Granule s nízkým obsahem tuku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2010 07:50
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit granule s nízkým obsahem tuku pro štěně molosse ( 8 měsíců ) ? Má horší trávení tuků, bojím se koupit light, že nebude mít dostatečnou výživu než dospěje. Děkuju

14.9.2010 09:11
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Tohle bych raději konzultovala s vetem. :-)

14.9.2010 09:15
majkulka

XXX.XXX.237.148

Štěněcímu miminku a natož molossovi nemůžeš dát granule bez tuku. A jak jsi přišla na to,že je to po tuku? Na trhu je už dost velké množství krmiv veterinární řady,ale ty koupíš jen u veta a cena je úplně jinde,než u klasických granulí. Určitě bych mimíska vzala k vetovi. Udělá krevní testy a i jiná vyšetření a poradí. Chovala jsem molossátka a určitě bych si nelajsla u nich nějaké zažívací problémy-a zvlášť když je to mimino,řešit na blint.
Majka

14.9.2010 09:32
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Vyšlo mu to ve vyšetření stolice, k vetovi jedeme dneska, včera jsme si jenom telefonovali, udělá mu ještě krevní testy ale dopředu mi řekl, že mu nebudu moci dávat tučné granule, víc mi neřekl, já jsem to pochopila tak, jak jsem to tady napsala. Tak mě zajímalo čím se takový pesan krmí.

14.9.2010 09:59
astlolita

XXX.XXX.64.182

cinkalu napsal(a):
Vyšlo mu to ve vyšetření stolice, k vetovi jedeme dneska, včera jsme si jenom telefonovali, udělá mu ještě krevní testy ale dopředu mi řekl, že mu nebudu moci dávat tučné granule, víc mi neřekl, já jsem to pochopila tak, jak jsem to tady napsala. Tak mě zajímalo čím se takový pesan krmí.

Všeobecně mají granule pro velká plemena méně tuku. Já krmím dvě štěnda (jeden je napůl molos a napůl bulík, druhý staford) First Mate Pacific Ocean Fish Large Breed, je tam mám pocit 12% tuku, což je asi nejmíň, co jsem si tak všimla.

14.9.2010 10:03
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Veterinář ti určitě nějaké vhodné granule doporučí. My kvůli slinivce taky nesmíme "tuky" takže buď můžu vařit krůtí prsa s rýží ( jenom jako příjemné zpestření), nebo krmit dietní granule, je to sice poněkud dražší, ale pes vypadá dobře a je spokojený:-)

14.9.2010 10:14
cinkalu

XXX.XXX.157.22

hankaapes napsal(a):
Veterinář ti určitě nějaké vhodné granule doporučí. My kvůli slinivce taky nesmíme "tuky" takže buď můžu vařit krůtí prsa s rýží ( jenom jako příjemné zpestření), nebo krmit dietní granule, je to sice poněkud dražší, ale pes vypadá dobře a je spokojený:-)

a jaké dietní granule, samozřejmě počkám co mi řekne veterinář, ale chtěla jsem se aspoň podívat co jeho i mě čeká. Docela jsem propadla depce, že se ten pes nedožije dospělosti smajlík

14.9.2010 10:31
hankaapes

XXX.XXX.101.77

cinkalu napsal(a):
a jaké dietní granule, samozřejmě počkám co mi řekne veterinář, ale chtěla jsem se aspoň podívat co jeho i mě čeká. Docela jsem propadla depce, že se ten pes nedožije dospělosti smajlík

Na depku je času dost:-) nevím co má tvůj pesan za problém. My jsme po zánětu slinivky a sousedův pes má od štěněte dietu kvůli problémům se slinivkou ( nevím konkrétně co mu je), ale můžu tě uklidnit, že tomu pesanovi je už 10 let a je fit. Takže můj dospělý pes dostává Purina veterinare diets, 14 kg za cca 2000 Kč.

14.9.2010 10:50
cinkalu

XXX.XXX.157.22

hankaapes napsal(a):
Na depku je času dost:-) nevím co má tvůj pesan za problém. My jsme po zánětu slinivky a sousedův pes má od štěněte dietu kvůli problémům se slinivkou ( nevím konkrétně co mu je), ale můžu tě uklidnit, že tomu pesanovi je už 10 let a je fit. Takže můj dospělý pes dostává Purina veterinare diets, 14 kg za cca 2000 Kč.

