Tak zase to začnu já no Byli jsme v neděli u Afinky chovatelky na focení a pár snímečků se velice povedlo! Takže tady Afi v 8mi měsících
Tondo obojek je z http://www.magweb.cz a i s jménem vyšel ani ne na dvě stovky.Já na tyhle obojky nedám dopustit.Jsou kvalitní,vydrží hodně a za pěknou cenu.Ve zveráči dáš víc ale není to ta kvalita.Mě se za ně psi i tahaj a jsou furt v dobrým stavu.Sice je nenechám aby je rvali ale občas ulítnou,Oz chytne Itu za obojek a už s ní cloumá.Dcera má fakt někdy nápady že nechápu kam na ně chodí.Jinak ještě mám syna a ten je to samý.Manžel je si myslím normální a bydlíme s mojí mámou a ta na svůj věk je furt zastydlá puberta
.V 55letech jezdí s dětma na bobech,hrabe v pískovišti hrady atp.Jednou jí napadlo v květnu udělat koulovačku doma.Vyškrabala z mrazáku sníh a s holkou skoulovaly manžela kterej ležel na gauči a koukal na telku
.Pak si koupily vodní pistole tak trochu bojovaly s dcerou po bytě a pak si udělaly terč na okně a stříkaly do terče.Pod to daly aspoň utěrku aby voda nebyla všude.Dokážeš si představit jakej blázinec u nás občas je?Ale děti i babi jsou nadšený,psi s nima řáděj takže všichni spokojený.Doma mám čisto protože jsem trochu magor na pořádek.Jinak jestli se bojíš toho že ti štěně bude něco ničit tak na to je jednoduchá rada,klec.Já jí pořídila kvůli výstavám a Ozzyho jsem nikdy doma zavírat nemusela protože od mala nic neničil.Itaka to byla plašan,sem tam se snažila něco ohlodat ale dostala po hubě a projistotu byla zavřená v kleci když jsme nebyli nikdo doma.Já jí měla od štěněte když jsem byla ještě na mateřský takže nebyla až tak moc sama ale preventivně jsem jí zvykala na samotu.Od první noci byla zavřená v kleci a divil by ses byla v pohodě.Nekňučela ani se nechtěla z klece dostat.Já jí zavírala i přes den aby tady netrápila Ozzyho protože to byla tyranka a nedala mu pokoj.Ta klec je fakt super věc a když od prvního dne zvykneš tak s tim pes nemá problém.Já jí měla přes den otevřenou a chodili tam spát dobrovolně.Itu jsem tam zavírala tak do 7-8měsíců.
Taky můžu klec jen a jen doporučit. Zvykala jsem na ní všechny tři svoje psy a myslím ,že mi ušetřila hodně nervů a hlavně peněz Mám tam štěňata tak do roka, dokud se neuklidní na noc i přes den, když nejsem doma. Když vyrostou, tak už jí používám spíš vyjímečně. Teď jsem za ní extrémně ráda, protože ta rumunská slečna Sandy je fakt magor a to nepřeháním. Nezastaví se. Stačí vteřina koukání jinam než na ní a už si něco nese nebo tahá, trhá. Je fakt šíleně temperamentní. Jak jí dovolim se do něčeho zakousnout, tak se drží jak dospělák, dá se i zvednout (pozor, to se štěndem nedělat! Jen jsem zkoušela, jestli to myslí fakt vážně, na vteřinku, pak zas pěkně na zem a něžně tahat) a stále drží. Cvičení nám vůbec nejde, je nesoustředěná, zajímá jí jen pamlsek, to jak se k němu dostala absolutně nevnímá. Jediné co umí moc pěkně je přivolání. Každopádně držím palce, aby tvoje štěně bylo trochu klidnější, tohle je fakt na antidepresiva (pro nás, ne pro ní
)
tancoska
napsal(a):
Tondo obojek je z http://www.magweb.cz a i s jménem vyšel ani ne na dvě stovky.Já na tyhle obojky nedám dopustit.Jsou kvalitní,vydrží hodně a za pěknou cenu.Ve zveráči dáš víc ale není to ta kvalita.Mě se za ně psi i tahaj a jsou furt v dobrým stavu.Sice je nenechám aby je rvali ale občas ulítnou,Oz chytne Itu za obojek a už s ní cloumá.Dcera má fakt někdy nápady že nechápu kam na ně chodí.Jinak ještě mám syna a ten je to samý.Manžel je si myslím normální a bydlíme s mojí mámou a ta na svůj věk je furt zastydlá puberta
.V 55letech jezdí s dětma na bobech,hrabe v pískovišti hrady atp.Jednou jí napadlo v květnu udělat koulovačku doma.Vyškrabala z mrazáku sníh a s holkou skoulovaly manžela kterej ležel na gauči a koukal na telku
.Pak si koupily vodní pistole tak trochu bojovaly s dcerou po bytě a pak si udělaly terč na okně a stříkaly do terče.Pod to daly aspoň utěrku aby voda nebyla všude.Dokážeš si představit jakej blázinec u nás občas je?Ale děti i babi jsou nadšený,psi s nima řáděj takže všichni spokojený.Doma mám čisto protože jsem trochu magor na pořádek.Jinak jestli se bojíš toho že ti štěně bude něco ničit tak na to je jednoduchá rada,klec.Já jí pořídila kvůli výstavám a Ozzyho jsem nikdy doma zavírat nemusela protože od mala nic neničil.Itaka to byla plašan,sem tam se snažila něco ohlodat ale dostala po hubě a projistotu byla zavřená v kleci když jsme nebyli nikdo doma.Já jí měla od štěněte když jsem byla ještě na mateřský takže nebyla až tak moc sama ale preventivně jsem jí zvykala na samotu.Od první noci byla zavřená v kleci a divil by ses byla v pohodě.Nekňučela ani se nechtěla z klece dostat.Já jí zavírala i přes den aby tady netrápila Ozzyho protože to byla tyranka a nedala mu pokoj.Ta klec je fakt super věc a když od prvního dne zvykneš tak s tim pes nemá problém.Já jí měla přes den otevřenou a chodili tam spát dobrovolně.Itu jsem tam zavírala tak do 7-8měsíců.
Jéé, tak to je paráda :) Mít takovou rodinu, tak bych asi byla i ráda:) Zábava, žádnej stereotyp :)
joli
napsal(a):
Jéé, tak to je paráda :) Mít takovou rodinu, tak bych asi byla i ráda:) Zábava, žádnej stereotyp :)
Já taky ráda jsem ,u nás je furt veselo.Pořád se něco děje.Taky občas hrajou na schovku,bys nevěřila co v třípokojáku najdou za schovky.Dcera vzala Itaku do vany a po tmě tam byly shovaný nebo kluk byl s Ozákem přivřenej ve skříni.To pak když letěj zapykat tak letí dítě pak pes a jekot
.Ještě že ten byt pod náma byl prázdnej,mám pocit že by nás vystěhovali
.Nebo Itaka s holkou jezdí v parku na klouzačce.Budu muset pořídit kameru a točit ty jejich nápady
tancoska
napsal(a):
Já taky ráda jsem ,u nás je furt veselo.Pořád se něco děje.Taky občas hrajou na schovku,bys nevěřila co v třípokojáku najdou za schovky.Dcera vzala Itaku do vany a po tmě tam byly shovaný nebo kluk byl s Ozákem přivřenej ve skříni.To pak když letěj zapykat tak letí dítě pak pes a jekot
.Ještě že ten byt pod náma byl prázdnej,mám pocit že by nás vystěhovali
.Nebo Itaka s holkou jezdí v parku na klouzačce.Budu muset pořídit kameru a točit ty jejich nápady
Tak to Casi na klouzačce jezdí sama :D Jako malá se šla ze zvědavosti mrknout a skončila dole u nás :D Občas si taky říkám, že z nás sousedi musí mít radost, Cas když hrábne, tak lítá jak pošuk. Ale oni asi moc nejsou doma a když jsou, tak občas hulí (jde nám to nahoru do oken), tak si myslím, že to moc neřeší :) Ani nevím, jak vypadají. Videa jsou fajn :)
Díky za rady děvčata... tak tu klec mi doporučoval i majitel fenky odkud budeme mít štěně. Ale my se do toho nějak nechce. Jednak ted nemáme moc zbytečných financí, a potom my to přijde takové "divné". Už tak budu muset poslouchat že máme doma nějakého "divokého pitbula" a kdyby ještě někdo viděl v pokoji klec tak už vydím ty kecy... Oni ho zavírají do klece... to je týrání, on je pak ještě divočejší bla bla bla atd. .... Jinak na výstavy to je super věc, ALE ..to bych si musel kvůli psa koupit i nové auto. Máme mini autíčko Daewoo Matiz a tam to jistě nenarvu. Pes se bude muset učit sedět na sedačce a musíme koupit jen ten postrojek do auta (kvůli policii a bezpečnosti psa i řidiče). Vy jezdíte se psama jak? Ted mne napadlo že mám takovou velkou klec kde jsem v létě dával na sluníčko leguána - ale to je asi blbost používat na štěně... je to z těch tenkých pochromovaných drátů. No uvidíme... jak to vyřeším
Tancoško - ta cena za obojek se jménem se mi zdá moc dobrá. Já ted koupil kožený, hladký za 400kč. Moji ženě ( a my taky) se líbí ten maskáčový co má Ozzák na fotkách.
Už o té kleci začínám uvažovat. Poradte mi jaká je ideální velikost pro stafbula? Měl by to jen na noc na spaní nebo přes den na odpočinek (byla by vesměs otevřená).
Líbí se mi ta co jsem našel na www.psikralovstvi.cz ........ je od firmy Savic, má dvoje dvířka a velikostí tam je více ale můj laický odhad je ten, že na stafbula by byla super ta 91x61x71 ...cena je 2086 kč
Napište mi prosím jak velkou máte vy a když tak dejte odkaz kde to jde koupit... díky
Klec je super věc, na řeči ostatních bych fakt nedala :-) Já jí sice pořizovala, až když byl pesan velkej, na výstavy, ale když jsme prcka přivezli, tak s ním byl přítel, protože pracoval doma, až v budoucnu přivezu čubinu, tak si bude zvykat od malička. Pes nám sice nic neničil, ale jistota je jistota a myslím, že v některých případech se investice do klece mnohonásobně vrátila
Já klec koupila na aukru, je obrovská a byla levná (ale je těžká jak krá...) uvažuju, že koupím ještě takovou tu plátěnou.
Tondo ten maskáčovej tam mají taky,mám k němu i vodítko na kterým dřív Ozzy dělal i obrany a drží skvěle.Klec mám od Savicu taky ale trošku menší,velikost ti neřeknu ale byla myslím za 1400.Psa můžeš vozit na sedačce a když bys jezdil na výstavy tak klec složíš a na výstavě budeš rád že jí máš.Pes má klid a ty vlastně taky.Já si ušila na klec potah aby měl ještě větší klid,neotravovali ho psi a když je výstava venku tak na ně nepraží sluníčko.Ale potah se dá i koupit nebo někdo přes to dává osušku atp.Doma jí mám taky otevřenou,mají tam deku a jak rádi tam chodí se zašít .A když mi hárá čuba tak v kritický dny a přez noc je zavřená aby mi jí Ozzy nenakryl.
Tak jsem kvůli tobě Tondo jukla.Já mám Savic č.3 78x62x55 a v pohodě se mi tam vejdou oba dva psi.Objednávala jsem tady http://www.spokojenypes.cz/klece-pro-psy-prislusenstvi/.Jinak my kupovali větší auto protože tamto starý už nám bylo malý a hlavně hrozně žralo což cesty na výstavy se hodně prodražili.Teď máme Opel Safira,psi jsou v kufru v kleci a my,lidi se vejdem krásně (babička sedí vzadu mezi dětskejma sedačkama,ještě že je štíhlá ).Dřív byl Ozzy vzadu na sedačce,normální kšíry a pás co se zacvakává jsem si udělala.Manžel byl na nějakým vrakovišti,od bezp.pásu uřízl ten konec a já si to přinýtovala k popruhu a z druhý strany karabinu.Vyšlo mě to asi na 20kč
.
Tancosko, tak to bych nevěřil že ti do té klece vlezou oba pesani... My se to zdá i pro jednoho malé.. ale to je jen laický odhad.
Jinak k tomu našemu budoucímu štěnátku. Včera jsem si "mejloval" s majitelem feny a podařilo se mu mně překecat abych se psem chodil na výstavy. Takže pejska vybereme osobně s ohledem na výstavy prý až v 6 týdnu věku. Každopádně uvažuju mezi modrým, žlutým a červeným. Z fotek se mi líbí modrý, ale až osobní návštěva ukáže víc. Navíc i povaha bude důležitá. Nejlepší by stejně bylo kdyby si štěně vybralo nás - a v těch 6 týdnech to jistě bude možné, tak se necháme překvapit.
tondaschumacher
napsal(a):
Tancosko, tak to bych nevěřil že ti do té klece vlezou oba pesani... My se to zdá i pro jednoho malé.. ale to je jen laický odhad.
Jinak k tomu našemu budoucímu štěnátku. Včera jsem si "mejloval" s majitelem feny a podařilo se mu mně překecat abych se psem chodil na výstavy. Takže pejska vybereme osobně s ohledem na výstavy prý až v 6 týdnu věku. Každopádně uvažuju mezi modrým, žlutým a červeným. Z fotek se mi líbí modrý, ale až osobní návštěva ukáže víc. Navíc i povaha bude důležitá. Nejlepší by stejně bylo kdyby si štěně vybralo nás - a v těch 6 týdnech to jistě bude možné, tak se necháme překvapit.
to víš že vejdou,dokonce tam spolu i chrápou.Tahle velikost ti bohatě stačí.K tomu výběru,nevím jestli si štěně vybere vás ale počítej s tím že se k vám přiřítěj všichni
.Na tvým místě bych si nechala i poradit od chovatele,ten bude vědět který štěně bude slibně vypadat.Ale je fakt že všichni tři vypadaj krásně
Tady vidíš jak asi velká ta klec je,hledala jsem nějakou fotku až jsem našla.
A tady je vidět i ten potah,udělala jsem tam kapsy na různý věci abych měla po ruce (výstavní vodítko,vlhký ubrousky,desky atp).Rohy potahu mám ze zipů takže když se točí sluníčko tak jen střídám boky potahu abych nemusela otáčet celou klec.Jinak to co tam předvádí moje dcera je tanec Zumba,chtěla psy pobavit
Díky za fotky! Jinak jak víš my děcka nemáme, ale jezdí tu k nám skoro na celé léto děti od ségry. Dvě holčičky 3 roky a necelý rok. Když jsem ukazoval na PC té tříleté fotku všech štěnátek aby nám poradila které štěnátko si má strýček s tetou pořídit tak řekla ... Pšece všechny! Bratříčci musí být se svojima sestřičkama Tak 6 stafíku ale opravdu nechceme.
Ještě k tomu výběru.. tak je jasné že nám poradí i chovatel které štěně asi vzít (jestli nakonec on nebude rozhodovat které to bude). my jen napsal že vybereme s ohledem na budoucí výstavy. Sice jako laik nechápu jak se vybírá štěně s ohledem na výstavy ale budiž... na 8 týdenním pesanovi přece nikdo nepozná jak nese prut, jaké má úhlení končetin atd.....
taky jsem si všiml že "pan červený" má na hrudníku bílou skvrnku. Jinak jsou celočerní. A modrý je nejtmavší - já mu říkám krtek (zatím to je náš favorit)
tancoško - ta tvoje dcera to je super. Snad se taky jednou dočkám takového třeštidla... bomba
tondaschumacher
napsal(a):
Díky za fotky! Jinak jak víš my děcka nemáme, ale jezdí tu k nám skoro na celé léto děti od ségry. Dvě holčičky 3 roky a necelý rok. Když jsem ukazoval na PC té tříleté fotku všech štěnátek aby nám poradila které štěnátko si má strýček s tetou pořídit tak řekla ... Pšece všechny! Bratříčci musí být se svojima sestřičkama Tak 6 stafíku ale opravdu nechceme.
Ještě k tomu výběru.. tak je jasné že nám poradí i chovatel které štěně asi vzít (jestli nakonec on nebude rozhodovat které to bude). my jen napsal že vybereme s ohledem na budoucí výstavy. Sice jako laik nechápu jak se vybírá štěně s ohledem na výstavy ale budiž... na 8 týdenním pesanovi přece nikdo nepozná jak nese prut, jaké má úhlení končetin atd.....
taky jsem si všiml že "pan červený" má na hrudníku bílou skvrnku. Jinak jsou celočerní. A modrý je nejtmavší - já mu říkám krtek (zatím to je náš favorit)
tancoško - ta tvoje dcera to je super. Snad se taky jednou dočkám takového třeštidla... bomba
No vidíš to jak to maj děti lehký,rozhodnou se raz dva .Moje dcera je fakt třeštidlo,pusu má prořízlou a na všechno hned odpověď.Když jsme přivezli Ozzyho tak bylo holce skoro 6,5let.Každej na něj šišlal a chtěl si ho hladit.Když si pak Ozzyho chtěla pohladit jedna ženská z baráku kterou moje dcera nemá ráda tak jí řekla že je to živej tvor a ne plyšák,jak by se vám líbilo kdyby na vás furt někdo sahal
.No řeknu ti že jsem nevěděla kam s očima protože pohled na sousedku mě přiváděl k záchvatu smíchu.
K těm štěndům,chovatelé co už mají zkušenosti to poznaj moc dobře který štěně má/mohlo by mít předpoklad na výstavy.Samozřejmě že se potom nemusí vydařit zuby nebo něco jinýho.Ale podle tvaru hlavičky a kostry to umí odhadnout.
