Mohli byste posoudit, prosím???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2011 21:59
azinka

XXX.XXX.1.122

Mohl by někdo objektivně posoudit fenečku na fotce???

22.3.2011 22:13
sivelina

XXX.XXX.99.34

Že by "jorkšír" ???smajlík
A co chcete posoudit??? Nevíte, co máte doma?smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2011 09:19

Určitě je to miláček. Trochu ji upravte, bude hezčí.

23.3.2011 11:22
joli

XXX.XXX.98.86

Ostřihejte špičky oušek, takhle je má těžké a nepostaví se.
Jinak mi z fotek připadá velká, kolik měří a váží??

23.3.2011 14:42
azinka

XXX.XXX.1.122

sivelina napsal(a):
Že by "jorkšír" ???smajlík
A co chcete posoudit??? Nevíte, co máte doma?smajlík

Hahaha, to jsem se nasmála... Není moje, tyto fotky jsou staženy z inzerátu. Co chci vědět? Všechno, co se dá z exteriéru podle fotky poznat - že má spadlé uši jako neprofesionál vidím taky.

23.3.2011 14:45
azinka

XXX.XXX.1.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě je to miláček. Trochu ji upravte, bude hezčí.

Z vlastní zkušenosti vím, že "upravit" štěně s extrémním množstvím chlupů je v podstatě nemožné. A stříhat, to je škoda.

23.3.2011 14:46
azinka

XXX.XXX.1.122

joli napsal(a):
Ostřihejte špičky oušek, takhle je má těžké a nepostaví se.
Jinak mi z fotek připadá velká, kolik měří a váží??

Tak to fakt netuším...

23.3.2011 14:50
joli

XXX.XXX.98.86

azinka napsal(a):
Tak to fakt netuším...

Aha :) Pokud to naživo není nějaký obřík, asi bych do ní šla. Je hezoučká a ta její medvídkovitá srst by mi nevadila. Ale je fakt, že bych jorka měla jako mazlíka, ne výstaváka, protže upravovat výstavní srst, asi by mě švihlo :)

23.3.2011 16:24

azinka napsal(a):
Z vlastní zkušenosti vím, že "upravit" štěně s extrémním množstvím chlupů je v podstatě nemožné. A stříhat, to je škoda.

Přiznám s, že jorkům vůbec nerozumím. Jen tlapky se mi hodně nelíbily, vypadaly jako by je měla zmrzačené. Ostříhala bych jí je hezky dokulata, vypadalo by to líp, ne ?

26.3.2011 15:25
so24

XXX.XXX.239.72

Pěkný jorkšír asi bez PP. Zdáse mi větší ,černá barva ale vystříbří a pálené znaky jsou nevýrazné měly by být tmavší. Hlava je tmavá v dospělosti bude s největší pravděpodobností plavá (jako má být u silky teriérů ale je častá u jorků bez PP). Štěně není upraveno .Bude určitě fajn kámoš a miláček k pomuchlání.

28.3.2011 17:27
azinka

XXX.XXX.1.122

so24 napsal(a):
Pěkný jorkšír asi bez PP. Zdáse mi větší ,černá barva ale vystříbří a pálené znaky jsou nevýrazné měly by být tmavší. Hlava je tmavá v dospělosti bude s největší pravděpodobností plavá (jako má být u silky teriérů ale je častá u jorků bez PP). Štěně není upraveno .Bude určitě fajn kámoš a miláček k pomuchlání.

Hlava je tmavá v dospělosti bude s největší pravděpodobností plavá (jako má být u silky teriérů ale je častá u jorků bez PP) - tak tahle věta mne opravdu dost překvapila a jala jsem se tedy hledat o barvách jorků informace na internetu a v knihách. Přesně řečené tam nic nebylo, ale v tomto článku (https://www.ifauna.cz/clanek/psi/jorksirsky-terier-2-cast/4515/) je přiložena fotka s jorkem, který má pálení také velmi světlé a hlavu má zcela bílou. V knížce Jorkšírský teriér od Rachel Keyessové je takových jorkšírů také pár - dokonce s výstavně upravovanou srstí či na výstavním stole. Z toho soudím, že toto zbravení se nevyskytuje jen u silkyho, ale je povoleno i u jorků. A z obrázků jsem nabyla dojem, že je sice z nějakého záhadného důvodů častější u bezpapíráčků, ale (méně než třísloví se zlatým pálením) se vyskytuje i mezi výstavními, papírovými kusy. Mohl by mi to prosím, nejlépe nějaký zkušený chovatel tohoto plemene, objasnit???
Předem děkuji za odpovědi!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík