Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2010 08:50
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Máte někdo toto úžasné plemeno? Podělte se o zkušenosti, začátky a tak celkově o Váš společný život....

1.12.2010 10:25
awake

XXX.XXX.184.85

Nyní mám dva mlaďochy (1,5 a 3,5 roku) a dvě staré holky nám již bohužel zemřely. K tomu jsem měla celkem tři Dobrmany. Ale zjistila jsem, že se ke mě víc hodí právě Bosík:-). Zrovna včera jsem poprvé zapřáhla mladšího do saní (poprvé v životě) a hned pochopil co má dělat a děsně ho to bavilo. Málem mi s dětma utekl:-). Se starší jsem to zkoušela taky ale tý se nechtělo. Jenže ani jí to nemine smajlík.

1.12.2010 12:43
nadja

XXX.XXX.213.74

Máme beaucerona (fenu) a dobrmana (psa). Ve srovnání plemen nevidím přílišný rozdíl - jen dobrouš je teď venku bez pohybu dřív zmrzlej :-|

1.12.2010 12:49
marcha

XXX.XXX.166.72

6kaca6 napsal(a):
Máte někdo toto úžasné plemeno? Podělte se o zkušenosti, začátky a tak celkově o Váš společný život....

Já mám fenku, v únoru jí bude pět. Je to pes mých snů - oddaný, citlivý, pracovitý, sportovní, krásný... Dělám s ní sportovní výcvik, tahá mě po horách (pěšky i na lyžích - paráda), baví ji všechno, co vymyslím, do všeho jde na plno.
O našem společném životě a začátcích si můžete přečíst tady:
http://marcha.webgarden.cz/bara-alaja-fahave/o-bare.html
Ať žijí beauceroni!

1.12.2010 13:35
awake

XXX.XXX.184.85

nadja napsal(a):
Máme beaucerona (fenu) a dobrmana (psa). Ve srovnání plemen nevidím přílišný rozdíl - jen dobrouš je teď venku bez pohybu dřív zmrzlej :-|

tak já měla "štěstí" na uštěkaný a moc temperamentní Dobroušesmajlík. Bosík mi přijde o trochu klidnější smajlík. Dobrman mi dělal za ňamku a Bosík dělal pro mě - za pohlazení. Pro pocit, že z toho mám radost já. Dobrmanka mi cvičila za piškoty s každým. Boseronice to dělala jen pro mě. Pustit všude Dobrmana nešlo. Zato Bosík se drží vždy u mě, nebo pár metrů ode mě. Na Bosíka stačí jen zvýšit hlas a ví že je něco špatně. Zato Dobrmanice mě měla na salámusmajlík. Pravda byl hodná, ale nijak zvlášť jsem ji necvičila:-). Proto já mám jasno. Bez Bosíka prostě nebudu:-).

1.12.2010 14:14
6kaca6

XXX.XXX.204.27

To je fajn, že se tu někdo s těmity psy oběvil :) Já sama jej sice nemám, ale strašně po něm toužím, ale zatím stále rozmýšlím a promýšlím. A taky doma už jednoho velkého psíka máme, takže je to otázka budoucnosti. Beauceron se mi ale hodně líbí - jak povahou, tak vzhledem a taky je fajn, že může být venku. Chci pohyblivého a aktivního psa do města, ale i ke koním. Mám ale obavu trochu z jejich výcviku - osobně žádného neznám, tak vůbec nevím jací jsou. Doma mám leonbergra - poslušeného, chodí na volno, neublížil by mouše, vychovaná... ale přeci je jen bosík něco jiného že. Taky bych strašně ráda psa (jako pohlaví), ale vlastně ani nevím proč :D je mi to asi vlastně jedno... je rozdíl mezi fenkou a psem? Povídejte, přehánějte ...

1.12.2010 14:55
marcha

XXX.XXX.166.72

6kaca6 napsal(a):
To je fajn, že se tu někdo s těmity psy oběvil :) Já sama jej sice nemám, ale strašně po něm toužím, ale zatím stále rozmýšlím a promýšlím. A taky doma už jednoho velkého psíka máme, takže je to otázka budoucnosti. Beauceron se mi ale hodně líbí - jak povahou, tak vzhledem a taky je fajn, že může být venku. Chci pohyblivého a aktivního psa do města, ale i ke koním. Mám ale obavu trochu z jejich výcviku - osobně žádného neznám, tak vůbec nevím jací jsou. Doma mám leonbergra - poslušeného, chodí na volno, neublížil by mouše, vychovaná... ale přeci je jen bosík něco jiného že. Taky bych strašně ráda psa (jako pohlaví), ale vlastně ani nevím proč :D je mi to asi vlastně jedno... je rozdíl mezi fenkou a psem? Povídejte, přehánějte ...

Já měla taky obavy. Jak všude píší, že je to pes pro zkušeného kynologa, může být dominantní atd. Ale pro mne osobně byla výchova a výcvik Báry (mojí beauceronky) o mnoho snažší než výchova labradora, kterého taky mám. Přitom o labrouších se zase všude uvádí, jak jsou "samocvičitelní", vhodní pro začátečníky... Proti bosíkům jsou děsní tvrďáci a nezávisláci:-)
Pokud při výchově beaucerona používáte hlavu a srdce, tzn. postupujete rozumně a hlavně citlivě, jde to samo:-). Psi jsou nejspíš samostatnější, ale fenky při správné motivaci přímo září snahou vyhovět. Kamarádka si z mé Báry dělá legraci a a říká jí Hujerka... Chce to za prvé pořádnou, citlivou a důkladnou socializaci štěněte. Což zahrnuje i výběr štěněte od chovatele, který se jim náležitě věnuje. Bára byla jako štěně z nových věcí vždycky nejistá, ale čím víc takových situací poznávala, tím se stávala sebevědomější a teď už ji jen tak něco nerozhodí, i když je to naprostá novinka. A za druhé to chce se vyvarovat jakéhokoliv negativního nátlaku (neřku-li násilí) při výchově a výcviku. To se bosík blokne a nehnete s ním. Všechno v klidu, trpělivě vysvětlit, motivovat pozitivně, a může se přetrhnout.
Jeďte se podívat na nějakou beauceronní akci, pobavte se tam s majiteli, ať si uděláte obrázek...
Viz http://www.beauceron.cz/
S bosíkama jde dělat opravdu kdeco - Bára na vodě...

1.12.2010 15:09
awake

XXX.XXX.184.85

pokud zatím plánujete doporučuji zajít okouknout Bosíky na nějakou výstavu ( spíš klubovku nebo speciální - http://www.beauceron.cz/index.php?odkaz=ka&prom=ka ). Vidět jich víc na jednom místě určitě neuškodí:-). Jen pozor. U nás kdo jsme ho poznali, je jeden pes málosmajlík. Měla jsem dvě feny a ty byli mazlíčci. Nyní mám fenu (3,5 roku) a psa (1,5 roku. Prvního v životě:-)) a fena začala dost slušně hlídat (i nás venku) a to bez výcviku a pes? Ten je zatím takový trouba. Ale dávám mu ještě čas. Nesmí se na ně spěchatsmajlík. Dospívají dýl. Já bych řekla tak kolem 3tího roku. Pokud ho má ale někdo zkušený na výcvik (což já nejsemsmajlík) není problém složení zkoušek dřív. Ale není to Ovčák. Je to pes jednoho pána. Naučené si pamatuje (a to i to špatné) a není nutné neustále cviky opakovat. Mě dělala čuba něco dobře, já jí pochválila a chtěla cvik znovu. Ona na mě koukla jestli to jako myslim vážně a když jsem trvala na svém poslechla ale výsledek nestál za nic. Naše poslušnost na cvičáku? Tak 10 minut a pes měl po trénování. Dobrmanice dělal cviky pořád se stejnou chutí dokola řeba půl hodiny (za piškoty:-)))

1.12.2010 15:20
marcha

XXX.XXX.166.72

A vejde se všude - ve stanu při zimním bivaku.

1.12.2010 15:27
awake

XXX.XXX.184.85

jé ta má kukuč jak ta moje potvorasmajlík. Má pěknej obleček. Kde jste ho sehnali?

1.12.2010 15:43
marcha

XXX.XXX.166.72

awake napsal(a):
jé ta má kukuč jak ta moje potvorasmajlík. Má pěknej obleček. Kde jste ho sehnali?

Od Manmatu. Normálně ji neoblíkám, je pořád v pohybu, ale na podobné akce, jako stanování v zimě, nebo večer v nevytopené chalupě jsem jí ho pořídila. Ona nemá moc tuku... Je skvěle teplej, dutý vlákno... úplně jí ho závidím:-)
Sam (labrador) jí ho taky záviděl, tak jsem mu půjčila svoji bundu:-)

1.12.2010 15:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak to se mi líbilo teda, - líbí se mi jejich povaha- a v jiné větě - nevím jací jsou ... no dobrý no smajlík Ale jinak vám ho přeju ať vám to vyjde

1.12.2010 15:56
awake

XXX.XXX.184.85

marcha napsal(a):
Od Manmatu. Normálně ji neoblíkám, je pořád v pohybu, ale na podobné akce, jako stanování v zimě, nebo večer v nevytopené chalupě jsem jí ho pořídila. Ona nemá moc tuku... Je skvěle teplej, dutý vlákno... úplně jí ho závidím:-)
Sam (labrador) jí ho taky záviděl, tak jsem mu půjčila svoji bundu:-)

a je nepromokavý? Potřebujem zahřát venkovního Dobrouše.

1.12.2010 16:15
awake

XXX.XXX.184.85

Jinak od Manmatu mám kšíry a naprostá spokojenost:-). Jaká je to velikost? Nebyl by odkaz:-)

1.12.2010 17:04
6kaca6

XXX.XXX.204.27

czizecka napsal(a):
Tak to se mi líbilo teda, - líbí se mi jejich povaha- a v jiné větě - nevím jací jsou ... no dobrý no smajlík Ale jinak vám ho přeju ať vám to vyjde

No myslela jsem to tak, že dle popisů a toho co jsem četla a slyšela se mi popis povahy líbí. Na druhou stranu ale neznám žádného osobně, takže těžko povahu soudit - nevím, zadli to sedí s tím, co se všude píše a tak...

1.12.2010 20:19
awake

XXX.XXX.184.85

je lepší vidět a podle chování více psů soudit. Každý Vám vychválí to své plemenosmajlík jak je nejlepší, nejchytřejší, nejmilejší, nej.....:-)). Samozřejmě záleží na výchově každého psa a přístupu majitele, ale dá se soudit spíš ve větším počtu. Takže fakt bych to viděla na nějakou klubovou akci:-):-). Třeba se tam uvidíme.

1.12.2010 23:04
nadja

XXX.XXX.213.74

Tak ani bosina ani dobrman nejsou ochotni cvičit do zblbnutí, ani za pamlsek. Bosina teda ani za pochvalu, poslušnost jí nebaví. Zato ji baví ovce a agility, zato by dala život, tam skutečně není ani pochvala třeba. V temperamentu předčí dobrmana. Uvidíme až budu mít srovnání dvou fen - bosiny a dobrmanky. Psi jsou všeobecně línější, fenky větší dříči.

