Ted jak máme doma štěně tak si kupujeme různé časopisy o psech. Nedávno u kafe jsem se nudil, tak jsem poslal odpověď formou SMS do jedné soutěže. Včera mi volala paní že jsem vyhrál 1 cenu 7.5 kg krmení Acana s lososem a teď mi to tu chlápek dovezl. Sranda je že já mám nově otevřený veliký 18 kg pytel Proplanu a na té Acaně je napsáno: Spotřebujte do 15 května 2011. To jedno štěnátko asi nezvládne..snad se to neskazí
tondaschumacher
napsal(a):
Ted jak máme doma štěně tak si kupujeme různé časopisy o psech. Nedávno u kafe jsem se nudil, tak jsem poslal odpověď formou SMS do jedné soutěže. Včera mi volala paní že jsem vyhrál 1 cenu 7.5 kg krmení Acana s lososem a teď mi to tu chlápek dovezl. Sranda je že já mám nově otevřený veliký 18 kg pytel Proplanu a na té Acaně je napsáno: Spotřebujte do 15 května 2011. To jedno štěnátko asi nezvládne..snad se to neskazí
Možná by štěňátko bylo vděčnější za kvalitnější složení Acany místo toho Proplanu.. ´)
Jestli ho nechcete, tak ho někomu darujte, třeba útulku místnímu.
Teda skvělý že si to tu tak držíme a pokračujeme
Joli já nevím ale příjde mi že čuby jsou uchcanější a i vychcanější .Říkaly mi to i obě chovatelky že jsou buchty pochcandíry.
Tondo,jak jsem ti už psala ty granule by se skazit neměly.Nepsal si mi že to je jen 7,5kg tak bych eventuelně dávala třeba ráno PP a večer Acanu.I když ty krmíš ještě víckrát (teď mě to napadlo) tak třeba 2xPP a 2xAcanu.Takhle to je lepší než míchat.
tancoska
napsal(a):
Teda skvělý že si to tu tak držíme a pokračujeme
Joli já nevím ale příjde mi že čuby jsou uchcanější a i vychcanější .Říkaly mi to i obě chovatelky že jsou buchty pochcandíry.
Tondo,jak jsem ti už psala ty granule by se skazit neměly.Nepsal si mi že to je jen 7,5kg tak bych eventuelně dávala třeba ráno PP a večer Acanu.I když ty krmíš ještě víckrát (teď mě to napadlo) tak třeba 2xPP a 2xAcanu.Takhle to je lepší než míchat.
Tak vychcanější určitě :) A pochcandíry... třeba je to délkou močové trubice
burunduk
napsal(a):
Možná by štěňátko bylo vděčnější za kvalitnější složení Acany místo toho Proplanu.. ´)
Jestli ho nechcete, tak ho někomu darujte, třeba útulku místnímu.
Štěnátko baští PP už od narození stejně jako jeho matka a vše je OK, takže nevydím problém. A nepíšu že něco nechceme.. . jen jsem měl obavu jak dlouho vydrží otevřený pytel granulí. Jsem bez práce a nejsem zas až tak velký frajer abych nosil do útulku granule za 1200 kč
tondaschumacher
napsal(a):
Štěnátko baští PP už od narození stejně jako jeho matka a vše je OK, takže nevydím problém. A nepíšu že něco nechceme.. . jen jsem měl obavu jak dlouho vydrží otevřený pytel granulí. Jsem bez práce a nejsem zas až tak velký frajer abych nosil do útulku granule za 1200 kč
To, že neVIdíte problém, neznamená, že tam problém není nebo by časem nemohl být.
Chci tím jen říct, že za tu cenu ProPlanu můžete mít mnohem lepší a kvalitnější granule.
To je celý příběh.
Granule se dají i prodat, třeba je od Vás někdo odkoupí. Zkuste to dát na bazos.cz
burunduk
napsal(a):
To, že neVIdíte problém, neznamená, že tam problém není nebo by časem nemohl být.
Chci tím jen říct, že za tu cenu ProPlanu můžete mít mnohem lepší a kvalitnější granule.
To je celý příběh.
Granule se dají i prodat, třeba je od Vás někdo odkoupí. Zkuste to dát na bazos.cz
Šmarjá, zdá se mi to, nebo je každá druhá diskuze kdekoliv o granulích Každý snad má svůj rozum, aby zvážil čím krmí, zda to psovi sedí, může nastudovat informace na netu, nechat vyšetřit psa, zda je ok,... ale číst pořád tohle je šunt, tohle taky, tím nekrm, tím jo...co když zrovna to, co ty považuješ na lepší než PP psovi nesedne?
hankakoska
napsal(a):
nemá někdo tip na nějaký bulí srázek, či na jinou akci na Sev. Moravě ? 8)
Jsem jako Joli z druhý strany republiky.Ale popravdě jen bull srazík je asi nic moc.Přece jen se tyhle psi nemusí a venčit na vodítkách taky není to pravý ořechový.Spíš bych na tvojem místě šla na srazík různých plemen,je tam větší šance hraní (můj názor).Jinak pejska máš pěknýho
to mi chodime ven se spoustou psu, s nikym nema problem, jen je při hraní taková dost razantní, tak že by se mohla vyřadit někde, kde mají stejne choutky =)
albertkh
napsal(a):
Šmarjá, zdá se mi to, nebo je každá druhá diskuze kdekoliv o granulích Každý snad má svůj rozum, aby zvážil čím krmí, zda to psovi sedí, může nastudovat informace na netu, nechat vyšetřit psa, zda je ok,... ale číst pořád tohle je šunt, tohle taky, tím nekrm, tím jo...co když zrovna to, co ty považuješ na lepší než PP psovi nesedne?
Pak se navrátí k pův. granulím.