Klec kup, když nebude vyhovovat nebo ji nevyužijete, prodat se dá vždycky. Zvlášť, když plánuješ výstavy, tak se hodí. My jsme první rok zvládli bez klece, ale občas to bylo náročný, i když jezdíme s přítelem, byly okamžiky, kdy nám chyběla min. jedna ruka S klecí je to pohoda, pesan se do ní uklidí a člověk ho nemusí všude tahat s sebou a hlavně si v ní odpočine.
tondaschumacher
napsal(a):
Líbí se mi ta první ... jmenuje se Ruby ... 87x59x65 za 1090 kč. nebo potom ta co píšeš ty ale o číslo větší... M za 1190 kč.
To už záleží na tobě,jen jsem tě chtěla "upozornit" že klec která je skoro o 400kč dražší je stejně široká a vysoká jen o 15cm delší.Což mi příjde zbytečný.Tu Ruby jsem možná přehlídla,nevím.Jen bacha na jednu,byla s dvouma dvířkama jenže jedny byly na horním dílu.A jestli budeš opravdu občas jezdit na výstavy tak jí kup.Já jednou jela tady u nás na krajskou a protože jsem musela busem tak jsem klec nebrala.Už nikdy víc bez klece .Když máš psa v kleci tak si pokecáš v klidu s lidma aniž bys musel hlídat aby ti někdo psa nezašlápl nebo nesežral,můžeš jít na wc,vypít kafe atp.
tancoska
napsal(a):
To už záleží na tobě,jen jsem tě chtěla "upozornit" že klec která je skoro o 400kč dražší je stejně široká a vysoká jen o 15cm delší.Což mi příjde zbytečný.Tu Ruby jsem možná přehlídla,nevím.Jen bacha na jednu,byla s dvouma dvířkama jenže jedny byly na horním dílu.A jestli budeš opravdu občas jezdit na výstavy tak jí kup.Já jednou jela tady u nás na krajskou a protože jsem musela busem tak jsem klec nebrala.Už nikdy víc bez klece .Když máš psa v kleci tak si pokecáš v klidu s lidma aniž bys musel hlídat aby ti někdo psa nezašlápl nebo nesežral,můžeš jít na wc,vypít kafe atp.
Tak tak, s tím kafem jsem si teď vzpomněla, jak jsem si jednou hezky polila ruku horkou kávičkou, páč šelma se nutně musel jít kamarádit s nějakým pesenam a škubnul se mnou
Já jsem kupovala před 2 lety našemu drobečkovi tu největší klec u Gearu(vše pro chrty) a stála mě asi 4000Kč.Bohužel už ty klece vyškrtli z nabídky a ani nevím od jakého výrobce klec mámAle je perfektní stále jako nová a náš pejsek v ní spává nejraději,koupila jsem mu do ní matraci Dogmans.Dvířka jsou stále otevřená už ho nezavírám,ale je tam nejraději z celého bytu a to už od mala.Chtěla jsem ji složit ale to mu nemůže udělat když je v ní tak rád.
albertkh
napsal(a):
Tak tak, s tím kafem jsem si teď vzpomněla, jak jsem si jednou hezky polila ruku horkou kávičkou, páč šelma se nutně musel jít kamarádit s nějakým pesenam a škubnul se mnou
No právě.A já když neměla tenkrát na naší první velký výstavě klec tak byl problém jít na záchod nebo si dát kafčo s cígem,jak když mám jen dvě ruce
dorae
napsal(a):
A ještě jedna.Náš Doneček (bandog).
No na takovýho drobečka se nedivím že bylo potřeba tu největší .Jsou krásný,mám ráda tyhle typy psů
.Bandog má obě varianty ocasu?Krátkej a dlouhej?K nám chodil chvilku jeden na cvičák,nádhernej pořádnej kus psa.Bohužel majitel neměl ponětí jak se pes vychovává,byl to jeho první a psa hrozně zkazil.Pes byl šíleně agresivní na všechno 4nohý,psy bych pochopila ale fenyi štěnda.Pak jsem i slyšela že mu utekl s pozemku a kousnul 7letou holku.Ale byl krásnej.
tancosko tak jsem si byl poměřit to moje mini auto a ta klec co doporučuješ ta tam vleze jako by byla dělaná přímo na to auto - super! Ještě si jeden člověk sedne vzadu vedle psa... navíc cena je za 849 a to je super... Dočetl jsem se že mají poštovné zdarma ale až při nákupu nad 999, takže asi vemu k tomu nějaký obojek a bude to. Přes víkend to s ženou pořešíme a dám vědět.
tancoska
napsal(a):
No na takovýho drobečka se nedivím že bylo potřeba tu největší .Jsou krásný,mám ráda tyhle typy psů
.Bandog má obě varianty ocasu?Krátkej a dlouhej?K nám chodil chvilku jeden na cvičák,nádhernej pořádnej kus psa.Bohužel majitel neměl ponětí jak se pes vychovává,byl to jeho první a psa hrozně zkazil.Pes byl šíleně agresivní na všechno 4nohý,psy bych pochopila ale fenyi štěnda.Pak jsem i slyšela že mu utekl s pozemku a kousnul 7letou holku.Ale byl krásnej.
Doneček má ocas dlouhý ty krátké se mě moc nelíbí.To je škoda že někdo takhle zkazí psa.Don od 1a půl roku nemusí ostatní psi spíš ty velké ale feny a štěňata miluje.Už má měsíc prokouslé ucho od velké feny,chtěl si hrát ale ona ne tak mu rafla do ucha,pořád mu z toho teče krev.Udělat to pes tak by to špatně dopadlo.Jinak miluje hrozně děti jak je někde vidí hned by chtěl jít za něma.Ale nepouštím ho protože rodiče se většinou bojí i když jim řeknu že nic nedělá.On měří 73cm a váží 57kg a kolikrát je to dítě poloviční ale děti z baráku ho mají rádi a kolikrát s ním i na louce blbnuli.
tondaschumacher
napsal(a):
tancosko tak jsem si byl poměřit to moje mini auto a ta klec co doporučuješ ta tam vleze jako by byla dělaná přímo na to auto - super! Ještě si jeden člověk sedne vzadu vedle psa... navíc cena je za 849 a to je super... Dočetl jsem se že mají poštovné zdarma ale až při nákupu nad 999, takže asi vemu k tomu nějaký obojek a bude to. Přes víkend to s ženou pořešíme a dám vědět.
Já si myslím že je to pro jednoho psa akorát.Místo obojku objednej nějakej uzel nebo pamlsky a obojek mu kup v Magu
dorae
napsal(a):
Doneček má ocas dlouhý ty krátké se mě moc nelíbí.To je škoda že někdo takhle zkazí psa.Don od 1a půl roku nemusí ostatní psi spíš ty velké ale feny a štěňata miluje.Už má měsíc prokouslé ucho od velké feny,chtěl si hrát ale ona ne tak mu rafla do ucha,pořád mu z toho teče krev.Udělat to pes tak by to špatně dopadlo.Jinak miluje hrozně děti jak je někde vidí hned by chtěl jít za něma.Ale nepouštím ho protože rodiče se většinou bojí i když jim řeknu že nic nedělá.On měří 73cm a váží 57kg a kolikrát je to dítě poloviční ale děti z baráku ho mají rádi a kolikrát s ním i na louce blbnuli.
Tak podle mě je i "normální" že si psi musej dokazovat kdo je lepší.Můj pes se snese docela dobře,u psů do jeho výšky je v poho a u větších je našpicovanej kdyby náhodou tak aby ukázal že já jsem malej ale silnej .Taky to známe že lidi mají smrt v očích když mám puštěný psy,kdyby věděli jaký to jsou milovníci dětí.No abych nekřivdila všem,máme už hodně dětí a lidí který nás mají rádi a nebojí se nás.Když jsem čekala na holku před školou tak se na psy sesypalo plno dětí,psi nadšený.Fena hodí záda a pes zas rád předníma skočí na dítě a stojí jen na zadních.Jinak tvůj drobek je vlasně kus porce,pěkný
.Hoď sem fotku aby bylo vidět jak je vysokej.Ten světlej je taky bandog?
tancoska
napsal(a):
Já si myslím že je to pro jednoho psa akorát.Místo obojku objednej nějakej uzel nebo pamlsky a obojek mu kup v Magu
To je fakt... v Magu mají ty maskáčové nebo neoprenové... to je lepší.
Tancí, ještě že tě mám! ty jsi můj dvorní rada ohledně staffbula. Až se bude Barney ženit tak mu půjdeš za svědka
Jo a koukni na stránky... jsou tam nové fota štěnátek a anketka o jména. Doufám že podpoříš Barnyho. Jinak jméno Baxter je taky z moji hlavy - uvažovali jsme mezi těmito jmény a vybrali barney. Řekl jsem mu aby to druhé jméno dal do anketky.. tak to bude jeho bráška
tondaschumacher
napsal(a):
To je fakt... v Magu mají ty maskáčové nebo neoprenové... to je lepší.
