Zdravím všechny, prosím o rady:
Přemýšlím o koupi štěňátka australského ovčáka, je to pejsek bluemerle s PP. Mohla bych poprosit o rady a tipy, jak si vybrat kvalitní štěně a co chtít od chovatele za vyšetření, popř na co si dát pozor u tohoto plemene?
Díky všem
Dobrý den,
můžete mi napsat email, ráda Vám poradím. Navíc máme zrovna blue merláčka pomalu k odběru a neuvádíme klamné a lživé inzeráty ...
Nechci tady uvádět email ani webovky, ať to není bráno jako reklama. Stačí kontakt najít zde na profilu.
Ivana
Děkuji za pochvalu, pckové jsou oba nádherní a nejraději bych si je nechala...
Co se týče zkušeností s australáčky... Bylo by lepší napsat, co si představujete. Jaké máte zkušenosti se psy obecně.
To, co je pro někoho kladem, může býti pro druhého záporem ! Australáci byly vyšlechtěni k spolupráci s člověkem a k rodinnému životu se svou smečkou - spáníky. Jako většina ovčáckých plemen. To znamená, že rád cokoli s páníkem dělá, ať jde o jakýkoli sport, výcvik nebo lenošení u televize.
Jen je to temperamentní tvor a potřebuje přiměřeně zaměstnat svaly i mozek a potřebuje kontakt s pánem a jeho rodinou.
Více je lepší osobně.
Kdo by měl zájem, tak může poslat velkou oznámkovanou obálku a já mu zašlu časopis Pes Přítel člověka - číslo, kde o australácích vyšel článek. Jinak je nejlepší osobní setkání s psisky a kdo by chtěl, je u nás vítán.
Ivana
No představuju si tak zhruba co popisujete - jelikož je to ovčák tak bych si představovala psíka, který by se mnou rád cvičil a případně dělal nějaký sport - nejspíš agility. Taky bych si představovala, že neloví zvěř, že je přátelský a aktivní. Ale tak celkově by mě zajímalo jestli je něco co by mohlo být problémem, nějaké povahové rysy atd. Já ho plánuji hodně výhledově, určitě né tento nebo příští rok. Teď s mým nynějším psiskem cvičíme základy poslušnosti a děláme agility a různé triky a prvky z dogdancingu. Ale zkrátka v knížkách se pěje chvála na všechna plemena, tak mě zajímalo jak je to u australáčků. Na co si třeba dávat pozor atd. A jak je to u nich vlastně s kupírováním? Znám totiž i kupírované i nekupírované.
PS: Máte krásné drobečky
Uživatel s deaktivovaným účtem