Tak to je smutný s tím lesem, lidi si vážně dělají s přírodou co chtějí. co je 160,-Kč? Když nový les vyroste za desetiletí?
je to fajn topit zadarmo ale po nás potopa? tak myslí dnes většina lidí. ![]()
Hani ty máš staroučký foťáček,co? ta fotka za slunce by neměla být tak moc mázlá, ono to podle mě nebude tak uplně rychlostí Hubase, i když....
ale i kvalitou foťáku. ale znáte mě, já jsem náročná na fotky
chápu, že ne každého to baví, jako třeba vás, ale u tebe mi Hani přijde,že to není tvou nešikoností nebo Hubasem, ale přístrojem.
proč dnes svítíčko nesluní?
budu si muset pořídit tu solární lampu, abych doplnila deficit.
Peti mě by focení moc bavilo, kdybych měla lepší foťák, s tímhle mě to bavilo tak asi první tři roky, teďka už ho radši ani skoro nevytahuju a sedí ve skříni, nemám na to nervy fotit něčím, co mi nestačí a nevyhovuje a na novej, takovej jakej si já představuju, prostě nemám, jaksi furt sou důležitější výdaje
Snad časem....
Hani ale fotečky bomba, Hubýsek si evidentně velice užívá
A je krásně stavěnej, moc se mi líbí, chlapínek 
Sluníčko mi taky chybí, ale co naděláme
No a já se odhrkám, Míťa volal, že Iveco doIvecovalo
Trčí s 9-ti tunama vysoce toxickýho nákladu kousek za Chrudimí, motor se jaksi odebral do věčných lovišť, přitom o víkendu to ještě říkal, že se mu tam něco nezdá....
A chtěli se Standou jet koupit nový auto, větší a tandem, ne vlek, jenže chlapovi do bazaru se nedovolali, tak že dneska odpo a ono hele, Iveco bylo rychlejší
Tak tam jedu dělat safety car, Standa tam jede s druhým našim Ivecem, ale menším, tak se Mí Iveco a vlek budou muset odtáhnout na dvakrát
To je furt něco, navíc tam začalo pršet, je tam vichřice, mě bolí v krku a sotva mluvím...
Ale tak....aspoň není nuda zase no....už dlouho to bylo moc fádní, ta Mí hokna, že
Jak Mí tak Standa mě vždycky při takových průserech vyžadujou, že prej jim dokážu vylepšit náladu a dodat optimismus, aby nedostali infoše
Tož nevím čím, neb do smíchu mi nikdá není, ale pravda je, že na všem hledám vtípky, páč jináč se to ani brát nedá, se přece nebudeme kvůli "prkotinám" nervit a ničit si zdravíčko, ni?
Já mám úplně novej foťák, jenom asi neumím, nebo nevím čím to je
. Je to Nikon Coolpicx S 3000, prý by měl být velmi dobrej, ale jsem laik
Jak píšeš, ty zloději dřeva mě fakt s.....přitom to nejsou žádní chudáci, ach jo, ale je to vina i úřadu, ten les patří jim, tak by si to měli pohlídat. Tam je to jako před revolucí, co je tvoje je i moje, ale co je moje do tě nic není.....
S tím dřevem je to smutný, my třás kácíme označený stromy, soused je správce lesů, označí ty napadený kůrovcem a je rád, že se toho zbaví, tže nás to stojí jen práci a čas a ještě lesu odpomůžeme od škůdců
Jenže lidi sou, byli a budou, čím dál horší....na druhou stranu, když vidím jak to náš stát vede, aktuální vláda tuplem, nedivím se někdá už ani, že lidi prostě kašlou na všecko
I když...soukromej majetek je zas cosi jiného a těch maličkých smrčků je vážně hrozná škoda 
Tož jedu, jedu....ještě že Citrí je můj miláček a topí jak šílenej už za pár minut, že aj v plavkách by se čék uvařil
Jináč bych nikam nejela, páč Chrys topí tak možná vhodně pro eskymáky, kterým NULA stupňů přijde jak tropy, ale ne pro mě, která se ještě v 26 stupních třepoce zimou
Po cestě si koupím jahodovýho Brumlu a Míšu, ať ten krček pěkně uzdravuju, zevnitř ledový, shora teplý ( šálu mám!!! )
Tož jen VESELE, VESELE!!! Závozníčka kavkazského béřu s sebou
hankaapes
napsal(a):
To je radost s tím motorem. A to jsi nedávno psala, jak někdo říkal " že povolání řidiče je brnkačka"
Držím palce a jak píšeš, optimismus je to nejdůležitější
Hani kuju za palečky, budem je potřebovat
A ba, povolání řidiče je přece naprostá brnkačka, jen si sedíš a kroutíš volantem přece
Mati zdá se mi to, nebo se Míťovi s tím autem pořád něco děje? já bych na to neměla nervy, a taky bych se o něj asi hrozně bála. Michal jezdí 1x týden Drážďany a vždy jsem napnutá, aby v pořádku dojel.
Aha... tak ty máš novej? Tak to je asi pak v rukách
Moje mamka , jak mají ten nový, říká, že to někdy fotí krásně a někdy ošklivě. tak jí říkám, že se s tím musí naučit, že krásné fotky nedělá foťák, ale ruce ve spolupráci s foťákem. dokud jsem měla starý panasonic, tak mě to taky nebavilo.
Hani možná máš špatně nastavené režimy, dnes je těch funkcí tolik, že se v tom člověk ztrácí. se přiznám, že teprve min. týden jsem přišla na to, jak zaostřit na bod (třeba hlavu psa) a pak změšnit kompozici, aby hlava nebyla vždy na středu fotky,ale třeba v pravé části, prostě ve zlatém řezu. takže na toto jsem přišla skoro po 3 letech
a stejně nevyužívám veškerý potenciál té zrcadlovky, asi se s tím budu učit do konce života 
Mati ty bys chtěla zrcadlovku vid?
Ježíši Peti, tam musím nastavovat nějaké režimy? Já myslela, že je to inteligentní foťák pro neinteligentní uživatele
Až někdy uvidím svého syna, tak ho požádám o zaučení a o nastavení "režimů"
Říkala jsem, že neumím i když bych moc chtěla mít hezké fotky a připadlo mi jako normální, že je to mázlé, když "objekt Hubert" nepostojí a než to zmačknu je už jinde
Halt se budu muset poněkud vzdělat
taky bych byla na nervy, kdyby se mi často sypalo auto, br a když jezdí vaši chlapi ty dálky........děsivá představa
on je inteligentní, ale i tak je potřeba trochu ho poznat
máš o třídu vyšší než ten, co jsem koupila našim. a si piš, co tam je režimů.
asi 14 co vím, ono je lepší používat automatiku, ale co jsem si všimla, ten mámin taky nění zrovna rychlý, zmáčkne spoušť a další půl vteřinu trvá, než to vyblejskne, takže má menší zpoždění
chtěla fotit nějaké turky jak tancují a má z toho jen jeden velekj mázlej flek. asi jsem měla připlatit a koupit jim lepší. ale zas ono jim to stačí na to běžné focení dětí, nějaké té dovči. možná by sis mohla nastavit režim sport (pro pohybující se předměty) a třeba by to ve výsledku bylo lepší. ten foťák bere v úvahu pohybující se předmět, takže se přenastaví jinak hodnoty.
u mého zmáčknu a hned fotí, pak je těžké asi opravdu fotit Hubase 
toto je hrůza. co nám jednou zbyde.
deštný prales zemědělci kácejí.
Jo, když vidím co té přírodě lidi jako celek dělají, tak se nedivím, že se příroda bouří, ta nám dá jednou na zadek tak, že se z toho nevzpamatujeme
Někdy na mě leží celá tíha světa, když to všechno vidím..... Měla jsem pocit, že ten foťák něco fotí dobře a Huberta že nechce fotit, že mu to zhoršuje "kredit", posílám jednu fotku co se mi povedla, ale čekám co na to ty, jako odborník
prej jako odborník
byla by dokonaláy kdyby byla malinko ostřejší, ale i tak je povedená, holky se asi tak nemrdlaj jako Hubas
u těchto ne tak rychle se pohybujících předmětů je potřeba zaostřit (namáčkneš spoušť do půlky, fot. vybere automaticky nějaký předmět, většinou ten nejblíže foťáku, a zasvítí ti-zůstane svítit, tím máš zaostřeno) pak jen domáčkneš spoušť a fotka je pěkně ostrá. někdy se stane že zmáčkneš spoušť dřív, než stihne foťák zaostřit, a pak není fotka uplně ostrá. ale Hani tobě to nevyčítám vůbec, není to tvé hobby a fotíš Hubase hlavně proto, že tě tady o to uháníme
ale dá se říci, že to co jsem napsala výše je nejdůležitější krok k focení (namáčknoutm, zaostřit, domáčknout) je to otázka 1-2 vteřin, ale chápu, že za vteřinu je Hubas už někde kilometr před tebou
však i já se s tím peru a to mám rychlou zrcadlovku. děti se fotí mnohme lépe, vysvětlíš jim, že mají sedět, dělat sýýr a nehýbat se 
Pepa, bráchův syn.letos prvňáček
Fakt je ta tvoje fotka ostřejší, jsi dobrá
Mě to syn učil, nejdřív namačknout a potom fotit, ale asi potřebuju víc cvičit a hlavně u Huberta můžu namačkávat jak chci, stejně se rychlostí blesku přesune jinam
Ale začalo mě to bavit, uvidíš jak se za pár desítek let zdokonalím
Ha, taky mám králíka v lednici, díky za inspiraci, Hubert taky dostane králičí masíčko, ale hlavu vždycky s odporem odříznu ( pokud možno se nedívám) a vyhodím, tohle nedokážu zkousnout. Nevěděla jsem že mají dneska zvířata svátek, Hubert ho má vlastně každý den, padouch jeden chlupatej
A když je ten svátek živočichů, udělám mužíkovi k večeři králičí játra na cibulce, chlebíček ještě teplej z pekárny, ať si taky oslaví svátek
hele mám malej dobíječ energie, pořádně se na tu fotku zadívej, zavři oči a představ si, že na to koukáš ve skutečnosti.
mě to dneska docela pomohlo, s tím rozdílem, že já tam opravdu byla a viděla to na vlastní oči
Jé, úplně cítím tu mořskou vůni a představuju si, jak chodím na kraji pláže a vlnky mě občas ošplouchnou nohy, pohoda.....to bylo to nejlepší u moře, večer a brouzdání po celé délce pláží.....nebo jen tak sedět, dát si drink a poslouchat hukot vln a pleskání vlnek
Svělá nabíjecí fotka
Máš pravdu, sálá z ní to teplíčko....teď jsem se podívala ven a teplíčko zmizelo, ale je někde uvnitř člověka po té podívané
Jenom si nejsem jistá, jak by se líbilo u moře Hubertovi, buď by někam uplaval, nebo by vytahoval lodičky z vody a nosil na lehátko, taky je možný, že by se mu tam nelíbilo a dával by to všemožně najevo, ale pochybuju, tutově by hned první den uplaval a lovil žraloky a medůzy
Takže dokud mám Huberta, nechám si o moři jen zdát. Já v postatě to vedro nemusím a když nemůžu plavat v moři jsem nešťastná. Minule v Tunisu mě hned první den popálila žahavá medůza, bylo to v dost velké hloubce daleko od břehu a hnusný a bolestivý. Měla jsem přes celá záda jizvu víc jak půl roku, její chapadélka mě doslova obtočila několikrát kolem těla, takže jsem musela chodit už jenom do bazénu, a to mě nebavilo.
Asi by byl nadšenej, ale nevím jak bych ho potom z toho moře dostala ven
On jak dostane takovej ten zasněnej výraz a plave a plave.....to udělal na Vranovské přehradě v 10ti měsících, a musela jsem pro něj doplavat i s mobilem v ledvince, dost to spěchalo, protože výcvikářka říkala, že na hloubce labuť psa utopí, a on plaval přímo ke dvěma labutím
Takže představa Huberta a moře je spíš nereálná. Stačí menší rybník, kde pacholek ví, že si pro něj v nejhorším doplavu, a nebo mu hodím aport a ten jaksi nosí z vody vždycky. Už vidím, jak jedeme k moři a v mrazící tašce mám zásoby kachen na případné aporty ![]()
Bré ránko dětičky 
Tož je hnusně, což? Tadyk kosa a prší, ale aspoň už tak šíleně nefučí, včera a v noci to teda byla síla
Jj Peti, cu zrcadlovku, ale nějakou lepší....
Joooo móře, co bych teďka dala za rozpálenou pláž a horký moře
Hihi, s těma režimama na foťáku je to fakt, taky sem po 3 letech teďka objevila cosi novýho a napadlo mě juknout na net na recenze a zkušenosti a všici si ho šíleně chválí!
A ty ukázky fotek, co se s tím dá dělat, to snad ani nemůže být můj foťák!
Tož možná když budu mít čas a nervy, tak to zkusím se to naučit a povrtat se v tom
Krásná fotka, tiše závidím, co tiše, závidím nahlas
Budu muset prostudovat tu skoro knihu co jsem dostala k tomu foťáku, ale je to pro mě tak nezáživné čtení a stejně tomu nerozumím
Tady je taky hnusno, tma
Jak to včera Mati dopadlo s opravou velkého vozíku s tím nebezpečným nákladem, docela jsem na vás myslela, jak dodáváš energii a klid a Bíša asistuje
Hani dopadlo to relativně dobře, náklad se odvezl na 2x druhým skříňovým Ivecem a plachtový se podařilo jakž takž dát do pojízdnosti ( resp. odpojilo se podělaný turbo a všude ucpali vývody na olej apod., tže Mí tomu říkal "bajpas"
) a ač asi 60 km rychlostí po rovině a 20 km rychlostí do kopce, domů dojelo po své ose ![]()
Dnes sem zrovna vám tady psala a najednou honem honem jedem jedem a jeli sme do Pejru, koupit totok!!!! 
Teda koupit skoro, zítřek rozhodne, ale je to už vlastně kamion, jen ne kozel s návěsem, ale tandem
A hlavně má milovaná žluťoučkááááá
Nemá chybu, nic závažného na tom Mí neshledal, tak snad, pokud se koupí, by mělo sloužit zas pár let
Bidíček mi včera asistoval moc a moc, jako vždy
Brmičkáme spolu rádi ![]()
No...tak jestli se to vezme, tohle žluťoulinkatý krásný Ivečko, obří a dlouhý jak týden, budem s Míťou mít Vánoce vyřešený myslím, podělaný sme s toho oba!
A ještě vnitřek...a sta, mám strach se radovat, abych něco nezakřikla....![]()
A hlavně pak je zase strach, kdyby se to jako vzalo, aby se to moc vážně hned nesralo, aby se to plně vytížilo a byli kšefty, aby....aby....šak chápete ![]()
Ale Peterbuild amerika to není no, to je náš sen, cenově dostupnej, ale bohužel po česku nereálnej na ježdění
mata
napsal(a):
Bidíček mi včera asistoval moc a moc, jako vždy
Brmičkáme spolu rádi ![]()
No...tak jestli se to vezme, tohle žluťoulinkatý krásný Ivečko, obří a dlouhý jak týden, budem s Míťou mít Vánoce vyřešený myslím, podělaný sme s toho oba!
Sem se překlikla s tím smajlošem střílejícím
měl tam být tento

Teda parádní vozidlo, a ten vnitřek.....supr
Takže držím všechny palce a pěsti a tlapky ať to vyjde
mata
napsal(a):
Sabi čert vem už auto ( i když
), ale hlavně aby Gabínek byl v pořádku!!!
Je to broučátko úžasný a vůbec si to nezaslouží
Ale počkej, jakej pak z něho bude špion, uslyší i neuslyšitelný
Auta je škoda, pokud to nedopadne skrz to, co jsi psala, by mě to mrzelo, a věřím že Mí musí být z toho an prášek, bo taková cena...mmmm..![]()
Já se toho dost bojím, ale věřím že to zvládne, Musí to kluk pro mě udělat. Nemůže mě tady nechat teď, Ťeď ne
Holky, nic vám neuteklo, zjistila sem to až včera a jelikož sem byla asi hodinu před zjištěním s Maťulkou, tak to věděla.
Aby jste věděly oč jde.
Gabu má silný zánět středního ucha. Doktorka říkala, že je to velmi nehezké. V pondělí ho čeká operace a dle poškození bubínku se během operace rozhodne co dál. Buď bude stačit vypláchnout a kapat, nebo se bude muset udělat plastika zvukovodu aby to vědtralo u čehož se mu bude muse uštípnout kus bubínku, aby se udělal prostor, nebo nejhorší varianta ta - že to bude tak zničené, že budou muset ceé ucho zevnitř vyškrábnout a nahoře zašít. 

Nebyla smi schopna přesně říct, co to bude ale říkala, že má zvukovou extrémě úzský, a pokud při operaci narazí na ty bakterie které nechce, byla by pro tu plastiku.
Nejhorší natom je, že máme obě s Ma'tou strach, že se mi neprobudí z narkozy 
¨
Tak asi tak.
Sabi, vždyt je mladej a zdravej! nebo má ještě nějaké zdravotní problémy (mimo DKK)? jestli ne, tak byh se toho nebála. hlavně aby ho nic nebolelo a byl bez potíží. ![]()
nikdy by mě nenapadlo, že zánět ucha může dojít tak daleko... 
držíme Gabínovi packy a palce, aby byl co nejdříve zdravý.![]()
![]()
Ježíši, to jsou nervy, budu držet pěsti s tlapkama, a neboj, zvládnete to. Doufám, že tu operaci bude dělat opravdu dobrý vet, kterému věříš. Pesové jsou velcí bojovníci, a když je podpoří milující panička, tak to prostě musí vyjít dobře. Hubasovi jsem taky nedovolila odejít, když mu klekla slinivka, tak se drž..
No zdravej, jak se to vezme - Má kožní problémy - to svědčí slabou imunitu. Měl období, kdy se při běhu zastavil, upadl a nemohl nic.. (jak kdyby epil. záchvat) ale měl to jen párkrát - mě to přišlo, jak kdyby se z nedokrvení mozku, mu zamotala šiša. Ale dneska si myslím, že má slabší srdíčko . které to nestihlo prokrvit všude.
Uvidíme, Doktorka říkala, že puls má silný a pravidelný. Než půjde na sál, stejně jim řeknu aby mi ho předoperačně vyšetřily.
Achjo, holky.... to je hrozný.
rude
napsal(a):
Sabi, vždyt je mladej a zdravej! nebo má ještě nějaké zdravotní problémy (mimo DKK)? jestli ne, tak byh se toho nebála. hlavně aby ho nic nebolelo a byl bez potíží. ![]()
nikdy by mě nenapadlo, že zánět ucha může dojít tak daleko... 
držíme Gabínovi packy a palce, aby byl co nejdříve zdravý.![]()
![]()
Peti právě že tak jistý to není, nějaký problémy měl, a i když zatím nemá a vyšetření mu tenkrát nic zlého neukázalo, neznamená to, že to srdíčko má v cajku a zvládne to 
A co se uší týče, právě proto mě nadzvedává ze židle někdo, kdo furt tvrdí, jak záněty uší NIC nejsou!!! A mele cosi o kupírování JEN z důvodu estetických ( u některých plemen, příp. jedinců!!! )!
Páč pak to dopadá zánětem mozkových blan, plastikou zvukovodu, či naprostým jeho odstraněním a věř mi, že pes co na záněty trpí několik let, tak skončí dřív nebo později! Zvukovod a ucho celkově totiž zbytní, udělají se tam srůsty a vlastně se zvukovod uzavře a veškerá infekce tam je "v bezpečí" před vzduchem a kapkama a vším ![]()
Vím o tom své, díky Batulce....ji "zachránilo" to, že byla velmi stará a zemřela na raka dřív, než se to rozjelo úplně....
Tže některý chytráky, co melou o plachtách, který maj bejt uši....Bíša by mohl vyprávět.....bych s chutí roztrhala na kousíčky nejmenší a pohodila mravencům ![]()
Sama víš, kolik lidí totok mele a myslí si, že my majitelé těchto pejsků si jen vymýšlíme nějakej estetickej vzhled....
Tím neříkám, že kupíráci, či psi s ušima přirozeně stojatýma na to netrpí, že se jim to nestane ( nikdy není nic černé bo bílé ), ale procentuálně převládají psi s ušima visícíma dolů, obříma plachtama, bohatá srst to ještě zhoršuje že....![]()
Já jen šílím, když někdo někde píše, že se nic kupírovat nesmí a že to je jen výmysl lidí, co sledují jen estetickej vzhled psa, tyhle idioty bych vážně
Jasně, no, já právě nerozumím tomu, jak ty chlupatý plemena žijou když mají plné ucho chlupů.
Když se tohle potká se slabou imunitou, úzkým zvukovodem, jak to prakticky předem prohraný boj.
Doktorka říkala, že by mu kupirace pomohla, ale problém by nevyřešila. Kdyby měl plastiku a ucho kupírované, je možné že by byl v pohodě.
Je to celé tak na bobek todle.
Klidně Sabi napíšem, akorát nevím, zda to něčemu pomůže....ti kdo jsou troška v obraze a při smyslech, to vědí a ti co mají radikální postoj proti kupíraci si stejnak budou stát za svým. Taky je fakt, že jak sem psala, kupírace není všechno, taky mi to u Batulky říkali veti, že, páč měla ušiska hóre, ale je to jeden ze zásadních problémů.
No jen čekám, kdy to potká Bíšu, kterej má s ušima problémy odmala ( taky má abnormální plachty že ), páč i když záněty má ojediněle, neb su bdělá, tak citlivej na uši je, vytírám mu dost často
Jo a Hani, Gabulka bude v profi ručkách, neboj, tý klinice bezmezně věřím, jen ty nej vlastní zkušenosti, a Sabča to samé, Gaba ji tam už jednou zachránili
Sice finančně bys za to odjela na měsíc na Kanáry, ale co už....
Tak mě napadá, nejvyšší čas si pořídit feny a začít práskat štěnda pěkně jedno za druhým, ať si na sebe ti psi aspoň vydělaj hernajs
A bere antibiotika? není šance, že by nakonec na tu operaci nemusel? Možná vypadám jako hlupák, ale někdy se to zadaří a tělíčko si poradí samo. Říkám to proto, že to měl můj syn ve třech letech, museli jsme ho hlídat, každou hodinu měřit teplotu a hrozila okamžitá operace, pokud by se zhoršil. Měl po zánětu ucha hnisavé ložisko v hlavě, ale naštěstí se to vstřebalo.
Hani, Já netuším jestli by byla šance že se z toho dostane - jelikož k tomu ložišku se doteď nedostalo nic.
Kapala sem, přestala sem jelikož se to spíš zhoršilo, ale 2x denně sem vyplachovala kolonoidním stříbrem a to jediné myslím ho udržovalo jakš takš. Je to už měsíce, co s tím bojuje. Antibiotika dostal, Mě řekly, že pokud se to nevytáhne ven, ty bakterie sice na chvíli zmizí po ATB, ale 10000% se tam v tom chumlu v uchu utvoří znova.
Klinika je to dle mě špičková, jelikož je tam samej profík oreintovanej jen na to svoje - né že dělá jeden všechno.
Když jen změření teploty a prohmatání bříška se tam pohybuje kolem 900- 1200 korun. I tak nemám problém jim to dát, protože jak psala Maťa, oni byli ti, co mi ho vrátily zpět do života. Takže jsou ti poslední na světě a doufám že mě opět psa zachrání.
hankaapes
napsal(a):
Budu na vás moc myslet a posílat co nejvíc dobré energie, musí to dopadnout dobře , doufám v to, a jsem o tom přesvědčená.
Děkuji moc, bude to potřeba
No, jako že by vysloveně žádal to se snad už dneska nedělá, ale obvykle se přijde představit rodičům a povídá něco o sobě a chová se slušně
Pak se obvykle ještě sejdou rodiče aby se poznali, a zhruba byli informováni o tom, jak si jejich děti svatbu představují, nebo jak si už naplánovaly
Moje děti už měly každý svůj byt za svobodna, takže přivedly domů své "protějšky" daleko dřív, než se brali. Nejdřív spolu žili nějakou dobu, jezdili spolu k nám na chalupu atd. takže potom nám jenom sdělili že se budou brát a kdy se budou brát
Když jsem se vdávala já, tak jsem taky doma oznámila, že mám v úmyslu se vdát a přivedla jsem svého nastávajícího představit. Ten přinesl mojí matce kytku, otci flašku vína, vydržel chudák pár otázek ohledně svých příjmů a své rodiny, a bylo vymalováno

dneska už to asi není tak formální jako dřív, ale staré generace by nejspíš byli potěšeny
vím, že sestra, vdávala se v 1995, její manžel přešl žádat tátu o její ruku a brácha žádal tchána taky v roce 2000, ale spíš tak formálně ![]()
já si sama sebe vůbec nedokážu představit jako nevěstu...
to je dobrý téma! 
Možná se to dnes ještě někde děje, řekla bych, že to má spíše stránku slušného vychování, zeptat se formálně rodičů, zda mu svěří dceru na celý život., ale je to pěkný
Jenže ono taky záleží na tom, jaké vztahy v rodině jsou no....od toho se to asi odvíjí
Kdybych se já někdy zcvokla až natolik, že bych se chtěla vdát, tak se obávám, že by to Mú Míťovi dokonale rozmluvila
Taky všem krásný víkend, má být hezky, ač tady je ZASE orkán jak prase
Sabi tobě se ozvu ještě, měj mobil stále u sebe ( aj na WC jasná?
).
tak co Mati, bylo krásně viď? A Hani ty ses na chalupě opalovala ne?
ještě pár stupínků a možná bych chodila jen v tričku, jsem opatrná a oba dny jsme byli na vycházkách a byla jsem jak buřt nabalená, zpocená, ale nenastydla jsem.![]()
Mati jak teda to auto? bude-nebude? Míša jede dnes v noci do Německa pro karavan. je nabořený, hodně nabořený, ale on si to opraví jako plasťák
jsem zvědavá, z fotek luxus kára.
Michala taky naši pořád varují, ať uteče dokud to jde, podrazáci 
měli by mu líbat nohy, že mě chce a vydrží to se mnou, a předcházet si ho, aby ho nikdy nenapadlo mě opustit, a ne mu tvrdit, at vezme nohy na ramena, nebo bude litovat až bude pozdě ![]()
všechno ve srandě, samo. ![]()
jsem zvědavá na Gaba, Sabi optej se určitě na tu inhalačku a dej nám vědět, jak to s ním vypadá, s bobkem 
tady pár fotek z víkendu, byli jsme oba dny na 3hodinové vycházce, takže jsem se nabila sluncem co to šlo a k mé radosti má být slunečno celý týden 
Inďa špinďa si rozbil hubu když běžel po poli a přibyla mu v kožichu hnědá barva 

Páááni Peti, ty poslední tři fotky, hlavně ty dvě poslední, sou úplný umělecký dílo!!!
To je něco úžasnýho, jak tě napadlo?
Su s teho úplně paf, prostě bomba!!!

Jj bylo krásně, ale taky sem chodila navalená, jistota je jistota
Aj já se opékala a vstřebávala ze všech sil poslední jakž takž teplý sluneční paprsky, čímž mi na fifáku přibylo pih
Ale bylo to úžo
Byla sem se štěndy v neděli na celodenním výletku, v sobotu sem se vrtala na zahradě, likvidovala sem uschlé svlačce na plotě a taky klematis, aby mi to pak sníh neohýbal ten plot, spadaný jablíčka sme sbírali a pohrávala sem si s myšlenkou posekat ještě trávníky, leč kopr byl nakonec silnější než já
Možná dneska....anebo se na to už vykvácnout? 
Byla sem v pátek aj sobotu tanyny, tže tělíčko dostalo zabrat 
Júúúú tak karavan! Můj mini sen!
Musíš pak hodit fotky, jak to dal do kupy
Vidím, že všici rodiče sou stejní což?! Ani troška štěstí nám nepřejí

Ten Inda špinďa nemá chybu, sem se chichotala, jak blázen!
Ale máš konečně taky hnědýho fundláka hele, kdybys měla hnědýho a chtěla černýho, tak bys musela koupit uhlí a vyválet ho v tom ![]()
Stralisek se ještě furt řeší, s bankama je totiž šílený jednání
Ale snad dneska by se konečně mělo udělat jasno....resp. do konce týdne 100%
Sem nechtěla, aby se Mí vytřískal ze všeho, tže sme se rozhodli, že do toho vložíme každej něco, aby zůstali jakýsi rezervy že....tudíž půlku kámoš, a druhou půlku na půlky Mí a já
Sou to nervy, už aby to bylo za náma, ať už to dopadne, jak chce
jak mě to napadlo- jedna známá to dělala, tak jsem si řekla, že to zkusím taky, vypadá to efektivně , skoro až umělecky jak píšeš
princip je v tom, že fotíš psa ve tmě (nejlépe les) a najdeš si kousek místa, kam dopadají paprsky a do toho místa vložíš psa, takže na něj svítí, ale okolo je stín, zrcadlovka udělá to, že okolí vykreslí černé, protože je tam málo světla
jsem z toho též unešená
některé se povedly, některé méně, je to o náhodě, jak se pes zatváří, pohne (o 20cm doprava už nesvítí, takže jsem ho musela stále posouvat, aby byl na světle a nelezl mi do stínu) v lese těch pronikajících paprsků bylo ale málo, takže to nebylo jednoduché, chodila jsem po lese jak idiot a hledala správné místečko ![]()
plánuju takto nafotit i Hagýnka a udělám letos černé PF ![]()
tak držím palce, at to autíčko vyjde. fotku karavánoše hodím, jen co to přiveze. zhruba ted by měli dorazit na místo.
tanyny jo?
to já nebyla ani nepamatuju, není kam tady
a hrůza, táta dnes škrábal okno... to je hnus. 
koukám, Bíša se ozdobil opratí na čumáčku 
Ahooj![]()
My jsme byli na chalupě a včera jsme se s Tequilkou toulali
Bylo to nádherný....
A taky jsem měla radost z Pardubické.Krásnej dostih bez úmrtí a vážných zranění a Váňa jako vítěz?Nádhera
Seděla jsem u toho a tekly mi slzy,to fandění a ten emocionální komentář mě dostal...
Každý od fochu by tohle odsoudil ,jako bezcennou fotku,když tam není hlava,ale pro mě je ta fotka zajímavá...Sice upravená,,ale pro mě má svý kouzlo
hele já to beru, že každý má trochu jiný cit, takže to co mě přijde super se někomu nelíbí, protože já v tom vidím něco co on ne. a stejnak, kde je dáno, co je dobré a co ne? je to jen subjektivní. profík by asi řekl, že když tam nemá hlavu tak je to kompozičně špatně, ale když se podíváš na umělce, co prezentují na svých vernisážích, tak to nemá hlavu ani patu a je to světové dílo
pro nás k nepochopení, nikdy se mi nelíbily třeba fotky Saudka atd... a je to osobnost a jeho fotky se prodávají za desetitisíce právě proto, že se vymykají všem těm pravidlům.![]()
mám Nikon D40.
Jé chtělo by to pořádnej objektiv se slušnou světelností a byla bych spokojená.S tím už se dá něco dělat
Díky za popis Peti, možná to někdá s tou svou křuskou, až budu mít velmi dobrou náladu a chuť, taky zkusím
Lesy bych tu měla, psa bych taky měla, slůně se občas taky vyskytne....
Jo, bílo tady je už třetí ráno, ani nevím, kolik pod nulou, radši to nesleduju ![]()
Bíša papal jablíčko víš, a frfňá se v tom vždycky šíleně - tže nechápu, proč je vlastně jí - vypadá jak přiotrávenej, šíleně slintá, i když sou sladký, a vlastně to akorát rozmělní na jakousi tekutou stravu, ale pochybuju, že s toho něco sní, neb mu to všecko vyteče 
Na Pardubickou čučel Mí, my se štěndy trajdaly, říkal že se mu to taky líbilo
Bomba fotečky Tequilky...
A nemluvte o foťácích, ať se nevzteknu úplně jo? 
Joooo zapomněla sem nahlásit, že po deváté hodině Gabulka už spinkal, Sabča pak písne, jak jí vetka zavolá po operaci, a někde po druhé hoďce si ho snad poveze domů
Taky by mě jímalo, jak se má Marťa s Bertičkou?
Marti si tu? Četla sem u tebe, že Bertička měla zánět dělohy? Jste už obě o.k.?
To je hrozný, jak je ten život nespravedlivej 
Má nakvět můj vánoční kaktus....troška brzo což
Mi ty sukulenty vůbec furt kvetou, jak potrhlý
![]()
Kámoš má dneska 42 let, tož čítám, že oslava mě nemine
Tož se svolením Sabči vám semka písnu smutnou věc, přepisuji sms od Sabči:
"Tak Gabo je vzhůru, ale nedopadlo to dobře. Levé ucho prasklý bubínek. Pravé ucho - tam něco roste. Nemohli vzít vzorek, jelikož je to úzké. Čeká ho další operace plus magnetická rezonance a ucho musí jít ven ( tím myslí zvukovod-moje pozn. ).
EKG na jedničku!"
No tak aspoň že to srdíčko je v pořádku....ale chudák Gabulka, musí ho to šíleně bolet....ta operace bude stát okolo 30 tisíc. To je trápení s ouškama....fakt ale je, že pak už bude mít navždycky pokoj.
Žíš máš recht, sem to napsala fakt tak blbě, že to v první setině vteřiny vyzní jak kdyby....su ale dement 
No je to příšerný, teď se ještě modlit, aby to co roste v pravém oušku nebyl zhoubný nádor, jak u Batulky...
Doufám, že není, že to je jen nějakej polyp z těch věčných zánětů.....
On i ten nadělá bordelu, kdyby prasknul a vteklo to do vnitř....ale Gabo bude v profi rukách, tak to snda zvládnou na jedničku a Gabulka bude mít od oušek navždycky klid
Abych to troška odlehčila, včera večer sem shlédla krásnej dokument o medvídkách ( jedna z mých nej šelem, hned po vlcích, před tygry a lvy ) a fakt sem se ke konci tak šíleně smála, až mi slzy tekly
Smál se i Mí, jen Bíďa na nás házel vražedný pohledy stylem: Co ste si vychovali, to máte! páč se ho to troška týkalo ![]()
Bylo to NG WILD, Výprava do divočiny: Projekt Kodiak.
A byl tam chlap, kterej měl doma medvídka kodiáčka Brutuska jo, sedmiletej obří samec, ale ťula roztomilá! No a on sledoval divoké méďany a pak se snažil toho svého rozmazlenečka učit vše, co by měl správně divý méďa umět
Šlo o takovej pokus, zjistilo se, že některé věci nemají méďani v genech, jako jiná divá zvěř, alébrž je to učí matka...
Už sem se chichtala, když mu nabídl různá jídla, ovoce, maso, zeleninu, sladký, slaný, hořký, uzený....a Brutusek dal jednoznačně přednost před vším šlehačce s palačinkama
On mu cpal do huby lososa jo, ale Brutusek prostě odvrátil hlavu s pohledem: Tu syrovou humusku si sežer sám! a odešel
Zapatlanej od šlehačky až někde, tím mi taky připomínal Bíšu ![]()
Ale ten konec....páneček mu do brouzdaliště ( někam do půl lýtek chlapovi sahala voda ) dal pár lososů a zavolal Brutuska, aby se je učil lovit...první záchvat smíchu sem měla, když Brutusek nevěřícně smočil jednu tlapičku a znechuceně odfrkl a prchl, jako že: Žíííšíšššíííí vooodááááá!!!
Tak asi po hodině přemlouvání, když tam páneček musel vlézt sám, tam tedy Brutusek vlezl, chvíli ťápal tlapičkou, přesně jak Bíša, ale jednu nohu měl stále na břehu, radši!
Pak se osmělil a že si lehne a....najednou proti němu vystřelil losos....marjááá Brutusek hodil šílenýho svraštíka a začal uskakovat a vyděšeně třepat packama, jako proboha co to je, prrrýýýýýýččč!!!!
Posléze si to ještě dvakrát zopáknul, to už sem ležela smíchy pod gaučem a Míťa se svíjel v křečích, a pak teda, za podpory pánečka, kterej ho div že nedržel v náručí
se podíval blíže na ty ryby, co tam v tý vodě plavou....čučel na ně vyděšeně, svraštěle a pak stejně vyjeveně čučel na pánečka, kterej je začal honit sám a ukazovat mu, jak na to
Skončilo to tak, že Brutínek poslední nálet lososa k jeho tlapkám už nevydržel, z místa vyskočil snad metr vysoko a švihem vlítl na břeh a prchnul, k bazénu už se ani nepřiblížil
Byli sme s Mí fakt mrtví smíchy, páč nám to šíleně připomnělo našeho zabijáckého kavkazáka, když vleze do rybníka a začnou se tam mlet žáby, nebo rybky, a to samé když hopkaly žáby v lese na mechu pod jeho tlapkama....prostě je vidět, že geny zabijáků sou geny zabijáků

Ale tomu pánečkovi Brutuska závidím, takovej obr méďa, žádnej skrček z cirkusu bo ZOO, a takovej mouláček úžasnej...jasně že to v reálu není tak lehký, jak to vypadalo z dokumentu, každý soužití s divokou šelmou, tím spíš medvídkem, kterej má specifickou povahu a chování mezi predátory, je hrozně složitý a chce to stále být ve střehu a předvídat, ale byla to krása....
Ahoj všem, holky.
Nejprve chci moc pochválit Peťu, ty fotky jsou naprosto úhvatný !!! Kluci jsou lumpové jak blázen.
Gabulíček už hajá doma, dospává narkozu chudák. Poprosila sem paní vet. aby mu udělala vyšetření srdíčka než ho uspí, tak udělala a udělala kontrolní i po narkoze. Tohle bylo na jedničku..
Jak už Maťulka napsala. Nemáme dobrou prognozu, prasklý bubínek by měl v pohodě srůst, ale to pravé ucho - to je v řiti. Bude to muset pryč, navíc se doktorka obává toho, že to roste nejen v uchu ale i bůh ví kde jinde. Proto potřebuje mag. rezonanci, aby zjistily kde všůde to má. už hodinu tu střídavě bulim a nevim co budu dělat.
Peníze se snad dají nějak do kupy, jen mě doktorka ujistila, že tou operací to nejspíš nekončí, že má obavy že když to dají pryč, že se to stejně vrátí, nebo vyroste jinde. (v tom lepším případě)
V horším to bue zhoubné a máme vymalováno.
Sabi to snad nééé, určitě se mu to už nevrátí, nesmí prostě....a zhoubný to prostě není a není a basta!!!
Nebul ( se to dobře píše že, ale....já vím ), musíš být Gabulkovi teďka pevnou oporou
Na slzy je vždycky času dost....
Bude to dobrý, je mladej, silnej, bojovníček!!! ![]()
A že se totok nemůže stát nějakýmu lidskýmu hajzlovi, že se mu to musí stát nevinnýmu zvířeti!
mě je z toho uplně blbě
a do pláče taky ![]()

po rezonanci budete chytřejší, ted nesmíš dělat ukvapené závěry. náš jezevčík Dik měl spoustu nádorků na kůži, nezhoubných, taky jsem z toho byla vybobkovaná, že to je rakovina kůže a kdoví cosi... žil s tím ještě asi 4 roky, a bylo to nezhoubné, i když toho měl hodně. vždy jsme to odstranili a za čas se to vytvořilo znovu. budeme moc držet palce, aby se jednalo o něco pdobného. taková osobnost jako je Gabo si opravdu nic takového nezaslouží a správně Mati, taky si občas říkám, proč tohle nepostihne nějaké vrahy a násilníky, těch by mi líto nebylo.
když byl Hagi s tou nohou nemocný loni, bulela jsem pořád. nešlo se tomu ubránit a já to nedržela. Sabču proto chápu, ale nesmíš se tomu poddávat, i když je to hrozně snadné.
tohle fakt není fér!!! 
a Mati o tom méďovi, muselo to být úžasný. moc bych to chtěla vidět taky.
Peti, pokud máte NG Wild, tak tam to určo budou ještě dávat, tak se na to jukni
Stojí to za to ![]()
Jo, je těžký nebulet....já teda většinou řvala, když mě Batulka nemohla vidět a slyšet, (neudržela sem se snad jen 2x), kvůli ní....nevím jak, ale je to u mne už tak, že bulím až je po všem, a to ještě jak kdy, někdy bych dala nevím co za to, kdybych se mohla pořádně vyřvat, ale nejde to a nejde a je mi pak fakt fyzicky zle
Ale správně Peti, nesmí se dělat ukvapený závěry....prostě je obrovská šance že to není nic ošklivýho....a nic víc si nepřipouštět.....taky tě Sabi může uklidňovat, že Gabulka o tom nemá šajnu, neví co se s ním děje, jak to je a není vážný, žije okamžikem, a to vždycky mně osobně dodávalo hrozně moc sílu, že ti pejsci netuší bohudíky, co by mohlo být dál a radují se s toho že jsou teďka s tebou ![]()
Hmmm....podej bankám prst a sežerou ti ruku....už mi to silně leze na mozek
Holky já spíš bulim z bolesti, jen tak mi vjede vždycky do očí slziček.....ale hned se zase snažim co nejdřív nato nemyslet. Ale když ho vidím bobka...achjo. Kdyby to byl nějakej kretén pes, nebo nevim. Ale proč zrovna on, tohle nechápu. Jakoby toto neměl za celej život dost.
Nesmí to být špatné a já doufám že ta operace mu pomůže, jen mě asi klepne další uspání a na dýl jak 2,5 hodiny, žeo.
Navíc by to rádi už tenhle týden, takže nevím nevím.
Miša je z toho pořád špatnej
Budí se s plákotem, a tohle mi síly nepřidává. Tak sem pořád u něj...a vždycky když se probudí se zase uklidní a lehne si. je pořád chudák můj pokakanej, ani upláchnout mu to nemůžu. No nevim, radši nemít děcka.
Ti medvídci museli být bomba. My tyhle kanály nevedem, škoda, no.
Peti,mám taky Nikoňátko D40
No právě ty ceny těch "trošku" kvalitnějších objektivů se šplhají a mnohdy dalece přesahují cenu auta...což autí bych ráda už delší dobu..a asi bych litovala,kdybych ty prachy ,kdybych je měla vrazila do objektivu..pořád bych si řikala,hmm mohla jsem mít auto...
Zatím mi to stačí,člověk se má pořád co učit i na tomhle![]()
Už nějakou dobu mu vařím kachnu nebo krůtu s rýží, nebo s vločkama a občas to míchám do granul, nebo dávám samotné. Uvařila sem mu vločky s kachnou, a dala to před něj, 15 minut se odhodlával, nakonec se i postavil a žere, byli sme od rána i čůrat, tož mám z toho trochu pozdvyžení...a sem nesmírně ráda,![]()
Budu jen doufat že se nepoblinká...
Mě doktorka řekla, jíst mu dejte hned jak dojedete
¨vtipná.- byl rád že sebou pleskl,.
Jen je mi ho líto. Snaží se sedět, ale normálně usne a spadne, a tak se chudák lekne vždycky...
Pak třeba vstane a jde do rohu, tam se zastaví a čučí do zdi...fakt těžký pro mě :-( doufám že je to jen ta narkoza a že se z toho vyspí.
Sabi výborný zprávy, že tak dlabe mimíšek!
A neboj, vyspí se s toho, zítra ráno už bude fit
Je silnej!
Ale ten pohled musí být hroznej, to ti věřím a úplně ti rozumím
Když on to každej pejsek nese jinak no....Batulka se mi po uspání probírala asi půl dne a do druhýho dne nestála za nic, taky padala a byla mimo sebe úplně, tiskla sem jí k sobě jak malou, ale myslím, že mě ani moc nevnímala....to sem teda taky ořvala a vetce volala snad co půl hodina, zda je to normální a kdy už bude vše o.k. a tak
Arga byla horší, probírala se víc jak den, vrčela, chňapala kol sebe, a plakala...strašný....ale nejedla mi ani jedna, až za dva dny, vodu sem do nich rvala stříkačkou, tže buď ráda, že ti papá a bumbá ![]()
Ale když vidím ty fotky, bych se nechala uspat místo něj, broučínek maličkej smutnej....
Jinak hlásím, že sme složili zálohu a v pátek, či pondělí, jedeme pro Straliska!
Neuvěřím tomu, dokud nebude doma
Ani se neraduju, už se bojím
Tak když se zbytek peněz nepotento, je to v chalupě
Hani, ty jedna, myslela sem, žes zůstala připečená přismažená slůnětem na chalupě
Jak bylo?
Měla bych dnes k vetce, Bíša žlázky, všici odčervit a spot-ony, se zas pěkně prohnu
Ale mám nějakej kopr a do Brna se mi nechce vůbec
Jo a Sabi, Bíšánek mi šeptal, že sme prej káčy, že prej Gabulka to zvládne levou zadní, páč se nebojí ničeho, narozdíl od jeho, kterej má o svý tělíčko strach
A když to říká Bidíček, tak tomu věřím
Vždyť oni dva jsou jak dvojčátka, mají se tak rádi a vždycky nám společně něco vyvedou, tak asi ví víc, než my, obyčejní lidi
Markét fakt máš taky D40?ale fotíš na automat, ne? podle fotek, typuju. ani já neumím vše s ním, pořád se učím a pořád mě překvapuje
ale už aspon fotím čistě na manuál a vše nastavuji sama. na tom jsem se nejvíc naučila.
Sabi to je super, že papká
zítra bude fit, jen se z té malátnosti vyspat. chudáček, mě ho je tak líto, jsme tady přeci jen taková psí rodina, i když Gaba neznám, tak je mi hrozný sympaťák, už poprvé co jsem viděla pana Havla, jsem věděla, že to je výjimečný pes, jako Hubas, a Mati kluci, můj Hagi ![]()
Matíííííí háááá to je dnes poprvé co se směju, že Bidíček říkal...
Perfektní
Jinak držím pěsti na stralise...moc moc moc..

Nojo, copak pan Havel
Co já bych bez něj dělala...
Je to silnej kluk, musí, jelikož žije semnou.
Matuliii jojo, letiště je polovina matrací z dvojlůžka. nemá celou délku jako moje postel, ale tak o 30cm kratší je.
Jinak je to fakt regulérní matrace pro lidi.
druhá půlka je na míru uřízlá do auta.
Hihi Sabi, jjj vybavuju si matně, žes říkala, že v tom autě má matraci z postele a druhej kus má doma u postele
To je super nápad náhodou
Teda Peti, taky bych řekla, že máte s Markét každá jinej foťák
A nemáš Markét ten D40x, bo jak to bylo? Byl jeden skorem stejnej, ale s tím x právě....
Se v tom moc nevyznám, se ptám ![]()
No Peti, si mi usadila broučisko do škeble, páč sem zjistila, že ten můj foťák toho umí šíleně moc, jenže já skorem furt fotím jen na automat
A tím to asi bude....jenže když se snažím třás na manuál ( a manuálně mi jde vše, nic není poloautomat, ale vše jde na manuál, či auto ) vyfotit hrající si trysko štěnda, tak su v koncích....totiž mé mozkové buňky maj co dělat, než zachytí lítací psy a než jim dojde: Hele, to bych mohla vyfotit! To máme tak minutu jo. No a teďka než to odtud dojde do ruček, který držej foťák, to je další minuta spíš dvě....no a než tam všecko našolichám a nastavím ( než mi dojde, zda svítí, či prší, či je noc, bo den ) tak sou psi doma a spí po večeři
Tže to je konec se mnou....ale jako začnu to asi zkoušet....
Můj foťák
Celek, 1/15 s, f/8.00, F/10.90 mm
A by stačilo že, mám už teďka škeblu jak balon

Mati ty ses do toho teda dala
super! třeba přijdeš na nějakou novinku, co neznáš. Mati to je tedy kompakt? já pořád nevím, co to máš, jednou jsi říkala, že je to něco mezi komp. a zrcadlovkou.
moc tomu nerozumím, znám jen to, co mám doma ![]()
Mimochodem Markét, jestli fotíš na automat, nikdy ti nedá tak hezké a barvné fotky, jak když si nastavíš (správně) sama.
napiš mi název toho tvého fot., já to nepoznám co to je tohle
D40x je lepší, má 10Mpix, já mám jen 40, 6Mpix
měla jsem si tenkrát připlatit, husa já blbá, šetřivá. 

já vám to řeknu asi takto... vždy si nastavuju clonu na co nejmenší číslo, u mě to je f 4-5,6 dle ohniska, takže vždy co nejmenší (4) a pak si už reguluju jen čas. nejmenší proto, že chci mít co nejvíce rozostřené pozadí.
měla bych taky vyzkoušet zvýšit clonu třeba na 8 a změnit čas, jenže jsem zvyklá to dělat takto a hýbat jen s časem. fotky můžete posoudit samy
někde jsem četla, že největší ostrost má objektiv na cloně, která je o 2 čísla větší než jeho minimální clona ( já mám 4, takže největší ostrost by měla být kolem 6) měla bych to někdy otestovat, ale když už beru foťák, chci fotit něco důležitého a nechci to zkazit pokusem
můj sen je naučit se fotit takové fotky, jenže cesta daleká
to fakt neumím.
jinak ten objektiv, co bych si přála má světelnost 2,8 a to je teprve něco. sakra, za to by bylo už opravdu slušné auto- 60 táců
Si ty tvoje postřehy Peti, musím vytisknout, abych pak mohla študovat a zkoušet
Ještě že tě mám ![]()
Jinak já mám totok:
http://www.fotoaparat.cz/article/10388/1
Kupovala sem to jako dva měsíce starou novinku uvedenou na trh, bylo to uváděný jako "polozrcadlovka", neb to prej má spoustu vlastností zrcadla, ale není to samo
No, já zatím za ty roky nic novýho ani nekoumala moc, nějak sem prostě byla unešená aj z automatu, štvát mě to začalo asi před rokem, ale su líná, přiznávám
Radši bych, kdyby byl někdo se mnou a ukazoval mi to hnedka v praxi a ne abych to musela koumat všecko sama dle psaných slov a manuálů ![]()
Co Michal Peti? Je už doma?
A sme dvě, taky sem si tenkrát měla připlatit, ty peníze sem měla!!! a koupit si zrcadlo
Ale já ne, já si koupila kameru, kterou vlastně nepoužívám že, za šílený peníze a k tomu jen jako bokem ten foťák - a ještě byl stříbrnej, což mě taky dostalo, že, má barvička
Mobču stříbrnýho, foťák, kameru....kráva su, čučet na barvy
jj, to mě taky nebaví, číst to a pak zkoušet, radši když to někdo rovnou poradí ![]()
ještě není doma, prý kolem půlnoci přijede, ale auto uvidím až kdoví kdy....
koukám, že tam máš taky expoziční režimy, tak to někdy (až budeš hodně v náladě
) vyzkoušej. já používám M, to je že si volím clonu i čas sama, nevím zda je to stejné jako tvé M.
Jo na M taky někdy fotím, ale asi blbě, většinou se to nedá použít
Musím někde najít manuál ( jestli sem ho ještě nespálila
) a juknout na to ![]()
Tak hlavně aby Michal dojel v pořádku, šak se autí taky dočkáš
Ach jo, cu mít tvoje fotky
Ale to bych taky musela mít tvou hlavu, ruce a chuť do toho a já ti nějak nemám nic s toho, a jak tak stárnu ( a že v něčem to beru hopem teda
), přechází mě chuť úplně an všecko, nejlepší kdyby se mnou furt chodil nějakej neviditelnej profi fotograf a kdykoliv bych jen pomyslela, už by cvakal
Todlek sem třás fotila v r. 2008 a dneska už bych to asi neuměla, jenže tenkrát sem si s tím foťákem ještě ráda hrála ![]()
No....vono na tom teda nic těžkýho není že, jen nastavení ISO že
, leč to nic nemění na tom, že dneska už ani netuším, kde se to nastavuje
ale jdi ty...
je to jen o zkušenostech, nemysli, kolikrát jsem měla chuť to rozdupat a hodit z okna
chvíli to trvalo, než jsem pochopila princip a nesčetněkrát se na foru o focení svou neznalostí ztrapnila
takže ty fotky zadarmo taky nemám. jenže mě neměl kdo poradit, nikdo zrcadlo nemá v mém okolí a tak jsem na vše musela přijít sama nebo napsat o radu na forum. ale nevzdala jsem to a ted se z fotek těším
ale řikám ti, koupit si ten vysněný objektiv, tak foťák asi nepustím z ruky a nikdo mě dlouho neuvidí ![]()
bohužel, nemám na to, ani bych za to tolik nedala. to bych se tím musela přinejmenším živit nebo nadměrně vydělávat
ani jedno nehrozí.
Bo totok, foceno z okna ve vánici, přes celou ulici, naproti v baráku sousedovic baf Tony
To se mi nějak dařilo i na tu dálku ostřit na něj a ne na vločky co mi létaly pod nosem, a ještě to světlo to vzalo krásně, byť byla skorem tma, jak už tak ve vánici bývá ![]()
Ale jak sem to dokázala, se neptej....
to jo, ta je pěkná a ještě na dálku a ve vánici
zítra si v práci pročtu tvoje nové článečky, koukám, že jsi se činila
rude
napsal(a):
ale jdi ty...
je to jen o zkušenostech, nemysli, kolikrát jsem měla chuť to rozdupat a hodit z okna
chvíli to trvalo, než jsem pochopila princip a nesčetněkrát se na foru o focení svou neznalostí ztrapnila
takže ty fotky zadarmo taky nemám. jenže mě neměl kdo poradit, nikdo zrcadlo nemá v mém okolí a tak jsem na vše musela přijít sama nebo napsat o radu na forum. ale nevzdala jsem to a ted se z fotek těším
ale řikám ti, koupit si ten vysněný objektiv, tak foťák asi nepustím z ruky a nikdo mě dlouho neuvidí ![]()
bohužel, nemám na to, ani bych za to tolik nedala. to bych se tím musela přinejmenším živit nebo nadměrně vydělávat
ani jedno nehrozí.
Taky tadyk právě nikoho nemám
A samotnou mě to neba....
![]()
Vidíš, máš svatou trpělivost a nevzdala jsi to a vyplatilo se, jenže já ji nemám, bo nějak poslední dobou ( dobře no, asi rok určo
) normálka zjišťuju, že prostě na to nemám nervy....nějak nedokážu zvládat pěknou proťápku se psy a s pěknejma fotkama....
Nevím proč, mám voči kvůli psům všude, mám co dělat s nima, a prostě to focení je třeba vnímat a já to nedělám, tím pádem buď fotím na automat, tže na hááá, bo to normálka po dvou pokusech narvu zpět do futrálu a hodím na záda
To je právě, taky bych za to nedala ty šílený peníze, jen jak píšeš, kdybych se tím živila ( takže měla už klientelu a fakt to uměla suprácky ) bo byla dcera...manželka...milenka....milionáře
Jenže su jen stařičká, sklerotická a unavená chudá žena, co má na krku 4 spratky a jednoho haranta
Peti, ty články sem měla rozepsaný už dlouho v heslech na různých papírkách jo, jak kde mě to napadalo ( v lese, na záchodě
, na disce, v autě, na nákupech....), ale byl problém pak si vzpomenout, co sem těma heslovitýma větama myslela, a nějak to poskládat, dát tomu tvar a vhodit to do jednoho poudání ![]()
Ale pak přišla taková nespavá noc a bylo to 
Založíš nové?
Néé,na automat vážně ne,vždyť ten je absolutně na H.Na to se snad ani fotit nedá,z toho jsou naprosto odporný fotky.Nejčastěji fotím na A -priorita clony ,když fotím psa v pohybu tak na S-priorita času:-)Ale nejradši si hraju s clonou
On i takovýhle základní foťák nabízí takové možnosti!Ne ne Mati,mám obyčejný D 40
Matoulííí - nojo musíme se začít vzdělávat. Já bych se měla stydět - fotografii mám vystudovanou, ale bohuže spíš ty starý klasický fotoaparáty, než tohle co je dnes...ale i tak :-D
Měla bych se stydět.
Nicméně koupily sme si pro to naše domcké foceníčko -poslední modelovej Panasonic Lumix, a i tak sme spokojení.
nebo taky takhle, sice to pořád není to, co bych chtěla já. To jsou třeba Gabovi fotky co mám na FB. ty jso fakt povedený.