

Jojo, dala jsem na Tvé doporučení. A prcek je kouzelný a úžasný. :) A ano, vlkošed.

20.6.2018 16:35
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Ted koukam ze jsem dala stejnou fotku. :) tak jinou.

29.6.2018 07:38
jezicek

XXX.XXX.94.7

Kdyby to zajimalo mne, tak bych do googlu zadal: german shepherd weight chart

Přidejte reakci

Přidat smajlík