Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2011 20:48
tango

XXX.XXX.164.18

Ahojte, mám dotaz přímo na majitele a chovatele těchto pejsků. Budeme bydlet na samotě a NO se nám zdá jak povahově,tak vzhledem nejlepší volba. Máme malé dítě a plánujeme další. Navíc plánuji pořídit si i jiné zvířata jako kočky,ovce,koně... A teď k těm dotazům.
1. Mám pořídit štěně po hlídacích rodičích, nebo aby jen jeden rodič byl ostřejší- popř.který- matka x otec.
2. Nebude vadit když si ke štěněti pořídím zároveň i kotě?
3. Jak se snese už dejme tomu 2 letý pes se štěnětem?- aby jste rozumněli,chtěla bych později i border kolii- fenku. V tom případě bude lepší NO fena nebo pes?
4. Chtěla by jsem si pořídit štěně na podzim, tou dobou by jsem ale chtěla i otěhotnět, dá se zvládnout výchova takového psa v těhotenství? Mám šikovného manžela,takže pomoc by byla.

Děkuji za odpovědi. Lenka

3.2.2011 21:23
memmory

XXX.XXX.252.42

tango napsal(a):
Ahojte, mám dotaz přímo na majitele a chovatele těchto pejsků. Budeme bydlet na samotě a NO se nám zdá jak povahově,tak vzhledem nejlepší volba. Máme malé dítě a plánujeme další. Navíc plánuji pořídit si i jiné zvířata jako kočky,ovce,koně... A teď k těm dotazům.
1. Mám pořídit štěně po hlídacích rodičích, nebo aby jen jeden rodič byl ostřejší- popř.který- matka x otec.
3. Jak se snese už dejme tomu 2 letý pes se štěnětem?- aby jste rozumněli,chtěla bych později i border kolii- fenku. V tom případě bude lepší NO fena nebo pes?
4. Chtěla by jsem si pořídit štěně na podzim, tou dobou by jsem ale chtěla i otěhotnět, dá se zvládnout výchova takového psa v těhotenství? Mám šikovného manžela,takže pomoc by byla.

1.) záleží co po něm budeš chtít ... NO hlídá sám o sobě - nemusí mít hlídací rodiče - a hlavně neber štěně po agresivních rodičích - oba musí být vyrovnaní v povaze .. vím o čem mluvím ...
2.) nebude tím líp pro tebe - pokud si štěně na kočky zvykne ve štěněčím věku tím lépe pro tebe - moje NO kočky k smrti nenávidí - protože jako štěně nemalě možnost kočku poznat ...
3.) záleží na jedinci - pokud bude vyrovnané zvíře tak jistě snese ... a záleží na tom co chcete .... dle mě fena x fena může dojít ke konfliktům pokud budou obě dominantní / je pravda že rozdíl bude ve věku , takže velký problém de mě nenastane - ale záleží na jedincích / , na druhou stranu pes x fena - hárání - já to mám jednoduché mám 2 feny a psa - a zvládám v pohodě ...
4.) výchova psa - je velký pojem ... co po něm budeš chtít ?? zahradního flákače nebo sporotvní kynologie .. každopádně obojí se dá zkombinovat ...

3.2.2011 21:35
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Vybrala jsem si jen jednu otázku.
Pes a kotě. Pes je šelma , co se hýbe je kořist.
ALE - soužití je možné , musíte být "u toho", dohlížet , psinu korigovat. Někdy je to náročný , už se zdá , že máte vyhráno
a pes přesto vyjede. Musíte být stále ve střehu , být velmi důslední. (ale jsou to nervy)
Pes kotě přijal , vznikl krásný vztah. Spali spolu - v jednom klubku , kotě mu mohlo i do misky . . .
Ideální je pořídit štěně a kotě současně.

-

4.2.2011 08:37
czizecka

XXX.XXX.106.200

tango napsal(a):

1. Za plotem hlídá každý ovčák, rádi štěkaj a málokdo se rozhodne že na zahradu vleze, když tam zuří ovčák, pořiďte si kvalitní zvíře po vyrovnaných rodičích

2.NEbude, ale ze začátku než kotě vyroste je nutno štěně hlídat, mají tendenci si z koťátek dělat hračky (Deny vzala kotě a házela si ho po dvorku). My měli půlroční štěně a k tomu dvě malá 6ti týdení koťata a hlídali jsme je dva měsíce, ale občas se stane že pes ještě dnes po skoro roce kočky prožene, jinak se s nima snáší v pohodě a často kočky na psu i spí když se válí na dvorku

3. Pokud pes bude od ostatních psů na samotě izolován a jiné psy nebude vídat tak nemůžu říct jak bude na štěně reagovat... Normálně socializovaný pes většinou štěně přijme v pohodě, lepší jsou určitě dva dospělí psi než feny, ženský jsou prostě občas hrozný štěkny :D, dospělí psi mezi sebou vychází líp, nemaj zapotřebí si něco dokazovat

4. Určitě dá, taky jsem to tak měla, záleží na tom kdo se psu bude věnovat v době prvních týdnů miminka, to je pro maminku dost náročné období a jedná se o několik týdnů než se život vrátí jakž takž do starých kolejí. Mě se psi začali nudit protože manžel na to moc není a oni neměli zaměstnání, malej se naučil zdrhat a odnaučuje se to dost špatně, vlastně to moc nejde :(

4.2.2011 08:59
aneleh

XXX.XXX.128.2

tango napsal(a):

ahoj...
zkusím ti taky odpovědět :) Mám jedenáctiměsíční pracovní puberťačku NO, malou kříženku a ještě odchovávám 5ti týdenní štěndo jorka a jsem v 8měsíci těhu ... :-)) jo a málem bych zapomněla na kocoura :-))
1 - jak už bylo řečeno, pořiď štěně rozhodně s PP a po vyrovnaných rodičích... Nebo si s dětmi můžeš koledovat o malér. Ale to platí u každého plemene, nejen u NO.
2 - my jsme si přivezli naši fenku v době, kdy se k nám jaksi nastěhovalo asi tříměsíční kotě, párkrát ho prohnala, ale nakonec jsme rezignovali my i ona a kocourek je doma. Hrají si spolu, řádí, i když tak do půl roku fenky bylo potřeba to trochu korigovat - čubina popadla kocoura za ocas a začala s ním vytírat podlahu :-))
3 - správně socializovaný NO se snese téměř se vším... my jsme čubinu brali od malička i ke koním, ovcím, krávám, do zoo.... atd... o psech nemluvě.... Jestli fenu nebo psa ti nikdo neřekne... já měla prvního psa, teď mám už druhou fenu a neměnila bych ani jednoho z nich.... každý měl svoje, i když bych řekla, že k dítěti spíš fenu...
4 - čubinu jsme si přivezli v květnu a v srpnu jsem zjistila, že jsem těhotná... sice tak trošku neplánovaně, ale nevadí:-) Občas je to trošku záhul, zvládnout hyperaktivní pracandu a zároveň takový ty legrácky jako těhotenský nevolnosti, teď únava apod, ale dá se to... čubinu si připravuju na zkoušky a závodění podle IPO, takže makáme a makáme (i když úměrně jejímu věku ) a občas toho mám tak akorát... ráno hodinka venku na vylítání, pak do práce (naštěstí už jen na týdden) , po práci se na chvíli natáhnu a hurá ven - tak hodinka a půl určo, někdy dvě. Když jsem byla hoooooooodně unavená (a to se ti v těhu vážně stane :-) ), tak jsem prostě jen vzala míčky a čubinu jsem na louce "umíčkovala". K tomu krátká poslušnost a v pohodě jsme mohly domů.
Od začátku 6.měsíce jsem přestala čubinu držet na obranách já, abych neupadla a neublížila malému a taky od té doby, co jsem těhu jsou mojí nejoblíbenější disciplínou stopy smajlík na to, jak jsem je dřív neměla ráda je teď vážně miluju... čuba je rozená stopařka, takže jí stačí udělat čtverec, tam si maká sama a z dalšího potom stopičku někam... chvíli si odpočinu, než stopa zavadne a hurá na to...
Ještě bych měla podotknout, že máme trochu "ztížené" podmínky tím, že máme ovčandu v bytě - sice v přízemí a se zahrádkou, ale stejně je v bytě, ne venku, takže pokud budeš mít pesana na zahradě, budeš mít spoustu věcí o dost lehčích...
taky můžu z vlastní zkušenosti říct, že jakmile oznámíš, že jsi těhu a budeš mít malý štěndo, že se na tebe sesypou všichni z okolí a budou tě přesvědčovat více či méně absurdníma argumentama aby ses štěněte zbavila, tak nepodlehni... Já to slýchám doteď, protože naše zlato je obrovský a ještě k tomu fakt hyperaktivní, navíc hlídá - tudíž si vybírá, kdo se jí bude a nebo nebude líbit. A aby se to nepletlo, tak se jí kromě mě a přítele nelíbí skoro nikdo, takže ji tím spíš nemají lidi rádi... No a vysvětluj někomu, že je to teprve ani ne roční štěňátko:-)
každopádně přeju hodně štěstí...

4.2.2011 19:44
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jo to jsem slýchala taky často: prosimtě na co ti to bude, tři děti a takovej pes... Co je ale lidem do toho že jo :-)) jsem odpovídala že jí vykrmíme a půjde na pekáč

4.2.2011 20:19
aneleh

XXX.XXX.128.2

czizecka napsal(a):
Jo to jsem slýchala taky často: prosimtě na co ti to bude, tři děti a takovej pes... Co je ale lidem do toho že jo :-)) jsem odpovídala že jí vykrmíme a půjde na pekáč

hihi :-)) já to slýchám obráceně - prosím tě zbláznila ses??? tři psy a teď dítě... Ale odpovídám stejně - no co, miminko vyroste a psi budou mít co žrát... smajlík
ze začátku jsem se snažila vysvětlovat, ale pak jsem zjistila, že to nemá smysl... Tahle odpověď je sice hodně drsná, ale aspoň každýho umlčí - ještě se mi nestalo, že by mi na to někdo něco řekl :-)

4.2.2011 21:23
czizecka

XXX.XXX.106.200

aneleh napsal(a):
hihi :-)) já to slýchám obráceně - prosím tě zbláznila ses??? tři psy a teď dítě... Ale odpovídám stejně - no co, miminko vyroste a psi budou mít co žrát... smajlík
ze začátku jsem se snažila vysvětlovat, ale pak jsem zjistila, že to nemá smysl... Tahle odpověď je sice hodně drsná, ale aspoň každýho umlčí - ještě se mi nestalo, že by mi na to někdo něco řekl :-)

:D taky dobrý. Já nevim co si ti lidé o sobě myslí :DDDD

Přidejte reakci

Přidat smajlík