Internátní výcvik psů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2010 23:36
ludovik

XXX.XXX.59.186

Zdravím, rád bych se zeptal, jaký je váš názor na tzv. internátní výcvik psů ( 2x týdně si cvičitel vyzvedne psa a po výcviku vrátí zpět), popř. máte někdo zkušenosti? Díky za názory bez výtek, že každý si má psa cvičit sám....

8.4.2010 13:35
happinka

XXX.XXX.37.233

K čemu je to dobré? Když se chceš se psem domluvit a něco se naučit, co je ti platné, když ho cvičí někdo jiný? K ničemu - je lepší se psem chodit taky. Navíc - nevíš, jakými metodami je pes cvičen. Jak tě má brát jako vůdce, když ho odložíš na výcvik jinam? Poslouchá pak výcvikáře. Nikdy bych to neudělala sobě ani psovi.

9.4.2010 19:42
czizecka

XXX.XXX.7.16

Já si myslím, že je to pěkná blbost... Dobře, někdo ti za těžký prachy vycvičí psa, ten je teda vycvičený, ale ty stejně nevíš jak mu máš dávat povely, jak ten pes reaguje a tak... Když si u toho nebyl. A vůbec nechápu na co to je, já bych neměla z toho pak radost, mám psa proto abych si ho formovala, cvičila ho a byla s ním v kontaktu a ne abych si ho koupila jako počítač a dala do něj někde v servisu nainstalovat systémy a pak jen věděla kde ho zapnout (otevřít kotec) a vypnout (vrátit do kotce). Jsem určitě proti

9.4.2010 20:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

Proč by to měla být blbost? Lidi si většinou nechají vycvičit psa kvůli uchovnění, a drtivou většinu věcí z toho v dalším životě nikdy nepoužijou, protože jim to k ničemu není (to "sedni nebo čekej" stejně uměli většinou už dávno z domu)- hlavně u loveckých plemen je "nemyslivec" dost znevýhodněnej, protože nemá k dispozici honitbu, zvěř, a nemá většinou ani zkušenosti. U služebních plemen je to sice jednodušší v tom že je dost cvičáků, ale i tak, když někdo bydlí někde v Prd.lové lhotě, kde široko daleko není figurant, nebo naopak ve městě, kde pro změnu nemá kde čuchat, a navíc nemá čas ani zkušenosti, tak si nechá psa na zkoušky nebo bonitaci připravit, a pes pak zase dál žije svůj rodinný život.

10.4.2010 09:46
dastynka

XXX.XXX.173.55

Pro mě je daleko lepší, když se svým psem cvičím. Utužuje to mezi náma vztah a když se nám něco povede tak mám z toho obrovskou radost a vidět ty šťastný očíčka je pro mě k nezaplacení. Internátní výcvik nevim,ale já bych do ruky nikomu svýho psa nesvěřila, protže bych se báýla, že mi ho ten člověk zkazí

11.4.2010 16:10
czizecka

XXX.XXX.7.86

Jo aha já zapoměla, že máme psy proto abychom je nechali uchovnit a sekali na nich štěňata... A když už chci to plemeno chovat, proč bych si dala tolik práce s tím udělat s ním tu potřebnou zkoušku, že jo, když na to mám lidi a prachy si ho někde nechat vycvičit a pak jen slíznout smetanu a dělat velkou, že chovám služební plemeno (o kterým nemám ani ponětí jak se cvičí a jakou má povahu jelikož mi ho vycvičil úplně někdo jinej). Tak tohle zase neuznávám tedy, když chci něco chovat tak se vším všudy a když na to nemám sílu, čas či odhodlání atd. tak to prostě nechovám a chovám něco co tu zkoušku nepotřebuje nebo vyřezávám dřevěný psy na kolečkách co se tahaj za šňůrku. U loveckých nevim jak to je, ale tak zase bych si k loveckým účelům asi nevzala štěně od chovatele "nemyslivce", to vím určitě. Snad nejsem moc hrubá, ale tohle mi přijde jako vyhejbání se "práci" a to nemám moc ráda. Já taky bydlím v pr*eli zakopaný, bez auta (já osobně nemám ŘP zatím), se třema dětma, ale nikdy by mě nenapadlo dát čubu někomu cvičit za účelem splnění zkoušky z výkonu prvního stupně (ZZV1, SchH1 apod.), kterou potřebuje k uchovnění, udělám proto vše možné a nenechám práci na cizích

