I ´m back :) zajímalo by mě, zda-li si ještě někteří pamatují :) bylo to dobré forum a otevírám ho pro všechny, které zajímá umělecká stránka světa zvířat a těch, kteří se na její tvorbě podílí
lucietka
napsal(a):
To je nádhera!
Kreslíte to podle fotky? I na zakázku?
všechno to jsou zakázky podle fotek, tak přesnou fantazii nemám :) víc najdeš na profilu :)
nikdo jiný nekreslí?
Tak aby se tady něco objevilo, není to mé, ale je to můj pes - kreslila kamarádka už pár let zpátky... jen je to dost blbý sken.
nikus
napsal(a):
to už je skoro historie :))) radši nevidět... pastelem už dva roky nekreslím...
Nahodou je to krasny,presne je tam vystizenej ten jeho vyraz :) ale je pravda,ze se mi libi vic tuzka,ted uz nam vyrostla cubina tak premyslim,ze si ji taky necham nakreslit a povesim ji hned vedle,jen musim najit dobrou fotku
czizecka
napsal(a):
tak ten ovčák se moc nepoved teda si myslím, ale zbytek je krásnej. Jste samouk??
mě se vlčák líbí, ale je pravda, že někdy se zadaří, někdy ne, taky jsme jenom lidi a ne stroje :) samouk ne, mám za sebou 10 let ve výtvarné škole a 4 roky umělecké střední, 4 roky praxe v tomto oboru.... pořád je co se učit
nikus
napsal(a):
mě se vlčák líbí, ale je pravda, že někdy se zadaří, někdy ne, taky jsme jenom lidi a ne stroje :) samouk ne, mám za sebou 10 let ve výtvarné škole a 4 roky umělecké střední, 4 roky praxe v tomto oboru.... pořád je co se učit
Ty jo, závidím.. Vždy jsem chtěla umět kreslit zvířata. Je to fakt nádhera!
tancoska
napsal(a):
Nikus i evelin,nádherný
Díky, díky, díky
Tak ještě jeden. Není to sice pes, ale je to můj nejoblíbenější obrázek....
touto kresbou bych ráda vzpomněla na skvělého Akimka..... dnes ho už určitě srdíčko netrápí...
Krásný. Tak také něco přidám, snad nevadí, že je to malba. Sem tam si něco namaluju, hlavně psy známých, nikdy jsem to nestudovala, tak doufam, že to nikoho nebude pohoršovat
sapinka
napsal(a):
Budu ráda za každé rady a vychytávky, jestli tu někdo malujete olejem. Je to takové samoučení doma. Nebo jestli někdo nevíte, kde v Brně se dají dobře koupit pěkná plátna a olejové barvy....
o oleji nic nevím, kreslila jsem jím 1x v životě asi před 10ti lety :) tady v Praze je výborná prodejna Zlatá loď nebo Zebra ale nevím, jestli mají pobočky i v jiných městech.... já si udělala v týdnu radost a nakoupila si pár pastelek od Faber Castelu, sice jedna stála 40 kaček, ale to kreslení s nima, to je čarování ;)
nikus
napsal(a):
o oleji nic nevím, kreslila jsem jím 1x v životě asi před 10ti lety :) tady v Praze je výborná prodejna Zlatá loď nebo Zebra ale nevím, jestli mají pobočky i v jiných městech.... já si udělala v týdnu radost a nakoupila si pár pastelek od Faber Castelu, sice jedna stála 40 kaček, ale to kreslení s nima, to je čarování ;)
..
Tak já taky něco přidám. Včera večer jsem se nudila a vzniklo toto. Ještě to ale není hotové, jdu to dodělat. Scan není moc kvalitní. Jinak některé práce jsou tu hodně dobré.
memmory
napsal(a):
Netrápí .. teď stále trápí paničku
jsem s tebou.....
jeden kočičí portrét, snad mi prominete :)
Dobrý den, mohla byste mi prosím nacenit, na kolik by vyšlo nakreslit tužkou toto foto? formát A4... Děkuji
tak sem jen hodím sdělení že dneska proběhla akce v Praze na Náměstí Míru - Zažij město jinak - v rámci tradiční cyklojízdy. Měli jsme tam s kamarádkou stánek a moje zjištění od veřejnosti? Tvorba kreseb zvířat je u nás nerozvynutá, málo propagovaná, zato velmi oblíbená. Takže kreslíři zvířat, spojme se! :)
Krásný fakt krásný, škoda, že mám dlouhosrstýho černýho psa, to by byl asi jenom shluk čar
cinkalu
napsal(a):
Krásný fakt krásný, škoda, že mám dlouhosrstýho černýho psa, to by byl asi jenom shluk čar
to si nemyslím že by to byla koule černoty :) každý pes se leskne, světlo mu háže po těle stíny a celkově se s tí dá pohrát :) už jsem dělala pár tmavěhnědých psů nebo dobrmanů a vždycky se to nějak vyčarovalo :)
nikus
napsal(a):
to si nemyslím že by to byla koule černoty :) každý pes se leskne, světlo mu háže po těle stíny a celkově se s tí dá pohrát :) už jsem dělala pár tmavěhnědých psů nebo dobrmanů a vždycky se to nějak vyčarovalo :)
To by bylo super, ale nejdřív ho musím nějak hezky vyfotit a v tom možná bude kámen úrazu
cinkalu
napsal(a):
To by bylo super, ale nejdřív ho musím nějak hezky vyfotit a v tom možná bude kámen úrazu
:) taky si někdy říkám že ke kreslení si přijedu psa ještě nafotit :) někdy je to těžké vybrat něco kloudného.
Nikdo nic nového? Mám tu posledního barevného Kernteriéra, který bude v dalším čísle Planety zvířat, říjnové jsem poctila kočičím portrétem :)
nikus
napsal(a):
tak sem jen hodím sdělení že dneska proběhla akce v Praze na Náměstí Míru - Zažij město jinak - v rámci tradiční cyklojízdy. Měli jsme tam s kamarádkou stánek a moje zjištění od veřejnosti? Tvorba kreseb zvířat je u nás nerozvynutá, málo propagovaná, zato velmi oblíbená. Takže kreslíři zvířat, spojme se! :)
Kreslíte moc pěkně.. teď ještě dopilovat tu češtinu - nerozvynutá je šílenost.
Tak se taky přidám. Tyhle kresbičky jsem vytvářela kdysi dávno, když mi bylo 15 - 16 let
nikus
napsal(a):
.
ty kresby nemají chybu! Asi si našetřím a nechám si tyx mé psice opravdu nakreslit,ale asi jen tužkou, ne barveně. Že by? Už jsem sem dávala i fotku - viz jezevčíci na pařezu.....na A 4?
bilkson
napsal(a):
ty kresby nemají chybu! Asi si našetřím a nechám si tyx mé psice opravdu nakreslit,ale asi jen tužkou, ne barveně. Že by? Už jsem sem dávala i fotku - viz jezevčíci na pařezu.....na A 4?
děkuju! moc ráda to pro Vás udělám, kdyžtak mi napište na mail portretyzvirat@gmail.com , každopádně 4 pejsky na A4 je nesmyslně malý rozměr, takže byc volila rozhodně A3 tužkou
....takhle mi namalovala pejska dle fotky do loga jedna skromná a talentovaná kamarádka:-))
bilkson
napsal(a):
jé, moje holčičky.......těm to tady ale sluší.......dneska jsem si obrázek vyzvedla, je nádherný.....ještě jednou vám moc děkuji...
ještě si ho nechám zarámovat....
jsem to sem zaomněla dát.....
Zdravím! jsem ráda, že se jezevčíci líbí a mě těší že jsem je konečně mohla nakreslit :)
přidávám další
bernský..,. v květnu můžete navštívit můj stánek na MVP v Letnanech, v červnu v Litomeřicích, tak doufám, že se někdo ukáže ;)
zdravím! jen bych ráda informovala, že poprvé jdu s kůží na trh a to na výstavu psů v Klatovech, ráda Vás tam 5.-6.6. uvidím!!!
Verus15

XXX.XXX.70.193
Ahoj, také se podělím o pár svých kousků. Chci slyšet kritiku! :)
Tady jeden berňáček. :)
Verus15

XXX.XXX.70.193
Verus15

XXX.XXX.70.193
Verus15

XXX.XXX.70.193
Verus15

XXX.XXX.70.193
Verus15

XXX.XXX.70.193
Verus15

XXX.XXX.70.193
Jinak Nikol, líbí se mi tvůj styl. Je osobitý, každý na první pohled pozná, že si to dělala ty. A to je dobře! :)
ahoj, máš moc pěkné kresby, líbí se mi, psi mají výraz což je nejdůležitejší. jejn bych dopilovala stínování, možná změnit používané materiály, napiš čím kreslíš, teřba něco vymyslíme.. trochu mě zklamal poslední dvojportrét, vypadá to, jako by byli psy ze smuchlaného papíru, bacha na jemné rysy, stíny se nekreslí linkou ale stínováním :) jinak supr!
přidávám něco nového po dlouhé době
jeden tibeťan :) uáá jak já se těším na vánoční kolaps ;) kdyby někdo zapomněl, www.portretyzvirat.cz ;)
Veru tak ti dva bojáci mě nadchli, hlavně ten stafík, má duši. zaměřuj se na oči, jak jim dáš život, pak už ostatní není tak podstatné. Stačí dobře prokreslit odlesk a zornici, jde to samo :) Jestli ti do toho můžu kecat, zkus si někde sehnat uhle v tužce Cretacolor Nero, tvrdosti 1 - 5, je to tvrdší než uhel a měkčí než tužka, kreslí se s tím krásně, měli by to mít v každých výtvarných potřebách. Jinak ti fandím, vidím v tobě nadějnou kreslířku, jen tak dál
to Bilkson - díky, budu se těšit ;)
kreslím uhlem v tužce, je to o něco tvrdší než uhel, volím vyšší tvrdosti takže se to moc nemaže jako klasický uhel. Ale stejně - pod rukou musím mít čistý papír a i tak po dokončení "luxuju" pozadí plastickou gumou
David.janeček

XXX.XXX.215.134
Dobrý den paní tady david.janeček máte heský obrásky kerasek.cz mužete mýt nanašem ešopu taky šou plastofky přivěsky a plechové dózy jakolim plemenem naskledanou David.janeček