Mně prostě připadá hloupé krmit něčím předraženým, zbytečně utrácet.. další rozpis už není nutný.
albertkh
napsal(a):
Taky mi to tu už připadá jak u blbých... Jinak Burundukovi vzkazuju že chovatel od kterého máme štěně krmí PP několik let a fena je víc než dobrá... já si myslím že to je dobré krmení. Znám mnouho psů co baští granule z kauflandu .. 10 kilo za 129 kč - tam bych už byl nervórní...ale u PP rozhodně NE! Stejně přidávám i maso, zeleninu atd. Vždy si při takových nesmyslných žabomyších hádkách vzpomenu na našeho prvního psa jezevčíka Broka který žral jen to co zůstalo od oběda....většinou mastné, slané a nic moc a srst měl krásně černou a byl opravdu krasavec. Takže mne Burunduk...jen pobavil. Jinak samozdřejmě nic není na tom když se někdo optá na názor na nějaké granulky..
Tak včera jsme byli s Bárnym u kámošky která má 16 měsíčního Stafbula. SUPER !!! Opravdu si sedli a ten starší mu i ukázal jak se má chovat když moc "machroval". Prcek se hezky vyblbnul a unavil a je štěstný. ..................... a majitele většího pejska mají v hlavě červíčka a uvažují o pořízení druhého Stafbulíčka
Jinak vepředu se někdo ptal na bullí srázek na severu moravy. Já jsem ze severní moravy tak když tak mi dejte vědět... ale máme zatím ještě prcka. Však než něco bude - my vyrosteme
tondaschumacher
napsal(a):
Tak včera jsme byli s Bárnym u kámošky která má 16 měsíčního Stafbula. SUPER !!! Opravdu si sedli a ten starší mu i ukázal jak se má chovat když moc "machroval". Prcek se hezky vyblbnul a unavil a je štěstný. ..................... a majitele většího pejska mají v hlavě červíčka a uvažují o pořízení druhého Stafbulíčka
Jinak vepředu se někdo ptal na bullí srázek na severu moravy. Já jsem ze severní moravy tak když tak mi dejte vědět... ale máme zatím ještě prcka. Však než něco bude - my vyrosteme
Tak to je paráda, ne?:) Nedivím se, že mají majitelé brouka v hlavě :) Já bych taky mohla mít klidně 10 psů Vůbec by mi to nevadilo :)
tondaschumacher
napsal(a):
Taky mi to tu už připadá jak u blbých... Jinak Burundukovi vzkazuju že chovatel od kterého máme štěně krmí PP několik let a fena je víc než dobrá... já si myslím že to je dobré krmení. Znám mnouho psů co baští granule z kauflandu .. 10 kilo za 129 kč - tam bych už byl nervórní...ale u PP rozhodně NE! Stejně přidávám i maso, zeleninu atd. Vždy si při takových nesmyslných žabomyších hádkách vzpomenu na našeho prvního psa jezevčíka Broka který žral jen to co zůstalo od oběda....většinou mastné, slané a nic moc a srst měl krásně černou a byl opravdu krasavec. Takže mne Burunduk...jen pobavil. Jinak samozdřejmě nic není na tom když se někdo optá na názor na nějaké granulky..
No mě spíš příjde že se tu do sebe navážíte a to úplně zbytečně.Já taky vím že PP je málo muziky za hodně peněz,platí se převážně ta značka.Ale taky vím že s ním krmí víc lidí a psi maj hezký.Teď jde o to jestli jsou hezký díky granulím nebo to maj daný .Prostě dávám psovi to co mu chutná a co mu sedí.Někomu může vyhovovat Acana ale třeba nám nevyhovovala vůbec,psi měli po ní hodně dlouho sračku.Čekala jsem že si zvyknou,bohužel si nezvykli tak jí nedávám.To že Burunduk řekla svůj názor není nic špatnýho.
Jinak Tondo ty dáváš granule a přidáváš maso a zeleninu?Proč?
tancoska
napsal(a):
No mě spíš příjde že se tu do sebe navážíte a to úplně zbytečně.Já taky vím že PP je málo muziky za hodně peněz,platí se převážně ta značka.Ale taky vím že s ním krmí víc lidí a psi maj hezký.Teď jde o to jestli jsou hezký díky granulím nebo to maj daný .Prostě dávám psovi to co mu chutná a co mu sedí.Někomu může vyhovovat Acana ale třeba nám nevyhovovala vůbec,psi měli po ní hodně dlouho sračku.Čekala jsem že si zvyknou,bohužel si nezvykli tak jí nedávám.To že Burunduk řekla svůj názor není nic špatnýho.
Jinak Tondo ty dáváš granule a přidáváš maso a zeleninu?Proč?
Já dávám taky všechno. Ráno většinou granule a večer pak maso, spíš syrové, s přílohama. Psům to vyhovuje, nemají průjmy a když někde něco sežerou nebo dostanou (návštěvy), tak se jim nic nestane. Znám granuláře, co sežerou kolečko salámu a maj z toho sra.ku jak řemen.
joli
napsal(a):
Já dávám taky všechno. Ráno většinou granule a večer pak maso, spíš syrové, s přílohama. Psům to vyhovuje, nemají průjmy a když někde něco sežerou nebo dostanou (návštěvy), tak se jim nic nestane. Znám granuláře, co sežerou kolečko salámu a maj z toho sra.ku jak řemen.
Víš Joli mě spíš zajímalo jestli to míchá do jedný misky nebo jak.A hlavně je to štěně a takhle může i dost pokazit.Neřeknu když už pes neroste ale v růstu?Podle mě je lepší buď granule nebo barf,ne to míchat.Šlo mi i o to že má strach kvůli kloubům ale psovi asi i dost dopřává tak aby neudělal chybu.Ale abych nebyla špatně pochopena tak je to můj názor.Prostě pes má svoje základní žrádlo,u nás granule,sem tam dostanou zbytek rohlíku od dětí atp.
