Uživatel s deaktivovaným účtem
nejste kousek od brna? jestli se bojíte, zajeďte si na VFU za doktorem Fichtlem, ten by se vám na to mrknul.
přidám svou zkušenost - můj pes si minulé léto uštípl skoro půl špičáku a to tak že mu z něj tekla krev, pro jistotu jsem jela k vetovi s tím že to zřejmě bude plombovat a taky se tak stalo, po shlédnutí konstatoval že to má do živého a že musí zub vyvrtat , vytáhnout nerv a zaplombovat jinak hrozilo že chytne zánět, měla jsem ale jednu podmínku - se psem dělám obrany a je to vášnivej trhač takže to muselo vydržet i v zákusu, pan doktor byl opravdu moc šikovný, má to už zaplombovaný skoro rok a plomba opravdu drží, ale nechte si to udělat od odborníka, ony ty plomby údajně psům rády padají - vysvětloval mi že se to musí nějak speciálně naleptat aby plomba držela čímž bohužel poškodí sklovinu ale nedostane zánět a zachrání alespoň kousek zubu
Uživatel s deaktivovaným účtem
orangee
napsal(a):
No, jí ten zub taky začíná hnědnout a tekla jí z něho krev, přímo z toho zubu ne z dásní, takže si myslím že to má uražené až k nervu a asi ji to trochu i bolí. Snad to do pátku vydrží.
Jestli to má do dřeně, to vážená do pátku nevydrží. Zkuste si vy běhat tři dny s otevřeným zubem a budete brečet. Každopádně v pátek půjde zub už rovnou ven, to jestli nemáte čas nic řešit, nechte ho rovnou vytrhnout. Jestli chcete zub zachránit, musíte tohle řešit hned a to u veterináře, který umí dělat plomby.