Tancí, ještě že tě mám! ty jsi můj dvorní rada ohledně staffbula. Až se bude Barney ženit tak mu půjdeš za svědka
Jo a koukni na stránky... jsou tam nové fota štěnátek a anketka o jména. Doufám že podpoříš Barnyho. Jinak jméno Baxter je taky z moji hlavy - uvažovali jsme mezi těmito jmény a vybrali barney. Řekl jsem mu aby to druhé jméno dal do anketky.. tak to bude jeho bráška
tak teď jsi mě fakt rozesmál.Jinak to beru,říkal si že jsi někde z Moravy a tam bejvaj svatby supér
.Na anketu juknu zítra,jdu chrnět.Ráno mi zvonil mobil a prej jsem si sedla a ze spaní říkala co to je!Manžel vypnul mobil a říkal že budík že musim vstávat.To víš ve 4:20 se vstává hodně blbě natož v pátek.Tak dobrou.
tancoska
napsal(a):
Tak podle mě je i "normální" že si psi musej dokazovat kdo je lepší.Můj pes se snese docela dobře,u psů do jeho výšky je v poho a u větších je našpicovanej kdyby náhodou tak aby ukázal že já jsem malej ale silnej .Taky to známe že lidi mají smrt v očích když mám puštěný psy,kdyby věděli jaký to jsou milovníci dětí.No abych nekřivdila všem,máme už hodně dětí a lidí který nás mají rádi a nebojí se nás.Když jsem čekala na holku před školou tak se na psy sesypalo plno dětí,psi nadšený.Fena hodí záda a pes zas rád předníma skočí na dítě a stojí jen na zadních.Jinak tvůj drobek je vlasně kus porce,pěkný
.Hoď sem fotku aby bylo vidět jak je vysokej.Ten světlej je taky bandog?
Ano ten světlej je taky Don akorát focenej s bleskem a má úplně jinou barvu.Tady na té fotce je v létě v lese.On strašně rád chodí do lesa a ještě raději plave,nemůže vidět vodu hned je v ní.S přítelem v létě přeplaval celou Berounku tam a zpátky bez odpočinku cca 100metrů.Přítel toho měl dost a Don né tak jsme mu ještě museli házet do vody balónky.
dorae
napsal(a):
Ano ten světlej je taky Don akorát focenej s bleskem a má úplně jinou barvu.Tady na té fotce je v létě v lese.On strašně rád chodí do lesa a ještě raději plave,nemůže vidět vodu hned je v ní.S přítelem v létě přeplaval celou Berounku tam a zpátky bez odpočinku cca 100metrů.Přítel toho měl dost a Don né tak jsme mu ještě museli házet do vody balónky.
Ahá a já myslela že máš dva.To je teda borec když takhle plave.A popravdě se mi taky víc líbí s dlouhým ocasem než s tou okurkou.Je to opravdu moc pěknej pes.Moji nějak neplavou ale vodu milujou.Fena i válela sudy v potoce a pes ten natáhne nohy dozadu a leží že mu kouká jen hlava.
Doneček je taky kus pas :) Paráda!
Jinak lidičky, prosím o držení palečků :) Naskytla se možnost stěhování, tak se modlím, ať ten domek, kt. máme vyhlídnutý nevypadá tak hrozně, jako na fotkách a ať nepotřebuje nějaké zásadní úpravy. A když by byl přijatelný, ať nám dají hypotéku
Rozhodla jsem se, že kdyby to vyšlo, pořídím si minibulinku, už vím kterou, je jí rok a půl a povahově je úžasná. Tak ještě budu ukecávat chovatelku, aby mi ji prodala :)
Tak po delší době opět mrkám na fórum a koukám, že jste popojeli už do pětky.
Jinak se připojuju k Tancošce a určitě klec doporučuju. Doporučovala jsem i všem majitelům našich mimin. Jednak s ní zabezpečíte byt (lepší investovat do klece, než do nového gauče, který vám miminko spapá průměrně za hodinu vaší nepřítomnosti ), ale jde i o bezpečnost štěňátka-neotráví se čistícími prostředky, nesežere elektrické kabely, nic na něj nespadne, až bude tahat záclonu..
A na výstavy klec parádní věc, jak píšou holky-máte volné ruce a pes chvíli klidu.. A taky se připojuju k doporučení obojků MAG, mám s nimi ty nejlepší zkušenosti, náš cane corso už ho má téměř šest let, i všechny naše stafiny jej mají a nemůžu si stěžovat..
Přeju ať čekání na štěňátko rychle uteče a pak s ním jen samé radosti.
Připojuju fotku naší nejmladší s novým obojkem, ale ještě do něj musí trochu dorůst.
dorae
napsal(a):
Máš krásné pejsky A fotky jsou taky povedené
Aspoň se vody nebojí to je paráda,hlavně v létě když jsou vedra tak se osvěží.
Díky .S tím focením to není až tak dokonalý ale což,hlavně že už mám na fotce psa i s nohama,bejvaly doby kdy jsem měla na fotkách jen zadky nebo tam nebyly nohy
,jsou na moje focení moc rychlý.
joli
napsal(a):
Jinak lidičky, prosím o držení palečků :) Naskytla se možnost stěhování, tak se modlím, ať ten domek, kt. máme vyhlídnutý nevypadá tak hrozně, jako na fotkách a ať nepotřebuje nějaké zásadní úpravy. A když by byl přijatelný, ať nám dají hypotéku
Rozhodla jsem se, že kdyby to vyšlo, pořídím si minibulinku, už vím kterou, je jí rok a půl a povahově je úžasná. Tak ještě budu ukecávat chovatelku, aby mi ji prodala :)
Držím všechny palce co mám a pesani tlapky .Pak dej vědět co a jak.
masoterianka
napsal(a):
Jinak se připojuju k Tancošce a určitě klec doporučuju. Doporučovala jsem i všem majitelům našich mimin. Jednak s ní zabezpečíte byt (lepší investovat do klece, než do nového gauče, který vám miminko spapá průměrně za hodinu vaší nepřítomnosti ), ale jde i o bezpečnost štěňátka-neotráví se čistícími prostředky, nesežere elektrické kabely, nic na něj nespadne, až bude tahat záclonu..
A na výstavy klec parádní věc, jak píšou holky-máte volné ruce a pes chvíli klidu.. A taky se připojuju k doporučení obojků MAG, mám s nimi ty nejlepší zkušenosti, náš cane corso už ho má téměř šest let, i všechny naše stafiny jej mají a nemůžu si stěžovat..
Připojuju fotku naší nejmladší s novým obojkem, ale ještě do něj musí trochu dorůst.
Přesně napsaný .Teda malá už není malá ale slečna,takovej diblík to byl ve Varech.Si vzpomenu jak se do ní zakoukala moje dcera a ještě doma o ní mluvila
.Jak se jinak máte?Co plánujete letos?
tancoska
napsal(a):
Díky .S tím focením to není až tak dokonalý ale což,hlavně že už mám na fotce psa i s nohama,bejvaly doby kdy jsem měla na fotkách jen zadky nebo tam nebyly nohy
,jsou na moje focení moc rychlý.
Tak to je přesný,já ze začátku měla půl hlavy,jen špičku ocásku,trávu atd.Než jsem to zmačkla pes byl v trapuMám ještě 15letou jezevčici a tá jde fotit ještě hůř jak Don.Tá chvilku nepostojí a jelikož už je hluchá tak na ní žádný povel nezabere.A vyfotit je spolu je nadlidskej výkon.Tady jsem byla rychlejší než oni a podařilo se.
joli
napsal(a):
Děkuji
Také držíme palečky a ťapičky ať vám domeček dopadneNení nad to mít kousek zahrádky.Také bych šla hned někam do baráčku ale u nás v Praze je to všechno předražený
masoterianka
napsal(a):
Díky MOC za milé slova... opravdu hezky napsáno. Co se týká klece, tak jsem včera dlouho prohlížel net a bude to na 98% tato: http://www.hafani.cz/klec-dog-residence-76x53x61cm/cz/d-83231/
Jinak ty obojky v MAGu jsou suprové a jistě něco koupíme. Už máme doma od vánoc krásný červený kožený obojek .. 4cm široký a vzal jsem ho sebou jak jsme byli u chovatele aby jsme se osobně poznali. Zkoušel jsem ten obojek nasadit feně a málem jí to spadlo tak nevím zda jsem nepřestřelil.. ale pán říkal že to bude ok, a pes prý do toho doroste - jen ten první rok to bude v šuplíku. Takže koupíme ten co má Tancoška .. takový ten maskáčový. Ale zase jsme u toho jakou velikost?
Pokud koupím větší takto budu mít dlouho v šuplíku než pes doroste a pokud koupím menší tak to naopak za rok vyhodím... nebo daruju někomu kdo má mini psa.
tondaschumacher
napsal(a):
Díky MOC za milé slova... opravdu hezky napsáno. Co se týká klece, tak jsem včera dlouho prohlížel net a bude to na 98% tato: http://www.hafani.cz/klec-dog-residence-76x53x61cm/cz/d-83231/
Jinak ty obojky v MAGu jsou suprové a jistě něco koupíme. Už máme doma od vánoc krásný červený kožený obojek .. 4cm široký a vzal jsem ho sebou jak jsme byli u chovatele aby jsme se osobně poznali. Zkoušel jsem ten obojek nasadit feně a málem jí to spadlo tak nevím zda jsem nepřestřelil.. ale pán říkal že to bude ok, a pes prý do toho doroste - jen ten první rok to bude v šuplíku. Takže koupíme ten co má Tancoška .. takový ten maskáčový. Ale zase jsme u toho jakou velikost?
Pokud koupím větší takto budu mít dlouho v šuplíku než pes doroste a pokud koupím menší tak to naopak za rok vyhodím... nebo daruju někomu kdo má mini psa.
Na štěndo bych v MAGu asi obojek nekupovala, počkala bych tak min. do 9 měsíců, možná spíš do roka. Já na psovi když byl prcek měla jen obyč. obojky ze zveráče, ze 2 mi vyrostl a pak už dostal dospěláckej
No malá už fakt není, dokonce nám vyrostla i do standardní výšky.. Letos plánuju hlavně dopsat tu šílost-bakalářskou práci a udělat státnice a taky se snad povedou Flájinky štěniska, takže těch výstav asi moc nebude letos.. S Bazukou bych chtěla jet asi klubovku v dubnu a Budějky nebo Prahu..
dorae
napsal(a):
Děkuji
Také držíme palečky a ťapičky ať vám domeček dopadneNení nad to mít kousek zahrádky.Také bych šla hned někam do baráčku ale u nás v Praze je to všechno předražený
Jak se říká v Praze je blaze ale draze .Já bych taky brala baráček se zahrádkou,už kvůli dětem a psům.U nás sice jsou ceny docela dobrý ale představa že se zadlužim třeba na 20-30let tak to radši budu v paneláku.Já bych z toho nebyla šťastná mít dluhy,když mi během dvou týdnů vybuchla pračka a lednička tak jsem oboje vzala na splátky a rok jsem počítala složenky kolik mi ještě zbejvá.
albertkh
napsal(a):
Na štěndo bych v MAGu asi obojek nekupovala, počkala bych tak min. do 9 měsíců, možná spíš do roka. Já na psovi když byl prcek měla jen obyč. obojky ze zveráče, ze 2 mi vyrostl a pak už dostal dospěláckej
To s Luckou souhlasím Tondo.Na dospělýho stafíka počítej těch 50-55cm obojek,ten maskáčovej mám taky tak nějak.Akorát bacha na rozdíl dýlky obojku u s okem na konci.Já ten maskáčovej co mám změřila a podle toho na Ozzyho koupila ten s jménem.Jenže tím že je oko na konci tak jsem netušila že musí být delší.Tak jsem paní do MAGu volala,vysvětlila co a jak a ona mi řekla že když mi nebude vadit že je nastavý.A zadarmo!Tím že obojky měly jména tak se to nedalo vyměnit.A říkala že to musí na stránkách napsat aby se to dalším lidem nestávalo že objednaj "špatně".Já bych ti poradila normálně řetízkovej,stahovací.Ty maj v každým zveráči,stojí kolem 60kč.Já mám asi tři velikosti než jim přestala hlava růst a až potom jsem jim dávala ty z Magu.Na štěndo samozřejmě nějakej pohodlnej,nylonovej.Řetízkáč jsem dávala tak od 6měsíců.
masoterianka
napsal(a):
No malá už fakt není, dokonce nám vyrostla i do standardní výšky.. Letos plánuju hlavně dopsat tu šílost-bakalářskou práci a udělat státnice a taky se snad povedou Flájinky štěniska, takže těch výstav asi moc nebude letos.. S Bazukou bych chtěla jet asi klubovku v dubnu a Budějky nebo Prahu..
No vidíš a to jsi říkala že budeš mít ministafbula .Tak ti držim palce ať ti všechno dopadne co nejlíp
.Já taky výstavy tenhle rok oželim,nejedu skorá žádnou.Hlavně teda kvůli přípravě a trénování na zkoušky ale i rozhodčí na letošek nic moc
.Jestli udělám v květnu ZVV1 tak budu mít body na pracovního šampiona a pak bych jela akorát Kolesa a Rybníky.
tancoska
napsal(a):
No vidíš a to jsi říkala že budeš mít ministafbula .Tak ti držim palce ať ti všechno dopadne co nejlíp
.Já taky výstavy tenhle rok oželim,nejedu skorá žádnou.Hlavně teda kvůli přípravě a trénování na zkoušky ale i rozhodčí na letošek nic moc
.Jestli udělám v květnu ZVV1 tak budu mít body na pracovního šampiona a pak bych jela akorát Kolesa a Rybníky.
Letos snad nebude nikdo jezdit po výstavách Já jejich počet taky omezím na minimum. Ale doufám, že se na nějaký potkáme, abysme podrbaly i naživo a ne jen přes net
tancoska
napsal(a):
Jak se říká v Praze je blaze ale draze .Já bych taky brala baráček se zahrádkou,už kvůli dětem a psům.U nás sice jsou ceny docela dobrý ale představa že se zadlužim třeba na 20-30let tak to radši budu v paneláku.Já bych z toho nebyla šťastná mít dluhy,když mi během dvou týdnů vybuchla pračka a lednička tak jsem oboje vzala na splátky a rok jsem počítala složenky kolik mi ještě zbejvá.
My bydlíme v podnájmu, kde platíme skoro 8000,-, takže u nás by bylo výhodnější těch 8000,- splácet a vědět, že do svýho, než to takhle vyhazovat oknem.
Pozitivní teda budu :) Snad do konce roku něco najdem, máme 11 měsíců čas :D
Že do toho vstupuju...
Tak stran té hypotéky.. Vždycky je nejhorší varianta ta, že nebudete moct splácet a oni si prostě ten domek vezmou. Nikdy se nestane nic horšího, než že vyhodíte splacené peníze oknem a to s podnájmem vyhodíte stejně..
Já do toho třeba šla. Taky jsem se ptala, co když nebudu moct splácet, připravovala se na všechny varianty. Taky jsou měsíce, kdy mám krizi, ale hypotéka je vždycky to první, co platím. Stejně bych někde platila nájem. A s bankou se dá domluvit, aspoň s tou mojí, že kdybych přišla o práci, můžu třeba půl roku platit jen úroky, což je pár korun. Stejně člověk někde bydlet musí a mezi náma, fakt radši budu riskovat s hypotékou, že dům ztratím, než házet měsíčně x tisíc z okna.
Podle mě to stojí za úvahu. Ano, je to risk jako blázen, pověsit si na krk tolik peněz, ale...
albertkh
napsal(a):
Letos snad nebude nikdo jezdit po výstavách Já jejich počet taky omezím na minimum. Ale doufám, že se na nějaký potkáme, abysme podrbaly i naživo a ne jen přes net
No nechci kritizovat rozhodčí,to ne ale pro nás nejsou ideální.Ale jak jsem psala musim se teď zaměřit na zkoušky abych dojela toho šampíka.Už mám na to jen tenhle rok a zkoušku na kterou asi pujdu v květnu je už docela náročná stopa.Problém je že tady je dlouho zima a hlavně terén na trénování stop je mizernej.Buď je to soukromej pozemek od kud by nás hnali nebo špatnej terén,neudržovanej.Ale určitě bych jela aspoň ty Rybníky a Kolesa ještě uvidim.Tam to nebylo až tak hezký,takový divný.Teda pro mě.Určitě někde pokecáme,neboj
impact
napsal(a):
Že do toho vstupuju...
Tak stran té hypotéky.. Vždycky je nejhorší varianta ta, že nebudete moct splácet a oni si prostě ten domek vezmou. Nikdy se nestane nic horšího, než že vyhodíte splacené peníze oknem a to s podnájmem vyhodíte stejně..
Já do toho třeba šla. Taky jsem se ptala, co když nebudu moct splácet, připravovala se na všechny varianty. Taky jsou měsíce, kdy mám krizi, ale hypotéka je vždycky to první, co platím. Stejně bych někde platila nájem. A s bankou se dá domluvit, aspoň s tou mojí, že kdybych přišla o práci, můžu třeba půl roku platit jen úroky, což je pár korun. Stejně člověk někde bydlet musí a mezi náma, fakt radši budu riskovat s hypotékou, že dům ztratím, než házet měsíčně x tisíc z okna.
Podle mě to stojí za úvahu. Ano, je to risk jako blázen, pověsit si na krk tolik peněz, ale...
To máš sice pravdu ale já riskovat nemůžu protože mám děti.Když bych byla mladá a bezdětná tak bych do toho taky šla.
impact
napsal(a):
Že do toho vstupuju...
Myslím, že kdyby byla nouze, tak ty peníze prostě někde budem muset splašit. Dá se taky pojistit neschopnost splácet, takže o tom bysme mohli uvažovat taky.
Uvidíme, na ten barák se jedem mrknout v pondělí. Kdyby to nebylo tak strašný, tak bysme to s hypo zkusili, kdyby jo, tak počkáme na jinej. Inzerátů je všude dost
A v sobotu přijela moje ségra,celá rodina jsme si dali závod v šipkách a psi samozřejmě nesměli u toho chybět.Ozzy nám dělal startovací čáru .Nebyl k tomu donucenej,prostě lehl a ležel a měl to na salámu že ho museli závodníci překračovat
http://www.novinky.cz/krimi/223217-otec-zabil-kapesnim-nozem-rotvajlera-ktery-zautocil-na-jeho-syny.html
Zase bude dusno ohledně "bojových psů"
tondaschumacher
napsal(a):
http://www.novinky.cz/krimi/223217-otec-zabil-kapesnim-nozem-rotvajlera-ktery-zautocil-na-jeho-syny.html
Zase bude dusno ohledně "bojových psů"
Rotvík ale není "bojový plemeno".Ve standartu se píše že je to společenský, služební a pracovní pes.Článek jsem četla a podle mě je blbost že by to udělal kvůli tý vodě jak vypověděl majitel.Bůh ví jak se psem zacházel,jak ho vychoval.U nás chodí jeden blb,má křížence pita.Když bylo psovi tak 9-12měsíců tak ho posílal na kamarády.Pes štěkal a v tom věku to bral jako hru.Jenže dneska má ten blb už dvě děti,pes je "divnej" a vrčí jak na blbovo přítelkyni tak děti.Když jsem viděla jak ho trestá tak jsem ho zjebala,stál psovi na krku a řval na něj.Pes zaútočí,udělaj s toho drama ale už nikdo nepátrá proč pes takhle jednal.
Tancoska : ségra nestojí na čáře, ale před čárou :)
Do bojových plemen patří všichni, co mají nad 40 cm a trochu kratší srst. Aspoň mě to tak připadá.
Jinak - barák hroznej :) Takže i když já jsem takovej blázen, co se snaží všechno vidět pozitivně a upravovat, přestavovat atd., tak tohle bylo moc i na mě :) Nejhezčí tam byla bílá modrooká kočka Ale vevnitř humus!!! Ho.na od koček, bordel, údajné nové stropy - křivé, a strop jsem měla cca 15 cm nad sebou.. A ještě tam bydlí nějací mladí, nevím co, ale nemají tam co dělat.
Právě začínají zprávy a mluví o tom RTW
tondaschumacher
napsal(a):
Já to moc dobře vím jak to je tancosko.. Ale Rotvík taky patří do toho jejich seznamu "bojových psů" stejně jako stafbul. Pes je většinou kopií majitele a pokud je chlap magor tak co čekat od psa... Ale odnese to vždy ten pes a slušní chovatelé těchto plemen.. .
To sem ti napsala jen abys věděl jak reagovat na blbý komentáře.Zrovna nedávno jsem šla se psama na vodítku a procházely dvě velice inteligentní dámy.Ta jedna říká tý druhý tak abych to slyšela "to jsou ty bojový...." a moje reakce (otáčela jsm se kolem sebe,rozhlížela a říkám nahlas Ježíš kde jsou jaký bojovýýýýý ?) Dámy koukaly jako by spadly z jiný planety .Pak mi ta chytrá říká no ty vaši!Tak jsem se jí ironicky zeptala jestli mi může říct s kým moji psi bojují?A ona že bojujou se psama,já na to a Vy jste je viděla?No rozhovor na úrovni,dáma se cítila asi poníženě tak řekla kámošce prosím tě pojď.A to jsou přesně ty reakce jak jsem ti psala že se musíš naučit reagovat a odpovídat
joli
napsal(a):
Tancoska : ségra nestojí na čáře, ale před čárou :)
Do bojových plemen patří všichni, co mají nad 40 cm a trochu kratší srst. Aspoň mě to tak připadá.
Jinak - barák hroznej :) Takže i když já jsem takovej blázen, co se snaží všechno vidět pozitivně a upravovat, přestavovat atd., tak tohle bylo moc i na mě :) Nejhezčí tam byla bílá modrooká kočka Ale vevnitř humus!!! Ho.na od koček, bordel, údajné nové stropy - křivé, a strop jsem měla cca 15 cm nad sebou.. A ještě tam bydlí nějací mladí, nevím co, ale nemají tam co dělat.
Právě začínají zprávy a mluví o tom RTW
To je fakt,kdyby stála na čáře tak by měl vyvalený očíčka .
Tak se určitě naskytne lepší baráček.Moje kámoška koupila taky nějakou barabiznu,opravujou a říkala že když by měla na výběr tak už by do toho nešla.Prej to stojí víc peněz a hlavně času jak novej.
tancoska
napsal(a):
To je fakt,kdyby stála na čáře tak by měl vyvalený očíčka .
Tak se určitě naskytne lepší baráček.Moje kámoška koupila taky nějakou barabiznu,opravujou a říkala že když by měla na výběr tak už by do toho nešla.Prej to stojí víc peněz a hlavně času jak novej.
:D No chudák!
Snad bude. Tohle je taky barabizna, možná by jsme byli ochotní jí vzít tak za 200 tis. maximálně, protože ještě aspoň milion by se do toho vrazil, nejspíš víc. Ale dát za to 800 tis, v takovýmhle stavu, e e
tak jsem si k feně čsv dovezla stafbullí slečnu
Jmenuje se Agnes z Třineckých končin ale říkáme ji Kira
alissea
napsal(a):
Moc hezká... já si pojedu taky brzo pro štěně. Narodili se 7 ledna takže ještě času dost. Aproč ji neříkáš tak jak se jmenuje? Já to nechápu... Třeba pesan od Tancosky má taky hezké jméno Arthur a říká mu Ozzy. Bych mu říkal Artíí a hotovo
tondaschumacher
napsal(a):
Moc hezká... já si pojedu taky brzo pro štěně. Narodili se 7 ledna takže ještě času dost. Aproč ji neříkáš tak jak se jmenuje? Já to nechápu... Třeba pesan od Tancosky má taky hezké jméno Arthur a říká mu Ozzy. Bych mu říkal Artíí a hotovo
Taky neříkám psovi jeho ofiko jménem, protože ze začátku mi jeho jméno Udo přišlo dost děsný Takže během cesty od chovatele jsme dle jeho výrazu a chování zjistili, že bude nepochybně inteligentní - takový Einstein...takže Albert, případně Bert
Ale postupem času jsem oblíbila i jméno Udo, takže ho občas oslovím i Udoušku a podobně.
A Kira se bude líp volat než Agnes je to takový krátký a úderný.
alissea
napsal(a):
Vítej ,je moc hezká
.A víš o tom že je jedna chovatelka stafbulíků,má doma dvě fenky a psa a pořídila si k nim právě čsv.Takže jestli budeš jezdit po výstavách ať už s jednim nebo druhým tak budete mít dost témat na drbání
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo já v době kdy jsme brali Ozzyho tak holka neuměla R a Altule by asi znělo blbě .Ale Ozzy jsem chtěla já protože to dobře zní pro psa při výcviku.Podle mě jméno kde je sykavka nebo i to R líp vynikne.A já třeba při obraně používám Ózz což je krátký,rychlý a důrazný.Než bych vyslovila Arturééé tak by určitě vysel na rukávu
tancoska
napsal(a):
Tondo já v době kdy jsme brali Ozzyho tak holka neuměla R a Altule by asi znělo blbě .Ale Ozzy jsem chtěla já protože to dobře zní pro psa při výcviku.Podle mě jméno kde je sykavka nebo i to R líp vynikne.A já třeba při obraně používám Ózz což je krátký,rychlý a důrazný.Než bych vyslovila Arturééé tak by určitě vysel na rukávu
chápu tancíí. Chovatel mi radil že by ve jménu mělo být "R" že na to psi dobře slyší... Tak jsem mu řekl, že jsme s ženou vybrali Barney. A chovatelova žena říkala že pokud máme doma malé děti, tak nám ho stejně přejmenují na Bany nebo Balny
Jinak já třeba chápu že pokud má pes takové to "šílené papírové jméno" tak si ho majitel přejmenuje (jako otec našeho štěnátka) ale jinak bych mu říkal stejně nebo zdrobněle atd.
Já si myslím, že jméno v PP by mělo nějak vypadat, mělo by vypadat hezky napsané i vyslovené s názvem chovky, doma ať se na pejska volá jak chce. Hrozně mě baví vymýšlet jména do PP a taky podle toho jména mých štěňátek vypadala a už mám pár připraveno i pro béčkaře, co mě tak průběžně napadlo.
Až na jedno si pánečci vymysleli jména odvozená od papírového, Alchymista zůstal Alchymistou, jen se to zkrátilo na Alchík.
Jinak moje Flájinka (Soulfly, Flya) je ofiko Jingle Bell Impossant Bohemia, Bella se mi zdálo hrozně okoukaný.
