jekyllahyde
XXX.XXX.176.7
Koupila jsem si od chovatele pejska NO s PP. Je to naše zlatíčko, ale maličko mne zlobí vybarvení horního pysku. Prcek má osm týdnů, ale o černé si můžeme nechat zdát. Zjistila jsem to až doma, ale kvůli tomu ho mít míň rádi nebudeme, je to pracovní pes na závody a tak, žádná výstavní slečinka, jenže pokud se nepletu, je to vada vylučující standardem chovnost.
Je tu nějaká šance, že ještě zčernáme nebo je to ztraceno?
V NO se nevyznám, ale jestli mají mít černý pigment, tak tento pes na fotce nemá špatný pigment jen v zakroužkované oblasti, ale kolem celé tlamy. Černý pigment je toto http://assil.sweb.cz/fotky-Kim/KIMgalerie6/photo22.jpg
Nejsou vidět oči, často bývá světlý pigment i kolem nich a hodně psů pak mívá i tzv.zimní nos, to znamená, že světlá nos v zimě.
Podpořit pigment se dá mořskou řasou, zkuste jí psovi dlouhodobě podávat, je šance, že by se to mohlo zlepšit.
Je to genetická záležitost, todíž i když řasa psovi pomůže a do chovu projde, bude to předávat dál. Stačí, když se pak sejdou dva z linie, kde byli stejně protlačení do chovu jedinci a bude to zase na světě.
jekyllahyde
napsal(a):
Koupila jsem si od chovatele pejska NO s PP. Je to naše zlatíčko, ale maličko mne zlobí vybarvení horního pysku. Prcek má osm týdnů, ale o černé si můžeme nechat zdát. Zjistila jsem to až doma, ale kvůli tomu ho mít míň rádi nebudeme, je to pracovní pes na závody a tak, žádná výstavní slečinka, jenže pokud se nepletu, je to vada vylučující standardem chovnost.
Je tu nějaká šance, že ještě zčernáme nebo je to ztraceno?
Jelikož se jedná o vlkošedou barvu tak zbarvení pysku bude adekváíní vlkošedé barvě ,s tím že většinou jak pes doroste tak barva ztmavne.A pokud ne tak nemusíš mít obavy zbarvení pysku nebude mát vliv na chovnost psa..U NO se to až zas tak nepostihuje,pokud bude mít pes v pořádku DKK,DLK,bude mít kvalitní povahu a aspon dobrý exterier tak nebude mít s chovností problém.
assiĺ
XXX.XXX.31.3
No jen podotknu, že s vlkošedou barvou barva pigmentu nesouvisí, vlkošedý pes s kvalitním pigmentem má černý pigment od štěněte.