Americká akita - japonská akita

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

klárík

6.6.2006 22:35
klárík

Ahoj, asi mě ukamenujete, ale ráda bych se zeptala, jaký je rozdíl mezi těmito plemeny?
Ted jsem koukala na diskuzi o americké akitě, a moc se mi líbí ....
ale nevím nic moc o jejich povahách... a tak jsem vlítla na stránky CHS - a právě nevím, jestli mezi nimi rozdíl je, nebo to je jen v názvu.
Děkuju za pomoc v tápání

7.6.2006 19:51

klárík napsal(a):
Ahoj, asi mě ukamenujete, ale ráda bych se zeptala, jaký je rozdíl mezi těmito plemeny?
Ted jsem koukala na diskuzi o americké akitě, a moc se mi líbí ....
ale nevím nic moc o jejich povahách... a tak jsem vlítla na stránky CHS - a právě nevím, jestli mezi nimi rozdíl je, nebo to je jen v názvu.
Děkuju za pomoc v tápání

Určitě to není pouze v názvu plemene. Rozdíl v povahách začíná v zemích vzniku. Původ tato plemena mají společný - Japonsko, Americká akita /AA/ ale vznikla v USA a proto je dost jiná než japonská Akita inu /AI/ , stejně jako mohou být odlišní Japonci a Američané. I když vždy záleží na výchově a vždy se najdou jedinci kteří jsou jiní v horším i lepším smyslu.
Protože jsem měla obě plemena, mohu jednoznačně říci, že mě lépe vyhovuje Am. akita protože na rozdíl od Akita inu - je méně agresivní ve všech situacích a to i ve vztahu k jiným psům, je více ochotná poslouchat její výchova je snazší, více se snaží vyhovět a má méně vyvinutý lovecký pud, lépe se hodí k dětem /Vždy když k nám přišly cizí děti musela jsem svou fenu Akity inu zavřít protože na ně vrčela na rozdíl od feny AA která se vrhala ke každému dítěti které viděla a chtěla ho olízat samozřejmě.
Obě plemena jsou dobří hlídači, milují svou rodinu a potřebují s ní kontakt, Akita inu /AI/ je myslím více nazávislá a vůči cizím lidem rezervovaná. Am. akity jsou dobráci, nejsou uštěkaní, i doma jsou dobří společníci protože vydrží vklidu ležet.
A také je nádherná protože má každá jinou barvu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík