Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2010 12:54
astlolita

XXX.XXX.64.182

Ahojte, mám doma 10ti týdenní štěně amstaffa a pořád ne a ne se jí dobarvit čůmáček. Máte nějaké osvědčené přípravky na podporu pigmentu nebo tak něco? Nerada bych, aby nám dvě tečky zničily celou výstavní kariéru, protože jinak je princezna nádherná smajlík Samo že pokud to nepůjde, tka to nepůjde.... ale chci udělat co nejvíc aby se to stáhlo. Přikládám fotku. To nahoře už se uplně stáhlo z nosní houby teď během týdne, ale ty flíčky u nosder pořád ne a ne zmizet

23.7.2010 13:26
emiel

XXX.XXX.238.16

Nejlepší recept je čas. Opravdu nepanikařte, tohle se může dotahovat dny, týdny i měsíce, ale s největší pravděpodobností se to dotáhne. V 10ti týdnech má na tohle nárok.
Pro klid duše můžete přidávat přípravky s mořskou řasou.

23.7.2010 17:19
adriana

XXX.XXX.156.34

A čím krmíte?Našemu psovi začal světlat čumák po Purině.Změnili jsme krmivo a je to vpořátku.:-))

24.7.2010 18:24
astlolita

XXX.XXX.200.174

adriana napsal(a):
A čím krmíte?Našemu psovi začal světlat čumák po Purině.Změnili jsme krmivo a je to vpořátku.:-))

Jí nesvětlá, tmavne, jen se bojím, aby jí tam ty fleky nezůstaly. Krmím FM ultrapremium pro velká plemena

25.7.2010 14:04
tancoska

XXX.XXX.64.4

Znám pejska (stafbulíka) kterýmu se ten pigment nezatáhl.Nedalo se s tím nic dělat smajlík

25.7.2010 21:53
astlolita

XXX.XXX.200.174

tancoska napsal(a):
Znám pejska (stafbulíka) kterýmu se ten pigment nezatáhl.Nedalo se s tím nic dělat smajlík

Znám hodně psů, kterým se to nezatáhlo, ale po pravdě jsou to ve valné většině psi bez PP, po neuchovněných nebo nez PP rodičích, takže tam se pigment nidky nehlídal. Všichni její sourozenci mají pigment opravdu silný, její otec dává i uplně bílá štěnda s celým pigmentovaným nosem, proto by mě překvapilo, kdyby se to nezatáho. A hlavně by mě to mrzelo, protože mi výstavní kariéra nevyšla už s prvním pejskem a tahle slečna se jeví jako velice nadějná.

25.7.2010 22:35
tancoska

XXX.XXX.64.4

ten stafbull je s PP.Chápu že by bylo po výstavní kariéře což je líto každýmu kdo chce se psem jezdit.Taky mám teď problém,mímu psovi praskla žilka v uchu a udělala se mu zatím menší boule v uchu takže to teď vypadá že mu lehce stojí.Má to zrovna v tom skladu.Kdyby šel na operaci tak to může být konec výstav.Teď bere na to prášky a mast tak snad to pomůže.Držím palce aby se jí to zatáhlo,snad jo :-)

26.7.2010 00:30
astlolita

XXX.XXX.200.174

tancoska napsal(a):
ten stafbull je s PP.Chápu že by bylo po výstavní kariéře což je líto každýmu kdo chce se psem jezdit.Taky mám teď problém,mímu psovi praskla žilka v uchu a udělala se mu zatím menší boule v uchu takže to teď vypadá že mu lehce stojí.Má to zrovna v tom skladu.Kdyby šel na operaci tak to může být konec výstav.Teď bere na to prášky a mast tak snad to pomůže.Držím palce aby se jí to zatáhlo,snad jo :-)

Jasně, stane se to i u psů s PP, to je mi jasné a děsí mě to. Hrozné, jaká prkotinka může pokazit celou výstavní kariéru co? smajlík Taky držíme palce! A třeba se na nějaké výstavě potkáme :-)

26.7.2010 10:33
tancoska

XXX.XXX.64.4

astlolita napsal(a):
Jasně, stane se to i u psů s PP, to je mi jasné a děsí mě to. Hrozné, jaká prkotinka může pokazit celou výstavní kariéru co? smajlík Taky držíme palce! A třeba se na nějaké výstavě potkáme :-)

Může no :-( co naděláme.Díky za držení palců.Já mám pěknýho psa,moderního typu tak by mě to taky mrzelo.Sice nezbíráme tituly protože stafíků je poslední dobou víc a víc a už jsme byli v kruhu kde nás bylo 26 a s čubou dokonce 32.Jezdívám do Bolky,Prahy,Litek tak třeba se potkáme :-)

26.7.2010 10:34
tancoska

XXX.XXX.64.4

Ta rezavá čuba a ten v pravo jsou moji.Jinak čuba je ze stejný chovky jako tvůj pes.

26.7.2010 11:02
astlolita

XXX.XXX.64.182

tancoska napsal(a):
Ta rezavá čuba a ten v pravo jsou moji.Jinak čuba je ze stejný chovky jako tvůj pes.

Jé no ti jsou nááádherní! Čubina je určitě po některém tom ruském přírůstku, že? :-) Už dlouho jsem na web paní chovatelky nekoukala, koukám až teď a vidím, že jí tam odtamtud zmizela ta staffbullka z ruska, sestra Blockbustera. Staffbullíky chová moc krásné. A teď měla i moc pěkné amstaffíky po jedné ruské čubě, ale staffbullíky má prostě lepší smajlík

26.7.2010 11:43
tancoska

XXX.XXX.64.4

Jo čuba je po rusandě,říkám jí ty prdlá Natašo :-) je to blázen.Ale je super,povahově i vzhledově.Chovatelka má furt její mámu.Tak nevím proč jí tam nemá ale vím že o víkendu hodně fotili tak možná předělává webovky.

26.7.2010 11:45
tancoska

XXX.XXX.64.4

26.7.2010 11:52
tancoska

XXX.XXX.64.4

a tohle je náš inteligent,má už ZZO,BH,ZOP a chystám se na ZM,ZMMP a IPO-V.

26.7.2010 15:08
astlolita

XXX.XXX.64.182

Tééda, oba jsou nádherní! A pesan je koukám velký šíkula! Taky se s maličkou chystáme udělat nějaké ty zkoušky, aspoň aby to bylo na pracovní třídu :-))

26.7.2010 15:50
tancoska

XXX.XXX.64.4

astlolita napsal(a):
Tééda, oba jsou nádherní! A pesan je koukám velký šíkula! Taky se s maličkou chystáme udělat nějaké ty zkoušky, aspoň aby to bylo na pracovní třídu :-))

Díky za pochvalu,ty je máš taky pěkný.Ozák je šikovnej a hrozně ho to baví.Čuba nebude asi moc na obrany,ta by figuranta nejraději furt líbala :-) tak s ní spíš pachovky no.Ta má zas super čumák.Jinak já cvičákuju už hódně dlouho a i z důvodu abych mohla do pracovky,přece jen tam není tolik konkurentů :-|.Tvoje čubina má na výcvik docela dáno od rodičů tak to určitě zkuste.Držim palce.

28.7.2010 12:50
csaba

XXX.XXX.245.226

emiel napsal(a):
Nejlepší recept je čas. Opravdu nepanikařte, tohle se může dotahovat dny, týdny i měsíce, ale s největší pravděpodobností se to dotáhne. V 10ti týdnech má na tohle nárok.
Pro klid duše můžete přidávat přípravky s mořskou řasou.

Dobré jsou Biopolym kapky.

Neytiri

29.7.2010 12:31
Neytiri

XXX.XXX.0.0

Dobrý den,
pigmentace může být dědičná, ale vždycky se s tím dá něco dělat. Přidávejte psovi do každého jídla mořskou řasu. Nejlepší je krmit opravdu kvalitním krmivem. Já své feně vařím. Z granulí bych asi sáhla po Pro Planu.