A pro druhou fenku jsem si vymyslela jméno sama - Bazooka Atropos Night´s Butterfly, takže Bazuka jí zůstalo.
alissea
napsal(a):
Kouzelná:)
K těm jménům - jméno Casiopea jsem si vybrala sama, kdyby se jmenovala jinak, nevím, jak bych jí říkala. Ale pokud by se jmenovala Cecilka nebo Cácorka (její sestry), tak nevím nevím :)
tondaschumacher
napsal(a):
Protože Agnes se jmenuje teta co nemám moc ráda a není to moc znělý
tancoska
napsal(a):
Vítej ,je moc hezká
.A víš o tom že je jedna chovatelka stafbulíků,má doma dvě fenky a psa a pořídila si k nim právě čsv.Takže jestli budeš jezdit po výstavách ať už s jednim nebo druhým tak budete mít dost témat na drbání
Jo lucku znám:D to já ji dohodila tu čubu čsv co má je to mladší ségra mé feny
tondaschumacher
napsal(a):
V neděli uvidím poprvé našeho budoucího pejska... Jedeme se podívat na štěnátka a vybrat který bude ten náš. Těžká volba. Jinak právě dnes mají 3 týdny věku. .. . V pondělí napíšu kterého jsme vybrali .. červený, modrý nebo žlutý?
Všechny tři, ať je pořádně veselo. Mně byly obě moje holky asi souzený, nevybírala jsem ani jednu-obě byly jediné holky ve vrhu a na obě jsem čekala už před narozením
Narodili se speciálně pro mě.
Tancoska: Ta fotká nemá chybu.
Přidávám jednu archivní s názvem "stafík ulít"
tancoska
napsal(a):
To sem ti napsala jen abys věděl jak reagovat na blbý komentáře.Zrovna nedávno jsem šla se psama na vodítku a procházely dvě velice inteligentní dámy.Ta jedna říká tý druhý tak abych to slyšela "to jsou ty bojový...." a moje reakce (otáčela jsm se kolem sebe,rozhlížela a říkám nahlas Ježíš kde jsou jaký bojovýýýýý ?) Dámy koukaly jako by spadly z jiný planety .Pak mi ta chytrá říká no ty vaši!Tak jsem se jí ironicky zeptala jestli mi může říct s kým moji psi bojují?A ona že bojujou se psama,já na to a Vy jste je viděla?No rozhovor na úrovni,dáma se cítila asi poníženě tak řekla kámošce prosím tě pojď.A to jsou přesně ty reakce jak jsem ti psala že se musíš naučit reagovat a odpovídat
Omlouvám se, že se na chvilku vtírnu, ale musím Vám říct, že tohle je prostě krásný Oni to tihle lidi potřebujou jako sůl
Já sice nemám "bojové vemeno" (jak jim říkám já
), mám jiného psíka a s lidma tohohle typu si taky užívám a už se s nima taky nepářu
Máte tu všichni krásný pejsany, miluju tyhle psy
Děkuju všem
burundug,musíme se někde na nějaký výstavě sejít abys jí mohla pomazlit.Já bych tu tvojí taky ráda viděla
Tondo,právě že manžel už je nepotřebuje tak riskovat může .Ale je fakt že víc nebezpečný jsou když nespí,to mu většinou šlápne tam a to je slyšet z obýváku ůůůůůůůůůůáááááááááá
.Já jsem zvědavá kterej teda nakonec zvítězí,určitě ještě večer napiš.Já jsem v pondělí v práci do odpoledne tak bych praskla zvědavostí.
Maruško tak ta je taky dobrá a já myslela že máš stafíkovou a ono prdlajs!Ty máš klokana.To skáče pěkný vejšky
.
Markemic,nevtíráš se nikomu do diskuze neboj.Jinák já mám už jen občas nějakej zážitek.Dřív než lidi zjistili jaký dvě vemena mám tak šíleli hodně.Už je to lepší ale občas se nějakej jouda ozve,ještě že mám hubu dobře prořízlou a jsem pohotová takže o odpovědi není nouze
No původně to měla bejt fotka toho, jak hezky sedí a kouká na provázek.
Jinak já mam ze dneška taky dobrej zážitek: Při venčení jsme potkali paní, pána a pudla ve svetru. Samozřejmě jéžišmarjá, jdou ty bojový. Ptali se jestli je nekousnou, tak řikam, že ne, že jsou hodný (ty lidi trochu znam) a paní jestli si má pudla vzít do náruče, tak jí řikam, že jestli si myslí, že mi holky pokouše, tak ať si ho do náručí vezme. Nakonec se teda pudl nekamarádil, ten držel zpátečku, ale holky byly pohlazený a občerstvený piškotama. Hrozně se divili, že si vezmou piškot od cizích. Zrovna moje popelnice, co by s nima za piškot odešly.
A ještě jedna Flájinka z dneška, abyste věděli, že má taky hlavu (sice prázdnou, ale má jí)..
tancoska
napsal(a):
Děkuju všem
burundug,musíme se někde na nějaký výstavě sejít abys jí mohla pomazlit.Já bych tu tvojí taky ráda viděla
Tondo,právě že manžel už je nepotřebuje tak riskovat může .Ale je fakt že víc nebezpečný jsou když nespí,to mu většinou šlápne tam a to je slyšet z obýváku ůůůůůůůůůůáááááááááá
.Já jsem zvědavá kterej teda nakonec zvítězí,určitě ještě večer napiš.Já jsem v pondělí v práci do odpoledne tak bych praskla zvědavostí.
Maruško tak ta je taky dobrá a já myslela že máš stafíkovou a ono prdlajs!Ty máš klokana.To skáče pěkný vejšky
.
Markemic,nevtíráš se nikomu do diskuze neboj.Jinák já mám už jen občas nějakej zážitek.Dřív než lidi zjistili jaký dvě vemena mám tak šíleli hodně.Už je to lepší ale občas se nějakej jouda ozve,ještě že mám hubu dobře prořízlou a jsem pohotová takže o odpovědi není nouze
prej burunduG hhh :)
Jo moc ráda bych se jí dotkla. A koho bys ráda viděla? Brabantičku nebo shibu? Asi brabantičku. Budu ji vystavovat v Ostravě.. jedeš taky? Tam se můžem setkat.
masoterianka
napsal(a):
No původně to měla bejt fotka toho, jak hezky sedí a kouká na provázek.
Jinak já mam ze dneška taky dobrej zážitek: Při venčení jsme potkali paní, pána a pudla ve svetru. Samozřejmě jéžišmarjá, jdou ty bojový. Ptali se jestli je nekousnou, tak řikam, že ne, že jsou hodný (ty lidi trochu znam) a paní jestli si má pudla vzít do náruče, tak jí řikam, že jestli si myslí, že mi holky pokouše, tak ať si ho do náručí vezme. Nakonec se teda pudl nekamarádil, ten držel zpátečku, ale holky byly pohlazený a občerstvený piškotama. Hrozně se divili, že si vezmou piškot od cizích. Zrovna moje popelnice, co by s nima za piškot odešly.
A ještě jedna Flájinka z dneška, abyste věděli, že má taky hlavu (sice prázdnou, ale má jí)..
Teda kdyby tě Flája slyšela .To jsou právě ty lidi který poznaj a změní názor.Hele a paní odcházela s prstíkama nebo bez?Moji si je berou občas i s prstama a v tý zimě to teda sakra bolí.Já mám taky zážitek se zvedáním do náruče.Paní s hysterkou,jakmile viděla Ozzyho (v tý době jsem neměla Itu a Ozzymu bylo asi 9měsíců) tak vzala psa do náruče a mektala něco o zabijákovi.Pes řval ze zhora dolů tak jsem vzala Ozzyho taky a říkala mu že by ho ten agresor určitě sežral i s obojkem
.Paní lapala po dechu co jsem si to dovolila poznamenat ale já už to neřešila.
burunduk
napsal(a):
prej burunduG hhh :)
Jo moc ráda bych se jí dotkla. A koho bys ráda viděla? Brabantičku nebo shibu? Asi brabantičku. Budu ji vystavovat v Ostravě.. jedeš taky? Tam se můžem setkat.
Jééé sorry ,to víš pátek tak už jsem KO.No samozřejmě bych ráda viděla brabantičku.Nic ve zlém ale psi podobný těm severským mě nijak nelákaj.Ale placičky miluju a až budu stará a nebudu mít tolik sílu tak budu mít určitě nějakou placatku malinkou(boston,buldoček,grifon....).Ostravu určitě ne,to je pro mě hrozná dálka.Letos moc jezdit nebudu,musím makat cvičákově na šampíka.
Paní měla pro jistotu rukavice. Tak asi prsty měla. Ale naše to dělaj taky, že si vezmou občas i s prstem.
Kdyby mě Flájian slyšela, tak řekne: "Jakej pán, takovej pes."
Taky už jsem si jednou vzala Fláju do náručí. Přilítla za náma taky pudlice, ale to je agresorka, na lidi je v pohodě, ale na psy je zlá, Fláju štípe do nohou, tak jsem si Flájinku vzala do náruče a hulákala, ať si zavolají toho bojovýho psa.
masoterianka
napsal(a):
Paní měla pro jistotu rukavice. Tak asi prsty měla. Ale naše to dělaj taky, že si vezmou občas i s prstem.
Kdyby mě Flájian slyšela, tak řekne: "Jakej pán, takovej pes."
Taky už jsem si jednou vzala Fláju do náručí. Přilítla za náma taky pudlice, ale to je agresorka, na lidi je v pohodě, ale na psy je zlá, Fláju štípe do nohou, tak jsem si Flájinku vzala do náruče a hulákala, ať si zavolají toho bojovýho psa.
Jakej pán,takovej pes Ty mě zabiješ fakt
.
Vlastně máš pravdu,napadající pes =bojovej,chce přece bojovat a je jedno co to je za rasu.
tancoska
napsal(a):
Ahoj,legrace s nima je.Akorát nevím jak by ses pral po psím?Neumím si to představit
chovám se jako pes různě běhám po 4 a různě je shazuju a přitahuju a provokuju a sahám po krků kde to psi nesnáší od cizích a to ti psi milujou že se můžou víc unavit ale zase ne tolik aby měli infarkt :-) a ted mám v planů mu vlízt do žradla jestli to povoli když ne tak toho necham
milošditrich
napsal(a):
chovám se jako pes různě běhám po 4 a různě je shazuju a přitahuju a provokuju a sahám po krků kde to psi nesnáší od cizích a to ti psi milujou že se můžou víc unavit ale zase ne tolik aby měli infarkt :-) a ted mám v planů mu vlízt do žradla jestli to povoli když ne tak toho necham
A můžu vědět jakej to má význam že mu chceš lézt do žrádla?A myslíš že je dobře když ti to "nepovolí" tak ho necháš?Nevím jaký máš zkušenosti s výchovou a výcvikem ale tohle co popisuješ je dle mě divný
kámoš uvažuje o dítěti a chce abych zjistil jak by se zachoval on k němu do žrádla může a i do boudy jeho soukromí a jeho holku tam nepustí a já si půjčím od 1 dětsky triko a půjdu mu do žrádla když po mě vyjede tak mu řeknu at hlída dítě aby mu nechodilo do mísy. když to děla on tak mu nic neuděla od žrádla ho odtáhne a nic vzal si ho z útulku a chce aby to ohodnotil někdo koho nezná.
zatím moc zkušenosti nemám měl jsem zatím 2 psi špice fenku 16 let a voříška 13 let a já psa trénoval ve 2 letech vím je to pozdě hned po intru a 95% poslouchal tak trochu mu pomaham cvičit jeho 4 psi aby mohl chodit na cvičák jinak ho tam nepustí a na cvičáků mu řekli když uvidí jeho psi běhat s ostatníma psi bez náhubků tak ho vezmou a pomůžou mu cvičit dal.
zatím se povedlo 1 pes začlenit mezí ostatní psi se psi vychází ale je hodně napnutý a tamty 3 psi jsou příliš agresivní vůdčí psům asi je používali na zápasy a nejsou to čisty psi vypadaji jako čisty ale jsou polochlupatý
já ho učím to co je pro mě důležitý a pak co se naučí na cvičáků pokud se tam dostanou.
učím jen sedni lehni chůze na vodítku a odložit nesmíš a fuj abych toho po nich nechtěl moc a hlavně aby poslouchali ho ne mě
milošditrich
napsal(a):
kámoš uvažuje o dítěti a chce abych zjistil jak by se zachoval on k němu do žrádla může a i do boudy jeho soukromí a jeho holku tam nepustí a já si půjčím od 1 dětsky triko a půjdu mu do žrádla když po mě vyjede tak mu řeknu at hlída dítě aby mu nechodilo do mísy. když to děla on tak mu nic neuděla od žrádla ho odtáhne a nic vzal si ho z útulku a chce aby to ohodnotil někdo koho nezná.
zatím moc zkušenosti nemám měl jsem zatím 2 psi špice fenku 16 let a voříška 13 let a já psa trénoval ve 2 letech vím je to pozdě hned po intru a 95% poslouchal tak trochu mu pomaham cvičit jeho 4 psi aby mohl chodit na cvičák jinak ho tam nepustí a na cvičáků mu řekli když uvidí jeho psi běhat s ostatníma psi bez náhubků tak ho vezmou a pomůžou mu cvičit dal.
zatím se povedlo 1 pes začlenit mezí ostatní psi se psi vychází ale je hodně napnutý a tamty 3 psi jsou příliš agresivní vůdčí psům asi je používali na zápasy a nejsou to čisty psi vypadaji jako čisty ale jsou polochlupatý
já ho učím to co je pro mě důležitý a pak co se naučí na cvičáků pokud se tam dostanou.
učím jen sedni lehni chůze na vodítku a odložit nesmíš a fuj abych toho po nich nechtěl moc a hlavně aby poslouchali ho ne mě
No bylo by to na dlouhý psaní,takže ve zkratce.To že ty psa otestuješ neznamená že by pes zaůtočil nebo nezaůtočil na dítě.Pes ví že ty si dospělej a dítě je dítě.Nevím jak si přišel na tenhle postup,jestli to někdo někde radil ale ke psu se přistupuje jinak.Když se bojí aby mu pes nesejmul dítě tak musí psovi ukázat že dítě=dobrota-nic se neděje.Takže dá psovi misku,dá dítěti něco dobrýho aby to psovi dalo do misky.Jinak já teda nezastávám názor že si musí pes nechat sáhnout do misky.Proč?Mě do talíře taky nikdo nesahá a když by tak mu jednu fláknu.Samozřejmě kolem psů když žerou můžou moje děti chodit atp ale vědí že maj nechat psy v klidu nažrat.Ono je hodně důležitý ne jen psovi ukázat jak se má chovat ale hlavně tomu dítěti.Ale neber to zle co píšu,já už se psama zabejvám hódně dlouho tak mi ty postupy co píšeš nesedí
ted sleduju naNational geografik znalec psí duše : http://natgeotv.com/cz/znalec-psi-duse a pak to skouším na jeho psi
milošditrich
napsal(a):
ted sleduju naNational geografik znalec psí duše : http://natgeotv.com/cz/znalec-psi-duse a pak to skouším na jeho psi
Slyšela jsem že to je dobrej pořad ale nemůžeš nějakou věc zkoušet na každýho psa.Každej má jinou povahu a na každýho se musí jinak.Řekla bych že si do toho dost zapálenej ale abys neudělal víc škody než užitku.Takže můžu jen poradit když chceš něco vyzkoušet tak opatrně.
proto vybiram psi ktery jsou klidny k jinym psů zaklad je aby běhali proto si je berů s nahubkem a až oni daji sami najevo že jsou kamaradi tak bych chtěl aby běhali bez nahubku a majitele taky běhaji semnou a tak oni uči mě a ja je co dělám na mojeho psa a vidím v tv a cesar je fakt dobrej v letě to bude lepší to chci praktikovat salony stromovy
milošditrich
napsal(a):
proto vybiram psi ktery jsou klidny k jinym psů zaklad je aby běhali proto si je berů s nahubkem a až oni daji sami najevo že jsou kamaradi tak bych chtěl aby běhali bez nahubku a majitele taky běhaji semnou a tak oni uči mě a ja je co dělám na mojeho psa a vidím v tv a cesar je fakt dobrej v letě to bude lepší to chci praktikovat salony stromovy
Píšeš dost chaoticky že z toho nejde poznat co myslíš.Sice tě neznám ale fakt si nedokážu představit jak "převychováváš" psy.Tak hodně štěstí s výcvikem.
Tancosko (a ostatní), na ty štěnátka se jedu podívat v neděli a protože je šílený počasí, tak si uděláme výlet vlakem (letos poprvé ve vlaku) ... doma budu až pozdě večer. Budu mít nějaké foto protože beru foták a tak fotku dám až v pondělí večer.... Fakt jsem zvědavej kterého vyberu...
Jo a nahoře se bavíte o Ostravě... že to máš daleko atd. Co je v Ostravě? nějaká výstava? A kdy? Já to mám naopak kousek ... Jinak kdybys tam náhodou jela tak bys mohla kouknout na Bárnyho osobně.... Sice na výstavě né, ale bydlím kousek.
tondaschumacher
napsal(a):
Tancosko (a ostatní), na ty štěnátka se jedu podívat v neděli a protože je šílený počasí, tak si uděláme výlet vlakem (letos poprvé ve vlaku) ... doma budu až pozdě večer. Budu mít nějaké foto protože beru foták a tak fotku dám až v pondělí večer.... Fakt jsem zvědavej kterého vyberu...
Jo a nahoře se bavíte o Ostravě... že to máš daleko atd. Co je v Ostravě? nějaká výstava? A kdy? Já to mám naopak kousek ... Jinak kdybys tam náhodou jela tak bys mohla kouknout na Bárnyho osobně.... Sice na výstavě né, ale bydlím kousek.
Tak to držíme palce a těšíme se na fotečku :)
K výstavám - neplánujete někdo ČB??
tondaschumacher
napsal(a):
V Ostravě je výstava.Neboj určitě vás taky někde potkáme až budete jezdit .Tak se těším až dáš vědět,já vsázim na modrýho