hezké odpoledne všem.... chci se poradit s jednou nepříjemnou zkušenností....mám doma 2 letého psa, který je zvyklý být s námi doma... je mírumilovným členem naší rodiny...Nechá si sáhnout do misky apod. ...prosteě kliďas...až do soboty kdy u nás zazvonil jistý člověk na motorce...klasický oblečení ( kožená kombinéza, helma a všechno v černé) ...nás Riko stál v předsíni jako vždy když někdo zazvoní....Aby mi nevyběhl do ulice kde jezdí spoustu aut chytla jsem ho pod hrudníkem ( pořád stejné jako vždycky když u nás někdo zvoní a otvírám dveře) ,ale místo radosti, kterou projevuje u každé návštěvy, spusil šíleně děsivý vrčení až sem se sama žasla jak dokáže být hrozivej....na nic jsem nečekala a hodila jsem ho do chodby...navštěva odjela a ja šla za psem... žádna agrese prostě najendou zase klid....do tý doby než jsem ho chtěla odvést nahoru kde bydlíme...začal zase vrčet a snažil se jít do chodby....to už na mě bylo trochu moc, takže jsem ho s jeho nepřestávajícím vrčem a s vypětím všech sil (má 30 kilo) dotáhla po schodech nahoru kde bydlíme...doma se začal klepat a děsně se ,,bál,, lehal si pořad na záda a učurával si... to ýž sem si myslela že je klid a že už je po všem,...asi po deseti miutách jsme šli zpět dolů ...ihned naběhl do předsíně a sedl si tam..... jenže to už jsem potřebovala odejít..volala jsem ho ať jde ke mě a chtěla jsem ho vzít do místnosti kde má pelíšek a kde zůstává když není nikdo doma,ale nereagoval....seděla jako přibitej....tak jsem ho vzala za bok a popohnala ho.... opět známé vrčení...to už bylo opravdu příliš tak jsem ho nekompromistně čapla za krkem a ,,hodila,, ho do místosti....zavřela jsem za ním dveře a odešla....asi po 2 hodinách jsem se vrátila a pes se mohl zblázit, že jsem přisla...výtal a jasal jak je u něj zvykem...opravdu to chování nechápu...člověk na motorce ho nijak neohrožoval...nemluvil nahlas ani nijak nemával rukama....míte někdo podobnou zkušenost?
Normálně se leknul a pak se bál. Jestli ho chcete otrkat, vemte ho na motorkářský sraz. :-)
Mě tohle jednou udělal pes, když k nám přišla návštěva s nohou v sádře a o berlích a ještě v klobouku, pes jak ho zmerčil, vylítl snad metr vysoko a pak ho pořád chtěl sežrat, vrčel na něj a štěkal, prostě mu to taky asi nepřipadalo jako člověk. Ale návštěva chodila častěji, tak si zvykl a pak už nikdy na berle nereagoval.
No,možná taky dospívá psychicky.Máme fenu hovawarta,ta byla vždycky jak plyšový méďa,návštěvy vítala a hrála si s nimi,mohl k nám kdokoli.Chovatelé mi říkali,počkej okolo 2 roku a taky jo.Najednou přišel manžela známý,fenka běžela k vratům,neznala ho a nepustila ho dovnitř.Od té doby k nám mohli jen lidi co zná,když jsme doma,tak je ostražitá,ale o víkendu dost zle štěkala i na souseda,co chodí s manželem kutit a toho fakt zná odmala.Venku je přátelská ke všem.Možná taky váš pesan začíná hlídat a možná se potom i zalekl vlastní odvahy(to učurávání).