5.8.2010 19:55
astlolita

XXX.XXX.200.174

Díky za rady. Fenku krmím samozřejmě kvalitně, dostává FM ultrapremium pro velká plemena. Pro plan bych pejskovi rozhodně nedala, nepovažuji ho za kvalitní krmení (v porovnání s jeho cenou). Nosík už se dobarvuje, tečky jsou menší a menší. Přidávám losoosvý olej a už mám objednané ty kapičky z mořské řasy, tak snad se to zatáhne uplně. Afinka má teď teprve 12 týdnů, takže snad máme ještě dost času

6.8.2010 11:08
rachel

XXX.XXX.131.113

Dovolím si přidat dotaz do vašeho vlákna, snad to nebude vadit.

Je možné, že pigmentace čumáku se věkem horší? Můj pes (GR) měl jako mladý krásný černý čumák, v dubnu mu bylo osm let a čumák mu postupně začal hnědnout.
Dá se s tím něco dělat, nebo je to prostě neodvratný příznak stáří?? Myslím, že těmi řasami by se rozhodně nedalo nic zkazit, ne?

Barfujeme a granulíme kvalitními granulemi.

6.8.2010 11:15
astlolita

XXX.XXX.64.182

rachel napsal(a):
Dovolím si přidat dotaz do vašeho vlákna, snad to nebude vadit.

Je možné, že pigmentace čumáku se věkem horší? Můj pes (GR) měl jako mladý krásný černý čumák, v dubnu mu bylo osm let a čumák mu postupně začal hnědnout.
Dá se s tím něco dělat, nebo je to prostě neodvratný příznak stáří?? Myslím, že těmi řasami by se rozhodně nedalo nic zkazit, ne?

Barfujeme a granulíme kvalitními granulemi.

Rozhodně to nebude vadit :-) S tím retrývrem by mě to taky zajímalo. Všimla jsem si toho u některých starších, že mají takhle "vybledlý" čumáček a docela by mě zajímalo, čím to je. Ale jinak myslím, že tou řasou rozhodně nic nezkazíte, je prospěšná i v jiných věcech než jen co se pigmentu týká. My už ji máme objednanou, ty kapičky, tak snad to pomůže. Pak sem napíšu, jestli se to nějak projevuje

6.8.2010 11:33
rachel

XXX.XXX.131.113

Snad se někdo ozve a přidá svou zkušenost :-)
Podle mne je to ale tím stářím. Zase oproti jiným podobně starým retrívrům, které potkáváme na naší "psí louce" ho má ještě docela tmavý :-)
Také se mu začaly dělat pigmentové skvrny kolem uší. Nejdřív jsem si myslela, že je to špína, když hrabošil na louce, ale veterinář říkal, že to jsou pigm. skvrny, které se prostě stářím dělají (paradoxní na tom je, že jsou černé smajlík )

Tady ještě foto, jak měl černý čumák zamlada :) Na fotce je mu asi tak necelý rok...

6.8.2010 13:16
žaneta

XXX.XXX.179.12

astlolita napsal(a):
Díky za rady. Fenku krmím samozřejmě kvalitně, dostává FM ultrapremium pro velká plemena. Pro plan bych pejskovi rozhodně nedala, nepovažuji ho za kvalitní krmení (v porovnání s jeho cenou). Nosík už se dobarvuje, tečky jsou menší a menší. Přidávám losoosvý olej a už mám objednané ty kapičky z mořské řasy, tak snad se to zatáhne uplně. Afinka má teď teprve 12 týdnů, takže snad máme ještě dost času

Můžu poprosit, jak se jmenují ty kapičky, popř. od jakého výrobce? Máme stejný problém, tak bych ráda něco vyzkoušela a v lékárně říkali, že by potřebovali vědět název.

6.8.2010 13:52
astlolita

XXX.XXX.64.182

žaneta napsal(a):
Můžu poprosit, jak se jmenují ty kapičky, popř. od jakého výrobce? Máme stejný problém, tak bych ráda něco vyzkoušela a v lékárně říkali, že by potřebovali vědět název.

V lékárně to asi mít nebudou. Objednávala jsem to na psikralovstvi.cz a jmenují se Biopolym mořská řasa kapky.

6.8.2010 14:24
burunduk

XXX.XXX.209.162

tancoska napsal(a):
Může no :-( co naděláme.Díky za držení palců.Já mám pěknýho psa,moderního typu tak by mě to taky mrzelo.Sice nezbíráme tituly protože stafíků je poslední dobou víc a víc a už jsme byli v kruhu kde nás bylo 26 a s čubou dokonce 32.Jezdívám do Bolky,Prahy,Litek tak třeba se potkáme :-)

Dobrý den,

z jaké stanice máte, prosím, tu krásnou hnědou stafbuličku? A kolik stála, jestli to není tajné. Klidně se můžete trošku rozepsat o její povaze.. Díky!

Katka

6.8.2010 21:03
tancoska

XXX.XXX.64.4

burunduk napsal(a):
Dobrý den,

z jaké stanice máte, prosím, tu krásnou hnědou stafbuličku? A kolik stála, jestli to není tajné. Klidně se můžete trošku rozepsat o její povaze.. Díky!

Katka

Ta zrzka je Ithaka Staff Komas,jestli chceš tak jukni na stránky http://www.arthurthekinglegoscha.estranky.cz
Pak mám taky fotky na rajčeti http://ozit.rajce.idnes.cz/
Jinak k povaze,je to plašanka plná elánu ale suprově poslouchá.Přivolám jí od čehokoliv,ke psům je zatím naprosto v pohodě a doufám že se to nezmění.Za pamlsek cvičí dobře.Je to závislák a miluje moje děti ale i ostatní.S dětma ráda šílí ale je opatrná ale neůnavná.Dcera s ní byla už v soutěži dítě a pes na výstavě a moc jim to jde.Jinak nevím co přesně tě zajímá,kdyžtak se zeptej konkrétněji :-)

6.8.2010 21:04
tancoska

XXX.XXX.64.4

astlolita napsal(a):

Tak to je super,moc vám to přeju aby ste mohli rozjet i tu výstavní kariéru :-)

6.8.2010 21:06
tancoska

XXX.XXX.64.4

Musim sem dát fotku co provedli děti se psama :-))

7.8.2010 18:35
burunduk

XXX.XXX.98.178

tancoska napsal(a):
Ta zrzka je Ithaka Staff Komas,jestli chceš tak jukni na stránky http://www.arthurthekinglegoscha.estranky.cz
Pak mám taky fotky na rajčeti http://ozit.rajce.idnes.cz/
Jinak k povaze,je to plašanka plná elánu ale suprově poslouchá.Přivolám jí od čehokoliv,ke psům je zatím naprosto v pohodě a doufám že se to nezmění.Za pamlsek cvičí dobře.Je to závislák a miluje moje děti ale i ostatní.S dětma ráda šílí ale je opatrná ale neůnavná.Dcera s ní byla už v soutěži dítě a pes na výstavě a moc jim to jde.Jinak nevím co přesně tě zajímá,kdyžtak se zeptej konkrétněji :-)

No právě to, jací jsou k ostatním psům.. když už jsou přivedeni do rodiny, kde psi žijí. Pak by to mělo být v pohodě? Horší asi je, když se k dospělému staf. přivede do rodiny další pes.
Co doma, když je sama.. neničí nic? Nebo ji máte v kennelce po dobu nepřítomnosti?
Přeju, ať s ní máte hodně úspěchů:) ..je krásná.

7.8.2010 19:38
tancoska

XXX.XXX.64.4

burunduk napsal(a):
No právě to, jací jsou k ostatním psům.. když už jsou přivedeni do rodiny, kde psi žijí. Pak by to mělo být v pohodě? Horší asi je, když se k dospělému staf. přivede do rodiny další pes.
Co doma, když je sama.. neničí nic? Nebo ji máte v kennelce po dobu nepřítomnosti?
Přeju, ať s ní máte hodně úspěchů:) ..je krásná.

Na to se nedá až tak odpovědět jací jsou k jiným psům.Já můžu mluvit za svoje dva jenže tím že je držím dost důsledně,výchova atd. tak moji psi nemaj problém s jinejma.Samozřejmě ten černej si na hlavu srát nenechá ale když se k němu jinej pes chová normálně,neagresivně tak je v pohodě.Zrzka je pošuk a spíš submisivní ale je ještě mladá tak ta je naprosto bezproblémová.Když jsem přivezla Itaku tak Ozzymu bylo rok a půl,byl úžasnej až blbej.Nechal se od ní vyhodit od misky,vzala mu kost a nechá se terorizovat.Vlastně mu to dělá do dneška takže jí musim krotit aby ho nedeptala.Nikdy na ní nezavrčel nebo jí nedal ťafku,prostě je to dobrák.Takže když budeš mít normálně vychovanýho psa a přivedeš domů štěně tak to není vůbec problém.Když nejsme doma tak jsou spolu akorát v době hárání je čuba v kleci a v jiný místnosti.On od mala nezničil vůbec nic,ona se snažila občas něco rozkousat ale rychle pochopila.Když byla malá tak na noc a v době naší nepřítomnosti byla v kleci aby si neublížila ochutnáváním čehokoliv.V kleci byla asi do 6-7měsíců ale hlavně z důvodu aby si zvykla kvůli tomu hárání,pro ní bylo normální že večer po poslední procházce šla rovnou do klece sama,lehla si a spala.Díky za pochvalu :-)

7.8.2010 20:08
burunduk

XXX.XXX.98.178

tancoska napsal(a):
Na to se nedá až tak odpovědět jací jsou k jiným psům.Já můžu mluvit za svoje dva jenže tím že je držím dost důsledně,výchova atd. tak moji psi nemaj problém s jinejma.Samozřejmě ten černej si na hlavu srát nenechá ale když se k němu jinej pes chová normálně,neagresivně tak je v pohodě.Zrzka je pošuk a spíš submisivní ale je ještě mladá tak ta je naprosto bezproblémová.Když jsem přivezla Itaku tak Ozzymu bylo rok a půl,byl úžasnej až blbej.Nechal se od ní vyhodit od misky,vzala mu kost a nechá se terorizovat.Vlastně mu to dělá do dneška takže jí musim krotit aby ho nedeptala.Nikdy na ní nezavrčel nebo jí nedal ťafku,prostě je to dobrák.Takže když budeš mít normálně vychovanýho psa a přivedeš domů štěně tak to není vůbec problém.Když nejsme doma tak jsou spolu akorát v době hárání je čuba v kleci a v jiný místnosti.On od mala nezničil vůbec nic,ona se snažila občas něco rozkousat ale rychle pochopila.Když byla malá tak na noc a v době naší nepřítomnosti byla v kleci aby si neublížila ochutnáváním čehokoliv.V kleci byla asi do 6-7měsíců ale hlavně z důvodu aby si zvykla kvůli tomu hárání,pro ní bylo normální že večer po poslední procházce šla rovnou do klece sama,lehla si a spala.Díky za pochvalu :-)

Taky mám doma klícku, spíš ale na výstavy.
A jak je to u nich s aktivností - potřebují hodně vybití se? Nebo jsou spokojení tam, kde je páníček?.. (= kdyz je panicek v posteli, tak lezi pul dne.. kdyz se jde do prirody, tak dokazou vířit 5 hodin v kuse po lese).. jde mi o to, jestli vyzaduji 4 hodiny denne byt venku a litat za balonkem a pod. ..nebo jestli staci normalni prochazka 3x denne.

7.8.2010 20:21
masoterianka

XXX.XXX.239.239

Vložím se vám do diskuze.:-) K tomu vztahu k ostatním psům: Myslím, že je to hodně individuální, záleží na konkrétní povaze psů, některý pes se prostě kamarádí a některý o kamaráčov s cizíma psama nestojí, ale hodně záleží i na výchově "jaké si to uděláš, takové to máš". My máme doma dvě stafbulky (3 roky a 4,5roku) a nemaj mezi sebou žádný problém, snášení se naprosto skvěle, nyní k nim máme ještě 4 měsíční mimino-fenku(dcera starší fenky), mladší fena ji přijala skvěle, má ji jako svou vlastní,takže miminio má dvě maminy. I když nevlastní matka má potřebu svoje štěňátko bránit před cizíma psama(není agresivní, jen dává pozor), tak před druhou fenkou vůbec, v pohodě fungují jako dvě chůvy.:-)) Máme doma ještě další psy (kokršpanělku, labradorku, labradora a psa cane corso), se všemi se obě stafbulky snáší dobře,bez problémů, jen s kokšpanělkou je pohromadě moc nemám, protože je to stará, nevrlá, hluchá důchodkyně(12let)-ne kvůli stafinkám, ale spíš kvůli kokřici, důchodkyně občas vrká(neslyší, takže nemůže dobře vyhodnotit situaci a myslím, že i už hůř vidí) a nemá pochopení pro stafí hru.:-)) Jinak ani s cizíma psama naše stafinky nemají problém.
A k pohybu: Někdy to nevyjde, takže se klidně spokojení i s obyčejnou procházkou bez nějaké větší zátěže, ale nejde to dlouhodobě. Občas stafík potřebuje nějakým způsobem vybít všecku energii.:-)

7.8.2010 20:25
burunduk

XXX.XXX.98.178

masoterianka napsal(a):
Vložím se vám do diskuze.:-) K tomu vztahu k ostatním psům: Myslím, že je to hodně individuální, záleží na konkrétní povaze psů, některý pes se prostě kamarádí a některý o kamaráčov s cizíma psama nestojí, ale hodně záleží i na výchově "jaké si to uděláš, takové to máš". My máme doma dvě stafbulky (3 roky a 4,5roku) a nemaj mezi sebou žádný problém, snášení se naprosto skvěle, nyní k nim máme ještě 4 měsíční mimino-fenku(dcera starší fenky), mladší fena ji přijala skvěle, má ji jako svou vlastní,takže miminio má dvě maminy. I když nevlastní matka má potřebu svoje štěňátko bránit před cizíma psama(není agresivní, jen dává pozor), tak před druhou fenkou vůbec, v pohodě fungují jako dvě chůvy.:-)) Máme doma ještě další psy (kokršpanělku, labradorku, labradora a psa cane corso), se všemi se obě stafbulky snáší dobře,bez problémů, jen s kokšpanělkou je pohromadě moc nemám, protože je to stará, nevrlá, hluchá důchodkyně(12let)-ne kvůli stafinkám, ale spíš kvůli kokřici, důchodkyně občas vrká(neslyší, takže nemůže dobře vyhodnotit situaci a myslím, že i už hůř vidí) a nemá pochopení pro stafí hru.:-)) Jinak ani s cizíma psama naše stafinky nemají problém.
A k pohybu: Někdy to nevyjde, takže se klidně spokojení i s obyčejnou procházkou bez nějaké větší zátěže, ale nejde to dlouhodobě. Občas stafík potřebuje nějakým způsobem vybít všecku energii.:-)

A dá se to poznat už u štěněte? Třeba šestitýdenního.. když je u chovatele.. a zájemce si řekne, že by rád klidného a smírného staf.. tak aby se pak po pár týdnech doma nedivil, co si přivezl za šílence..

7.8.2010 20:27
burunduk

XXX.XXX.98.178

A omlouvám se zadavatelce, že se to tady stočilo k stafbulíčků.:-)

7.8.2010 20:33
masoterianka

XXX.XXX.239.239

No, u štěňat se dají vypozorovat určité povahové rysy. Měla jsem vrh, kde například bylo štěňátko fenka raubíř, takové ty jiskřičky v očích:-)) akční nezbeda a oproti tomu další fenka flegmoušek, klidný buřtík. Sice se dá leccos vypozorovat, ale pes roste a i jeho osobnost se vyvíjí. Štěně je vždy tak trochu sázka do loterie, nejenom exteriér ale i povaha. Nikdo nemůže vědět, jakou štěňátko bude mít povahu ve třech, čtyřech letech. Správnou výchovou a socializací je i z raubíře beránek.:-)

7.8.2010 20:36
burunduk

XXX.XXX.98.178

masoterianka napsal(a):
No, u štěňat se dají vypozorovat určité povahové rysy. Měla jsem vrh, kde například bylo štěňátko fenka raubíř, takové ty jiskřičky v očích:-)) akční nezbeda a oproti tomu další fenka flegmoušek, klidný buřtík. Sice se dá leccos vypozorovat, ale pes roste a i jeho osobnost se vyvíjí. Štěně je vždy tak trochu sázka do loterie, nejenom exteriér ale i povaha. Nikdo nemůže vědět, jakou štěňátko bude mít povahu ve třech, čtyřech letech. Správnou výchovou a socializací je i z raubíře beránek.:-)

Ano.. vývojem se může leccos změni (zlepšit i pokazit).
A na výchovu jsou nároční? Nejsou tam nějaká specifika?

prý "klidný buřtík"..hhh:))

7.8.2010 20:48
masoterianka

XXX.XXX.239.239

Myslím, že z bull plemen jsou stafíci na výchovu nejméně nároční a nejvhodnější pro začátečníka.. Prostě hned od začátku nastavit nějaký režim, co pes smí a co nesmí. Pes si dovolí jen to, co mu dovolí páneček. Při běžné výchově povaha stafíka vůči lidem snad ani zkazit nejde.:-)) A vůči psům: důležité je vyhnout se negativním zkušenostem se psy ve štěněcím věku(aby první pes, kterého štěně potká po něm nevystartoval), jinak brzy a co nejčastěji brát mezi psy, lidi. Nechat štěně si hrát se psy, které znáte a víte, že štěněti neublíží, aby si štěně mohlo vytvořit správné psí sociální chování. Nemyslím si, že by stafík potřeboval vyloženě speciální výchovu, potřebuje socializovat a vychovávat jako kterýkoliv jiný pes. A rozumný člověk, co ze psa nedělá "miminko", výchovu stafíka zvládne.

7.8.2010 20:57
tancoska

XXX.XXX.64.4

Jsou to akčňáci a můžou lítat celej den ale i tak se dokážou celej den válet.Když jsem byla marod tak se mnou leželi na gauči a stačilo jim vyvenčení za barákem s páníčkem.Samozřejmě že lítání,sport,agility atd. určitě uvítaj a vyžijou se.Protože občas jedu na jinej cvičák tak hodně lidí překvapí jak jsou aktivní ve výcviku,jak jsou šikovný a jdou do všeho na 100%.Výchova si myslím není těžká když je důsledně vedeš.Tím myslím např. od malička je honění holubů,koček tabu.Co zakážeš musí bejt i celej život zakázaný (ale to by mělo bejt u každýho psa).Ozzy byl z vrhu největší kliďas,takovej ten co sedí a kouká a řekla bych že je do dneška.Doma leží,je flegmouš ale venku akční a na cvičáku magor :-))

7.8.2010 20:59
tancoska

XXX.XXX.64.4

masoterianka napsal(a):
Myslím, že z bull plemen jsou stafíci na výchovu nejméně nároční a nejvhodnější pro začátečníka.. Prostě hned od začátku nastavit nějaký režim, co pes smí a co nesmí. Pes si dovolí jen to, co mu dovolí páneček. Při běžné výchově povaha stafíka vůči lidem snad ani zkazit nejde.:-)) A vůči psům: důležité je vyhnout se negativním zkušenostem se psy ve štěněcím věku(aby první pes, kterého štěně potká po něm nevystartoval), jinak brzy a co nejčastěji brát mezi psy, lidi. Nechat štěně si hrát se psy, které znáte a víte, že štěněti neublíží, aby si štěně mohlo vytvořit správné psí sociální chování. Nemyslím si, že by stafík potřeboval vyloženě speciální výchovu, potřebuje socializovat a vychovávat jako kterýkoliv jiný pes. A rozumný člověk, co ze psa nedělá "miminko", výchovu stafíka zvládne.

Naprostej souhlas :-)

16.9.2010 11:10
astlolita

XXX.XXX.64.182

Tak se opět ozývám, stále s pigmentací čenichu. Už má princezna 4 měsíce, nosík se z většiny stáhl. Ale stejně nám tam zbývají dvě tečky cca 1,5 x 2 mm a 2x3 mm. Myslíte, že se to stáhne? Mám z toho uplně noční můry smajlík Dávám lososový olej a mořskou řasu, ale nejsem si jistá, že to pomáhá smajlík Mám jí nadopovat ještě něčím? :-) Máte nějaké tipy krom šedé tužky na oči? smajlík (vtip, nemyslím to vážně s tou tužkou)

16.9.2010 15:17
yvetah

XXX.XXX.158.146

U dalmatinů dle literatury platí, že lépe se zatáhne nedobarvené místečko uprotřed čenichu než na okraji.

Love vera

17.2.2016 20:44
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík