Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2010 14:35
taziza

XXX.XXX.213.178

Dávám pár fotek jako ukázku jak fena vypadala v průběhu nemoci, při léčbě ATB atd. nakonec po vyléčení dravčíka

9.5.2010 14:45
taziza

XXX.XXX.213.178

Fena vyléčena, srst se spravuje

9.5.2010 14:52
taziza

XXX.XXX.213.178

srst je lesklá a kůže zdravá

9.5.2010 15:05
taziza

XXX.XXX.213.178

A poslední ze včerejška, se musíme pochlubit :-):-)

9.5.2010 15:14
burunduk

XXX.XXX.98.178

Hezky se spravila. Gratuluju k titulu.
A co je to za rasu? Tosa?

9.5.2010 17:12
taziza

XXX.XXX.213.178

jo, jo, tosinka :-)) jen si někdy hraje s ušisky :-( bohužel s nimi umí neuvěřitelné věci - třeba zvednout půlku ouška nahoru, stočit ho do ruličky, pak moc jako tosa nevypadá, je to raubíř :-)
Jsem taky moc ráda že je holka zdravá a krásná :-) a že jsme se toho dravčíka zbavily.
Jeden vet mě dokonce tvrdil že pokud jsem chtěla zdravého psa neměla jsem si kupovat tosa inu, protože červení pejsci trpí na kožní nemoci více než jiní.
Píšu to všechno hlavně proto že vím, že někteří vet. nedělají test na dravčíka pomocí lepící pásky, udělají jen stěr kouknou přes mikroskop - a samozřejmě NIC nenajdou !!!!!!! myslím že tento test na vyloučení dravčíka nic nestijí a mohl by se dělat při určitých kožních problémech psů
Jsem strašně ráda že fenka není alergik ani nemá kožní nemoc jak mi vet. tvrdil, je opravdu hodně vet. kteří neznají test na dravčíka pomocí lepící pásky, nebo znají ale nedělaj :-( , raději nasadí ATB. kortikoidy, masti atd. popřípadě udělají jiná vyšetření - plísně, krev atd.
Někdy se dívám na svou krásnou psí holku a přemýšlím jak by asi vypadala dnes při pokračující léčbě ATB a kortik.:-|

9.5.2010 17:18
burunduk

XXX.XXX.98.178

Je fakt krásná.. sytě červená.
Můžete popsat povahu Vaší tosy? Díky moc. Já mám doma taky "inu"..ale shiba.
Jinak k testu lepicí páskou - ano, v tomhle je hodně veterinářů absolutně neznalých.. bohužel pro psy :(

9.5.2010 19:49
taziza

XXX.XXX.213.178

Povahu ? Jak říká můj manžel zkráceně - japonskou, jsou hrdí a sví :-)):-))

9.5.2010 20:11
burunduk

XXX.XXX.98.178

taziza napsal(a):
Povahu ? Jak říká můj manžel zkráceně - japonskou, jsou hrdí a sví :-)):-))

heh, shiby jakbysmet :)
Umí se dělat vzácnou..někdy je to srandovní.

Jee máte stejnej obojek jak my :)

K té povaze.. jsem to myslele tak, jestli má v sobě prvky agrese nebo bojovnosti a pod., jak se o tosách občas říká v knížkách. Pouštíte ji na volno? Jak se chová k cizím lidem a jak k cizím psům?