Moc díky, uvidíme co nám řekne veterinář, snad to nebude tak tragický jak to já vidím.

16.9.2010 11:01
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Tak je to slinivka, zatím dostal pancreolan a granule pro seniory, dieta snad nebude nutná . Aspoň zatím.

16.9.2010 12:48
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ahoj,prosím nechci být šťoura a taky nejsem vet,ale chovala jsem molossy pěknou řádku let a vůbec se mi nezdá,dát takhle mladému zvířeti senior krmení. V tomto období mají štěňata a obzvlášť plemena velkých a obřích plemen největší nápor na klouby,šlachy,kosti atd a to jim senior krmení v žádném případě nemůže dát!
Majka

16.9.2010 12:53
hankaapes

XXX.XXX.101.77

cinkalu napsal(a):
Tak je to slinivka, zatím dostal pancreolan a granule pro seniory, dieta snad nebude nutná . Aspoň zatím.

Ten pancreolan chápu, to je běžný lék na slinivku, ale ty granule.....? Základ léčby slinivky je přísná dieta, takže granule pro seniory mě poněkud vyvádějí z míry. Asi bych to konzultovala ještě s jiným vetem.

16.9.2010 13:00
cinkalu

XXX.XXX.157.22

hankaapes napsal(a):
Ten pancreolan chápu, to je běžný lék na slinivku, ale ty granule.....? Základ léčby slinivky je přísná dieta, takže granule pro seniory mě poněkud vyvádějí z míry. Asi bych to konzultovala ještě s jiným vetem.

Zrovna koukám na složení těch granulí co mi dal a mají víc tuku ( 15% ) než ty co jsem mu dávala normálně ( 13% ). Přitom, tím že blbě tráví tuky to vlastně začalo. Taky tomu nerozumím.

16.9.2010 13:11
cinkalu

XXX.XXX.157.22

majkulka napsal(a):
Ahoj,prosím nechci být šťoura a taky nejsem vet,ale chovala jsem molossy pěknou řádku let a vůbec se mi nezdá,dát takhle mladému zvířeti senior krmení. V tomto období mají štěňata a obzvlášť plemena velkých a obřích plemen největší nápor na klouby,šlachy,kosti atd a to jim senior krmení v žádném případě nemůže dát!
Majka

To mě samozřejmě taky hned napadlo, řekl, že ten senior je O.K. Co mu mám teda dát ? Je u špatné funkce slinivky problém s trávením tuků nebo ještě něco jiného ? Čeho se mám teda chytit ? Neznám dobrého veterináře protože nepoznám dobrého veterináře a doporučení taky nemám a to jsme z Prahy kde jich je jako much.

16.9.2010 13:23
mata

XXX.XXX.80.144

Ta slinivka je různá, může být pouhá citlivost a horší zpracování, nebo úplně v háji, taky nejsu vet. Moje fenka NO měla zhoršenou funkci slinivky a ve svých cca 6-ti letech dostala nařízeno bezmasa ( měli vařenou a syrovou stravu ) a granule seniorky s tím, že na senior by stejně za dva roky přešla :-| V tý době u nás moc výběr granclí nebyl, ale sehnali jsme kvalitní a dožila se víc jak 12-ti roků s tím, že ji zabila rakovina. Na granulkách prospívala, byla tedy štíhlejší, ale ona byla vždy a sem tam snesla i kuřecí vařené s rýží, ovšem po většině pamlsků, hlavně mastnějších, solenějších, měla nepříjemný a zapáchající průjem, tže jsme se rychle naučili si dávat pozor :-)
Ale jak píšu, měla "jen" zhoršenou funkci....
Být Vámi, alespoň obvolám jiné vety a konzultuji, příp. po emailu s nafocenou zprávou od Vašeho veta. Dělám to tak vždy při větších problémech, ač své vetce věřím, není nad to znát více pohledů :-) Zkusit můžete kliniku Jaggy v Brně, okolo Prahy a v Praze jsou jistě také výborní a "lidští" veti, snad Vám tu lidičky rádi napíší své zkušenosti a kontakty :-)
Mohu se zeptat, co je to za plemeno?

16.9.2010 13:38
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Moc děkuju za zkušenost, je to černý ruský teriér. Veterinář říkal, že tím trpí čím dál tím více psů. Jsou prostě přešlechtění. Teď jsem našla na netu článek o tom co to způsobuje ( granule - obilí ) Píšou, že tvorové potřebují ke změně jídelníčku 10 000 let, takže po 60ti letech se nemůžeme divit, že máme psy s nemocným trávením.:-(

16.9.2010 13:46
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Slinivka je hodně důležitý orgán, a její onemocnění může mít až fatální následky, takže raději se poinformujte u jiných vetů na to krmení. Vím, že produkuje různé enzymy, které jsou pro trávení nezbytné. Cukrovka je taky "nemoc" slinivky. Četla jsem,že psi s nemocnou slinivkou můžou zemřít v podstatě hlady, i když jí, slinivka není schopná jim umožnit trávit potravu, laicky popsané. Jak jsem psala, měli jsme zánět slinivky, i teď po vyléčení má pesan doživotní dietu, o to víc mě překvapuje doporučení vašeho veta dávat granule pro seniory.

16.9.2010 13:59
mata

XXX.XXX.80.144

No ano, slinivka vytváří inzulin, tže s cukrovkou souvisí.
Oni ti pesani určitě doplácí na nás lidi, ničíme životní prostředí, dýcháme, pijeme a vstřebáváme kůží kde jaký sajrajt, tomu se ubránit nedá. My jakožto všežravci a přizpůsobivější tvorové to až tak nevnímáme - ačkoliv i u nás se těch nemocí vyrojilo až až - ale zvířátka na to doplácí fest, bohužel :-|
Nebojte se a neztrácejte naději, veterina pokročila velmi moc během pár let a stále letí kupředu, slinivka se dá zvládnout, jen opravdu konzultujte s více vety :-) Ještě jsem si vzpomněla na bezva člověka, co chová dogy, taky vet a spoustu zkušeností! Je to pan doktor Štourač a kontakt na něj naleznete na webu:
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/index.html
Jo a vždy je lepší těm vetům volat, mají toho hodně a emaily ne vždy stačí číst, či odpovídat, pokud se nedomluvíte telefonicky, že po emailu zašlete snímky, nebo lékařskou zprávu apod. :-)
Držím palečky, ať to dobře dopadne :-)

16.9.2010 14:25
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Moc Vám děkuji, jsem z toho dost špatná, čekala jsem 6 let, než jsem si ho mohla pořídit smajlík
Obvolám nějaké a uvidím co mi řeknou. Toho Šťourače také zkusím.

16.9.2010 15:00
hankaapes

XXX.XXX.101.77

cinkalu napsal(a):
Moc Vám děkuji, jsem z toho dost špatná, čekala jsem 6 let, než jsem si ho mohla pořídit smajlík
Obvolám nějaké a uvidím co mi řeknou. Toho Šťourače také zkusím.

:-) psala jsem vám, že sousedi mají teď už 10ti letého psa, který bere stejné pilule jako jste dostali vy a k tomu spešl dietní granule. Kdybyste ho viděla, ani ve snu by vás nenapadlo, že je nemocný už od štěněte, vypadá skvěle, je veselej a hravej, prostě normální šťastnej pes, jenom na dietě:-))

16.9.2010 15:06
mata

XXX.XXX.80.144

Přesně jak píše Hanka, neházejte flintu do žita :-) Mám kavkaze, na kterého jsem čekala 10 let a v jeho půl roce mi lehnul, po rtg DKK a DLK sem myslela, že zešílím, všichni mi radili ho uspat, že to bude trápení, ale my bojovali a vidíte, dnes jsou mu 4 roky, rozhodně má plnohodnotný život, nemá bolesti, chodí a běhá normálně, i když doživotně musí mít upravenější režim, víc ho hlídám, držím hubeného a dávám velké dávky kloubovky a plaveme ( letos moc ne, hodně se zapařuje ), přesto je jinak vše v normálu a užíváme si oba krásného života :-)
Uvidíte, že i u Vás bude vše v pořádku, moc Vám to přeji a s pejskem si jistě ještě užijete spousty radostí :-)
Ono člověk má tendenci šílet a vidět vše černě, ta bezmoc a strach a všechno, ale už kvůli pejskovi se musí sebrat, nadechnout a bojovat, vyplatí se to a on Vám bude jistě moc pomáhat :-)

