na výtvor tvé nespavé noci se zítra vyloženě těším, těším se do práce.
chápeš to?
dneska už bych to nepřečetla.
prej 4 spratky a 1 haranta 

mě vomejou
ještě že těch spratků nemám doma víc, asi bych taky neměla sílu vzít ani foťák do ruky ![]()
a máš recht, už toto mi dělá problém fotit Indyho, kterého zároven držím na 30m stopce
občas je to držkový, na poli třeba, bojim se, aby nezahlédl zajíce a nevyrazil a já neryla hubou pole a s foťákem v ruce
to bych mu tu držtičku asi rozbila, že by jí žádný vet na světě nedal dokupy už
takže mít na starost 1 psa fotit je už tak záhul. sopovačku na fotkách retušuju, takže to jen vypadá, že je na volno, přitom je stále na voďáku. v sobotu sem ho uvázala ke sloupu na poli, že ho pofotím, a najednou vylítl z trávy zajíc,, se rozběhl, naštěstí jen asi 4 metry, škub a letěl zpátky. kdyby nebyl přivázaný a já ho zrovna fotila, tak bych se pěkně prolítla. a stihla sjem ho v tom postoji vyfotit, nevěděla jsme, zda v ten moment fotit, nebo ho jít seřvat, že vyběhnul
dostal facku, ale stejně po něm koukal, hazjl. 
tohle je ta fotka.
Jakej obyčejnej Markét, máš super foťák, narozdíl ode mne
Šak je to na těch fotkách taky znát ![]()
No Peti, na tvém místě bych se do tý hokny zas tak netěšila, ty články nejsou nic moc, spíš takový bláboly, jako vždycky
A jeden je staronovej, páč vy ho tadyk už znáte, i když sem to troška upravila ![]()
No ale človíčku, na to že ti zrdhal, je to super fotka!!!
To já bych asi měla rozbitej foťák o rozvitýho psa a rozbitou ruku i nožičky, se svýma nervama
Já teda pesy na stopkách většinou nemám, klasika vodítka a na volno, ale právě sou to nervy, ani tak nejde o zvěř, i když i o tu občas jít může ( ji nehoněj, ale pohnou se že..., teda Bíďa, ostatní zvěř nevnímaj a Frííí ji sice vnímá, ale nezdrhne, jen si popoleze, než ho zadupu do země
), spíš se bojím ohledně lidí, to sou totiž ti velcí nepříjemní ![]()
A na focení jim musím sundávat koše a to je pak fakt vo hubu ![]()
No ale zem sem jednou ryla taky, naštěstí se starým digitálem ještě a s puboš Bíšou, když uviděl srnu....páni, ještě týden sem flusala bahno a toho hmyzu, co sem nejspíš spolykala
Děsný!!! A to byl na krátkým vodítku a já si ho chtěla fotnout, že vodítko odložím a v tom vyletěl....fakt bomba zážitek
to já nekoukala do starého, ale už jsem to přečetla
tahle je moc hezká, povedená fotka! obě koňské vlastně. já vždy než doopíšu jdu mrknout, co kdo přispěl a pak to sem dopisuju ![]()
Mati na té fotce stojí, je našponovaný, stopka napnutá a on civí v dál. a si piš, že mi krev pumpovala, že jsem nevěděla, co dřív ![]()
že vodítko odložím a v tom vyletěl....fakt bomba zážitek- tak tohle přesně neriskuju
protože mu nevěřím, jak jde o zajíce, zdrhne i kdybych se na hlavu stavěla. za lidma a psema neuteče, ale srna, zajíc, koroptev... to je konec. na něj by platila asi jen elektrika.
Sabi ty máš fotografii? tak šup, poučuj nás, co kde a jak bysme měli vylepšit
já se chci vylepšit co nejvíc
Lumix je Sabi náhodou taky bomba, prostě všici máte lepší než jááááá
To není fér 
Su maličká nejmenší chudinka
Doufám, že mě aspoň litujete, když už mi ty fo´táky nechcete ze soucitu věnovat 
Sabi to je božíííí fotka, božžžííííí!!!

Markét ta poslední je taky jímavá, fakt to umíte holky...
A jakýpak dost, žádný dost! toho není nikdá dost! 
No Peti, já Bíšovi taky nevěřím, teda vlastně věřím jen Gríšovi, jinak nikomu, zbytek sou prdlouši a prostě vím, že 100x nic a po 101 vyletí jak paka a i když neutečou úplně, stačí to abych se uřvala a uinfošovala představou, kterak je střílí mysliveček ![]()
Vím, že když jsou blízko u mne, tak se neopováží ( umím krásně skákat z místa do dálky, to už Bíša poznal )
, ale je určitá hranice, kde jim nevěřím....vzdálené srny a zajdové jsou též v poho, ale kdyby to vylítlo blízko, či pod nosem, tak ti nevím
Efram je aspoň poslušnej, i když divokej, ale poslechne, ovšem hlucho tvrdohlavo Bíďa je horší ![]()
jj, Sabi, s těma propadajícíma paprskama by se dalo udělat pár uměleckých foteček . určitě.
mě děsí představa, Indy 20m ode mě, vyběhne, 10m před sebou na stopce a já konec vodítka, proto fotím jen když ho mám plně pod kontrolou a vím, že ho mám šanci ovládnout. 20m ode mě ho od zajíce nevyruším
a přesně 100x ok, a po 101 průser. nevěřím mu a nepustím ho na volno za to, bez stopky ne
Hagi poslechne, nevyběhne, sice mu to musím říci 2x, někdy 3x, ale neuteče, jen psy musím hlídat no..
Ty zákony jsou božíííí!!!
kdes to vzala? to uplně sedí na Dika a Indyho 

všechny ty zákony jsou na 100% pravdivý ![]()
a dávejte fotky, šup
Sabi krásně se vyspinkej a neděkuj, sama víš, že od toho tenhle náš spolek vzniknul, že sme tu samí cvoci, co si říkaj milovníci psů a znalci psích duší a bla bla a realita je taková, že s náma ty psiska metou, jak chtěj a my si to vykládáme tím, jak krásně kynologicky sme je vychovali a jak nás mají rádi
Tak, frkla sem vám semka pár Murphyho zákonů o zvířatech, ať máte ráno co číst
a du se navalit po eskymošsku a vyrazit se štěndy do mrazivé noci na proťápku, páč už mě okupují a zhazují ze židle ( Bíša ), jiní trčí pod věšákem ( prckové ) a někteří dokonce lítaj sem a tam a ječí ( Efram - rozlučte se s ním, jdu ho zadupat do koberce! )
Jo tadyk něco a víc pohledám snad zítra, musím s těma štěndama, bo mi zboří barák ( v lepším případě ), či mě vyvalí aj se židlou a já si natluču ( v horším případě )
Zvíře,které se chová přátelsky ke všem lidem kromě Vás,je Vaše. Tak to je přesný!!
Bré ránko ![]()
Nevím Markét, juknu se, vím že sou tam hadi, ptáci, křečci, psi a kočky....![]()
Jj to odpovídá aj u nás ![]()
Sem ráno utrpěla menší infoš, když sem před dveřma zas měla mrtvou myš, má drahá polodivoká ( obávám se, že už je zcela krotká
) kočička mi je začala nosit, co se ochladilo
A to ji dávám jídla, až to pěkný není, když vařím maso psům, dostává ona i Pípa taky, jinak má grancle a konzervy, ale ona asi má dojem, že tu bídně zhynu hlady, tže mě zásobuje
Jenže mě je těch myšiček líto
Mám je totiž ráda a tři roky sem si v dřevníku vydržovala Kristýnku
Tak nejsou Marký, jsou tam štěněcí zákony, psí zákony, kočičí, pak křečcí a myší, ptačí, zákony chovu akvarijních rybiček, a zákony začínajícího chovatele ![]()
Tož budu to dávat nějak souvisle, od čeho chcete, abych začala?
Nejvíc toho je samo o psech, pak kočky, pak myšky a křečci....
No jo Mati,je Ti vděčná za to,jak ji vykrmuješ,a tak se Ti chce taky nějak revanžovat
Nám to kočky nosily až do baráku
Když přinesly už mrtvou,nu což,ale když to přinesly jen přizabitý,tak to bych je vyprášila...Pak už nosily i ptáčky,a to už teda přeháněly...hnízdili tam kosáci a ony je všechny vyvraždily
Mě by zajímaly i rybičky,ty mám doma a teda netuším,jestli jsou u nich taky možný nějaký zákony![]()
![]()
Je nádherný počasí,jen mě mrzí,že nemůžu být na chalupě
Hano počasí je úchvatný! Kéž by to chtělo vydržet co nejdéle
Takovej podzim si dám líbit, příroda hraje všema barvama, že mi Míťa pomale zákazal brmičkat vozítkem, neb se furt kochám a jééé a júúúú a nečučím na cestu ![]()
Nádhernej Hubýsek, plnej života a energie, moc krásný fotky!!! Prima že fotíš Hani a zásobuješ nás!
Markét to taky nemám ráda, když kočky vraždí ptáčky, tahle divoká ( a i ty co sem měla předtím, než mi je soused zabil
), se ale rychle naučily, kde je jejich místo ( bývalej psí výběh i s psím domečkem, kde maj tuny slámy a jídlo ) a ke krmítku, který je vedle výběhu, ani nepáchnou, stačilo na ně párkrát zařvat
A ostatních ptáčků, co tu mám v keřích a stromech, si nevšimnou, páč sou tu psi
Ale na krmítku mi chodí sousedovic kočka a ta mě fakt točí už kolik let, sice mám opatření, že ptáčka neuloví, ale plaší mi je a fakt mě sejří, tže letos na ni mám nachystanej těžkej kalibr 
ahoj Hani! létajíííícíííí Hubas, létá tam a zpéět
krásné počasí, byla bych ještě šťastnější, kdybych nemusela být v práci a mohla s foťákem vyrazit ven 
ty si pěstuješ myš a je ti jich líto jo?
mě jich teda líto není a to jsem milovník zvířat
No jo pravda,Ty tam máš pesany,tak Ti je ochrání
Tequila včery v parku viděl veverku...no ten co dělal...doma má morčata,ale z veverky byl totálně mimo
A ona se před námi ještě producírovala a provokovala
Jak mám psa vychovaného,tak teď jsem měla co dělat,abychom nenabrali rychlost "dvěstě v městě"![]()
No a pak jsme šli domů stylem pes čumí do vzduchu,na zem,na strom a takhle stále dokola,to pak vedu na vodítku poskakujícího araba a ne psa
Jo Peti, je mi jich líto, mám je ráda
Myšky jsou fajný, aj Rejsci, ti jsou ostatně chránění ![]()
Teda to je bomba fotka kluků

Joj veverky jsou tu též drzé, hlavně mladé. Už nás znaj, a dělaj si ze psů šoufky
Bíďa k nim vždycky skáče jak kamzík a myslím, že se chechtám nejen já, ale aj veverka, páč to je pohled pro bohy
On je nehoní, prostě si dělaj takovou srandu 
Tak jo, začnem rybičkama
Boží ráno všem....
Víte co mě vzbudilo??? Svraštíkkkkkkkkkkkkkkk

Gabu toho v noci sice moc nenaspal, tím pádem ani já ne. Nicméně, večer sme šli ještě na malou procházku, jelikož měl pupík plnej vody. No celkem se podařilo až dneska ráno. Momentálně je napanej, spolikal milion prášků (díky bohu za piškoty) Do kterých sem vymačkala postupně ty humus injekce co má baštit. A už leží po nohama pod stolem
Mati v pohodě, hlavně aby ti, vlastně vám, všechno vyšlo o.k.
jak tady čtu o kočičkách a jiných zvířátkách, musím se smát, protože Hubert těsně když jsme odjížděli z chalupy a měl naskočit do auta, polapil myš a chtěl si jí vzít do Prahy
To bylo přemlouvání, ale byl tak nesmírně hrdej, že jsem mu prostě musela tu myš sebrat a vyhodit, potom se otráveně "nalodil" do auta a jelo se
Klidně bych na chaloupce zůstala, ale konečně jsem objevila fyziopaní, která mě pomůže se zádama, takže jsem si užila včera šíleného ježdění po přeplněné Praze, z jednoho konce na druhý, navíc se mi uvolnila nějaká svorka na baterce, takže na křižovatce autíčko chcíplo a ani neťuklo, fuj hnusný pocit. Dala jsem výstražné blikny, zatahla ručku a přemýšlela koho zavolám
Nemohla jsem ale uvěřit svým očím, když se u mě objevil nějaký pán ( ještě ke všemu děsně pěknej) a ptal se na můj problém
Tak jsem mu to popsala, řekla jsem, že nevím jak se dostat k motoru (zapomněla jsem to), a on tam něčím poklepal a já jsem mohla odjet. Naplnilo mě to optimismem, přece jenom se občas vyskytne i slušňák
Júúú Sabííí primááááá
Gabulka je borec, sme ti to říkaly, že ráno už bude dobrej
A svraštík je to nejkrásnější probuzení, živě ho vidím, maxisvraštíka
![]()
Hani teda, tak Hubýsek to vzal tak fofrem jo, a chtěl vesnické myšce ukázat velkoměsto?
Ty masáže musí být bomba, páni taky bych si dala říct
Jj hodní lidi ještě jsou!
A ještě krásnej, no mělas evidentně dokonalej den! 
Tak a rybičky poslední, víc rybiček není, co chcete dál?
krása-štěněcí Tequila
takovej správnej raubíř![]()
mě se stále plete I a O. mockrát jsem už napsala zase místo Sabi-Sabo, ale všimla si toho dřív, než jsem to odeslala
mám překlepy pořád![]()
ten Gabouš je stejně boží xichtík
jak čumí tím okem
to by ho člověk umačkal.
a měse líbí - Každý chovatel se časem stane psychicky labilním 

Bzuk a Ťuk (jak jim říkáme s Míšou)
Bzuk a Ťuk
Taky ste normoš koukám
Jako my, máme Ičího a Skrečího
Ale sluší jim to! 
Tak jo, hodím zákon začínajícího chovatele, je krátkej
Musím dneska ZAS do města, vyřizovat a zařizovat, už z toho mám vosypky
Ale pak jdu s kámoškou po obchodech a na kafčo, tak to zakončím troška lépe 
Gabulka se muchlá úchvatně, jak má krátkou srst, je svraštík prostě příšernej, vždycky su z něho úplně hotová a on se na mě dívá tím vědoucím pohledem doktora psychiatrie na svého pacienta a nechává mě, ať se rozplývám jak kaluž
Gabulka je prostě Gabulka, vždy nad věcí, ale vědom si dobře svého charisma
Mi mu řikáme když tak kouká....tak co, už čekáš??? Kdy ti přiletijou? A vezmeš nás na výlet??? (jako že ufoni)
Už sme i vypláchli ušiskáá
Bzuk a ťuk

Jediné co mě holky zaráží, že nepije. Já mu teda vařím..a naliju do toho tunu vody, takže než se propracuje k masu, musí vypít ředěnej vývar...takže myslíte že mu to stačí? Nebo mám utíkat pro stříkačku?
sabina
napsal(a):
Mi mu řikáme když tak kouká....tak co, už čekáš??? Kdy ti přiletijou? A vezmeš nás na výlet??? (jako že ufoni)
Už sme i vypláchli ušiskáá
Bzuk a ťuk

Jediné co mě holky zaráží, že nepije. Já mu teda vařím..a naliju do toho tunu vody, takže než se propracuje k masu, musí vypít ředěnej vývar...takže myslíte že mu to stačí? Nebo mám utíkat pro stříkačku?
jestli dostává tekutinu v té polévce, tak bych to zatím neřešila, udělala bych jí ještě řidší
Sabi, když maj pesani vařený, tak skorem nepijou
Moji na vařeném, a to nemaj tekutý s vývarem, pijou minimálně, ale když maj grancle, aj máčený, tak chlastaj daleko víc ![]()
Jinak kdybys měla pochyby, tak ho vem za kůži na žebrech, vytáhni ji co to jde aby ho to nebolelo, a pusť, dle toho, jak rychle se navrátí do původní polohy a zda se vůbec navrátí poznáš, je-li dehydrovanej, bo ne
Normoš by se měla vrátit rychle, když zůstane pokrčená, nebo se vrací pomalučku, tak je dehydrovanej ![]()
Hani Hani, takhle přísná na Hubýska
Tak ty Murphyho zákony vezmem od zadu, něco se možná bude opakovat, páč ty první ukázky sem semky hodila jen tak náhodně, tož to omluvte ![]()
Další máme Papouščí zákony ![]()
Jo Sabi, a na těch žebrech tu kůži ber aj když stojí, aj když leží, ať máš jistotu ![]()
Páni a já taky musím k tý vetce do Brna....bože a mně se dneska nechce ale lautr nic
taky jsem neznala tuhle metódu
aj ka to prosím tě poznám bezpečně já?
Hádka o gauč, jauvajs
Hi hi,on tenhle pitomoučkej pohled umí pořád
Zvlášť ,když dělá,že neví co po něm chci(ví to moc dobře)
A začíná si uvědomovat to svoje "nádobíčko".Venku kde co olizuje,pak klape držkou,tečou mu sliny,čumí jak smyslů zbavenej...Nedávno si hrál s jednou venkou,byli na volno a zhruba po deseti minutách už na ní chtěl naskakovat!Jo ,kde jsou ty časy,kdy jsem mohla být bez starosti,že nevěděl na co ho má...Tož doufám,že se ty hormony nebudou zhoršovat
Jj je to normoš, neboj
No s tou kůží sem se to naučila už jako malá, Káčulka mi to říkal víš, a ukazoval na Škubánkovi a Gézince a tak
Ono to teda ale platí aj na lidi ![]()
S těma piškotama bych Sabi byla opatrná, sou cukrovatý a cukr není pro psiska dobrej, jen v pidi občas množství
Ale to ty víš, tak co zas melu
ta hádka o gauč je boží!
Peti aj ty to poznáš, když to já poznám na Bíšovi, neboj
Samo musí být pes na světle že, a ne ve tmě, v tvém případě
Šak si to zkus doma, uvidíš, že to poznat jde
Hihi Markét, inu to víš, hormony jsou mršky a buď ráda, že nemáš erotomana, není fakt o co stát
Poslední Papouščí zákon a pro dnešek sta ne, zítra je taky den ![]()
Se musím jít troška zcivilizovat hernajs
To nám došlo, v klidůůůů že fenkou
Jojo, Mati, dostane max 5 denně, co sem komu kdy dovolila.
Já myslím že ho to přejde, to klapáničko, a vošukáváníčko. ona ho nekterá vyplatí. Třeba to nebude hotentot a uvědomí si, že to není vhodné před holkama
Tak to máš dobrý, že drží, Bíšovi na těch tunových a chundelatých plachtách páska nedrží
A když sem mu to jednou udělala, tak kdyby pohled uměl vraždit, su tuhá
Stejně si to ťapáčkem hnedle sundal....a pak když sem ho hlídala a syšela na něj, že NE!, tak se páska rozlepila sama, asi tak po půl minutě
A holit mu to nebudu, aspoň když není zatím akutní důvod, kdyby byl, tak budu samo že ![]()
No co už, tož chcca nechca se šinu vstříc všem těm hrůzám....hlavně VESELE! VESELE! ( vomdletej smajloš ) ![]()
Budu kulhat, neb se mi zadařilo shodit si ten nejhnusnější a nejtvrdobodlinatější kaktus na nohu, tže su jak jehelníček bodlavý
Auuu aaauuuu
Hajzlík jeden, ještě jednou na mě upadne a de do koše
Hlavně "kaktusologicky"!!! Já se nedám! Zmetek nevychovanej jeden
mata
napsal(a):
Tak to máš dobrý, že drží, Bíšovi na těch tunových a chundelatých plachtách páska nedrží
A když sem mu to jednou udělala, tak kdyby pohled uměl vraždit, su tuhá
Stejně si to ťapáčkem hnedle sundal....a pak když sem ho hlídala a syšela na něj, že NE!, tak se páska rozlepila sama, asi tak po půl minutě
A holit mu to nebudu, aspoň když není zatím akutní důvod, kdyby byl, tak budu samo že ![]()
No co už, tož chcca nechca se šinu vstříc všem těm hrůzám....hlavně VESELE! VESELE! ( vomdletej smajloš ) ![]()
Budu kulhat, neb se mi zadařilo shodit si ten nejhnusnější a nejtvrdobodlinatější kaktus na nohu, tže su jak jehelníček bodlavý
Auuu aaauuuu
Hajzlík jeden, ještě jednou na mě upadne a de do koše
Hlavně "kaktusologicky"!!! Já se nedám! Zmetek nevychovanej jeden
Taky mám bodavého nepřítele
Mati,však už mě dovádí k šílenství i s tímhle,natož erotomana,jako máš Ty...nestojím o to a doufám,že ho to přejde ,jak říká Sabi
Jestli bude přidávat,tak přijde o kule,stejnak je nepotřebuje
Tak mě napadlo,nemám to v plánu,ale kdy je vhodné kastrovat psa?Předpokládám,že tak po tom druhém roku?
To že olizuje a cvaká to je normální a úplně v pořádku, ale kdyby měl tendenci naskakovat na psy, tak bych na zákazu trvala. Takhle naskakoval jeden pesan na Huberta když byl Hubas mladíček, byl z toho hodně nešťastnej a ten pes se nedal odehnat, vyhybala jsem se mu jak to jenom šlo. Potom Hubert dospěl a ten pes hurá na něj a naskočil....takovou melu jsem neviděla, teda spíš neslyšela, Hubert si ho sroloval pod sebe i když byl ten druhý pes o trochu větší, ležel na něm, široce rozevřenou tlamou mu tlačil na krk a strašně u toho výhružně vrčel. Nic se nikomu nestalo, ale byla to podívaná dost děsivá. Na výcvikách právě říkali, že když to udělá pes nějakému fakt dominantnímu psovi, může ho to stát i život, možná jen tak strašili
Ale je mi líto kastrovat psa jen tak
Na psy nenaskakuje.Však říkám,nemám v plánu kastraci,to jen kdyby mu to lezlo na mozek
Taky bych nechtěla podstupovat takový zákrok jen tak z rozmaru.Tak holt začnem zakazovat.
Ale štve mě,že se ježí ,když vidí velkého psa(pár hnusáků po něm vyjelo,když byl mladší).Nikdy se mu nic nestalo,vždycky jsem ho uchránila,ale asi si pamatuje i ta leknutí...To ježení mě štve proto,že pak můžeme potkat nějakého rváče a ten si to blbě vyloží a malér je na světě,že..Vždycky ho uklidňuju,že se nic neděje,ale dělá to pořád.Taky s tím začal až teď,holt hormony se bouří.
jak vidím ten doutník, zrovna dens jsme četla o tom jak se fotí tráva, stébla atd. musím to jít co nejdřívě vyzkoušet. překvapilo mě, že se má fotit proti slunci, ne přímo, ale kolmo nebo lehce proti
to jsou fotky z letošního podzimu nebo loni? u nás je pořád hodně zeleno, nebo rovnou hnědo.
markemic
napsal(a):
Ale štve mě,že se ježí ,když vidí velkého psa(pár hnusáků po něm vyjelo,když byl mladší).Nikdy se mu nic nestalo,vždycky jsem ho uchránila,ale asi si pamatuje i ta leknutí...To ježení mě štve proto,že pak můžeme potkat nějakého rváče a ten si to blbě vyloží a malér je na světě,že..Vždycky ho uklidňuju,že se nic neděje,ale dělá to pořád.Taky s tím začal až teď,holt hormony se bouří.
Máš nádherné fotky, blahopřeju a závidím
nechci být za chytrou, ale jak píšeš, že ho uklidňuješ, tak ho neuklidňuj, buď nad věcí aby cítil tvůj klid, dej si ho k noze a pokračuj jako že o nic nejde. To že se ježí může být i z nejistoty a tím uklidnováním v něm tu nejistotu ještě podporuješ. Prostě jdu, vidím "divného" psa, neznám ho, nedokážu přečíst z jeho výrazu k čemu se chystá, tak si svého psa vezmu k sobě a jdeme spolu, jako smečka ve které já mám navrch a musí to být ze mě cítit, jsem v klidu a pokud ten cizí pes se přibližuje a mě se to nelíbí, tak ho zaženu já, ať můj pes vidí, že všechny situace řeším já a tím získáš jeho důvěru a "obdiv"
Až bude úplně dospělý, bude se chovat jako ses chovala ty, bude v klidu a nebude si myslet, že všechno se řeší hned ježením a vrčením. Až se doopravdy rozlobí a naježí se a zavrčí, bude k tomu mít už pádný důvod
Hani to dělám,dělám ,že nic,jsem v klidu,mám ho u sebe a jdeme.Já si z něj spíš dělám srandu,jako,že je hysterka a podobně,ne že bych u něj klečela a ťuťuňuňu,neboj se pejsánku,to fakt ne
Chráním ho odmala,a on už to ví,když nějakýho parchanta vzteklýho odháním řevem stojí za mnou a čeká,ani ho nenapadne,že by to řešil sám.
tam toho je, chodím sem a občas projedu jejich články, kde jsou i rady a tipy, jak co dělat. když už mi to nikdo neporadí, musím si to heldat na netu ![]()
http://www.fotoradce.cz/co-fotografovat-pri-zapadu-slunce-travy-clanekid93
a Hanka to popsala dobře, má to zmáknuté
Krásné fotky holky.
Markét, fakt si myslím že když to teď udržíš na uzdě - krušné období) že to bude v pohodě.
My byli dneska na procházce ještě s fenkama...a holky, ten blázen se z ničehož nic rozběhl, hupsal, a mazal za holkama radostnej jak blázen je tam měl tendence honit (vomdletej smajloš) Jak píše Ma´ta....

Ale sem ráda, že je už celkem v pohodě
Tak sem si troška hrála s tím foťákem, ale furt nemůžu najít manuál, abych věděla, co které zkratky znamenaj 
Vše sem dělala manuálně, ovšem na slunci se dobře fotí, tak budu ještě pak někdy zkoušet doma a za šera a ve stínu a tak
Zjistila sem s hrůzou, že to má miliardy možností, co si jak nastavit, tže su jasná, zešílím úplně
Markét, olizování, cvakání zubama a zájem o háravky, je normoš, neboj
Ovšem zakazovat se to dá a většinou to pesan pobere.
Pak je druhá várka, která kašle na zákazy, ale jinak se nijak hůř, než tím výše, neprojevuje.
Nu a pak je třetí várka maniaků, jako Bíšan ![]()
Myslím, že když ti s tím šílením nezačal, už nezačne, u Agbara se to projevilo už v půl roce!!!
A jen se to zhoršovalo, byl naprosto mimo, půl roční štěně!!! U Eframa a Gríšy se jakýs takýs zájem projevili až kolem roku a půl, u Frí ještě později snad, pouze olizováním chcánek háravky, cvakáním zubama a šlus. A nic horšího nikdy nebylo
Jj bylo to někde v jeho skorem sedmi měsících, chvíli po tom, co lehnul
Prostě pako, proto mi bylo od začátku jasný, kam směřuje ![]()
Nejlepší je Efram, díky jeho super hyper aktiv nestíhá nic, tže nějaký vylizování po Kiki je ojedinělý, venku ho háravky vůbec neberou, byl by snad schopnej je i dorvat, prostě magoreček Frííí no ![]()
Gríša je gentlas a kliďas, stačí zasyčet, a venku háravku dá najevo tím, že jen začuchá do vzduchu, dál to neřeší ![]()
Dospívající pes si vyzkouší všecko, ale jakmile ho udržíš v mezích a on to pobere, máš klid a Tequila bude určo v poho, jinak bys už měla šedivý vlasy dávno
Bíďa měl dneska tuplem proťo náladu, vůbec nespolupracoval a jakmile uviděl, že na něj mířím objektiv, začal mručet
Když sem ho naštelovala, abych si vyzkoušela fotit ve stínu, otočil hlavu jak sova na druhou stranu
Když sem ho klepla prstíkem, lehl si, a když sem na něj už vztekle kníkla: Demente!!! tak zamručel, zabručel, obrátil se na záda a bylo po ptákách
Zato Buřťoburgr spolupracovala jak nikdy!
Taky záhada...
Kupodivu aj FŤR chvíli spolupracovalo na jedničku 
Nu a Gríšenka byl samo nej, jako vždy
su doštípaná od jakýchsi mušek, ve městě sem se málem vztekla z toho provozu, taktéž na úřadech, tže Brno a vetku sem odložila na další den
Aspoň kafčo s kámoškou bodlo, ale na chození po obchodech mi již sil nezbylo, frčela sem dom, páč mi v hlavě strašil ten foťák a ty tvoje rady Peti....no su zvědavá, jak dlouho mi to vydrží
Jak se znám, tipuju tak maximálka měsíc
Bíďův dnešní názor na mé fotící maniactví
Mmch když zjistil, že to nefunguje a porááád prudím, tak mě dvakrát naboural a shodil ze dřepu, ve kterém sem byla, tže sem byla vyválená jo, a pak mě ožužlal, okousal a sežral, tže sem slíbila, pod jeho pohrůžkou že mě zakousne, že ho dneska už nechám
A sta prozatím ![]()
Du dát štěndům véču a pak jukat na Trucky na ledě

Jo Peti, jukni pak na tento odkaz ještě, nevím proč, ale píšou tam, že ten můj fotý je zrcadlovka?!
Ty těm různým věcičkám, co to umí, rozumíš, tak mi to nějak polopatě vysvětlíš, viď?

http://technet.idnes.cz/olympus-sp-510-uz-0j1-/digifoto_detail.asp?id=447
Bré ránko, tak sem se vrátila z proťápky se štěndy, poněkud umrzlá a du makat, až se ze mě bude prášit, dneska toho mám moc a moc ![]()
Udělám si k tomu kávičku 
Fiknu vám semka Křeččí a myší zákony, ať se po ránu zasmíjete
Bré ránko
Teda Mati,takhle brzo jsi musela vážně mrznout
Ale musí to být fajn,nikde nikdo,ticho...to je můj sen,vzbudit se tak brzy a jít ven..zatím se mi to nikdy nepovedlo
Mati je vidět,že se s foťáčkem snažíš
Efram je hodně povedený
A tak to jsem ráda,že už bych byla dávno šedivá,kdyby měl být Tequila erotoman![]()
Uklidnila jsi mě a už to neberu tak tragicky
Tak občas přemýšlím,jestli by mě ten můj milovník všech lidí chránil před nějakým útočníkem...Nějak si ho neumím představit,ale třeba by mě překvapil..Ale zkoušet to nemusím,mám v parku po tmě strach i tak
Mati já tomu zas tak nerozumím
ale dle mě máš tělo s vlastnostma zrcadlovky, můžeš manuálně nastavovat, ale nemáš výměnné objektivy, zoomuješ pomocí tlačítka a ne manuálně otáčením objektivu, fotíš skrze displej a ne hledáčkem...je to tak? za objektivem podle mě není zrcadlo. takže je to taková kombinace zrcadla a kompaktu. máš docela velké ohnisko, i světelnost, takže je to celkem dobrý přístroj ![]()
Ten Frí jak vážně povedený, barvy jsou syté, tak jak mají být. i Gríša
u Nudle mi trochu přijde, že je fotka světlejší, ona je ve skutečnosti více černá, ne? možná bych zkrátila čas, aby byla malinko tmavší a tím pádem barvy sytější. řídím se vždy tím, že ten hlavní objekt má být tak barevný, jak ve skutečnosti je, takže Hagi musí být černý, ne do hněda, proto jak má hnědé melíry někde, ve skutečnosti je černý jak uhel, mažu fotku a snažít se ji udělat tak, aby odpovídala realitě. to jak se vybarví pozadí už pro mě podstatné není, at je to klidně světlejší nebo tmavší, jen aby byl ten hlavní objekt reálný.pak správně upoutá. u indyho je to těžší, portože ten má občas srst na slunci do hněda.
ťapánkující Bíša je super 
taková momentka se mi nikdy nepodaří
tohle je špatná fotka, je do hněda, neleskne se. kompozičně taky špatně, nemá tam tlapy
tato je dobrá, je černý jak má být, i když jsou tam zase jiné chyby, jako nebe není tak modré atd... ale hlavní objekt je takový, jak má být
a to je rpo mě podstatné. to jsou jen moje názory a pohledy na věc.
a taky, ta první fotka si myslím, že je focena automatikou, ta druhá manuálně a rozdíl je markantní. někdy se to taky odvíjí od slunce, když málo svítí, k večeru, dává měkké světlo a černá prostě nebude černá ani kdybych se na hlavu stavěla.a když na to tak koukám, mám hodně špatných fotek ![]()
![]()
Peti,neboj,mám to taky tak,když se dívám na starší fotky,tak bych u některých(spíše většiny) brečela,jaká je to hrůza.Holt se pořád snažím zlepšovat a s tím se mění i to s čím jsem spokojená a u čeho bych si rvala vlasy![]()
![]()
Kriste ,co zas všichni dělaj na tom netu,všechno se mi seká,nic se nenačítá,božéééé
nejhorší je, že jsem na sebe čím dál víc přísnější
už mi nestačí uděla dobrou fotku, chci jí mít perfektní
ale to je asi přirozené, když to člověka chytne, že chce víc a víc ![]()
dnes jsem si vzala foták sebou a o pauze chci jít do parku něco vyzkoušet. včera jsem toto fotila, slunce po pravici. ale nevím no.
jste tady všechny tak profesionální fotografové, že raději přestanu vkládat svoje fotky
Mě obvykle stačí, když na fotce kterou udělám je poznat co jsem to vlastně vyfotila
Peti já nějakou fotku chalupy buď najdu, nebo udělám
Dneska mě Hubert ráno tak otrávil, skoro pravidelně potkáváme jednu ovčandu, která má Huberta strašně ráda ( na ostatní psy je docela protivná), vždycky když Hubase potká, letí k němu, směje se, vrtí ocasem...a Hubert na ní kašle. Jednou jedinkrát se s ní proběhl a od té doby si jí vůbec nevšímá. Dneska mě jí bylo tak líto, zase se přiřítila k Hubertovi plná nadšení a sympatií a ten protiva můj, se na ní ani nepodíval, otočil se k ní zády a dělal, že tam ta psí holka není. Vypadala tak smutně.....
Jsem sklerouš, už jsem to tady určitě říkala máš pravdu, je to ta samá fena a dneska mě jí bylo líto nějak hodně, proto jsem se asi rozepsala
Našla jsem fotku chalupy
no počkej počkej... já si představovala nějakou roubenku a ty chalupa říkáš tomuhle panství?
krásný, barvička moc hezká. pozemek veliký, co? tomu by se dalo říkat letní sídlo, letohrádek nebo tak a ne chalupa
já jen myslela, jestli Hubas nemá víc takových obdivovatelek, na který kašle
je to tam obrovské, kolem je oplocený pozemek asi 10 tisíc m, a naproti po asi 30m je dalších oplocených 7ha. Něco pro Huberta
S tou fenkou mi to nejde do hlavy, je to jediná psí dáma, kterou Hubert prostě nechce a nechtěl snad, ani kdyby hárala. Asi je to jako s lidma, chemie
Teda Hani,mít takovou "chalupu" zařízenou jako rodinný dům,tak tam v cukuletu bydlím!!Já taky myslela,že máš malinkou chaloupku![]()
Tohle je naše chalupa
A ten pozemek je luxusní...to je to,co mi chybí,obrovský oplocený pozemek,aby pes mohl lítat celý den venku,povalovat se tam,prostě beze strachu,jestli nepoběží k silnici,za lidma,za psama...Takhle je na 20 metrovým řetězu,když něco dělám na zahradě a je to naprd.Psa to nebaví,mě taky ne..ach jo,asi se do oplocení vrhnu na jaře sama
Parádní stavení
my máme takový svah za chalupou, tak jsme ho zalesnili, aby se bylo čeho chytat když to klouže
Já jsem na chalupě jak to jenom jde, venčení je tam pohoda a nádhera, a když je obzvlášť hnusně, natahnu obrovskou pláštěnku a holiny a vyrazím, to tady v Praze tak moc nejde, mohli by mě zavřít za strašení dětí
Hi hi Hani to dělám taky!Mám pláštěnku až na zem,prostě takový igelit přes celé tělo,gumovky a razíme!Miluju,když jsme venku úplně sami,nikde nikdo
S tím strašením to vidím podobně,v Praze by to lidi nerozdejchali![]()
![]()
Ach jooo,léto bláznivé..hned bych to vrátila
10 tisíc m už je pěkný pozemek
tam by mohl klidně běhat i kůň ![]()
Markét to je parádní chalupa! taková typická, malý okýnka... přála bych si takovou, klidně malou o 2 místnůstkách a byla bych tam nasáčkovaná pořád
ten plot je fakt blbej, že nemáte, taky by mě to štvalo. přizvi nějaký chalany, kup jim k tomu basu piva a ať ti pomůžou ![]()
máme po dlouho době rekord, za 1 den jsme zaplnili příspěvek, to nám jindy trvá třeba měsíc
markemic
napsal(a):
A ten pozemek je luxusní...to je to,co mi chybí,obrovský oplocený pozemek,aby pes mohl lítat celý den venku,povalovat se tam,prostě beze strachu,jestli nepoběží k silnici,za lidma,za psama...Takhle je na 20 metrovým řetězu,když něco dělám na zahradě a je to naprd.Psa to nebaví,mě taky ne..ach jo,asi se do oplocení vrhnu na jaře sama
To máš pravdu, my jsme jako první začali dělat plot, to jsme ještě měli dva psy a to už se uhlídat nedalo. Ale nejlepší bylo, když jsme tam nejdřív bydleli v karavanu než jsme ty trosky dali do kupy. To byla pohoda a idyla
Potom jsme udělali takovou mansardu nad tou starou stodolou jak je na fotce taky vidět, a teprve potom se pokračovalo dál.
Jo ,to jak by viděl můj chlap,že si tam na to beru jiný chlapy,tak to by se najednou jal plot dělat,to známe
Zjistím si co a jak a na jaře jdu do toho![]()
Teda i vevnitř je to krásný čisťounký,útulný...to je opravdu jak rodinný domeček
Krásný,nedivím se,že jsi tam pořád![]()
![]()
To u nás je to supr přes léto,je tam teplo z venku,beztak jsme celé dny venku,takže tam akorát spíme
Ale jak je zima ,tak už je to jenom dřina,neustále topit,jinak bychom tam zmrzli...
Už tolik fotek nemám, ale o víkendu klidně nafotím celou chalupu zevnitř, cítím se tam moc krásně a miluju jí
o Hubertovi ani nemluvím, tam se vyvaluje zásadně na sedačce