Přípravky proti blechám a klíšťatům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2010 12:16
eva nohelova

XXX.XXX.185.71

Zajímaly by mě vaše zkušenosti s nejrůznějšími přípravky. Já jsem vloni koupila Scalibor pro všechny mé psy a byla jsem maximálně spokojená. Blechy žádné, klíšťě sem tam, výjimečně. Letos jsem neváhala a zase zaplatila 2500 Kč za obojky, abych zjistila, že se moji psi začali po 3 týdnech drbat. A to kvůli blechám. Jsem strašně překvapená, zklamaná a naštvaná, protože to nebylo zrovna málo peněz a taky jsem v koncích z toho, co účinějšího použít, aby to hlavně byla jistota a ne zase další vyhození peněz, u kterých je reklamace zboží prakticky nemožná (nedokazatelná). Jaké vy máte zkušenosti s obojky a kapičkami apod.?

6.4.2010 13:07
judita

XXX.XXX.224.229

Používáme spot-on Duowin, drží dva měsíce proti blechám, proti klíšťatům tak šest týdnů.

6.4.2010 13:11
conty

XXX.XXX.64.186

S Duowinem/spot on/ jsem byla spokojená.Pes se koupal a blechy ani klíšťata neměl.Letos jsem použila na oba psy Frontline/taky spot on/,tak uvidíme.:-)

6.4.2010 14:40
impact

XXX.XXX.204.5

Mě teda veterinářka tvrdila, že už se to nevyrábí, ale mě se vloni osvědčil Neostomosan. I když teď koukám na net a mě by být běžně k dostání. Ampule cca půl deci, ředí se tuším na tři litry, stála nějakých 150kč. Naředí se, nalije do rozprašovače a postříká se tím pes. U nás byly vloni klíšťata tak, že jsem je ze své smečky venku doslova zcvrnkávala... Pak jsem na konci dubna všechny sprchla v Neostomosanu a celej rok ani blecha, ani klíště !!! V té době na třech psech. Jedinej, kdo se mi zablešil, byla fenka, která k nám přišla cca 14 dní po aplikaci a u kterou jsem zapomněla nastříkat. Po aplikaci blechy zmizely do jedné a taktéž celý rok ani jedno klíště či blecha. Jsem s ním spokojená. Perfektně zafungoval a nezruinuje mě to finančně. Ne, že bych chtěla šetřit, ale přecejen kupovat šesti psům obojky či spot-ony..

Jen jsou tam nějaká opatření ve smyslu, že by pes neměl jít pak cca tři dny do rybníka, páč by ho vytrávil...

7.4.2010 08:48
tancoska

XXX.XXX.64.4

ten neostomosan bych docela ráda vyzkoušela,nevíte jestli to nevadí když na psa pak sahaj děti?Díky

7.4.2010 13:15
hancus

XXX.XXX.158.1

Měla jsem scalibor na psy loni, v očekávání, že nechytěj nic jsem byla pěkně zklamaná, protože všichni klíšťata i přes obojek měli. Dokonce i malá jorkšírka a po té by se ten přípravem měl rozlýzt dobře, když je tak prťavá a přehnaně ji nekoupem.
Letos jsem pořídila kiltix, ale zatím jsem ho nasadila jen té jorkšírce, protože je doma, ostatní psi (menší kříženec a malamut) zatím žádné klíště neměli - máme tu docela chladno, ještě se jim nechce moc vylejzat. Ten kiltix trochu smrdí, ale není to zas taková tragédie.

7.4.2010 13:17
hancus

XXX.XXX.158.1

Tos je jako šplíchla neostomosanem jen jednou???? To by byl pomalu zázrak. hele neotráví se z toho ten pesan?

7.4.2010 16:45
vitacit

XXX.XXX.188.22

Já používám na briardy a všudevlezoucího foxlíka Frontline Combo a jsme spokojení. Loni jsem jim každýmu dala dvě pipetky a fungovalo mi to dobře. Letos už dostali první, je to asi dva dny, tak zatím se nic neděje.... :-)

7.4.2010 16:47
impact

XXX.XXX.204.5

Ano, též považuju Neostomosan za malý zázrak...

Byl mi tehdy doporučen chovatelem pitbull teriérů, který ho používá již hezkou řádku let. Letos jsme v něm psy koupala (kvůli jiným problémům) již cca před měsícem. A pouze čtyři členy smečky ze šesti. Teď už Neostomosan nemám, tže uvidíme, jak se to na těch dvou nepostříkaných projeví.. :o)

7.4.2010 19:46
honey

XXX.XXX.138.182

Tak my používáme Killtix obojky (letos kupujem už po třetí) a paráda. Náš pes (malý knírač) loni bez obojku donesl z jedné procházky 20 klíšťat, nebyla zakouslá všechna, ale....fuj! S obojkem měl snad za celou sezonu jedno? Velkej bez obojku taky nosil klíšťata a s obojkem minimálně, vyjímečně někde na zadku. Letos jsme obojky pořídili zase, ale zatím to nemám vyzkoušené, řekla bych, že na klíšťáky je u nás moc zima, ale myslím, že to fakt pomáhá.
Na mě klíštata nelezou, ale radši jdu v pondělí na očkování (klíšťová encefalitida), jistota je jistota :-)

7.4.2010 20:41
veradisia

XXX.XXX.63.11

Tak my pouzivame jiz 3rok Scalibor a parada nemuzeme si ho vynachavlit :-)

7.4.2010 21:17
mikka

XXX.XXX.184.103

taky tak - 3 rok používáme u našich dvou psu scalibor a spokojenost maximální. Obojek nesmrdí a klíště ani blechy za celou sezonu žádne..

7.4.2010 21:21
conie

XXX.XXX.126.6

Na radu známého chovatele, kterou mi schválil veterinář, jsem nasadila početné smečce psů a koček tabl. Pet-agree plus česnek, kdy skutečně po 3 týdnech pravidelného užívání jsme měli pokoj od blech i klíšťat až na jednotlivé výjimky u dlouhosrsté feny. Přes zimu jsme podávání omezili, teď už opět dostávájí všichni a zatím musím zaklepat. 500 tablet vyjde cca na 600 Kč, u psa je 1 tabl. na 10 kg, u kočky půl na kočku. Vyhovuje mi, že mám jeden přípravek pro všechny, jen se nesmí zapomínat dávat. Ale většina smečky tabl. bere jako pamlsek, jen 2 feny a 2 číči dělají trochu problémy. Zatím nemám potřebu to měnit.

10.4.2010 19:24
nova

XXX.XXX.212.79

Po Advantixu spot on mi čuba zkolabovala. Byla 2 hodiny na kapačkách, naštěstí za 2 dny se chovala normálně.Mám cane corso, 48 kg a dávkování určila veterinářka.
Od té doby dáváme Scalibor obojek a neměla za 2 roky jediné klíště. Takže vřele doporučuju.:-)

10.4.2010 20:11
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

Tak my již třetí sezonu dáváme Kiltix obojek a spokojenost největší. Jen škoda, že nedělají řadu pro kočku, na tu máme Bolfo obojek (jeden z mála obojků pro kočky) a zatim jakž takž dobrý (klíště měla jen jedno na začátku).

12.4.2010 09:09
stan

XXX.XXX.240.38

Po odzkoušení různých přípravků už minimálně 12 let používáme Killtix.Když objevím první klíště tak nasazuji.Funguje až do zimy.Spokojenost největší.Až na tu cenu.:-(
Kdysi stála největší velikost cca 280 Kč.Asi dám na nějaké doporučení a testnu něco jiného.Ať pomůžu neviditelné ruce trhu.:-)

12.4.2010 09:26
tetrivek

XXX.XXX.144.136

Na velké psy mám taky kiltix 99% úspěšnost, ale co na štěně?Pipeta Héry nepomáhá.............

14.4.2010 14:53
ilisek

XXX.XXX.196.15

Používala jsem roky Neostomosan na koně, ale na psa, se kterým se ňuchňám bych to asi nepoužívala......navíc pes se hodně oblizuje, meje, tam bych asi postřik celého těla nedělala...

14.4.2010 17:05
exotie

XXX.XXX.23.91

Neostomosan je pro teplokrevná zvířata neškodný, stříkám jím i malá štěňata. Pokud toto nevíte, tak se se svými mylnými názory nezapojujte do diskuse.:-)

14.4.2010 21:30
impact

XXX.XXX.195.92

ilisek napsal(a):
Používala jsem roky Neostomosan na koně, ale na psa, se kterým se ňuchňám bych to asi nepoužívala......navíc pes se hodně oblizuje, meje, tam bych asi postřik celého těla nedělala...

Popis výrobku NEOSTOMOSAN A.U.V. SOL 1000ML
Příbalová informace - Rp.
Informace pro použití, čtěte pozorně!

NEOSTOMOSAN sol. ad us. vet. Tetramethrinum, Cypermethrinum.

V: Ceva Phylaxia, Szállás ut. 5, 1107 Budapešť, Maďarsko.

DR: Ceva Animal Health Slovakia, spol. s r.o., Trnavská cesta 5, 831 04 Bratislava, SR.

S: Tetramethrinum 50 g, Cypermethrinum 5 g v 1 l.

PL: Piperonyli butoxidum, Acidum aceticum anhydricum, Emulgator, Paraffinum liquidum, Hydrocarbonea aromatica concentrata.

IS: Antiparazitika.

CH: Neostomosan sol. okamžitě zneškodňuje ektoparazity a poskytuje dlouhodobou ochranu proti novému napadení parazity. Doba této ochrany závisí, do určité míry, na způsobu léčby a situaci v chovu zvířat. Neostomosan sol. je širokospektrální ektoparazitikum. Má vynikající účinnost proti mouchám (Stomoxys calcitrans, Musca domestica, Haematobia irritants, Musca autumnalis, Tabanidae spp.), blechám (Ctenocephalides spp.), vším (Haematopinus spp., Damalinia spp.), svrabu (Sarcoptidae, Psoroptidae), roztočům (Demodicidae) a klíšťatům (Ixodidae). Neostomosan sol. je ideální insekticid díky svým vlastnostem: - v různých podmínkách je vysoce účinný proti artropodům, ale neškodný pro teplokrevná zvířata (má vysoký index tolerance); - má široké ektoparazitární spektrum; - snadno se aplikuje. Neostomosan sol. se rychle metabolizuje a vylučuje z oběhu a tkání.

I: Psi: prevence a likvidace zvýšeného výskytu blech, klíšťat a vší, léčba demodikózy, sarkoptového a otodektového svrabu. Skot, ovce, prasata, králíci: postřik okolí proti mouchám.

KI: Není určeno pro potravinová zvířata.

NÚ: Neznámé.

IT: Neznámé.

D: Psi: k mytí, namáčení a postřiku povrchu těla psů je třeba použít roztok Neostomosan sol. ředěný v poměru 1:200. V případě výskytu blech a vší je nutné aplikovat ředěný přípravek na celý povrch těla a vystříkat boudu psa. V zájmu prevence opakovaného výskytu blech je třeba ošetření po 2-3 dnech opakovat. Klíšťata jsou zneškodněna v průběhu několika hodin. Ošetření proti sarkoptovému a otodektovému svrabu musí být aplikováno v 10denním intervalu, dokud nejsou dvě následná vyšetření negativní. K léčbě otodektového svrabu je třeba roztok aplikovat na místo léze ve vnějším zvukovodu. Ošetřit obě uši. Ušní boltec je vhodné ošetřit znovu po sedmi dnech. Postřik okolí. Skot, ovce, prasata, králíci: postříkat okolí zvířat roztokem Neostomosan sol. ředěným v poměru 1:400 (1 l na 400 l vody) ve 2-3týdenním intervalu. Jedno ošetření výrazně omezí množství much na 2-3 týdny.

ZP: Postřik nebo koupel.

UZ: Vyhnout se kontaktu s kůží. Přípravek se nesmí dostat do očí. Hořlavá látka. Udržujte mimo dosahu dětí. Toxická látka pro ryby a včely. Nekontaminovat vodu přípravkem nebo použitými nádobami před jejich zneškodněním. Smícháním 1 kg vápna se 100 litry pracovního roztoku se účinné látky úplně uvolní do 48 hodin.

U: Při teplotě 15-25 st. C, na tmavém místě. Chránit před vlhkem.

BA: 100 x 5 ml, 1 litr.

Btw. ...............navíc pes se hodně oblizuje, meje, tam bych asi postřik celého těla nedělala........................

Myslíš, že obojek funguje jen na krku a spot.on za krkem?

15.4.2010 12:15
memmory

XXX.XXX.66.227

Já jsem pro Scalibor obojek :-)

16.4.2010 11:17
markemic

XXX.XXX.150.210

Také používáme Scalibor a spokojenost,i přes časté koupání(pes je blázen do vody) obojek stále funguje opravdu těch půl roku.Což bohatě stačí na klíšťovou sezonu...

27.4.2010 12:10
sydney

XXX.XXX.199.160

my používáme tento obojek s práškem - absolutní jednička, ale už rok je to omezené nějakou vyhláškou, může to prodávat pouze nějaká certifikovaná osoba - ale dá se sehnat

28.4.2010 19:18
indi

XXX.XXX.131.120

Taky používáme scalibor a naprostá spokojenost. Když jsme si brali pejska, měl blechy (jedná se o vesnického voříška) a po scaliboru z něj doslova opadaly během pár hodin.:-) A celé léto trávil s námi v přírodě a za celou dobu měl jen 2 klíšťata.

28.4.2010 21:54
hamarbox

XXX.XXX.207.1

tancoska napsal(a):
ten neostomosan bych docela ráda vyzkoušela,nevíte jestli to nevadí když na psa pak sahaj děti?Díky

Určitě vadí. Je to silně jedovaté. Používám ho na kozy a dost jsem sama sebe při aplikaci otrávila. A také to dost smrdí(jako nafta), takže nedoporučuji na psy byťáky. Hlavně aplikovat venku.

Rozhodně bych na to své dítě nenechala sahat. I aplikovat se má v rukavicích. Je to vhodné zejména pro hosporářská zvířata a psy venku.

Popis výrobku NEOSTOMOSAN A.U.V. SOL 1000ML
Příbalová informace - Rp.
Informace pro použití, čtěte pozorně!

NEOSTOMOSAN sol. ad us. vet. Tetramethrinum, Cypermethrinum.

V: Ceva Phylaxia, Szállás ut. 5, 1107 Budapešť, Maďarsko.

DR: Ceva Animal Health Slovakia, spol. s r.o., Trnavská cesta 5, 831 04 Bratislava, SR.

S: Tetramethrinum 50 g, Cypermethrinum 5 g v 1 l.

PL: Piperonyli butoxidum, Acidum aceticum anhydricum, Emulgator, Paraffinum liquidum, Hydrocarbonea aromatica concentrata.

IS: Antiparazitika.

CH: Neostomosan sol. okamžitě zneškodňuje ektoparazity a poskytuje dlouhodobou ochranu proti novému napadení parazity. Doba této ochrany závisí, do určité míry, na způsobu léčby a situaci v chovu zvířat. Neostomosan sol. je širokospektrální ektoparazitikum. Má vynikající účinnost proti mouchám (Stomoxys calcitrans, Musca domestica, Haematobia irritants, Musca autumnalis, Tabanidae spp.), blechám (Ctenocephalides spp.), vším (Haematopinus spp., Damalinia spp.), svrabu (Sarcoptidae, Psoroptidae), roztočům (Demodicidae) a klíšťatům (Ixodidae). Neostomosan sol. je ideální insekticid díky svým vlastnostem: - v různých podmínkách je vysoce účinný proti artropodům, ale neškodný pro teplokrevná zvířata (má vysoký index tolerance); - má široké ektoparazitární spektrum; - snadno se aplikuje. Neostomosan sol. se rychle metabolizuje a vylučuje z oběhu a tkání.

I: Psi: prevence a likvidace zvýšeného výskytu blech, klíšťat a vší, léčba demodikózy, sarkoptového a otodektového svrabu. Skot, ovce, prasata, králíci: postřik okolí proti mouchám.

KI: Není určeno pro potravinová zvířata.

NÚ: Neznámé.

IT: Neznámé.

D: Psi: k mytí, namáčení a postřiku povrchu těla psů je třeba použít roztok Neostomosan sol. ředěný v poměru 1:200. V případě výskytu blech a vší je nutné aplikovat ředěný přípravek na celý povrch těla a vystříkat boudu psa. V zájmu prevence opakovaného výskytu blech je třeba ošetření po 2-3 dnech opakovat. Klíšťata jsou zneškodněna v průběhu několika hodin. Ošetření proti sarkoptovému a otodektovému svrabu musí být aplikováno v 10denním intervalu, dokud nejsou dvě následná vyšetření negativní. K léčbě otodektového svrabu je třeba roztok aplikovat na místo léze ve vnějším zvukovodu. Ošetřit obě uši. Ušní boltec je vhodné ošetřit znovu po sedmi dnech. Postřik okolí. Skot, ovce, prasata, králíci: postříkat okolí zvířat roztokem Neostomosan sol. ředěným v poměru 1:400 (1 l na 400 l vody) ve 2-3týdenním intervalu. Jedno ošetření výrazně omezí množství much na 2-3 týdny.

ZP: Postřik nebo koupel.

UZ: Vyhnout se kontaktu s kůží. Přípravek se nesmí dostat do očí. Hořlavá látka. Udržujte mimo dosahu dětí. Toxická látka pro ryby a včely. Nekontaminovat vodu přípravkem nebo použitými nádobami před jejich zneškodněním. Smícháním 1 kg vápna se 100 litry pracovního roztoku se účinné látky úplně uvolní do 48 hodin.

U: Při teplotě 15-25 st. C, na tmavém místě. Chránit před vlhkem.

BA: 100 x 5 ml, 1 litr.

30.6.2010 11:33
alžběta

XXX.XXX.154.226

Já ze zásady dávám pipety, které mají širší záběr. Jsou i proti komárům smajlík a hmyzáci nemají šanci. Letos jsem poslechla radu a šla do Advantixu, zatím si stěžovat nemůžu. Funguje dobře :-)

30.6.2010 11:51
kralikofil

XXX.XXX.36.70

alžběta napsal(a):
Já ze zásady dávám pipety, které mají širší záběr. Jsou i proti komárům smajlík a hmyzáci nemají šanci. Letos jsem poslechla radu a šla do Advantixu, zatím si stěžovat nemůžu. Funguje dobře :-)

Já jsem zatím letos šla do advantixu u králíka - nechala jsem si od veta sehnat studii od Bayera - no a dneska jdu i pro jeden pro psici - ta má obojek, ale včera jsme jí objevili blešky:-( Jinak můžu potvrdit, že advantix funguje suprově proti komárům - vezmu králíka na zahradu a pokud se pohybuje okolo mne, tak o komárech nevím - jak se králík vzdálí, tak hned zaútočí..... Jinak vet říkal, že třeba stronghold už moc nefunguje na klíšťata....

Přidejte reakci

Přidat smajlík