Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2010 17:57
axl

XXX.XXX.43.119

Ahojte, mame uz rok doma asi 2 roky starou fenku krizence. Je to ale takovy straspitel. Kdyz mame potkat jine psy, uz z dalky si hleda cestu, kudy se jim vyhnout. Jedna se hlavne o vetsi a velke psy nebo ty, kteri jsou na ni hrrr. Kdyz je mijime, snazi se utyct s krikem a stazenym ocasem. Co ji mame, nic se ji nestalo, zadny nesvar s jinym psem. Kdyz jsme na treba nekde na louce a je na volno, je to v pohode. Muzou kolem chodit jini psi a postupne se k nim i priblizi a kdyz nejsou moc divoci, tak se jich ani tolik neboji. Da se ten jeji strach nejak minimalizovat? Predpokladam, ze uplne odstraneni strachu asi neni mozne, ale jde nam aspon o to, aby to podkavani bylo pro ni snesitelnejsi. Diky za rady

8.12.2010 19:10
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Mám (teda asi budu mít) podobný problém. Psa zatím nemáme ale plánujeme koupi štěněte psa Stafordšírského bulteriéra a protože jsme z vesnice tak se tu potuluje dost psů navolno. Nejsou to žádní socializovaní psy s PP a výcvikem, ale taková ta směska co se ráda serve s každým psem. Jak mám reagovat když půjdu se šněnětem a najednou proti nám půjde navolno tento "vořech"? Pokud ho budu brát do ruk a zvedat, tak vychovám akorád kousavého a bázliveho psa. Ale zase si nechat zamordovat štěně za 20 tisíc? Jak reagovat?
On Stafbul pokud v mládí chytne ěpatné zkušenosti tak v dospělosti .......... nechci domýšlet.

8.12.2010 20:41
tancoska

XXX.XXX.64.4

tondaschumacher napsal(a):
Mám (teda asi budu mít) podobný problém. Psa zatím nemáme ale plánujeme koupi štěněte psa Stafordšírského bulteriéra a protože jsme z vesnice tak se tu potuluje dost psů navolno. Nejsou to žádní socializovaní psy s PP a výcvikem, ale taková ta směska co se ráda serve s každým psem. Jak mám reagovat když půjdu se šněnětem a najednou proti nám půjde navolno tento "vořech"? Pokud ho budu brát do ruk a zvedat, tak vychovám akorád kousavého a bázliveho psa. Ale zase si nechat zamordovat štěně za 20 tisíc? Jak reagovat?
On Stafbul pokud v mládí chytne ěpatné zkušenosti tak v dospělosti .......... nechci domýšlet.

Tondo bacha na to!Na vesnici ty tuláci jsou fakt většinou na kopanec.Když pujdeš s prckem,nenechala bych vořechy co jsou bez majitele přijít a očuchat.Zvedat ho nemusíš i když tak do toho třetího měsíce můžeš,je to ještě mimi a to se může bát.Bude v novým prostředí a ještě mít blbou zkušenost smajlík.Já psy uřvu,většinou.A když to nepomůže tak tak jako když chceš psa kopnout,prostě ho odstrašit.A taky nosívám paralizér.Ale reaguju takhle jen u psů o kterých vím že prudí a hlavně za ty roky poznám jak by se mohl pes chovat.Díky tomu je Oz fakt dobře socializovanej,neprudí a snáší se dobře se psama.Na stafíka má opravdu dobrou povahu.

8.12.2010 21:10
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

No tady je těch navolno celkem dost. A mám vytipované už asi 3 rváče, kteří startovali už kdysy na mého bývalého psa (jezevčík). jeden mne dokonce i sundal z kola. Prostě takoví rváči, kteří chodí pořád navolno... A pokud se něco stane, tak tuším že vinu budou házet na mne s tím"bojovým" psem. Vím jak důležitá je socializace ale abych pravdu řekl, tak ani neznám nikoho kdo má psa s PP a slušně vychovaného. Teda abych nelhal - máme kamarádku co má ročního Stafbula ale ta bydlí 60 km daleko a na časté návštěvy to nebude... a taky kdoví jak toho našeho prcka ten roční pes veme?

8.12.2010 23:29
albertkh

XXX.XXX.27.146

Psa by nezvedala, pokud je prostor pro manévrování, tak bych se pokoušela rváčům vyhýbat a když už na nějakého narazíš, tak řvát :-) teoreticky by ti štěně napadat neměli, ale rozhodně bych na to nespoléhala.

9.12.2010 07:35
debri

XXX.XXX.16.138

No tady je těch navolno celkem dost. A mám vytipované už asi 3 rváče, kteří startovali už kdysy na mého bývalého psa (jezevčík). jeden mne dokonce i sundal z kola. Prostě takoví rváči, kteří chodí pořád navolno... A pokud se něco stane, tak tuším že vinu budou házet na mne s tím"bojovým" psem. Vím jak důležitá je socializace ale abych pravdu řekl, tak ani neznám nikoho kdo má psa s PP a slušně vychovaného. Teda abych nelhal - máme kamarádku co má ročního Stafbula ale ta bydlí 60 km daleko a na časté návštěvy to nebude... a taky kdoví jak toho našeho prcka ten roční pes veme?

No on by stačil i slušně vychovanej bez PP.Já když bydlela na vesnici tak se tam něco málo našlo.Většina ale šla 1x ročně na prochajdu naočkovat vzteklinu.Ze je to to bojovýsmajlíksmajlíkbych ani moc nevykládala.Já su na to vyloženě alergická obzvlášt s úst osoby ,která volá svýho nevychovance slovy pojd jdeme jinudy to je ten zlej bojovej.
Podotýkám já typ bul nemám,ale mám je ráda při dobrém vedení úžasný zvířata.:-):-)

9.12.2010 07:39
jazzinka

XXX.XXX.226.101

axl napsal(a):
Ahojte, mame uz rok doma asi 2 roky starou fenku krizence. Je to ale takovy straspitel. Kdyz mame potkat jine psy, uz z dalky si hleda cestu, kudy se jim vyhnout. Jedna se hlavne o vetsi a velke psy nebo ty, kteri jsou na ni hrrr. Kdyz je mijime, snazi se utyct s krikem a stazenym ocasem. Co ji mame, nic se ji nestalo, zadny nesvar s jinym psem. Kdyz jsme na treba nekde na louce a je na volno, je to v pohode. Muzou kolem chodit jini psi a postupne se k nim i priblizi a kdyz nejsou moc divoci, tak se jich ani tolik neboji. Da se ten jeji strach nejak minimalizovat? Predpokladam, ze uplne odstraneni strachu asi neni mozne, ale jde nam aspon o to, aby to podkavani bylo pro ni snesitelnejsi. Diky za rady

Zvládnout to do určité míry jde. Na volno se jich tolik nebojí, protože může utéct. Na vodítku bych zkusila navykání - chodit na ta místa se psy na vodítku a zůstat ve vzdálenosti, kterou ještě snese a tam si s ní hrát. Pokud se přiblíží hodný pes, kterého vy znáte, je ideální se s ním před vaší fenkou pomazlit, aby viděla, že vy se ho nebojíte. Ideálně by vám měl fenku v té chvíli někdo podržet za zády. Další krok je mírně ji do seznámení tlačit - hodného klidného psa někdo podrží ve stoje k vám zády, a vy k němu dovedete fenku, aby si jej mohla očichat, obejít a tak, aniž by on mohl moc bouřlivě reagovat a tím jí vylekat. Pak můžete přidržet zase vy svojí fenku, aby si jí očichal druhý pes a ona pochopila, že jí nic neudělá. Naopak pokud se bude blížit nějaký moc hrr nebo agresivní pes, měla byste ho vlastním tělem od fenky odclonit, aby viděla, že se na vás může spolehnout.
Pokud už jdete po ulici, pár obvyklých rad je a) zabavit, přilákat ji na sebe (hračka, pamlsek) kdykoliv se blíží pes, kterého se bojí - aby v tu chvíli musela řešit vás a ne psa b) pokud již utíká se staženým ocasem - neuklidňovat!! ale spíš si z ní dělat legraci (ty si ale trubka hloupká, myslíš, že tě chce sníst?) c) nedovolit v takové chvíli pokud možno napínat vodítko - krátkým cuknutím to udržovat povolené.
Držím palce, ať se vám podaří fenku trochu uklidnit