11.4.2010 16:32
impact

XXX.XXX.178.82

Czizecka trošku mi uniká to, proč tady kolem sebe tak kopeš a útočíš na ty, co to schvalují? Možná bys mohla někde z koutku duše vyškrábnout trochu respektu a tolerance k potřebám druhých a též klidné vyjadřování..

Jinak já osobně bych si psa asi vycvičit nenechala. Neříkám nikdy, ptž nevím, do jaké situace se dostanu, ale pokud by to bylo v mých možnostech, tak ne. Zárověň ale akceptuju to, že někdo jiný si to přeje. Rozhodně bych ale takovému člověku doporučila vybírat si cvičitele tak, který mu v průběhu výcviku rovněž vysvětlí, jak se se psem zachází a naučí je spolu komunikovat.

11.4.2010 17:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

pro czizecka:
můžu se zeptat co je to za zkoušku ta ZZV1, a kde se na ni můžu přihlásit?

11.4.2010 19:12
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Najděte si zkušební řád . . .

11.4.2010 19:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

rapotacka11 napsal(a):
Najděte si zkušební řád . . .

prosím pěkně, a ve kterém ZŘ tuhle zkoušku najdu?

11.4.2010 20:02
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Zkuste zadat do vyhledavače : ZVV1 zkušební řád
(?)

11.4.2010 20:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

ale czizecka nepsala nic o ZVV1 (ta je v NZŘ), nýbrž o ZZV1 - té se týkal můj dotaz:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2010 08:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

ludovik napsal(a):
Zdravím, rád bych se zeptal, jaký je váš názor na tzv. internátní výcvik psů ( 2x týdně si cvičitel vyzvedne psa a po výcviku vrátí zpět), popř. máte někdo zkušenosti? Díky za názory bez výtek, že každý si má psa cvičit sám....

Můj názor je, že pokud máte dobré reference, byl jste se podívat a cvičit na několika hodinách toho dotyčného výcvikáře a neshledal jste žádné věci co by vám vadily tak bych do toho šla.
Ne každý si psa cvičí sám, a jsou věci kdy je potřeba na poslušnosti zapracovat více a je někdy dobré když to udělá pro psa "někdo cizí" a potom už záleží jenom na majiteli, zda si dokáže následně zjednat u psa respekt tak aby ho pes v přijatelných mezích poslouchalči dokonce ho poslouchal bezvýhradně.
Ono upřímně, vztah buď se psem mám nebo nemám, a to jestli ho dám 2x týdně někam na výcvik na tom nic nezmění. Samozřejmě se pravděpodobně stane že bude pse více poslouchat cvičitele. Ale to už je potom na domluvě aby cvičitel předvedl jak se psem komunikuje a poučil majitele jak by měl se psem jednat, co dělá dobře co špatně.

13.4.2010 11:44
czizecka

XXX.XXX.6.50

Ahoj, no tak jsem se překlepla no vám se to nestalo? Nechtěla jsem kopat jen vyjádřit svůj nesouhlas... a názor. Když chovám a chci chovat pracovní plemeno tak se vším všudy abych si tím prošla a mohla příp. poradit zájemcům o svá štěňata tak jsem to myslela, ono se to blbě píše a blbě chápe takto po netu pardon jestli se tu někdo urazil V poho jo?

Přidejte reakci

Přidat smajlík