Tancosko...dostává jen granule. Sice mu dám sem tam i maso nebo zeleninu ale opravdu jen sem tam a jako pamlsek (když vařím atd...rozhodně né denně). A dio jedné misky už vůbec ne... nerad bych ho naučil nějaké zlozvyky které ho budu dlouho a pracně odnaučovat. A tu Acanu jsem načnul tak to budem míchat... večer Acana a jinak přes den PP...
tondaschumacher
napsal(a):
Tancosko...dostává jen granule. Sice mu dám sem tam i maso nebo zeleninu ale opravdu jen sem tam a jako pamlsek (když vařím atd...rozhodně né denně). A dio jedné misky už vůbec ne... nerad bych ho naučil nějaké zlozvyky které ho budu dlouho a pracně odnaučovat. A tu Acanu jsem načnul tak to budem míchat... večer Acana a jinak přes den PP...
Tak to jo
Na fotce je skoro 3 měsíční štěně APBT a ta větší obludka je kříženec-NO,ohař,RTW,AST,APBT....mimo jiné mám ještě kavkazana a asijata,ale to sem nepatří...
llucinkaa2
napsal(a):
Na fotce je skoro 3 měsíční štěně APBT a ta větší obludka je kříženec-NO,ohař,RTW,AST,APBT....mimo jiné mám ještě kavkazana a asijata,ale to sem nepatří...
Fakt takováhle směska?:) Na první fotce vypadal jak AST :) A Grace je kouzelná:) SAO a kavkaz sem nepatří, ale nikde není zakázáno sem dát foto :)
llucinkaa2
napsal(a):
Teda to máš vlastně 5v1 ale fakt nevypadá že tam je tolik plemen.Malá je fakt krásná,ta barva se jen tak nevidí.Klidně sem dej i ty dva druhý ať víme jak vypadaj.
Grace není s PP...bohužel...ale rodiče jsou APBT,to jsem si ověřila...
jj,fakt taková směska...ale je fakt milionovej
ok,tak tady tedy fota pastevců...
tady kavkazačka
jo..a měla bych na vás dotaz..ohledně klíšťáků...chtěla jsem koupit obojek,ale někde jsem četla,že by se neměl dostat do dutiny ustní takže to jsem zavrhla,protože se ty obludky furt okusují..a nevím co,pipety jsem zkoušela už dřív-nic moc,Mamlas(ten kříženec) je velkej plavec,takže fakt nevím co mám dělat..po malé už včera jeden klíšťák lezl..
llucinkaa2
napsal(a):
jo..a měla bych na vás dotaz..ohledně klíšťáků...chtěla jsem koupit obojek,ale někde jsem četla,že by se neměl dostat do dutiny ustní takže to jsem zavrhla,protože se ty obludky furt okusují..a nevím co,pipety jsem zkoušela už dřív-nic moc,Mamlas(ten kříženec) je velkej plavec,takže fakt nevím co mám dělat..po malé už včera jeden klíšťák lezl..
Pěkný medvídci
Já na klíšťata nedávám nic,myslím tím obojky a spoty.Jediný co dávám a to už teď je pangamin.A zatím to teda fungovalo docela dobře.Každý léto sundám fakt pár klíšťat,na to že chodíme denně za město na louky do lesa a kolem rybníků tak to funguje stejně jako kámošky spot-on.Můžeš zkusit Teatree (asi blbě napsaný ale říká se tétrý) olejíček.Koupila jsem loni v lékárně na radu kámoše kterej to používá jako spot a prej má taky tak 5 klíšťat za sezónu.Tak jsem to loni taky dávala,mělo by to odpudit snad i blechy a komáry,celkově tuhle havěť.Tak vyzkoušej.
Jinak mojí dceři jsem dávala na radu jednoho horolezce B-komplex a byla jediná na dovče na Slapech která neměla štípance ani klíšťata,ostatní měli a ona nic.Dávala jsem jí ho měsíc před dovčou,prej to havěti smrdí a odpuzuje je to.
llucinkaa2
napsal(a):
doporučím obojek - scalibor ... může přijíd to "úst" pes s ním může i do vody .. a je účiný
Grace je kouzelná ... už ta barva je nádherná. Mám jen dotaz... jak dlouho musí být sama doma a jak to snáší? Zničila třeba něco? Prospí to?..... Já mám 3 měsíční štěně Stafbula a byl jsem na pracáku... nyní nastupuju do práce a hold bude prcek muset být chvilku sám.... naštěstí to mám v místě tak na oběd budu alespoň půl hodinky doma tak ho dám vyčůrat... (utřu loužičky)..pomazlím atd.. Pokud bude mít žena odpolední tak bude sám jen 2 hodinky..to je ok. Pokud ranní tak bude sám od 6 do 14 ...a v poledne na něj mrknu. Napište i ostatní jak jste to dělali s štěnátky a samotou... přece nejste všichni na mateřské, v důchodu nebo na ÚP.. Díky Tonda
burunduk
napsal(a):
jeh.. aha... omlouvam se jsem to prehlidla. A nekdo z rodicu byl taky takova cokoladka? Fotky rodicu asi nejsou, ze? A jaka je povahove, klidna nebo nejakej virivec?:)
v pohodě...
jojo,její mamka je red nose,takže čokoládečka,ale měla více bílých znaků..otec je žíhaný...jejich fota nemám..
povahově,no,řekla bych klasickej pit...miluje lidi,hlavně děti,to ji od nich musim tahat násilím ,ale na druhou stranu už jako 2 měsíční,mě bylo jasný,že s cizíma psama kámoška nebude(až bude dospělá),protože už jako takhle malá docela provokuje a vysírá...kdiliv kdy vidí psa,tak zvedne ocas,naježí se a vrčí a štěká...ale s tím se počítalo-je to APBT
tondaschumacher
napsal(a):
Grace je kouzelná ... už ta barva je nádherná. Mám jen dotaz... jak dlouho musí být sama doma a jak to snáší? Zničila třeba něco? Prospí to?..... Já mám 3 měsíční štěně Stafbula a byl jsem na pracáku... nyní nastupuju do práce a hold bude prcek muset být chvilku sám.... naštěstí to mám v místě tak na oběd budu alespoň půl hodinky doma tak ho dám vyčůrat... (utřu loužičky)..pomazlím atd.. Pokud bude mít žena odpolední tak bude sám jen 2 hodinky..to je ok. Pokud ranní tak bude sám od 6 do 14 ...a v poledne na něj mrknu. Napište i ostatní jak jste to dělali s štěnátky a samotou... přece nejste všichni na mateřské, v důchodu nebo na ÚP.. Díky Tonda
Díky...je to moje hovínečko čokoládkový..
no,ona sama doma nebývá,bývá tam s Mamlasem(skoro 2 letej pes)...sami tam jsou tak cca 8-8,5 hod. denně(prac. dny) a už jsme se dostali k tomu,že doma je maximálně jeden bobek a 2 loužičky(ze začátku to bylo hrozný,ale to asi všichni znáte)..asi po 2 týdnech,kdy opravdu nic nezničila,začla okusovat linoleum a kabel od netu...když jsem ji náhodou přistihla při činu,dostala přes čumák a teď je klid..nic neničí..možná je to tím,že jsem jí koupila kousací hračku(a jednu si frajerka donesla z prochajdy) tak kouše do ní...a kdoví,jestli spí,když tam nejsme,opravdu netuším...budu se uklidňovat tím,že ano
Fotečky jsou krásný :)
Tondo, Casi jsem nechávala doma vlastně už od prvního dne (týdne) nepamatuju si to přesně, ze začátku to vycházelo cca na 2 hodiny, potom už těch 6, 8. Nějaké loužičky a bobky byly, s tím se musí počítat. Zničila akorát naše pantofle, zvalchovala postele a okousala proutěnou komodu. Potom sem tam nějaký papír, co našla, ale kousání matrací, polštářů, likvidace pelechu atd. se nekonala. Teď většinu dne prospí, sem tam odtahá boty do pelechu, občas kousne do komody, ale jinak je více méně hodná :)
Známí měli psa, mix shih-tzu. Byli s ním doma, paní byla na mateřské. Takže pes nebyl zvyklý na samotu. Když ho takhle jednou nechali, okousal koberec, strhal bundy i s věšáky, poškrabal dveře a nevím, co všechno ještě. Vnitřek auta zlikvidoval během chvíle...
Lucinko..jak je vůbec stará ta "čokoládka"? ... Ten náš se narodil začátkem ledna (jak já
) ..a myslím že to bude povahově podobné torpédo..ničeho se nebojí, když vidí psa tak k němu táhne a může to být hodný pesan i zuřivý rotvajler za plotem..je jak sebevrah. A hlavně!!! NIKDY není unavený a je jako Duracell ... Já mu říkám odmalinka Redbul protože jako prcek měl červenou mašličku a to fakt sedí...
tondaschumacher
napsal(a):
Lucinko..jak je vůbec stará ta "čokoládka"? ... Ten náš se narodil začátkem ledna (jak já
) ..a myslím že to bude povahově podobné torpédo..ničeho se nebojí, když vidí psa tak k němu táhne a může to být hodný pesan i zuřivý rotvajler za plotem..je jak sebevrah. A hlavně!!! NIKDY není unavený a je jako Duracell ... Já mu říkám odmalinka Redbul protože jako prcek měl červenou mašličku a to fakt sedí...
jojo,ta poslední fotka vystihuje její povahu-furt akčí a v pohybu...
zo znám,nedávno to zkoušela na dobrmana,potvora....ale řeknu vám,že dodeška jsem si myslela,že je taky neunavná-měním názor,dnes semnou byla celý den ve škole-běhala,pozovala před objektivem,pak jsme byli na prochajdě s pastevcama-a SPÍ...už asi 2 hodiny...takže parááda
Jsou to opravdu krásný fotky,závidím .
K tomu jestli se dá unavit štěně,ano dá ale ne tím že je "vyčerpaný".Ono je to taky dost o přístupu,výchově a co štěně naučím.Ozzy byl od mala klidnej,venku řádil a vydržel ale doma je kliďas.Ita byla jiný torpédo,jak tu píšete neunavitelný.Jenže já jsem jí nenechala doma prudit a šílet.Když chtěl Ozzy spát a ona ho prudila tak jsem jí okřikla.Když moc lítala tak jsem jí dala místo a šla na pelech,když tam ležela třeba tři minuty dostala žvejkací kost aby tam ležela a zabavila se.Tím se unavila a pak spala.Naučila se tenhle režim a řekla bych že tak od 4 měsíců věděla že doma musí bejt v klidu a vybouřit se může venku.Samozřejmě měla možnost se vylítat.A zvykala jsem od prvního dne na samotu,taky jsem byla jak u Ozzyho tak Itaky na mateřský ale nechávala jsem je doma aby si zvykali.
Tak dám jednu fotku z dneška,zítra jedem na cvičák tak si to zas užijem.Všem hezký a snad slunečný víkend
tancoska
napsal(a):
Tak dám jednu fotku z dneška,zítra jedem na cvičák tak si to zas užijem.Všem hezký a snad slunečný víkend
Téda,to jsou hlavičky...pěkný....
jojo,taky vyrážíme na cvičák,malá je konečně doočkovaná,tak můžeme socializovat.
a teda s tím počasím u nás nevím nevím,zatím je venku mokro z večerního deště a je pod mrakem...tak uvidíme,jak se to v Brníčku vyvrbí,snad dobře,máme v plánu hodit za Mamlase pneu a jít tahat
llucinkaa2
napsal(a):
Téda,to jsou hlavičky...pěkný....
jojo,taky vyrážíme na cvičák,malá je konečně doočkovaná,tak můžeme socializovat.
a teda s tím počasím u nás nevím nevím,zatím je venku mokro z večerního deště a je pod mrakem...tak uvidíme,jak se to v Brníčku vyvrbí,snad dobře,máme v plánu hodit za Mamlase pneu a jít tahat
Tak jsem před hodinou přijela,jsem utahaná jak pes.I když to je blbost protože psi leží a čumí a já bych padla za vlast
.U nás ráno bylo taky mokro a tak 10km před cvičákem mlha jak mlíko,bylo vidět na pár metrů.Pak se ale udělalo teplo,dcera i já v tričkách a i tak jsme se pařily.Opět jsem uřvávala Ozzyho,ten figurant je hrozně chutnej ale poslechl
.Itaka taky pěkný,s holkou lítala po kladině a áčku pak se tahaly o kůži.Dcera se najedla a teď lítá před barákem,to by mě už zabilo jsem ráda že sedím.Zítra jdem na stopičky
Dneska je opravdu krásně! Ráno jsme vyrazili na prochajdu za maminou na chatu. Ještě byla mlha a nevypadalo to moc nadějně. Potom se ale hezky vyjasnilo a myslela jsem, že i v tričku zdechnu :) Dětem bylo taky teplo, ale venku si to užívaly! Jedna provokatérská :)
mucholabka
napsal(a):
můj můj
moc peknej
Jojo,u nas to bylo stejny...rano hnusne ale postupne vylezalo slunko,takze prochajda paradni,Mamlas ma konecne pneu,tak jsme ji dnes prubli
bohuzel jsme cvicak nestihli,ale zitra pojedeme na stopro figuranta obtezovat
llucinkaa2
napsal(a):
moc peknej
Jojo,u nas to bylo stejny...rano hnusne ale postupne vylezalo slunko,takze prochajda paradni,Mamlas ma konecne pneu,tak jsme ji dnes prubli
bohuzel jsme cvicak nestihli,ale zitra pojedeme na stopro figuranta obtezovat
Díky :-) je z vrhu kde byli černí i červení, nechali jsme si ještě dva červené-psa a fenu. Mamina je červená a otec seal. Tenhle je celý děda.
joli
napsal(a):
Dneska je opravdu krásně! Ráno jsme vyrazili na prochajdu za maminou na chatu. Ještě byla mlha a nevypadalo to moc nadějně. Potom se ale hezky vyjasnilo a myslela jsem, že i v tričku zdechnu :) Dětem bylo taky teplo, ale venku si to užívaly! Jedna provokatérská :)
Pěkný ,jak provokativně kouká buchtina
Včera se mnou byla dcera na cvičáku,vzala jsem jí foťák aby se tak nenudila až budem cvičit tak fotila.Zbytek fotek na http://ozit.rajce.idnes.cz
llucinkaa2
napsal(a):
hromada červených...to se mi líbí ..pěkňoučký...kolik je malým červeňáskům?příjdou mi už jako obříci...anebo spíš ta moje je prcek zakrslej a já mám měřítko podle ní
Moji maji ve 3 mes 7,5-8 kg, a prijdou mi normalni. Faktem je ze nemaji po kom byt mali,pouze matka ma 20 kg a babicka po otci 17,ale otec 25,jeho otec 28, po matce rodice oba 24. Mam doma fenku 17 kg a to je neco uplne jineho nez ty moje obri obludy.
mucholabka
napsal(a):
Moji maji ve 3 mes 7,5-8 kg, a prijdou mi normalni. Faktem je ze nemaji po kom byt mali,pouze matka ma 20 kg a babicka po otci 17,ale otec 25,jeho otec 28, po matce rodice oba 24. Mam doma fenku 17 kg a to je neco uplne jineho nez ty moje obri obludy.
Fakt?tak budou na stejno,ta moje má ve 3 měsících 7,5 kg...asi ta fotka něják zkresluje....no každopádně doufám,že bude menšího vzrůstu,abychom měli na bull show soupeře...neradibychom,aby to dopadlo jak s naším Mamlasem,ten má 40 kg a bývá na všechno sám,bez soupeře...ale bylo nám řečeno,že na Křívě by mohli být bulldoci,tak snad tam najdem soupeře
mucholabka
napsal(a):
O čem že je řeč? O Pitech? ... Ten náš stafbulík má nyní taky přesně 3 měsíce a bude mít podobnou váhu ..těch 7 možná trochu víc. V pondělí jdeme k MVDr na očkování tak ho zvážíme
Ahojky všem,dnska jsme si cvičák opět užili.Ráno sice bylo chladno ale pak už bylo krásně.Dcera už prej bude jezdit každou sobotu se mnou,vidím úplně sebe když jsem byla malá a chodila s tátou na cvičák za každýho počasí.Jsem ráda že se pomamila a třeba z ní bude dobrá pejskařka .Pár fotek z výcviku,fotila jsem dceru která necvičila jen naše psy ale i pár psů ze cvičáku.Domácí pamlsky ocenili,my měli buřtíky na pivu a kdo chtěl tak si opekl na ohýnku.
http://ozit.rajce.idnes.cz/Cvicak_9.4.2011/
A takhle vypadaj spokojený,unavený stafíci
Tak jsem byl včera poprvé na výstavě psů... ještě bez psa a jen na čumendu abych věděl jak to tam chodí. A super! Byl jsem jak děcko v hračkářství Tolik stafíků a jiných psů jsem ještě neviděl... jen když jsem si představil jak vystavuju toho našeho hyperaktivního Redbulla Bárnyho jsem měl orosené čelo.. . No uvidíme.
Všechny zdravím.
Tak jsem se včera zase parádně vytočila...známej má fenu AST a další známej křížence AST (podle něj čistý pes,ale nejsem slepá abych nepoznala křížence od AST)..no a ta fena mu začala hárat..a co neudělá?? no nakryl ji tím alá AST...to,že jsou to bezpapíráci by ani tak nevadilo,jako to,že ta fena je vážně psychicky narušená,byla v útulku a její předchozí majitelé do ní pouštěli el.proud..další bod mého rozčílení je ten,že ten borec nemá ano byt a fenu má u rodičů,kteří ji tam nechtějí..a co teprve ty štěňata??...no já jsem se na něj vyřvala z plných plyc...no nezabili by jste ho???já jo....no já doufám,že se krytí nepovedlo...
joli
napsal(a):
Známej asi moc nepřemejšlí... A nedej Bože, aby se to poedlo. Počítal vůbec s náklady na odchov štěňat? Rohlíkama s mlíkem je asi moc nenakrmí. Protože jsou bez PP, může je dát nenaočkovaný, ale to by si přes tlamu zasloužil 2x. A až mimča začnou courat a zkoumat, rodiče zešílí
No škoda mluvit...on je podle mě taky psychicky jinde...jinak si nedovedu vysvětlit to,že si s přítelkyní pořídil APBT(nyní 3 měsíční štěně) a teď kryje tu čubu...a podle mě si toto všechno fakt neuvědomuje..kéž by tu fenku někomu daroval..nekomu normálnímu...
to jsou přesně ti, co dělají "reklamu" psům typu bull... Jo a na výstavě jsem moc nefotil. A co vím tak je toho mraky na rajčeti... Kámoška jela s ročním Stafbulem ...prý pro ostudu a dostala V1 cac (nebo tak nějak) ..nerozumím tomu. Ale prý byla nejlepší a utekl ji pouze BOB... Toho prý dostal černý Stafbul ..Tancoška ví kterej.
Já ted dorazil s Bárnym od veterináře )))byl pichanec. A váží už něco mezi 8 a 9 kily Roste jako z vody... teda z Proplanu a Acany.
llucinkaa2
napsal(a):
No škoda mluvit...on je podle mě taky psychicky jinde...jinak si nedovedu vysvětlit to,že si s přítelkyní pořídil APBT(nyní 3 měsíční štěně) a teď kryje tu čubu...a podle mě si toto všechno fakt neuvědomuje..kéž by tu fenku někomu daroval..nekomu normálnímu...
Hm, tam to asi ještě bude zajímavé.. A proč tamtu čubinku má u rodičů (APBT předpokládám někde u přítelkyně). A protože je to taky fenka, nejspíš bude mít taky jednou mimča, co? Ach jo...
tondaschumacher
napsal(a):
to jsou přesně ti, co dělají "reklamu" psům typu bull... Jo a na výstavě jsem moc nefotil. A co vím tak je toho mraky na rajčeti... Kámoška jela s ročním Stafbulem ...prý pro ostudu a dostala V1 cac (nebo tak nějak) ..nerozumím tomu. Ale prý byla nejlepší a utekl ji pouze BOB... Toho prý dostal černý Stafbul ..Tancoška ví kterej.
Já ted dorazil s Bárnym od veterináře )))byl pichanec. A váží už něco mezi 8 a 9 kily Roste jako z vody... teda z Proplanu a Acany.
Tak to my si tu ostudu odvezem 100% Bárny už je velkej chlap :) My jsme dneska taky byli na vete, Badyho očkovali a Casi jsme zvážili, má 23,4 kg :) Aspoň něco
Joli, a ty jsi už s ní byla na výstavě nebo by to byla premiéra? Já jsem co se týká výstav naprostý laik a ted o víkendu jsem byl na výstavě poprvé a to bez psa...jen na čumendu. Ale pořídili jsme si toho papíračka Barnyho a každý mi říká že má hezký rodokmen a je prý druhý nejnadějnější z vrhu a bylo by škoda ho mít jen na mazlení a výstavu nezkusit. Tak uvidím... Každopádně já jsem laik a Bárney "jakbysmet"... je jak pytel blech - Když jsem si představil jak tam ukazujem ty postoje a běháme v kruhu, tak se mi rosilo čelo. Jak znám Bárnyho tak by tam chtěl všechny pejsky pomuchlat a v kruhu by se vykadil
tondaschumacher
napsal(a):
Tak oni fotky z haly nebejvaj moc dobrý,to maj tak akorát ty s těma dělama .To s titulama pochopíš až budeš víckrát na výstavě a budeš sledovat.Já si sice přečetla co kterej titul znamená ale pochopila jsem to nejlíp sledováním právě u kruhu.Jinak ve 4měsících 9kilo je asi dost,opatrně
tondaschumacher
napsal(a):
Joli, a ty jsi už s ní byla na výstavě nebo by to byla premiéra? Já jsem co se týká výstav naprostý laik a ted o víkendu jsem byl na výstavě poprvé a to bez psa...jen na čumendu. Ale pořídili jsme si toho papíračka Barnyho a každý mi říká že má hezký rodokmen a je prý druhý nejnadějnější z vrhu a bylo by škoda ho mít jen na mazlení a výstavu nezkusit. Tak uvidím... Každopádně já jsem laik a Bárney "jakbysmet"... je jak pytel blech - Když jsem si představil jak tam ukazujem ty postoje a běháme v kruhu, tak se mi rosilo čelo. Jak znám Bárnyho tak by tam chtěl všechny pejsky pomuchlat a v kruhu by se vykadil
Budějky budou premiéra :) Laik jsem taky, byla jsem akorát před rokem na čumendu v Brně.. Já jsem to taky neplánovala, ale proč to nezkusit, neukázat se.. aspoň nám řeknou, jak na tom jsme :) Na Casi jsem taky zvědavá. Bude se chtít seznamovat a při běhání mi bude skákat po vodítku :)
joli
napsal(a):
Budějky budou premiéra :) Laik jsem taky, byla jsem akorát před rokem na čumendu v Brně.. Já jsem to taky neplánovala, ale proč to nezkusit, neukázat se.. aspoň nám řeknou, jak na tom jsme :) Na Casi jsem taky zvědavá. Bude se chtít seznamovat a při běhání mi bude skákat po vodítku :)
Joli i Tondo,teď budu asi nepříjemná a upřímná ale jsem holt taková .Máte oba obavu že nebudou psi poslouchat a dělat lumpárny.Což takhle trénovat,při blbnutí taky drbnout vodítkem a dát nějakej zákazovej povel?Oba máte pěkný psy tak proč se neukázat v tom nejlepším světle?Fakt to hraje velkou roli to předvedení.Kort když sladíte oblečení a budete se ukazovat profesionálně tak to dělá velkej dojem a tím pádem i větší šance se dobře umístit.Tak snad mě za mojí upřímnost nenecháte sežrat vašema zabijáčkama
joli
napsal(a):
Hm, tam to asi ještě bude zajímavé.. A proč tamtu čubinku má u rodičů (APBT předpokládám někde u přítelkyně). A protože je to taky fenka, nejspíš bude mít taky jednou mimča, co? Ach jo...
Protože je to neschopnej debža,kterej žije z platu svýho dědečka a v podstatě nemá kde bydlet(občas je u přítelkyně,občas u prarodičů)...no radši nad tím nepřemýšlet,protože nepůjdu sedět za napadení
jinak ten APBT je pes,bratr od mojí Grace..ale co z něj vyroste by mě zajímalo..ale to je zas jiná kapitola
Tancoško nejsi nepříjemná...vážím si tvých rad. Ale JAK drbnout vodítkem u HYPERAKTIVNÍHO psa? Přezdívka redbul není u našeho psa jen tak náhodou. Je jak pytel blech. Já bych musel tím vodítkem drbat furt a za chvílu by slyšel na jméno fuj a né na Barney... On vidí jednoho psa a je v tranzu...na výstavě jich bude mraky...
Píšeš že ve 4 měs je dost 9 kilo. On má ale teprv 3 měsíce...narodil se 7 ledna Ale vypadá suprově..krásná hlava, tělo, ok..není tlustý a ani pohublý.
Joli, kdyby byly Budějky blíž tak ti přijedu fandit...
Tancosko, zákazovej povel dostane, drbnutí taky, jenže si z toho buď dělá prdel a když se znova rozeběhnem, tak to jede nanovo a nebo se urazí a nespolupracuje :D Ale když jsme byli u chovatele, tak jsme to celkem zvládli, takže doufám, že se na výstavě bude chovat aspoň tak, jako u chovatele :) Je fakt, že jsme to nějak moc nezkoušeli, jen tak občas v rámci venčení. No, nějak to dopadne :)
Tondo, díky, tak na nás můžete aspoň myslet :)
llucinkaa2
napsal(a):
Protože je to neschopnej debža,kterej žije z platu svýho dědečka a v podstatě nemá kde bydlet(občas je u přítelkyně,občas u prarodičů)...no radši nad tím nepřemýšlet,protože nepůjdu sedět za napadení
jinak ten APBT je pes,bratr od mojí Grace..ale co z něj vyroste by mě zajímalo..ale to je zas jiná kapitola
joli
napsal(a):
Tancosko, zákazovej povel dostane, drbnutí taky, jenže si z toho buď dělá prdel a když se znova rozeběhnem, tak to jede nanovo a nebo se urazí a nespolupracuje :D Ale když jsme byli u chovatele, tak jsme to celkem zvládli, takže doufám, že se na výstavě bude chovat aspoň tak, jako u chovatele :) Je fakt, že jsme to nějak moc nezkoušeli, jen tak občas v rámci venčení. No, nějak to dopadne :)
Tondo, díky, tak na nás můžete aspoň myslet :)
Na to se nedá říct nic jinýho než trénovat, trénovat a trénovat Když jde pěkně, chválit a chválit (ale ne zas moc jásavě, jinak začne blbnout), když nejkde pěkně, tak já něčím odlákám pozornost. Normálně pohyb předvádíme bez pamlsku, ale mám ho v ruce a když blbne, tak jí odvedu pozornost (nedám jí ho, jen aby se otočila kam má). A chce to každý den třeba i třikrát. Na každé procházce, doma, ve městě, pořád ,aby jí to přišlo stejně samozřejmé jako třeba Sedni nebo k noze. Já měla se Sandy problém s postojem, pro ní totiž není přirozené se nehýbat
Ze začátku vypadala jak žížala, kroutila se, přešlapovala, ale pak to pochopila. Musí se začínat po kraťoučkých intervalech. Stačí pár vteřin, pochvala a volno. Aspoň takhle to funguje mě. Tak budu držet palce
astlolita
napsal(a):
Na to se nedá říct nic jinýho než trénovat, trénovat a trénovat Když jde pěkně, chválit a chválit (ale ne zas moc jásavě, jinak začne blbnout), když nejkde pěkně, tak já něčím odlákám pozornost. Normálně pohyb předvádíme bez pamlsku, ale mám ho v ruce a když blbne, tak jí odvedu pozornost (nedám jí ho, jen aby se otočila kam má). A chce to každý den třeba i třikrát. Na každé procházce, doma, ve městě, pořád ,aby jí to přišlo stejně samozřejmé jako třeba Sedni nebo k noze. Já měla se Sandy problém s postojem, pro ní totiž není přirozené se nehýbat
Ze začátku vypadala jak žížala, kroutila se, přešlapovala, ale pak to pochopila. Musí se začínat po kraťoučkých intervalech. Stačí pár vteřin, pochvala a volno. Aspoň takhle to funguje mě. Tak budu držet palce
Jj, trénovat, jenže když jdem ven, tak si to chcem užít a o to vystavování nám moc nejde :) Bude to jenom zkouška. Doma se běhat nedá :D Ale postoj zvládáme dobře. Ten jsme celkem pochopily :) Myslím, že tam bude vyjukaná a vodítko jí až tak zajímat nebude :)
joli
napsal(a):
Jj, trénovat, jenže když jdem ven, tak si to chcem užít a o to vystavování nám moc nejde :) Bude to jenom zkouška. Doma se běhat nedá :D Ale postoj zvládáme dobře. Ten jsme celkem pochopily :) Myslím, že tam bude vyjukaná a vodítko jí až tak zajímat nebude :)
Tak jasně, ale pár vteřin běhu na vodítku vás nezabije Nejde o dlouhé minuty, ale postupně jí ukazovat, jak na to. Já to klidně venku trénuju i na normálním širokém obojku. Prostě si pohrajem, připnu jí, popoběhnem, pochválím a pustím jí. Ale máš pravdu, že bude asi vyjukaná, každý poprvé je
Včera jsem si na vás vzpomněla. Stála jsem s autem u chodníku a snídala a najednou hup a do auta mi nastoupil náááádherný bílý bulík. Na krku měl elektriku, panička nikde, tak jsem se mazlili a najednou slyším pííííííííp, tak si říkám, ž ho asi někdo shání Panička se vynořila za rohem a povídala, že ona se bojí mu dát ten šok, tak na něj jen pípá. Pes jí měl naprosto na háku
Ale byl to kus, široký hrudník skoro stejně, jako byl vysoký, nádhernou hlavu, perfektní kousek!