1.12.2010 23:58
awake

XXX.XXX.184.85

tak ovečky jsme taky před mnoha lety zkoušeli a hned jsme to zase vzdali. Starší čuba obíhala, "číhala", pak vymýšlela jak do vnitř za ovečkama a vevnitř honila ovečky dokolečka jak blázen. Mladší když viděla okolo ovcí pobíhat psa začala štěkat a chtěla se rovnou dostat dovnitř. Ovce z toho měli chudinky snad trauma. Přišlo mi, že tam nikdo neměl s Bosíkama zkušenost a tak mi nabídli vyzkoušet spíš kravičky. A já protože jsem to zkoušela poprvý dopadlo to u nás zatím i jako naposled.
Tak moje Dobrmanice milovala obrany i poslušnost (na stopách jsme se učily spolu, takže nic moc) a vydržela by tam být od rána do večera se stejnou chutí.
Bosice milovala vše co dělala se mnou, ale pokud to udělala dobře a já chtěla repeté, výsledek nic moc.
Viděla jsem i Dobrmana který prostě nekousal. Rodiče super, ale pes prostě nechtěl. Přišlo mi to taky divný když jsou to takový pracáci, ale prostě vyjímky jsou všude.
S těma co mam teď doma neděláme nic, takže nemohu soudit nasazení a výdrž v práci. Ale čuba je celkem spokojená že po ní nic nechci. Zato pes by chtěl něco dělat. Zatím pracuje sám na zahradě šikulka.

2.12.2010 00:21
burunduk

XXX.XXX.98.178

marcha napsal(a):
Opravdu skladný pejsek!

ňákej žebernatej ..není to příliš?

2.12.2010 00:31
awake

XXX.XXX.184.85

netuším jak je na to psice skladná, ale naše čůza (3,5 roku) začala nabírat taky až před pár měsíci. Psi jí lezli do žrádla a kdyby jsme jí nenutili, nežrala by snad vůbec nic (seděla vedle misky a čuměla na mě). Vyzkoušeli jsme snad všechno možný i nemožný a nakonec jsme změnili granule a ona začala žrát potvora sama. I když ještě občas stávkuje už to není tak hrozný. Byla taková chodící kostra. No uvidíme - měla by začít hárat a to je naše stávkující období

2.12.2010 13:36
marcha

XXX.XXX.166.72

burunduk napsal(a):
ňákej žebernatej ..není to příliš?

Je hubená - má období, kdy víc a kdy míň. Ale krmená je dostatečně a kvalitně, jen má hodně pohybu a takový metabolismus. Není nemocná, ani týraná, nebojte...:-|
Její máma taky nabrala až po štěňatech, které ovšem Bára neměla a mít nejspíš nebudesmajlík

2.12.2010 13:42
marcha

XXX.XXX.166.72

awake napsal(a):
Jinak od Manmatu mám kšíry a naprostá spokojenost:-). Jaká je to velikost? Nebyl by odkaz:-)

http://www.manmat.cz/cs/products/displayProduct/Ostatn%C3%AD/34%29+THERMO+oble%C4%8Dek+pro+psa/44
Velikost má tuším XL... z hlavy nevím určitě a mám ho doma. Je ze šusťáku, ale že by byl úplně nepromokavý, to nemyslím. Není to gore-tex ani igelit... A já ho za deště nedávám - déšť znamená, že není taková zima:-). Vůbec ho venku moc nedávám, protože tam se Bára pořád hýbe. Dávám ho po příchodu do nevytopené chalupy nebo na noc ve stanu...

2.12.2010 14:03
ilisek

XXX.XXX.196.15

Můžu se zeptat, jak se beauceron čte? díky.

2.12.2010 17:10
awake

XXX.XXX.184.85

marcha napsal(a):
http://www.manmat.cz/cs/products/displayProduct/Ostatn%C3%AD/34%29+THERMO+oble%C4%8Dek+pro+psa/44
Velikost má tuším XL... z hlavy nevím určitě a mám ho doma. Je ze šusťáku, ale že by byl úplně nepromokavý, to nemyslím. Není to gore-tex ani igelit... A já ho za deště nedávám - déšť znamená, že není taková zima:-). Vůbec ho venku moc nedávám, protože tam se Bára pořád hýbe. Dávám ho po příchodu do nevytopené chalupy nebo na noc ve stanu...

Díky:-)

2.12.2010 17:11
awake

XXX.XXX.184.85

ilisek napsal(a):

boseron. Někdo čte i jako bauceron

3.12.2010 11:03
marcha

XXX.XXX.166.72

ilisek napsal(a):

Češi to čtou boseron. Francouzsky je to také tak, ale s tím jejich "r" a nosovkou na konci...

4.12.2010 15:57
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Jj nějak to zapadlo :)

Tak to trochu oživíme... když jste doporučovali nějakou tu klobovku, tak asi bude lepší nějaka během příštího roku asi přelom jaro/léto ne? Nevíte o nějaké dobré, kde se sejde více prů v olomouckém, zlínském či kroměřížském kraji? Popř někde na celé moravě, ale spíše v těch výše jmenovaných oblastech. Děkuji.

4.12.2010 18:18
nadja

XXX.XXX.213.74

awake napsal(a):
sem už nikdo nechodísmajlíksmajlík?

ale chodí chodí

4.12.2010 18:39
awake

XXX.XXX.184.85

6kaca6 napsal(a):

Tak to trochu oživíme... když jste doporučovali nějakou tu klobovku, tak asi bude lepší nějaka během příštího roku asi přelom jaro/léto ne? Nevíte o nějaké dobré, kde se sejde více prů v olomouckém, zlínském či kroměřížském kraji? Popř někde na celé moravě, ale spíše v těch výše jmenovaných oblastech. Děkuji.

#kde bude nějaká klubová akce se dočtete na stránkách klubu - http://www.beauceron.cz/index.php?odkaz=ka&prom=ka Možná by stálo za to navštívit i bonitaci a zkouknout povahy při obraně majitele (pokud někdo bude dělat :-)-nejsou povinné). Škoda letos byla v Jihlavě - tam to vždycky stojí za to:-)

4.12.2010 23:15
awake

XXX.XXX.184.85

nadja napsal(a):
ale chodí chodí

takhle vydrží ležet dlouhosmajlík:-)smajlík? Ty naše potvory ani neposedí natož aby polehávaly. I když na gaučíku by si asi i lebedily, ale oni raději řádí venku.:-)

6.12.2010 11:22
marcha

XXX.XXX.166.72

awake napsal(a):
sem už nikdo nechodísmajlíksmajlík?

Tak jsem vyrazila letos prvně s Bárou na běžky. Jenom do parku, do hor jsme se nedostaly... Ale super! Bára je výborný tahač:-)
Fotka je z jindy, včera jsem nefotila...

6.12.2010 13:44
awake

XXX.XXX.184.85

ztratily se tři feny Beaucerona - Jedna z obce Lhotka u Tasova (mezi Velkou Bíteší a Valašským Meziříčím) a dvě na Kolínsku. více na klubových stránkách - http://www.beauceron.cz/stranky/nouze.php

13.12.2010 12:03
awake

XXX.XXX.184.85

Ztracení Beauceroni - Brno, Kolínsko, Lhotka u Tasova (mezi Velkou Bíteší a Valašským Meziříčím). Více na http://www.beauceron.cz/stranky/nouze.php
smajlíksmajlík

20.12.2010 20:28
awake

XXX.XXX.184.85

6kaca6 napsal(a):

7- 9.1. bude národní výstava v Olomouci. Bosíci budou na výstavě v neděli 9tého a přihlášeno jich je 10. Tak alespoň něco. Na klubovkách jich bývá i 60.

15.11.2013 19:50
anisa

XXX.XXX.78.50

Naše Nera smajlík

19.9.2014 09:15
enducha

XXX.XXX.4.100

Ahoj, taky jsem si pořídila Beauceronku..máte někdo nějaké tipy na výcvik? Mám za sebou BSP a borderku, mám ovce a koně, ráda bych ji použila na pasení..jsou jí ted 4 měsíce, zjištuju jak a co..rychle si na mě zvykla, drží se u mě, ale venku se zatím x věcí bojí..viz traktor..

Andy

Přidejte reakci

Přidat smajlík