9.12.2010 07:51
czizecka

XXX.XXX.106.200

No víte nechci vám brát iluze ale PP vám nezaručí že je pes dobře vychovanej, on i vořech se dá vychovat úplně stejně jako PP pes :-)):-)) to nemá s průkazem původu nic společného.... (neznamená to Pohodový Pes) :-))

9.12.2010 09:31
awake

XXX.XXX.184.85

czizecka napsal(a):
No víte nechci vám brát iluze ale PP vám nezaručí že je pes dobře vychovanej, on i vořech se dá vychovat úplně stejně jako PP pes :-)):-)) to nemá s průkazem původu nic společného.... (neznamená to Pohodový Pes) :-))

to máte pravdu:-).
Pokud běhají po vesnici psi navolno a hrozí i jejich stráta nebo úhyn (srážka s autem aj.) myslím že se o psy s PP asi jednat nebude. Pokud by za ty psy dali majitelé několik tisíc asi by je nenechali jen tak pobíhat:-). Jinak jsou i lidé co neví co s penězma a nějaký drahý pes pokud se stratí nebo ho něco zajede není až takové neštěstí když k němu nemají vztah (jinak by se asi netoulal a nenapadal jiné lidi - psy), koupí si nového.

9.12.2010 11:59
ilisek

XXX.XXX.196.15

Chodit s pepřákem!

9.12.2010 12:03
czizecka

XXX.XXX.106.200

awake napsal(a):
to máte pravdu:-).
Pokud běhají po vesnici psi navolno a hrozí i jejich stráta nebo úhyn (srážka s autem aj.) myslím že se o psy s PP asi jednat nebude. Pokud by za ty psy dali majitelé několik tisíc asi by je nenechali jen tak pobíhat:-). Jinak jsou i lidé co neví co s penězma a nějaký drahý pes pokud se stratí nebo ho něco zajede není až takové neštěstí když k němu nemají vztah (jinak by se asi netoulal a nenapadal jiné lidi - psy), koupí si nového.

No ono to není tak jednoduchý, nám ta potvora už třikrát utekla než jsme přišli na to kudy, pdotýkám že je s PP :D Ale teda naštěstí je dobře vychovaná a nekonfliktní k lidem a jiným psům.. ale stát se to může, jsou to pořád jenom psi, PP na to fakt nemá vliv, jestli je pes vychovaný nebo ne... Jako že by si řekl mám PP tak se přece nebudu prát a utíkat a tak.. to asi ne :)

9.12.2010 12:35
aritim

XXX.XXX.19.70

axl napsal(a):

Taky mám pejska z útulku co se přímo panicky bojí cizích psů. Prostě s ním mezi psy nechodím, když nějakého venku potkáme tak se mu vyhnu. Nevidím jediný důvod proč ho nutit aby se s někým cizím kamarádil, když je mu to nepříjemné. Doma má svý holky, s těmi vychází výborně, pak máme pár spřátelených pejsků, ale cizích si prostě nevšímáme. Občas slyším takové to chudák pes, ani ho nepustí seznámit se, ale nemůžu každému na potkání vykládat že o to nestojí. Když si ho cizí psi nevšímají tak projde kolem celkem v pohodě, jen má stažený ocásek, jakmile si ho začnou všímat tak propadá panice. Prostě ho vezmu do náruče, i když je to středně velký psík (asi 10 kg), nevidím jediný důvod proč ho vystavovat tak velkému stresu ač někdy to vypadá opravdu směšně, když ho zachraňuji před čivavou.

9.12.2010 13:12
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

czizecka napsal(a):
No ono to není tak jednoduchý, nám ta potvora už třikrát utekla než jsme přišli na to kudy, pdotýkám že je s PP :D Ale teda naštěstí je dobře vychovaná a nekonfliktní k lidem a jiným psům.. ale stát se to může, jsou to pořád jenom psi, PP na to fakt nemá vliv, jestli je pes vychovaný nebo ne... Jako že by si řekl mám PP tak se přece nebudu prát a utíkat a tak.. to asi ne :)

Asi jsem to špatně napsal... nemyslel jsem že pes s PP zaručuje super povahu...všichni tady víme, že je důležitý zájem majitele a výchova. Myslel jsem to tak že tady na vesnici je 95% psů takových těch kříženců nevychovaných a jejich majitelé to krmí zbytky od oběda (pokud vůbec) a jejich místo je max 3 metry od boudy. Jinak jsou pořád na útěku a toulají se vesnicí. A z takových mám se šněnětem trochu obavy.

9.12.2010 13:24
czizecka

XXX.XXX.106.200

Asi jsem to špatně napsal... nemyslel jsem že pes s PP zaručuje super povahu...všichni tady víme, že je důležitý zájem majitele a výchova. Myslel jsem to tak že tady na vesnici je 95% psů takových těch kříženců nevychovaných a jejich majitelé to krmí zbytky od oběda (pokud vůbec) a jejich místo je max 3 metry od boudy. Jinak jsou pořád na útěku a toulají se vesnicí. A z takových mám se šněnětem trochu obavy.

To jo, to bych k prckovi zásadně nepouštěla. No tady se toulaj asi jen ovčáci :D Ale já je vyřvu, taky nemám zájem když to k nám běží naježený, v tu chvíli ztrácím pud sebezáchovy a bráním štěně... teda teď už je jí rok tak to jde..

9.12.2010 14:20
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

:-) tady je to celkem divočina. zrovna včera jsem šel ráno na dvůr a po moji zahradě utíkal černý labrador. Nebo mi tu chodí jezevčík... a o těch směskách kde není jasná rasa ani nemluvím. Kámoška mi radila pořídit paralizér..

9.12.2010 14:21
czizecka

XXX.XXX.106.200

:-) tady je to celkem divočina. zrovna včera jsem šel ráno na dvůr a po moji zahradě utíkal černý labrador. Nebo mi tu chodí jezevčík... a o těch směskách kde není jasná rasa ani nemluvím. Kámoška mi radila pořídit paralizér..

Tam bych teda chtěla bydlet.... to tam nikdo neřeší? Tady se toulaví psi střílej

9.12.2010 15:50
tancoska

XXX.XXX.64.4

A jak se k tobě na dvůr/zahradu dostanou?To máš chatrnej plot nebo někde díru?Jestli jo tak bys měl udělat pořádný zabezpečení až bude stafík doma.Jinak jak jsem psala já mám taky paralizér a je super.Když mi fena hárala a šla jsem s ní i psem ven tak se na nás vyvalil něco jako labík.Problém byl že fena mu voněla ale pes mu vadil.Byl naježenej a na psa vrčel ale fena byla lákavější.Jenže jsem si říkala než by se servali tak jsem vytáhla paralizér a před nim ho zapla.Dělá to docela rány a pes nejdřív uskočil.Jenže pud ho hnal furt k nám a když byl u feny (psa jsem si držela za sebou) tak jsem ho paralizérem picla do tlamy.Odskočil tři metry a stál,pak už stačilo jen paralizérem udělat rámus a hnal od nás.Pepřák je k ničemu,taky jsem měla.Když je vítr tak to nepomůže a hlavně má myslím nějaký dva roky životnost.Pak se může stát že budeš chtít stříknout a nic z něj nepujde.

13.12.2010 12:14
awake

XXX.XXX.184.85

czizecka napsal(a):

mě už taky utekl pes. On samozřejmě neví jestli má nebo nemá PP. Já mluvím o majitelích. Pokud by Vám na Vašem psu nezáleželo, necháte ho taky toulat. Já bych to tedy neudělala ani u voříška, ale většina lidí na vesnici toulání vlastních psů nijak neřeší. A málokterý má PP nebo je "alespoň čistokrevný".

13.12.2010 12:22
awake

XXX.XXX.184.85

aritim napsal(a):
Taky mám pejska z útulku co se přímo panicky bojí cizích psů. Prostě s ním mezi psy nechodím, když nějakého venku potkáme tak se mu vyhnu. Nevidím jediný důvod proč ho nutit aby se s někým cizím kamarádil, když je mu to nepříjemné. Doma má svý holky, s těmi vychází výborně, pak máme pár spřátelených pejsků, ale cizích si prostě nevšímáme. Občas slyším takové to chudák pes, ani ho nepustí seznámit se, ale nemůžu každému na potkání vykládat že o to nestojí. Když si ho cizí psi nevšímají tak projde kolem celkem v pohodě, jen má stažený ocásek, jakmile si ho začnou všímat tak propadá panice. Prostě ho vezmu do náruče, i když je to středně velký psík (asi 10 kg), nevidím jediný důvod proč ho vystavovat tak velkému stresu ač někdy to vypadá opravdu směšně, když ho zachraňuji před čivavou.

mě pokousal štěně Dobrmana jezevčík a taky pak měla čuba panickou hrůzu ze psů. Taky jsem jí musela "uklidňovat" když mi chtěla zdrhnout domů před Kokremsmajlík. Naštěsí se "srovnala" sama a byla pak celý život nekonfliktní. Naše první fenečka křížence špice také neměla ráda cizí psy. Pokud šel nějaký proti nám, obcházela ho patřičným obloukem. Jí nikdy žádný pes neublížil (ono před 17ti lety jich ani moc nebylo) ale taky jsem jí nikdy nenutila ke kontaktu. Chodila na volno a pokud se jí pes "nezdál" zalezla si za mě.

13.12.2010 16:06
matušková

XXX.XXX.19.251

czizecka napsal(a):
Tam bych teda chtěla bydlet.... to tam nikdo neřeší? Tady se toulaví psi střílej

Střílet leda majitele,vždy je na vině majitel ne pes,je jedno kříženec či s PP,to na to nemá vliv.Péče,zajištění,vztah...To je dnes hodně lidemcizí,také bydlím na vesnici,netoulá se nikdo,krom šoustáka,tak jsme mu 2 roky říkmali,krmili ho až nyní umrzl.Lidi si tu dali na chatu 3 křížence ,v zimě jsem nejezdili,ti co utekli jsem krmila,co ne ,zmrzli.Teď i ten chudák..je to pro něho vysvobození.Ale mi ho moc líto,velikost kokra,sežral jako NO,i tak ho lituji a majitele bych zabila,šmejda,však jsem do roku 2011 mu popřála to nejhorší ať ho potká,za to těm psům připravil za peklo na zemi.Čuměl jako vůk a vypadl..smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

15.12.2010 14:51
czizecka

XXX.XXX.106.200

matušková napsal(a):
Střílet leda majitele,vždy je na vině majitel ne pes,je jedno kříženec či s PP,to na to nemá vliv.Péče,zajištění,vztah...To je dnes hodně lidemcizí,také bydlím na vesnici,netoulá se nikdo,krom šoustáka,tak jsme mu 2 roky říkmali,krmili ho až nyní umrzl.Lidi si tu dali na chatu 3 křížence ,v zimě jsem nejezdili,ti co utekli jsem krmila,co ne ,zmrzli.Teď i ten chudák..je to pro něho vysvobození.Ale mi ho moc líto,velikost kokra,sežral jako NO,i tak ho lituji a majitele bych zabila,šmejda,však jsem do roku 2011 mu popřála to nejhorší ať ho potká,za to těm psům připravil za peklo na zemi.Čuměl jako vůk a vypadl..smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Tak to je děs, tady se teda občas něco toulá ale na druhou stranu si lidi psa odchytí a krmí ho aspoň, i když je spíš jako atrapa na dvorku.... Největší průser byl zatím že se tu zdrhal ovčák kříž. s berňákem a to dost dlouho, utíkal jim denně, štěkal na lidi a na psy, naštěstí nikoho nekousl. Měli ještě stafordku a tu prý zastřelil myslivec, zdrhali spolu. Teď když jdu okolo vidím jen jejich nového psa berňáka, ten kříženec už tam delší dobu není.. bůhví kde skončil

Přidejte reakci

Přidat smajlík