esssi
napsal(a):
Máme tři děti a hlavně kvůli prostřednímu--je autista- bych ráda pořídila psa. Ale aby nebyl nešťastný v bytě. Zatím se mi zdá, že nejlepší by byl labrador.....poraďte, jak to vidíte vy :-)
Neznám psa nešťastného v bytě, když je o něj zájem. Labrador je dobrý řešení, tito psy se normálně používají jako slepečtí a asistenční, když vyberete nějakého klidnějšího pejska, můžete ho naučit i polohovat a přinášet různé věci, bude pro syna autistu určitě přínosem. Třeba by vám někdo pomohl pejska vycvičit jako asistenčního
Určitě bych nevolila malýho pejska ale tak středního až většího.A plemeno?Koukněte třeba jaký dělaj canis terapii ale nejlepší bude poradit se s někým kdo se v tom vyzná.A snad víte co to obnáší mít doma psa,nejdřív štěně který všechno kouše,ničí a čůrá kaká.Že budete venčit každou chvilku,peněžní výdaje atd.Taky záleží jaký zkušenosti máte s výchovou psa.Podle toho bych volila i plemeno.Velikost bytu a psa je vedlejší,znám lidi co maj víc psů v menším bytě a je to v pohodě,psi jsou spokojený ale to není o velikosti bytu.Je to o tom co psovi můžete dát.Tím myslím procházky a aby se nenudil.Možná by bylo dobrý když máte nemocný dítě si vybrat psa a zkusit si udělat tu canis terapii.Takový kurzy se dají najít skoro všude.
tancoska
napsal(a):
Určitě bych nevolila malýho pejska ale tak středního až většího.A plemeno?Koukněte třeba jaký dělaj canis terapii ale nejlepší bude poradit se s někým kdo se v tom vyzná.A snad víte co to obnáší mít doma psa,nejdřív štěně který všechno kouše,ničí a čůrá kaká.Že budete venčit každou chvilku,peněžní výdaje atd.Taky záleží jaký zkušenosti máte s výchovou psa.Podle toho bych volila i plemeno.Velikost bytu a psa je vedlejší,znám lidi co maj víc psů v menším bytě a je to v pohodě,psi jsou spokojený ale to není o velikosti bytu.Je to o tom co psovi můžete dát.Tím myslím procházky a aby se nenudil.Možná by bylo dobrý když máte nemocný dítě si vybrat psa a zkusit si udělat tu canis terapii.Takový kurzy se dají najít skoro všude.
no upřímně mě láká labrador-ka :-) zkušenosti mám, to jo :-)
esssi
napsal(a):
no upřímně mě láká labrador-ka :-) zkušenosti mám, to jo :-)
Tak jestli už máte jasno v plemeni tak bych určitě vybírala u někoho kdo má na to povahově odchovy.Tím myslím chovku která se třeba zabejvá touhle čiností.Najděte někoho kdo se tímhle zabejvá a ví třeba o chovateli kterej na to má psy.Hodně štěstí při výběru
co zkusit kontaktovat nějakou organizaci která cvičí psy jako asistenční a vodící. Třeba by tam měli přímo pejska pro vás. Napadá mě třeba Pomocné tlapky - http://www.pomocnetlapky.cz
awake
napsal(a):
co zkusit kontaktovat nějakou organizaci která cvičí psy jako asistenční a vodící. Třeba by tam měli přímo pejska pro vás. Napadá mě třeba Pomocné tlapky - http://www.pomocnetlapky.cz
Tlapky by byly určitě řešením, ale na psa budete muset čekat.pokud si na to troufáte ev pod odb. vedením sami vemte si z jedné z jejich chovek tj z bohyně lovu nebo Bri-col štěně určitě vám budou nápomocni ve výběru povahy.
www.autismusapes.estranky.cz
Téma: interakce psa a autisty - asistenční pes pro autistu, canisterapie pro autistu.
Naše služby jsou zdarma.
Rádi poskytneme informace.
Autismus a pes - je naše specializace.
ELVA HELP
Andrea Tvrdá
andreabaja@seznam.cz
607725304