Taky jste zažily něco stejně šílenýho?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2010 08:25
sabina

XXX.XXX.60.81

Ahoj všem... Musím se s váma podělit s jedním hrůzným zážitkem ze včerejška.

Je zhruba 16:30 a vezeme k babičce moje šaty na zúžení. Nikdo není doma, tak otevřem a šaty necháme u babičky. V zápětí voláme kde že jsou, a oni že venčí psa, my že ok, že jedem tedy domů, že sme jim tam nechaly šaty. Jedem tedy domů.
Je cca 17:45 kdy nám volá babička, brečí a zmateně povídá ,, přijeďte za nama, Cir nám vlezl do stohy se slámou a nemůže ven,,:-(
Dojely sme a zjistily, že pes je ve stoze naskládaných 600kilových obdélníkových balíku do výšky asi 5 metrů a délky asi 8.
Lišky, nebo kuny to mají prolezlé, mají tam utvořené hnízda a náš loveckej blázen se prostě rozhodl je zavraždit. Nicméně tam vlezl a ono se to propadlo, nejspíš ho to zavalilo. Zjistily sme že cca před hodinou ho tam děda ještě slyšel chrčet - v 18:00 již nebylo slyšet absolutně nic. V tu dobu nás tam bylo asi 5 a hromadně sme se snažily shazovat balíky jeden po druhém dolů tak, aby se různé komínky slámy nepohnuly a psa nerozdrtily. Kolem 18:30 - kdy byl pes uvězněn již prakticky 2,5hodiny bez známky života, štěkotu ničeho...sme začaly být trochu nervózní. Ruce i nohy dopichané - nicméně ta zhnilá propršená těžko sláma prostě nešla moc dobře dolů. Navíc sme čekali, kdo se kde propadne, jelikož stav stohy odpovídal roku raz dva.
Zavolala se těžká technika, než přijel chlap z obřím (podotýkám obřím) nakladačem uběhla další půl hodina - tudíž v 19:00 se konečně podařilo odstranit jeden koním slámy a odtlačit jej bokem. Přes hluk nakladače by nebylo slyšet ani ječet mamuta. Ještě asi 4x podobné tempo udělal nakladač a narušil statiku celého stohu. V vteřině, kdy sem se modlila, aby ten pes byl na živu, nebo aspoň dýchal...Vypadnul z poloviny toho stohu na zem. V momentě sekundy díky bohu zastavilo to obří monstrum - jinak byla ze psa placička. Všichni začaly radostně křičet Cirééé Cirééé ty vole jeden. Pes sotva lapal po dechu, ležel a dýchal jak lokomotiva - ale byl naživu. Sice neskutečně doškrábaný, od krve, ale vrtěl ocasem...a zabořil palici do misky s vodou.

Děcka řeknu vám..již nikdy nic podobného zažít.. Ta bezmoc lidí....oproti tunám slámy...otřes.

23.4.2010 08:43
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

Něco hodně podobnýho, ale míň šílenýho.
Vyrazili jsme se svým půlročním štěnětem kříž. jezevčíka na procházku za barák, kde na poli byl stoh balíků sena. Boreček lítal po poli jak urvanej vagón a děti za ním. Samozřejmě stoh je nenechal chladnými. Děcka ale na velké balíky nevyšplhaly, kdežto pes ano. A rejdil po něm nahoru dolů. Najednou se ozvalo psí zakvílení a ztlumený štěkot z balíků a nářek dětí : "Boreček zapadl !"
Obíhala jsem kolem stohu jak kocour kolem horké kaše a hlavou mi táhly myšlenky chvíli o rozebírání stohu ( rukama - stoh byl čerstvý a balíky ne úplně ty největší, takže by to nejspíš šlo ) a chvíli o zmařeném štěněčím životě, protože štěkání ustávalo :-|. Ještě jsem zapomněla uvést, že ty balíky byly slisované za mrholení, takže hřály - když se šlo ráno za chladna, bylo vidět, jak se ze stohu kouří a chvěje se nad ním horký vzduch. Nebezpečí, že se pes udusí, bylo reálné.
Zlý sen se rázem změnil ve veselou realitu, páč Boreček se vyhrabal úplně opačným koncem stohu na svobodu sám, bez jakékoliv újmy a ještě se na nás chechtal tím svým jezevčičím kukučem, jaká to byla bezva zábava. No pro nás ne - od té doby jsme se stohu vyhýbali obrovským obloukem a veeeelmi jsme si oddychli, když zmizel :-)
Jiřina

23.4.2010 09:00
sabina

XXX.XXX.60.81

tak to je taky drsný...:-) Měl víc štěstí jak rozumu...a ten náš taky...teda

23.4.2010 12:59
mafuk

XXX.XXX.26.35

Nám vyběhl na stoh roční mastin, hrozně se mu to líbilo. Dolů se ale rozhodl běžet druhou stranou než tam vyběhl. Bohužel z té strany se sláma brala a stoh končil asi tři metry nad zemí svislou stěnou.
Samozřejmě to pes neubrzdil a sletěl. Navíc se za letu převážil a dopadl na hlavu. Ještě štěstí, že na zemi byla vrstva popadané slámy, tak se mu nic nestalo, jen se otřepal blbě koukal. I když vypadal, že si to pamatuje a už nikdy neměl snahu na stoh lézt, vždycky, když jsme šli okolo, jsme ho radši brali na vodítko.

23.4.2010 13:23
sabina

XXX.XXX.60.81

chůůůůdě jedno....nojo štěňata trefený do beraně

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2010 16:01

To je opravdu šílené a jsem ráda, že něco takového mě opravdu nepotkalo. Ale Nikouše jsem tahala z retenční nádrže s betonovými stěnami, ze zamrzlého potoka když se pod ní prolomil led a z toho stejného potoka když jí při jarním tání odnášel proud... balíky slámy jí nechávají chladnou, ale při možnosti vykoupat se očividně ztrácí pud sebezáchovy...

23.4.2010 16:07
markemic

XXX.XXX.150.210

To je šílený...člověk by řekl,že ty zvířata mají od přírody nějakej ten pud ,kterej jim velí jak přežít,ale jak to tak vidím i u toho svýho magora bláznivýho,tak to tak evidentně není..Dobře,že to dopadlo,tak jak to dopadlo!

23.4.2010 16:19
juhaj

XXX.XXX.208.237

Joj,mám pár takovýchto příhod a rosím se,jen si na ně vzpomenu.Jedna z prvních,náš první pes,bylo mi 13 let.Zima,já se psem na procházce ve Stromovce,u Staré říčky.Ta pokryta slabým ledem.Pes navolno.Nijací lidé tam házely sněhové koule na led.Pes,vášnivý aportér se za nima vrhl.Protože to byl přerostlý střeední knírač,tak ho let neunesl a šup pod led.Vynořil se,snažil se vyškrábat,ale bohužel na opačnou stranu než byl břeh.Led se mu lámal pod packama a on znovu zmizel.Pamatuji si,že jsem stála po kotníky ve vodě,naprosto šílená jsem řvala o pomoc,jeden z pá
nů mi šel pomoci,ale pes se mezitím zorientoval aprolámal se ke mě.Ale fakt hrůza obrovská.

23.4.2010 16:23
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak to by mě taky pěkně cvakala prdel kdyby takhle zahučel do vody..já bych asi blázen skočila okamžitě za ním... Ještě že to všechno má šťastné konce.... díky bohu:-)

23.4.2010 16:34
sabina

XXX.XXX.60.81

tady ten malej pakoš...ještě s mým psem.

23.4.2010 20:24
mafuk

XXX.XXX.26.35

Taky mám zkušenost se psem propadlým do zamrzlého rybníka. Bylo mi asi 13, můj první pes, jezevčík zahlídnul divoké kachny, jak plavou na rybníku. Z naší strany byl ještě led, že se po něm dalo chodit, rybník byl z té strany ve stínu skal. Pes se po ledu rozběhl za kachnama, během pár metrů se ale dostal na slabý led uprostřed a už tam byl. Nedařilo se mu dostat zpátky na led, tak jsem pro něj skočila. Sundala jsem jen bundu a hodinky. Ani voda se mi v té chvíli vůbec nezdála studená. Naštěstí byl rybník mělký, tak jsem k němu nemusela plava, šla jsem po dně po krk ve vodě. Domů jsme běželi, ani jsme to tenkrát neodstonali. Ale jak jsem tělem lámala led, pořezala jsem se o něj na krku. Když mě naši viděli celou od krve, prý se hrozně lekli. Měla jsem na sobě pod bundou navíc bílé tričko. Když jsem lezla do rybníka, všimla jsem si, že na druhém břehu stojí několik lidí, měli pěkné divadlo. Jestlipak by mi pomohli, kdyby něco? Pramici tam taky měli, ale kvůli psovi se nenamáhali.

23.4.2010 21:39
tancoska

XXX.XXX.64.4

Moje kámoška když byla v parku se psem kterýmu tenkrát bylo asi 9měsíců,v prosinci zima mráz.Je tam betonovej bazén a voda po pás,bylo to zamrzlý a pes jak běžel tak na to hupsnul a prolomil se.Jenže jak se asi lekl tak nevyplaval dírou nahoru ale plaval pod ledem.Kámoška rukou rozbíjela led jenže vždycky když bouchala rukou do ledu tak pes plaval jinam.Tak skočila nohama na led,prolomila to a psa vyndala.Běželi domů celý mokrý,trochu to odstonali ale pes se od tý doby bojí vody.Jinak to že tam je voda po pás jsem zjistila díky synovi kterej se honil s našim psem a protože koukal dozadu na psa jestli ho dožene a nekoukal před sebe tak zakopl o hranu bazenu a spadl tam.Synovi bylo skoro 3roky,já pro něj skočila a vyndala ho.Nejdřív nemohl popadnout dech,pak chvilku brečel a pak se smál že udělal žbluňk :-).Lidi zírali co to tam provádíme,oba celý mokrý tak jsme taky uháněli domů.Bylo to v říjnu takže žádný teplo,jedinej kdo měl hroznou radost byl pes.Skákal a běhal kolem nás jak pako :-))

23.4.2010 22:55

Což o to, na místě, kde se ledem propadl Nikouš je málo vody, takže ona tam v pohodě vystačila, jenom nemohla vylézt zpátky na led a kvůli ledu nemohla ke břehu, takže jediný, co jsem potřebovala udělat já bylo přivázat se vodítkem ke stromu, natáhnout se přes potok, čapnout jí za obojek a pomoct jí z tý díry ven... ale jedněm sousedům se na tom potoce ledem propadlo štěně, na místě, kde nevystačilo, a proud ho odnesl od té díry v ledu pryč - no už ho nenašli, nikdy...

23.4.2010 23:19
mojipsi

XXX.XXX.127.229

Šly jsme s kamarádkou ven se psy, jsou to asi 3 roky co se to stalo. Byla tenkrát fakt tuhá zima, chodíme do lesa a kolem teče Labe, kamarádka házela několik míčků po cestě psi za tím běhali, jako vždycky, blbě hodila jeden a ten se odrazil od stromu a letěl na zamrzlý Labe, kde byly vysekaný díry do ledu-led byl jinak pevnej asi 10cm silnej, přímo směr na vysekanou díru, my to zmerčily pozdě, zařvaly jsme unisono ZPĚT!!! psi poslechli, ale jak to chtěli otočit, už to neubrzdili a zajeli pod led, krom mého čivaváka toho ten slabý led na díře udržel, moje kolie, kamarádčina kolie, kokr a 2 číňani tam zahučeli, rozeběhly jsme se k díře, jak jsme si lehaly rychle na břicho tak jsme tam málem doklouzaly pod vodu taky, psi na díře nebyli, byli pod ledem, neváhaly jsme ani vteřinu a potopily se pro ně, během asi 5vteřin jsme necítily tělo, psy jsme vylovily asi metr od díry a i když jsme obě závodně plavaly a umíme šetřit dechem, tak jsme se málem utopily, ta ledová voda nám vyrazila dech z těla, to mokrý oblečení, krom zimních bund ty jsme shodily než jsme tam skočily, nás táhlo ke dnu, hrozný to bylo, pak jsme se vydrásaly na led, nemohly jsme se ani zvednout, došly jsme ke mě domu-kamarádka byla u mě na víkend a nemohly se 2 dny zahřát, pořád nám byla zima a psům taky. Já v obýváku přetopeno, topení na plný pecky+2 přímotopy a my se pořád klepaly zimou, přišel ke mě přítel, zpotil se snad během minuty tam chodil jen ve spodkách a my pod dekama a klepaly kosu. Ale psi se neutopily, my taky ne a ani nastydlý jsme nebyli ani my ani psi:-).

24.4.2010 22:50
mafuk

XXX.XXX.26.35

Kde se vám to stalo? To bylo ještě Labe potůček, ne ?

25.4.2010 13:22
mojipsi

XXX.XXX.165.35

mafuk napsal(a):
Kde se vám to stalo? To bylo ještě Labe potůček, ne ?

To že bylo Labe potůček nechápu.....
Na Starém Labi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík