Prosim o radu jake? - vecne tema :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2005 15:37

Ma mala 4mesicni Eliska (pitanda, cerna) se uz prejedla Acany. Smula, ma po ni krasne lesklou a hebkou srst, bobiky jsou taky ok, prijde mi vitalni, zdrava v pohode, jenze potvurka je bez toho aniz bych ji je necim ochutila neji. Takze cely den, co ja jsem v praci ma v misce suche neochucene granule (protoze 9 hod. je 9 hod) a prcek si parkrat zobne, kdyz ji to necim zaliju, tak misku vyluxuje. Mam strach o jeji zaludek, pokud cely den "hladovi" a pak se nacpe.... . Hledam proto nove. Chci aby mely Omega kys. (na srst), slozku na traveni, vitaminy, mineraly, maso ne moucku. Uvazovala jsem o Eagle Pack, Fitmin pak mi nekdo poradil BioMill a Bosch, ale na netu nemuzu najit presne slozeni techto granuli. Poradite mi prosim?

22.6.2005 11:31

llena napsal(a):
Ma mala 4mesicni Eliska (pitanda, cerna) se uz prejedla Acany. Smula, ma po ni krasne lesklou a hebkou srst, bobiky jsou taky ok, prijde mi vitalni, zdrava v pohode, jenze potvurka je bez toho aniz bych ji je necim ochutila neji. Takze cely den, co ja jsem v praci ma v misce suche neochucene granule (protoze 9 hod. je 9 hod) a prcek si parkrat zobne, kdyz ji to necim zaliju, tak misku vyluxuje. Mam strach o jeji zaludek, pokud cely den "hladovi" a pak se nacpe.... . Hledam proto nove. Chci aby mely Omega kys. (na srst), slozku na traveni, vitaminy, mineraly, maso ne moucku. Uvazovala jsem o Eagle Pack, Fitmin pak mi nekdo poradil BioMill a Bosch, ale na netu nemuzu najit presne slozeni techto granuli. Poradite mi prosim?

A proč jí ty granule něčím neochutíte, i když jdete do práce? Já bych asi neměnila, když jí očividně prospívají. Já jsem u nás ve zveráči nedávno objevila takovou omáčku na granule a když je tím poliju (stačí troška), tak se do granulí vsákne a nádherně to voní. Můj pit by se po tom utloukl.

22.6.2005 11:41

llena napsal(a):

Ahoj,
pokud by si chtěla přesné složení Eagle Packu a BioMillu můžu ti ho poslat. Oboje granule mám ted ve skladu, tak bych tam skočila a omrkla to

22.6.2005 11:45

impact napsal(a):
A proč jí ty granule něčím neochutíte, i když jdete do práce? Já bych asi neměnila, když jí očividně prospívají. Já jsem u nás ve zveráči nedávno objevila takovou omáčku na granule a když je tím poliju (stačí troška), tak se do granulí vsákne a nádherně to voní. Můj pit by se po tom utloukl.

Nechci ji to namacet, protoze se do toho muze pustit treba az ve 2 a to uz ty granule budou nacucany nekolik hodin..... hmmmm a to mi neprijde moc fajn, nevim, mozna se pletu.... Ted ji to samozrejme ochucuju vyvarem a masem.... Uprime taky se mi do te zmeny nechce, taky jsme nekde cetla, ze pitum moc caste zmeny v potrave skodi. Maji pak problemy se zaludkem

22.6.2005 11:46

jarvis napsal(a):
Ahoj,
pokud by si chtěla přesné složení Eagle Packu a BioMillu můžu ti ho poslat. Oboje granule mám ted ve skladu, tak bych tam skočila a omrkla to

jo kdyby jsi byla tak hodna . Sice me ta zmena granuli moc netesi,a le alespon budu mit prehled. Dekuji Ti mockrat

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2005 11:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

llena napsal(a):

Byt Vami, tak bych urcite nemenila, pokud ji ty granule jinak chutnaji a prospiva na nich. Tech devet hodin snad granule vydrzi i navlhcene, takze bych je ochucovala i nez jdete do prace. Je velka pravdepodobnost, ze u ostatnich granuli budete mit uplne stejny problem a navic nemusi psovi "sednout". Pokud pes odmita suchy granule, ale ji je navlhcene nebo necim jinym "promastene", tak bych ho do suchych proste nenutila. Treba mu to suchy jen nesedne, boli ho z toho zaludek.
(mimochodem, pro me "negranulare", co je to ta Omega kys. a slozka na traveni? docela me to zaujalo)

22.6.2005 11:55

llena napsal(a):
jo kdyby jsi byla tak hodna . Sice me ta zmena granuli moc netesi,a le alespon budu mit prehled. Dekuji Ti mockrat

Já si myslím, že BioMill nebo Eagle je dobrá volba. Pokud bys měnila pomalu ( postupně přimíchavat ) tak bych se tý změny moc nebála. Pokud jde o cenu - ta je tady u těch krmiv docela vyšší - kdybys chtěla dobrý kompromis, tak se mrkni na norský Troll www.troll.eaglepack.cz

detailní analýzu BioMillu máš na stránkách www.biomillcz.com

a složení Eagle Packu na www.eaglepack.cz

Pokud bys chtěla info přímo z pytle napiš, já bych to šla vyfotit

22.6.2005 12:20

jarvis napsal(a):
Já si myslím, že BioMill nebo Eagle je dobrá volba. Pokud bys měnila pomalu ( postupně přimíchavat ) tak bych se tý změny moc nebála. Pokud jde o cenu - ta je tady u těch krmiv docela vyšší - kdybys chtěla dobrý kompromis, tak se mrkni na norský Troll www.troll.eaglepack.cz

detailní analýzu BioMillu máš na stránkách www.biomillcz.com

a složení Eagle Packu na www.eaglepack.cz

Pokud bys chtěla info přímo z pytle napiš, já bych to šla vyfotit

neee nefot to, diky :). O eaglu jsem uz cetla, ale ten Bosch nemuzu nikde najit, teda zadny poradny info . Diky za biomill.

22.6.2005 12:30

llena napsal(a):

Zkus tam zavolat a pokud ti daji odkaz na nějaký www stránky hod mi je sem. dík

Dovozce krmiv BOSCH
František Matouš
V Polích 522/13
360 17 Karlovy Vary
tel.: 017/344 97 88
fax: 017/3449798

22.6.2005 12:59

llena napsal(a):
Nechci ji to namacet, protoze se do toho muze pustit treba az ve 2 a to uz ty granule budou nacucany nekolik hodin..... hmmmm a to mi neprijde moc fajn, nevim, mozna se pletu.... Ted ji to samozrejme ochucuju vyvarem a masem.... Uprime taky se mi do te zmeny nechce, taky jsme nekde cetla, ze pitum moc caste zmeny v potrave skodi. Maji pak problemy se zaludkem

Pozor. Ale tou omáčkou, co mám na mysli, se granule vůbec nerozmočí. I když se vsákne do granulek, normálně zůstanou tvrdé a krásně voní. Ony se tím totiž nezalévají úplně. Jen se to lehce pokape a promíchá. Omáčka se vyrábí s příchutí šunka, klobása nebo maso. Prodává se po 300g, stojí 52,-Kč a nám vydrží tak na 10-14 dní. Dokonce jsou v ní i nějaké vitamíny a tak.

Jestli chceš, taxe večer doma mrknu a napíšu ti sem přesný název a výrobce. Třeba to půjde sehnat na netu, že byste to vyzkoušeli.

22.6.2005 13:04

llena napsal(a):
neee nefot to, diky :). O eaglu jsem uz cetla, ale ten Bosch nemuzu nikde najit, teda zadny poradny info . Diky za biomill.

Tak už jsem to našla i na netu.

FINCSI Ochucovací omáčka na granule
http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=6965

22.6.2005 13:22

impact napsal(a):
Tak už jsem to našla i na netu.

FINCSI Ochucovací omáčka na granule
http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=6965

diky, kouknu na to

22.6.2005 15:07

llena napsal(a):

Tady je odkaz na ten Fitmin - ale ja pouzivam Leona pro psy velkych plemen, jak je to s malymi, to nevim (na nemoderovanem foru jsi nepsala, jakeho mas psa ;o) )

http://www.fitmin.cz/fitmin.asp?start=26&id=115

Jinak pokud znacku menit nechces, tak nemen - namocene granule vydrzi az 12 hodin, vubec nic se jim nestane (i kdyz v teplem pocasi je lepsi dat je do chladna). Osobne jine nez namocene granule nedavam...

Prelit je muzes i vyvarem (coz je asi nejlepsi a delas to) - zase vydrzi az 12 hodin.

Ale pokud fenka dlabe az tesne pred tvym prichodem a rano uz se ji dlabat nechce, tak zmen nacasovani zradla. Ja zacla nase 4mesicni stendo krmit jen 2x denne, protoze proste ranni davku nesezral... Ted papa v poledne a vecer a je uplne spokojeny!

Takze i te vasi slecne - dej rano jen cast davky, a pak ji dej, az prijdes - granule tak nebudou muset byt namocene tak dlouho. Ona stejne celou dobu, co tam nejsi, prospi, tak k tomu nepotrebuje jeste taky papat...

22.6.2005 17:46

llena napsal(a):

Bosch má jen německý stránky (alespoň sem je našla) , dají se zobrazit i v angličtině myslim, jinak já krmím Calibrou a spokojenost... Přecházeli sme právě z Bosche...

22.6.2005 17:49

k.ate napsal(a):
Bosch má jen německý stránky (alespoň sem je našla) , dají se zobrazit i v angličtině myslim, jinak já krmím Calibrou a spokojenost... Přecházeli sme právě z Bosche...

http://www.bosch-tiernahrung.de/

adresa na Bosch... ale budete muset louskat...

22.6.2005 19:02

k.ate napsal(a):
http://www.bosch-tiernahrung.de/

adresa na Bosch... ale budete muset louskat...

Složení granulí Bosch najdete na www.mujpes.cz v obchodě po kliknutí na příslušný typ granulek.
Osobně pokud budete přecházet, doporučuji Eagle Pack .
Dana

22.6.2005 20:29

danaja napsal(a):
Složení granulí Bosch najdete na www.mujpes.cz v obchodě po kliknutí na příslušný typ granulek.
Osobně pokud budete přecházet, doporučuji Eagle Pack .
Dana

Problém je v tom, že v tom obchodě je těch typů Bosche minimum, v nabídce na těch stránkách jich maji mnohem víc... ;) Já třeba krmila Adult mini a ten na mympsovi vubec nemaj :)

22.6.2005 21:01

k.ate napsal(a):
Problém je v tom, že v tom obchodě je těch typů Bosche minimum, v nabídce na těch stránkách jich maji mnohem víc... ;) Já třeba krmila Adult mini a ten na mympsovi vubec nemaj :)

Adult mini na mujpsovi taky je ;).
D.

22.6.2005 21:21

danaja napsal(a):
Adult mini na mujpsovi taky je ;).
D.

Už? no když sem se koukala, když sem to kupovala tak to tam neměli, ted už tim nekrmim, tak sem se na to moc nekoukala...

23.6.2005 10:36

k.ate napsal(a):
Už? no když sem se koukala, když sem to kupovala tak to tam neměli, ted už tim nekrmim, tak sem se na to moc nekoukala...

Ahoj, já bych ty granulky taky neměnila. Kupujeme Acanu a Anku pro naši 3-měsíční rotvajlerku. Střídáme jí jenom tyhle dvě značky,ale ted je zrovna neměli a tak jsme koupili nějaký prý hodně kvalitní (což doufám,protože to stálo 95,-/kg) - myslím že nějak Propack nebo nějak tak a jediný co z nich měla byl celej týden průjem Fakt mi jí bylo až líto. Nevím co jsme měla dělat, ale koupila jsme kilo Akany a míchala jí to. Průjem po týdnu trochu ustal. Zajímavý je, že jsem měla strach znovu přejít na Akanu a Anku - kvůli průjmu- ale jen co jsem jí to dala, tak měla bobiky v pořádku..
A ještě: Bratránek má asi 5-letou pitu a krmí jí Acanou a pak ještě jednou značkou - nevim jakou - a opravdu jí to prospívá. Lidi mi hodně říkali, že je levná a tím pádem nebude tak dobrá, ale mě ani bratránkovi o peníze v tomto směru nejde a přesto jí kupujeme Acanu a nemůžu si jí vynachválit Taky mě zaujala ta omáčka, myslím, že by to bylo dobrý spestření

P.S. Je to nádherný štěndo, jestli můžu pošlu jednu fotku tý naší

23.6.2005 11:50

peet napsal(a):
Ahoj, já bych ty granulky taky neměnila. Kupujeme Acanu a Anku pro naši 3-měsíční rotvajlerku. Střídáme jí jenom tyhle dvě značky,ale ted je zrovna neměli a tak jsme koupili nějaký prý hodně kvalitní (což doufám,protože to stálo 95,-/kg) - myslím že nějak Propack nebo nějak tak a jediný co z nich měla byl celej týden průjem Fakt mi jí bylo až líto. Nevím co jsme měla dělat, ale koupila jsme kilo Akany a míchala jí to. Průjem po týdnu trochu ustal. Zajímavý je, že jsem měla strach znovu přejít na Akanu a Anku - kvůli průjmu- ale jen co jsem jí to dala, tak měla bobiky v pořádku..
A ještě: Bratránek má asi 5-letou pitu a krmí jí Acanou a pak ještě jednou značkou - nevim jakou - a opravdu jí to prospívá. Lidi mi hodně říkali, že je levná a tím pádem nebude tak dobrá, ale mě ani bratránkovi o peníze v tomto směru nejde a přesto jí kupujeme Acanu a nemůžu si jí vynachválit Taky mě zaujala ta omáčka, myslím, že by to bylo dobrý spestření

P.S. Je to nádherný štěndo, jestli můžu pošlu jednu fotku tý naší

Peet, u malého štěníka je důležité přecházet na nové granule pozvolna. Což je jasné, že když vám granule došly, nešlo udělat. Jen je nutné si pro příště hlídat a koupit raději pytlík dopředu ;). O kvalitě Propacu to ale vůbec nic nevypovídá.
Už to tady bylo psané mockrát, někomu sedí Acana, jinému tohle, jinému to. Já bych to tak neřešila, pokud pes po granulích vypadá dobře, příjímá je relativně dobře, nehubne a pod. neměnila bych. Nikde není psáno, že pak budete mít doma dvacet rozdělaných pytlíků a nebude žrát nic, jen třeba ty původní.
Dalším důvodem u štěníka, proč najednou nechce dlabat, může být výměna zubů ;). V té době jsem naší Hátě granule namáčela a dávala s konzervou, jinak je prostě nesnědla.
Dana

26.6.2005 15:37

llena napsal(a):

Já bych neřekla,že se přejedla,píšete,že ji jsou čtyři měsíce..nemění náhodou zuby?Může to totiž být důvod,proč je suché nechce,prostě ji kousání bolí,sice se tvrdí,že pit má snížený práh bolesti,ale moc tomu zrovna v tomhle případě nevěřim.
Takže ji granulky normálně zalijte a nechte je tam tu dobu co jste pryč,když jsem ještě chodila do práce,tak jsem taky holkám dala granule před odchodem a nevím kdy to zblajzli.Když jsem přišla,tak měli zbaštěno.Problémy z toho nikdy neměli.Možná bych měla strach,kdybych do toho přidávala maso,ale ani to se tak rychle nezkazí.Acana mi přijde velice kvalitní,krmím ní už řadu let a opravdu jsem maximálně spokojená.
P.S.na ty fotce vypadá štěnko bombově,je naprosto užásné

Přidejte reakci

Přidat smajlík