Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2006 11:22

Dobrý den, prosím o radu. Jak mám naučit mojeho malýho pejsánka, aby nekadil na cestě. Čůrad si chodí do trávy, ale jinak když jdem běžně po cestě či chodníku, zničeho nic se nakrčí a kadí skoro při chůzy. Už nevím, jak bych mu to měla vysvětlit, aby si odběhnul do trávy. děkuji za cokliv... jsou mu 3 měsíce.

18.6.2006 14:24

sabina napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Jak mám naučit mojeho malýho pejsánka, aby nekadil na cestě. Čůrad si chodí do trávy, ale jinak když jdem běžně po cestě či chodníku, zničeho nic se nakrčí a kadí skoro při chůzy. Už nevím, jak bych mu to měla vysvětlit, aby si odběhnul do trávy. děkuji za cokliv... jsou mu 3 měsíce.

je ještě maličký, to mu dojde. Mi to také štěňata dělala a nyní je to OK. Neboj, za týden dva to dělat přestane, začne si hledat místo jinde, jen ty musíš řádně počkat až vykoná svou potřebu, velice často štěnda čůrají a v zápětí kadí a tak je nechat dostatečně dlouho proletět na trávníku, pak až jít na vycházku.

18.6.2006 14:26

sabina napsal(a):

jo a když už pozoruješ, že by eventuelně se chystal, tak ho jednoduše na trávu dones a vyčkej do konce

18.6.2006 14:49

aira napsal(a):
jo a když už pozoruješ, že by eventuelně se chystal, tak ho jednoduše na trávu dones a vyčkej do konce

No, když se už chystá, tak bych ho nechala, není zdrtavé ho v tom rušit. Jinak v tom moc problém nevidím. Pes je ještě malinký, takže mu to snad dojde. Jsou ale takoví, kteří kadí na chodník i v dospělosti. Je třeba nosit v kapse pytlík a sebrat to. Z chodníku se to bere lépe než z trávy!

18.6.2006 15:17

wera napsal(a):
No, když se už chystá, tak bych ho nechala, není zdrtavé ho v tom rušit. Jinak v tom moc problém nevidím. Pes je ještě malinký, takže mu to snad dojde. Jsou ale takoví, kteří kadí na chodník i v dospělosti. Je třeba nosit v kapse pytlík a sebrat to. Z chodníku se to bere lépe než z trávy!

děkuji vám, časem ho to snad přejde. budu ho na trávu nosit. děkuji za radu

19.6.2006 15:03

sabina napsal(a):

My jsme to dělali tak, že když se vykadila na chodník, přešli jsme to bez komentáře. Jakože dobrý, ale nezasloužíš pochválit. Naopak při bobiku na trávě následovala velká pochvala. Časem si to pejsek jednak spojí a hlavně už si místo vybírá, takže si stejně bude chcít "odskočit" někam dál tzn. mimo cestu. A to ještě s předůležitým čmoucháním a rozvažováním, kam to kokino umístit, ačkoliv vzápětí stejně vždy skončí u mě v sáčku. Jenže to psovi nevysvětlíš

Přidejte reakci

Přidat smajlík