Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2010 10:16
ilisek

XXX.XXX.196.16

Předně děkuji všem, kteří se se mnou podělili o vaše zkušenosti s kastrací feny a případnými komplikacemi a následky. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s oboustrannou hluchotou u psa? Máme 10měsíční fenku pitbulky a tak by mě zajímalo, jak jste řešili případnou poslušnost, jak se vám dařilo naučit psa na vizuelní povely apod..... Všem moc předem děkuji. Ilona

28.6.2010 11:27
pupulu

XXX.XXX.124.1

Já mám hluchou bulinu už 3 roky.Od mala jsem jí fixovala na sebe.Začala jsem tím,že jsem jí prostě zdrhala,když si mě nehlídala.Nepozornost=můj úprk na druhou stranu.chce to mít ošéfované,protože se může cokoliv hluchotě stát.Naučila se si mě hlídat a ikdyž jdeme na vodítku ona vpředu nebo vzadu furt mě sleduje.pouštím jí jen v oploceném nebo na několika vyzkoušených míste(staré letiště..).chodí si čuchá,lítá,ale pořád sleduje kde jsme.Povel ke mě-od malička znamená dřepnutí na bobek-event. máchání rukama ve vzduch.Umí 100%.Když chci aby ke mě letěla triskem mávám rukou jako plavu ale směrem ktělu-taky umíme 100%.sedni je normální posunek,lehni taky a zůstań to samé.Umí na ukázání prstem na určité místo (do auta,klece,místnosti..),že chci,aby tam šla.Ukázání prstem Tytyty jako na dítě-něco se mi nelíbí.je to na vás co psa naučíte,ale dá se to velmi dobře.Ovladatelnost na vodítku:zatahání vlevo-jde vlevo-to samé v pravo,zatáhnutí směrem ke mě je k noze.Chci aby šla u nohy-držím druhou ruku jakoby mě bolelo břicho.Dalo mi to fušku,ale poslušnost má supr.
Také jsem se věnovala hodně socializaci a tzv.strašení-tedy pes nečeká pohlazení,kontakt-protože na mě nekouká a já na něj šáhnu.To jsem jí dělala velmi často,aby se mi nestalo,že na ní nečekaně šáhnu a ona zareaguje kousnutím.To nedělá jen jako poposkočí,když se hodně lekne,ale většinou se prostě jen ohlédne.Nikdy nereaguje vyjetím nebo tak.Perfektní socializace byla důležitá,máme další 3 pesany a občas nějaký na dočas.Už kvůli nim,může se stát,že některého nevidí a on na ní skočí,apod..Všechny snese a v naprosté pohodě spolu vycházejí-jen se bojí štěňat z nějakého neznámého důvodu-se štěńaty si zásadně nehraje,drží si odstup-nevšímá si jich,ale toleruje je v klidu a pohodě.Teď máme doma štěně a je o.k.,i si hraje sní,ale když byla úplně maličká tak si jí nevšímala a spíše si šla po svém.Nemá moc ráda na 1. pohled černé psy-když byla malá jeden černý jí kousl do zadku a tak ,když je cizí pes černý nechám je na vodítku očuchat a pak je mohu bez problému nechat hrát spolu.blbé je také spaní,budím ji jemným hlazením,protože nechci ,aby se lekla.Ale je super,kdysž luxuju a ona tvrdě spí,je vlastně š´tastná.
Jediný její problém je ve tmě-nedokáže odhadnout lidi-bojí se ve tmě.Když jde někdo rozjuchaně nebo pobíhá-to je o.k.ale jak jde někdo divnou chůzí nebo je komplet v černém to si trochu poblafává-neví co si myslet a chce zdrhnout.no prostě jí jeden smysl trochu chybí.Taky se kolikrát bojí,že něco cejtí a pak před každým křovím uskakuje.Nebo když dám pytel k popelnici ve dne klídek a v noci jí pustim čůrat a ona se toho lekne co to je.To je trochu blbé-jako myslím pro ní.jinak je pohodová.Jeslti máte hluchoně a chete pokecat více písněte na pupulu@seznam.cz :-)

28.6.2010 12:08
ilisek

XXX.XXX.196.15

Moc děkuji za vyčerpávající meilík:-), máme doma hluchou 10ti měsíční pitbulku, předám meilík dceři, která ji vlastní, určitě si ráda předá zkušenosti a poznatky, hezký den, Ilona.:-)

28.6.2010 13:47
janaa

XXX.XXX.124.90

No,ono je něco jiného,pokud vychováváte hluchého psa od štěnda anebo máte desetiměsíční puberťačku. Dnes se prodávají elektronické obojky s vibrací - určitě bych ho u hluchého psa použla při výcviku - vibrace=podívej se na mě. Pokud tohle spolehlivě nacvičíte,aby jí to zautomatizovalo,budete jí moct pouštět i navolno - povely pak dávat posuňky. Resp. možná by to šlo použít i jako píšťalka - dvě vibrace povel ke mně apod. Držím palce

28.6.2010 14:13
ilisek

XXX.XXX.196.15

Děkuji:-)

28.6.2010 15:48
impact

XXX.XXX.204.5

Illísku, ona je hluchá? Tak to je fakt hustý... smajlík

Přikláněla bych se taky k elektrickému, resp. vibračnímu obojku. Asi bych ji začala pamlskovat na "jméno". Jako učíš slyšícího psa jméno - pamlsek, aby se naučil na jméno něco očekávat, tak bych ji učila vibrace - pamlsek. Aby se po cvrnknutí obojku naučila podívat na tebe a něco očekávat - povel. A na zbytek bych pracovala na posuncích, to zase není tak těžké.

Ale hustý teda. Určitě si ráda dál přečtu, jak pokračujete.

28.6.2010 15:54
ilisek

XXX.XXX.196.15

Fakt je hluchá, ale nám to fakt nevadí, jen se snažím získat nějaké užitečné rady a zkušenosti ostatních. Nyní se hárá, pak s ní chceme jít na test, jen abychom zjistili, zda by slyšela třeba vysokofrekvenční píšťalku a začneme s ní chodit na cvičák, kam chodím s Dantesem, aby si začla více zvykat na povely, myslím si, že bude nakonec spolehlivější než naši dva slyšíci kluci a do sportu ji její hendicap taky asi nebude vadit, o peška se přetahuje jak divá......:-))

28.6.2010 16:10
impact

XXX.XXX.204.5

Ty bláho.. A nebyl to ten důvod, proč se dostala do útulku? Vy jste nevěděli, že je hluchá, ne? Tož držíme ťapky, aby se zadařilo. smajlík

28.6.2010 20:57
ilisek

XXX.XXX.196.15

Asi to by ten důvod, my jsme to zjistli až doma......

Přidejte reakci

Přidat smajlík