16.9.2010 15:29
majkulka

XXX.XXX.237.148

Sousedka má labradora a ten měl problémy jak se žaludkem tak slivnikou. Vet mu objednal nějaké granule s veterinární řady. Nepamatuji si,jak se jmenovaly,ale je to řada,kterou seženete jen přes veta. Není tam součást obilovina ale jen rýže
Pokud by jste chtěla,může se Vám jen tak pro obraz zeptat na název

16.9.2010 15:34
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Já už jsem psala že bereme na slinivku Purinu verin.diets, ale nejsem si jistá, jesli je to vhodné i pro štěně velkého plemene. Proto radím konzultace s více veterináři:-)

16.9.2010 15:54
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Jo a nevím, jestli vám to vet řekl, ideální je krmit častěji a v menších dávkách. Já krmím 4 - 5x denně.

16.9.2010 19:38
cinkalu

XXX.XXX.42.99

Moc Vám všem děkuju za podporu, pes je v pohodě, tomu je fajn, jen já šílim, bobky má po těch práškách super, kadí 1 max 2x denně a maličký šištičky, né jako před tím 6x denně obrovskou hromadu :-))
Poslala jsem 2 vetům ty výsledky, tak uvidím co mi řeknou. Ješte jednou moc děkuju.

10.10.2010 15:32
klusy

XXX.XXX.72.51

Zdravím a přidám jednu svou zkušenost s exokrinní pankreatickou insuficiencí u psa ( špatně fungující slinivka ). Mám čubinu, které bylo v 10 měsících diagnostikováno toto onemocnění. Hodnoty trávicích enzymů, tedy těch které štěpí tuky, bílkoviny a cukry, téměř na nule. Nejvíce jí vyhovují granule FirstMate Pacific Ocean. Musím ale přidávat Pangrol ( přípravek ze stejné skupiny jako Pancreolan, jen s větším množstvím trávicích enzymů ). Čubině prostě dodávám trávicí enzymy, které její slinivka neumí vyrobit a je to OK. Samozřejmě, že jsou zapovězené běžné psí pamlsky, ale nijak to nevadí, poněvadž čubině granule chutnají, takže jako odměna je to adekvátní. S fenkou se věnuji aktivnímu výcviku a nijak nestrádá. Není to tedy úplně levnle á záležitost, ale zase to není nijak devastující. Jenom je nutné se smířit s tím, že tento problém je většinou doživotní. Jinak platí, že granule by měly obsahovat nížší množství tuku a proteinů, než je obvyklé. Ale přesné informace by měl zjistit veterinář z rozboru krve.

13.10.2010 13:54
ilisek

XXX.XXX.196.15

Copak se dá pes krmit jenom granulema????smajlík

13.10.2010 20:30
haninka

XXX.XXX.1.231

Ahoj, máme šeltíka s vrozenou vadou slinivky, projeví se po tucích (hlavně hovězí maso) a také stresem, např. nerad cestuje. Začne zvracet a párkrát jsme skončili na kapačkách. Pak se mu to uklidní a je třeba měsíc pokoj (je mu 6 let, cvičí poslušnost, agility, ...). Granule mu dávám jako ostatním našim psům, jen v období, kdy ho to chytne, mu dám změnu, Brit má např. až 9 % tuku, teď nevím název, ale jinak kupuju u veta dietní Hills, tuším nějaké ID (IS) či jak je to značeno, 5 kg za cca 700,- a k tomu téměř pořád Pankreolan, aspoň půlku denně. Je to dražší, ale normálně se s tím dá žít a vše konat :-).

16.10.2010 01:04
klusy

XXX.XXX.72.51

ilisek napsal(a):

No když se skoro po všem ostatním pos.....tak jiná možnost není smajlík

4.11.2010 11:48
nefrit

XXX.XXX.156.190

ilisek napsal(a):

Už zase smajlíksmajlík