Je o beaucerony v ČR zájem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2010 18:47
delinka140

XXX.XXX.147.125

Dobrý den,
uchovnili jsme fenku beaucerona a přemýšlíme o krytí. Zajímalo by mě, jestli by se štěňátka od prvochovatele vůbec v Pardubickém kraji prodala? Jestli by bylo o potomky z feny s vynikajícím původem, poslušné, s přítulnou povahou, bez titulů (výstavy pouze VD) a zkoušek, s RTG 1/2 a po vynikajícím TOP plemeníkovi, šampiónovi ČR, zájem... Cena by byla výrazně nižší než se BC běžně prodávají. Odhaduji kolem 7 tisíc.
Můžete mi říci váš názor, jestli do toho má cenu jít? Jak to vidíte?
Delinka

21.4.2010 21:06
marcha

XXX.XXX.166.72

Taky by mě to zajímalo:-). Řeším podobné dilema - mám uchovněnou beauceronku, RTG 0/0, na těch pár výstavách co jsme navštívili většinou výborná (nejlépe V4 na speciální výstavě BK ČR), zkoušky ZOP, ZPU 1, ZVOP a ZM. Jít do štěňat pořád váhám... a nejspíš nepůjdu...

21.4.2010 21:18
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

delinka140 napsal(a):
Dobrý den,
uchovnili jsme fenku beaucerona a přemýšlíme o krytí. Zajímalo by mě, jestli by se štěňátka od prvochovatele vůbec v Pardubickém kraji prodala? Jestli by bylo o potomky z feny s vynikajícím původem, poslušné, s přítulnou povahou, bez titulů (výstavy pouze VD) a zkoušek, s RTG 1/2 a po vynikajícím TOP plemeníkovi, šampiónovi ČR, zájem... Cena by byla výrazně nižší než se BC běžně prodávají. Odhaduji kolem 7 tisíc.
Delinka

Už jen to, že má pes předpokládám DKK 1/2, psa v podstatě z chovu vylučuje. Resp. si nikdo od Vás to štěně nevezme, aby pak hrozilo, že bude mít doma doživotně nemocného psa bez perspektivy k chovu i případně sportu. A to, že je fena po šampionovi, na tom nic nezmění. V dnešní době je tolik špičkových psů s x tituly a x zkouškami s čistým RTG, že není důvod "přispívat" do chovu v podstatě nekvalitním jedincem.
Nebrete to zle, nemám samozřejmě nic proti Vaší fence, určitě je to úžasný domácí společník, ale v chovu, dle mého názoru a selského rozumu, takový pes prostě nepatří.

21.4.2010 21:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

delinka140 napsal(a):
Dobrý den,
Delinka

jenom za duben jsem našla na tady na fauně 6 inzerovaných vrhů beauceronů - to je docela dost na to jak je přepsováno, a že bosík není zrovna v módě. Já bych do toho s fenou co má VD, dvojkovou dysplazku, a žádný zkoušky určitě nešla - u pracovních plemen už musí být zvíře s VD a DKK 1/2 opravdu pracovní bomba, aby byla štěňata prodejná, a v dnešní době je problém prodat i po rodičích s HD A, titulama a zkouškama:-(

22.4.2010 08:13
veradisia

XXX.XXX.63.11

Souhlasim taky bych radeji stenata nemela a ze me bosici uchvatili. Pokud ma fenka dysplazii,vemte si jaky by to pro ni bylo bremeno tahat s sebou takovej naklad:-|

Přidejte reakci

Přidat smajlík