Ahoj,
myslíte, že o služby pro pejsky je stále zájem? Uvažuji už delší dobu o kurzu stříhání psů, ale stále se nějak nemohu rozhoupat. Navíc bydlím v malé vesničce, takže prostory pro salon bych si musela pronajmout v nedalekém městečku, které má zhruba Kolem 8 tis. obyvatel, takže nijak velké. Jedna střihačka zde již je a musí nové psy odmítat, že má plno. Myslím, ale že provádí pouze střihovou úpravu a já uvažuji, když už, tak o širších službách, např.masáže, koupání, aromaterapie...
Tak nevím jestli se odvážit do toho jít
camaro
XXX.XXX.57.183
ve svém
Jako na druhou stranu kdybys měla nějakou stálou práci tak není problém to dělat při tom. Já jsem teda na mateřské ale budu to dělat při práci. Pokud budeš dobrá tak se ti zákazníci pohrnou. V našem městě jsme střihačky 4 a jedna z nich je spíš prznitelka psů, psa střihla do pinďoura, do slabiny dokonce i do jazyka. A lidi k ní chdí pořád. Fakt nechápu. Ale je fakt že kdo šel ode mně k ní, rychle se vracel... Rozjet pořádně to můžeš ažse ti zákazníci nasbírají. Taky záleží jaké služby nabídneš a za jaké ceny. Navíc jeden detajl. Já si taky dělala kurs na stříhání. Tam tě naučí teorii, ale praxe ti nedá vůbec nic. To už se budeš muset učit sama, jako já a spousty ostatních. Takže rozhodně nepočítej s tím, že si uděláš kurs a hned otevřeš salon a všichni se ti pohrnou. Napřed o tobě lidi musí vědět a udělat si trochu jméno
Tak při práci b\ch to určitě dělat mohla, protože dělám vždycky 4 dny a pak jsem 4 dny doma, akorát, že se mi to to točí, takže se to každý týden o den posunuje. Je vůbec nutné ten kurz si dělat, potřebuji ho k vidání živnosťáku? A je také možné, že bych pesany stříhala u sebe doma, popř. jezdila domů k lidem?
no, při práci stříhat je dost náročné , to je fakt , já také tak začínala , po 2 letech jsem už jen stříhala , protože klientela byla ,ale měla jsem to hodně jednoduché, začínala jsem v roce 1993 a to těch salonů moc nebylo , spíš žádný,kurz jako takový jsem nedělala, protože jsem si stříhala výstavní psy sama a ještě ostatním,ale zase mám letitou praxi a je pravda že kurz je opravdu teorie ,ale praxe už značně pokulhává