pipinka
napsal(a):
podle toho taky jaky nekteri stenata jsou více vzrostla nektera maji 10kg nekteri mene ci vice proc to potrebujes kolik vazi to tvoje?
Je jí 5 měsíců a má 19,5kg
eva nohelova
napsal(a):
Tuhle barvu u NO miluju . Souhlasím s názorem výše, ale pejsek na fotce vypadá moc dobře. Tedy bych s váhou moc nestresovala.
děkuju za pochvalu já se nestresuju jen mě to zajímalo kolik by měla asi tak mít
hankaapes
napsal(a):
je překrásná
váhu bych neřešila
Ja teda nemam cistokrevnou NO ale mam krizence NO x krizenec (hovawartxborder kolie) fenecku ted ji je 10mesicu a v 5mesicich mela kolem 20kg,ale teda z 5 na 6mesic pribrala 10kg ted ma v kohoutku skoro 70cm a vazi 37kg a vsichni nam furt rikaj jak je hubenounka. Na fotce je to ta cerna
czizecka
napsal(a):
nedávno to tu bylo ale nemůžu to najít. potřebuji váhu v 5ti m.
Tyjo, jak někdo psal, že může mít štěndo 10 kg i méně, tak to si ho neumím moc představit Ale třeba jo, určitě se nehádám, jen mi to přijde hodně málo. V "rodině" máme NO, pejska, teďka jsou mu 4,5 měsíce a má 21 kg
Foto ze 4 měsíců
jessie
napsal(a):
Tyjo, jak někdo psal, že může mít štěndo 10 kg i méně, tak to si ho neumím moc představit Ale třeba jo, určitě se nehádám, jen mi to přijde hodně málo. V "rodině" máme NO, pejska, teďka jsou mu 4,5 měsíce a má 21 kg
Foto ze 4 měsíců
Kdyby měl 10kg,tak by to určitě NO nebyl. Pro psy této velikosti platí,že do půl roku nabírají plus mínus kilo za týden - tedy pět krát čtyři - v pěti měsících cca 20kg. Samzřejmě záleží na tom,zda jde o psa nebo fenu,jakou má kostru apod.,ale přibližně to platí
janaa
napsal(a):
Kdyby měl 10kg,tak by to určitě NO nebyl. Pro psy této velikosti platí,že do půl roku nabírají plus mínus kilo za týden - tedy pět krát čtyři - v pěti měsících cca 20kg. Samzřejmě záleží na tom,zda jde o psa nebo fenu,jakou má kostru apod.,ale přibližně to platí
No tak 10kg na ovčáka v tomhle věku to snad ani nemůže být ne...
TAk ještě jednou Deny ze Šikmáku a moje maličkost u Podolského mostu
czizecka
napsal(a):
No tak 10kg na ovčáka v tomhle věku to snad ani nemůže být ne...
TAk ještě jednou Deny ze Šikmáku a moje maličkost u Podolského mostu
Ahoj, když už jste u té váhy štěňat, ráda bych se také zeptala, mám fenku 3,5 měsíce, ale je to rusko-evropská lajka. Co jsem četla ve standartu, tak v dospělosti má mít 20 - 22 kg. Ta naše váží zatím 10 kg. Díky za odpovědi, asi tady nikdo takového pejska nemá........... a ještě pro czizecka, jestli jsi z Čížoví, tak já bydlím hned vedle ve vsi
tetrivek
napsal(a):
Ahoj, když už jste u té váhy štěňat, ráda bych se také zeptala, mám fenku 3,5 měsíce, ale je to rusko-evropská lajka. Co jsem četla ve standartu, tak v dospělosti má mít 20 - 22 kg. Ta naše váží zatím 10 kg. Díky za odpovědi, asi tady nikdo takového pejska nemá........... a ještě pro czizecka, jestli jsi z Čížoví, tak já bydlím hned vedle ve vsi
NOokolo 5 měsíců a 20 kg je OK ....
moje šmudla měla ve 4 ěsících 18 kg .....
memmory
napsal(a):
NOokolo 5 měsíců a 20 kg je OK ....
moje šmudla měla ve 4 ěsících 18 kg .....
Tak jak fenka vypadá je váha ok ,není dobré u ovčáka nijak moc zrychovat rust a vykrmovat ho jako vepříka
maťa

XXX.XXX.80.144
czizecka
napsal(a):
Jj, ideál je přibírání to 1-1,5 kg týdně
Už si ani nedovedu představit, že ten můj Zmeteček byl takovýhle ňuňo štěndo
maťa

XXX.XXX.80.144
czizecka
napsal(a):
Rostl a nabíral teda dost, ale hlídala jsem to a hlavně on sám se držel štíhlej jak proutek, a do dnes drží, neb je silně hyper super aktiv
maťa

XXX.XXX.80.144
czizecka
napsal(a):
Dlouho jsem ho nevážila, i když se dlouho chystám, ale před cca půl rokem měl kolem 46 kg Ovšem jsou to pouze kosti a svaly, nemá gram tuku navíc, kostlivec
Ahoj,
tak zrovna brouzdám na netu o radu... Mám stejnou obavu, že je mé štěně NO příliš hubené. Podle kil ale je pěkná...Má právě 3,5 měsíce, tedy 14 měsíců a váží 13 kg. Ovšem jsou jí vidět obrysy kyčlí, bříško propadlé. Vypadá zezadu jako pes divoký v Egyptě.... Měla jsem kdysi také NO a to byl žravec a měli jsme problém jí ubrat jídla. Tahle prostě nežere nám přijde. Granule jsme našli jedny, které když ji namočím horkou vodou a dám do nich paštičku, tak to maximálně. Možná je rozmazlená ale máme problém ten, že jí zlobí u jídla i moucha. Nesoustředěná, hyperaktivní, živelná... Nakonec ale z tohoto hrozného boje s jídlem kadí 5-7x denně slušnou porci...Tak nevím, jestli neplaším ale vyzáblá je šíleně.Za každou radu budu vděčná...
Tereza.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Nakonec ale z tohoto hrozného boje s jídlem kadí 5-7x denně slušnou porci"
jednak to budou ty granule, moc z toho nestráví. Hyperaktivita taky přispívá.
většinou se to změní při přechodu na syrovou/vařenou stravu
Proč ne k snídani maso? To přeci není problém.
A může to být i problém zdravotní - bych dala trus na rozbor, četnou stolici mohou způsobovat např, i giardie, u štěňat nikoliv neobvyklé...
Ohledně váhy štěněte jsem našla tuto hezkou tabulku.
http://www.tulakbaltazar.cz/slovnicek.php
Jinak pracáci jsou hubenější a nohatější, často s lezoucíma kyčlema a propadlým příškem. Ale nežravost a kadění více něž 4x za den (ideál do 3x) bych řešila. Něco děláte špatně.

co krmite za granule?
tipuji brit nebo eminent?
Děkuji moc za rady... Jak jste poznala, že mám "pracáka"?
Dnes jdu náhodou na očkování, tak to zkusím probrat u lékařky také. V tom článku jsem se dočetla, že jim od věku 3 měsíců do 12 měsíců má vylézat poslední žebro. Cos naše holka splňuje, bohužel ale vylézají asi 4 žebra...Ona nikdy nebyla žádná kulička miminkovská. Je možné, že je prostě rozmazlená ale takhle, aby se sama trápila hlady, to mi přijde fakt brutální. Nicméně jak říkám, dle těch tabulek, má váhu ideální. Tak uvidíme. Jste moc hodná za rady. Jakoukoliv uvítám.
Jak je nesoustředěná, nechce se nechat učit povely.
No a poslední věc. Šíleně kouše. Ona nás má jako asi své sourozence ale je hrozně kousavá až do krve. Dostane vynadáno, někdy jí i zaklepu kožichem ale ona je jak porčená. Má hodně hraček, kousátek. Také je má stále v tlamičce. Ale neviděla jsem takového pejska, který fakt má celý den něco v hubě. I když usíná, žvýká... To je děsné. Je to normální?

váhu neřeš, ale kondici, neboli ta vystouplá žebra.
Řeš to případné napadení parazity, očkovat se má pouze zdravé zvíře!
Kousání je úplně ale zcela normální a v pořádku a ty ho už máš využívat k výcvikovýchově.

Zoe-Cheetah
napsal(a):
Jak mám kousání využít?
no přeci jako odměnu při výuce...
Jasně, to také s ní dělám. Psala jsem ale, že je nesmírně aktivní a hlavně nesoustředěná. Tu prostě vyruší moucha, pták na nebi, všechno prostě...Pak je nějaký povel na vedlejší koleji... Pošli fotku Tvé štěněte...
Měla jsem již fenu NO, je to už 12 let, co zemřela. Ta uměla povely ve 4 měsících, aniž bych musela promluvit. Jenom gestem. Tedy, myslím, že bych to měla zvládnout... U této potvůrky je nějak všechno složitější.
Myslet si, ze 2 psi budou stejni povahove je velky omyl. Proste stene bude jine nez jakykoliv jiny pes.
Taky jsem si rikala, ze kdyz jsem zvladla uposlusnit bigly ze NO bude prochazka ruzovym sadem. A presto nas dospely NO ma hotovou depresi jen pri predstave jakehokoliv vycviku. A ted mimino zas cvici strasne rad.
A soustredeni se casem nauci. Chce to jen trpelivost.

Tedysek
napsal(a):
My máme 3 mesicni stene NO a ma 17kg. Kondici ma akorat. Ale ten by pro jidlo udelal i kotrmelec. :)
Kouše furt aa všechno. A než kkusne me, tak mu do tlamy dam neco co kousat ma a poradne si pohrajeme s treninkem sedni/lehni/vstan. Sebekontrola ho unavi ze vseho nejvic. :).
Tedysku, tak přece jsi si koupila štěndo, jak jsi psala na podzim? Vlkošedka? Moc hezké, odkud? Dlouho jsem tady nebyla, náhodou jsem četla.
napsal(a):
Tedysku, tak přece jsi si koupila štěndo, jak jsi psala na podzim? Vlkošedka? Moc hezké, odkud? Dlouho jsem tady nebyla, náhodou jsem četla.
Jojo, dala jsem na Tvé doporučení. A prcek je kouzelný a úžasný. :) A ano, vlkošed.