9.5.2010 22:25
taziza

XXX.XXX.213.178

Tak k té povaze - pokud potkáme provokujídího nebo bojechtivého psa ( daleko horší verze je fena) pak mám co držet na vodítku :-| prostě i když je to fena nenechá si nic líbit, na ní nikdo vrčet nebude, šla by si to hned vyřídit
K cizím lidem se chová rezervovaně, je důstojně odtaživá, ale návštěvy u nás doma miluje, zvláště malé děti, když někdo zazvoní chodí se mnou otvírat, krásně se vítá, k dětem je něžně opatrná, taková jiná než k dospělcům.
Jinak na volno ji pouštím jen na louce, v lese a na polích, ale musím mít oči jak ostříž protože aspoň naše holka je lovec a bleskurychle reaguje na jakýkoliv pohyb, nosíme s sebou balonek a ona ho loví, to ji strašně baví a vydrží jí to i celou vycházku :-)
Jinak je houževnatá a odolná, takový tvrďák, třeba si na vycházce urve dráp a teče jí krev a ona nic, ani nekulhá a já se divím a ohledávám psiska s koho to teče :-), mám ještě labíka fenu - ta by přestala chodit a vsem by to ukazovala :-)
Taky je moc chytrá, opravdu platí že co se jednou naučí tak to bez cvičení umí na celý život, je trpělivá a její klid a důstojnost obdivuji a mám ráda, tak nějak to na mě při každodenním shonu dobře působí, jsem prostě ráda v její spolešnosti, je to pro mě něco jak balzám na duši :-)
:-)

10.5.2010 22:02
burunduk

XXX.XXX.64.164

taziza napsal(a):
Tak k té povaze - pokud potkáme provokujídího nebo bojechtivého psa ( daleko horší verze je fena) pak mám co držet na vodítku :-| prostě i když je to fena nenechá si nic líbit, na ní nikdo vrčet nebude, šla by si to hned vyřídit
K cizím lidem se chová rezervovaně, je důstojně odtaživá, ale návštěvy u nás doma miluje, zvláště malé děti, když někdo zazvoní chodí se mnou otvírat, krásně se vítá, k dětem je něžně opatrná, taková jiná než k dospělcům.
Jinak na volno ji pouštím jen na louce, v lese a na polích, ale musím mít oči jak ostříž protože aspoň naše holka je lovec a bleskurychle reaguje na jakýkoliv pohyb, nosíme s sebou balonek a ona ho loví, to ji strašně baví a vydrží jí to i celou vycházku :-)
Jinak je houževnatá a odolná, takový tvrďák, třeba si na vycházce urve dráp a teče jí krev a ona nic, ani nekulhá a já se divím a ohledávám psiska s koho to teče :-), mám ještě labíka fenu - ta by přestala chodit a vsem by to ukazovala :-)
Taky je moc chytrá, opravdu platí že co se jednou naučí tak to bez cvičení umí na celý život, je trpělivá a její klid a důstojnost obdivuji a mám ráda, tak nějak to na mě při každodenním shonu dobře působí, jsem prostě ráda v její spolešnosti, je to pro mě něco jak balzám na duši :-)
:-)

Právě přemýšlím (už asi rok) nad velkým psem.. a rozmýšlím se.. tosa, cane corso a pár dalších. Chci, aby můj pes působil majestátně, a silně a odolně, ale aby to nebyl rapl, co má tendence napadat kolemjdoucí a vyvolávat konflikty.
Shiba je taky taková jak tosa.. ona všechno ví, co a jak má dělat, co po ní chci.... ale ona se rozhodne, jestli to pro mě udělá... někdy je to k pobavení, někdy mě to štve. Důstojná je velice.. taková rezervovaná.. a klidná.

11.5.2010 19:18
sabina

XXX.XXX.60.81

burunduk napsal(a):
Právě přemýšlím (už asi rok) nad velkým psem.. a rozmýšlím se.. tosa, cane corso a pár dalších. Chci, aby můj pes působil majestátně, a silně a odolně, ale aby to nebyl rapl, co má tendence napadat kolemjdoucí a vyvolávat konflikty.
Shiba je taky taková jak tosa.. ona všechno ví, co a jak má dělat, co po ní chci.... ale ona se rozhodne, jestli to pro mě udělá... někdy je to k pobavení, někdy mě to štve. Důstojná je velice.. taková rezervovaná.. a klidná.

Tosu bych opravdu nesrovnávala s Shibou, či Akitou....podle mě teda nemají moc společného.

Love vera

17.2.2016 20:52
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík