cca před 3 týdny jsme si pořídili německého ovčáka (stáří 4měsíce), no a pořád skáče, můžu sním být 3 hodiny vkuse a stejně po mě skáče jak kdyby mě viděl po 14 dnech, chápu že je to štěně, ale mám stejně starého vlkodava a ten je klidnější, pamatuji si když jsme měli naší ted už starou fenku NO jako štěňátko a taky taková nebyla aby pořád jen skákala a kníkala
jak ho to odnaučit, pořád říkám nesmíš a třeba ho i plácnu přes zadek, ale po 3 týdnech vůbec žádné zlepšení, poradte, děkuji
Ahojky, určitě ho neplácej, je to malinkatý mimino, i když svou velikostí třeba mate. Já to řešila tak, že když na mě můj pes skočil, nebránila jsem mu v tom, ale otočila se k němu zády (tím ho i nenásilně donutíte zpátky na zem) a jakmile je všema 4 na zemi tak se otočím zpátky a v klidu pochválim a pohraju si s nim. Pokud znovu skáče opakujte to stále dokola ale chce to naprostý klid. Chcete mít kliďase, tak se chovejte klidně. Hlavně žádné fyzické tresty, štěně by z vás mohlo mít strach, přestat vám věřit. Jo a taky mě napadlo jestli to nedělá právě proto že s váma chce komunikovat. Můj ACD když byl malinkatej, tak se zase vrhal k nohám a u toho kopal všema 4 nohama a dělal to právě i proto že se na něj někdo zlobil a on si ho tím snažil udobřit.... tak snad jsem vám trošku poradila, hlavní je se nerozčilovat a jednat racionálně. Ahojte Bára
Já se přidám, ať nezakládám nové téma. Že na mě psi skáčou kdykoliv třeba jen přijdu ze záchoda, to je normální, nevadí mi to. Umím to na povel zastavit, když nechci, aby to dělali. Ale hrozně mě zarazila jedna věc, co dělá moje nejmladší fena. Je to skoro půlroční amstaffka, takový malý spiderman. No a o víkend jsme byli na srazu, kde bylo asi 30 psů. Pustila jsem jí volně, že zkusím jak se bude chovat. Chovala se skvěle, se všema se kamarádila, ale pořád si mě hlídala kde jsem. No a teď to zvláštní. Vždycky si odběhla hrát a v intervalch cca 2-5 minut za mnou vždycky přiběhla, vyskočila mi až do úrovně pasu i výš, odrazila se odemě všema čtyřma nohama, ve vzduchu se přetočila a zase si pelášila hrát. Co to znamená? To mě upozorňuje, že na mě nezapomněla? Ještě dělá jednu věc. Když si doma hraje s jedním psem, tak občas přeruší hru, jde poňuchňat ostatní psy a nás a zase si jde hrát. Nikdy jsem to nezažila, jako by rozdělovala pozornost nebo něco takového. Stává se vám to někomu?