astlolita
napsal(a):
Tak jasně, ale pár vteřin běhu na vodítku vás nezabije Nejde o dlouhé minuty, ale postupně jí ukazovat, jak na to. Já to klidně venku trénuju i na normálním širokém obojku. Prostě si pohrajem, připnu jí, popoběhnem, pochválím a pustím jí. Ale máš pravdu, že bude asi vyjukaná, každý poprvé je
Včera jsem si na vás vzpomněla. Stála jsem s autem u chodníku a snídala a najednou hup a do auta mi nastoupil náááádherný bílý bulík. Na krku měl elektriku, panička nikde, tak jsem se mazlili a najednou slyším pííííííííp, tak si říkám, ž ho asi někdo shání Panička se vynořila za rohem a povídala, že ona se bojí mu dát ten šok, tak na něj jen pípá. Pes jí měl naprosto na háku
Ale byl to kus, široký hrudník skoro stejně, jako byl vysoký, nádhernou hlavu, perfektní kousek!
Sem tam to tak uděláme, ale žádná sláva to není, to se přiznám Nejčastěji na semaforech
:) Kdyby si panička radši vzala stopovačku :) Já o ní vážně začínam přemýšlet, protože máme fajn pubertu a při zmerčení nějakýho psa hrozně ráda ohluchne! Takže ho vždycky musím vidět dřív já, než ona. No a jinak je to pořád taková dlouhonohá žížala :) Ještě má co dodělávat :)
joli
napsal(a):
Sem tam to tak uděláme, ale žádná sláva to není, to se přiznám Nejčastěji na semaforech
:) Kdyby si panička radši vzala stopovačku :) Já o ní vážně začínam přemýšlet, protože máme fajn pubertu a při zmerčení nějakýho psa hrozně ráda ohluchne! Takže ho vždycky musím vidět dřív já, než ona. No a jinak je to pořád taková dlouhonohá žížala :) Ještě má co dodělávat :)
Jooo, to známe Sandy taky moc ráda ohluchává a občas i Afina. Jak sebere něco do huby (klacíček, míček,..) jde přivolání do háje a já můžu jen pokorně čekat, až přijde
Ale holky jsou chtrý, ta stopkou neoblbnu, ví kdy jí mají a kdy ne.
joli
napsal(a):
Nebo tak.. Něco sebere a pak si hraje na honěnou! Chytrá bejt může sebevíc, tak aspoň přijde na to, že když neposlechne, tak bude na vodítku :) Bude nás to otravovat obě, ale snad jí to dojde.
To jo no, mě pomáhá jí šoupnout na vodítko, když neposlouchá, pak šlape jak hodinky, když jí zase pustim. Ale Sandy nee, to je prostě šílenec. Nevnímá, jak jí něco aujm,e nechala by se klidně přejet autem a nevšimla by si toho Je to magor
Přesně jak píše Dominika,trénovat se musí hlavně u štěněte denně.Já taky na venčení třeba v parku jsem ho nechala běhat,čmuchat.Pak jsem si ho zavolala a trénovala.Nejdřív kolečko pak postoj,zuby.Udělala jsem to tak 2x max. 3x na prochajdě.Postoj jsem trénovala i doma.Já zas psy naučila na povel ANO-NE.Používám to i ve výcviku,ano chválím hezkým hlasem a ne je důsledným.Rychle se to naučili,oba stojí jako sochy.Musim říct že tyhle dva povely nám zabíraj i báječně u Ozáka aby se nenechal strhnout v kruhu k bublání když ho některej pes prudí.To trénování bylo tak do roka,pak už jen pár dní před výstavou.Dneska už netrénujem,vědí co maj dělat.
tondaschumacher
napsal(a):
Tancoško nejsi nepříjemná...vážím si tvých rad. Ale JAK drbnout vodítkem u HYPERAKTIVNÍHO psa? Přezdívka redbul není u našeho psa jen tak náhodou. Je jak pytel blech. Já bych musel tím vodítkem drbat furt a za chvílu by slyšel na jméno fuj a né na Barney... On vidí jednoho psa a je v tranzu...na výstavě jich bude mraky...
Píšeš že ve 4 měs je dost 9 kilo. On má ale teprv 3 měsíce...narodil se 7 ledna Ale vypadá suprově..krásná hlava, tělo, ok..není tlustý a ani pohublý.
Joli, kdyby byly Budějky blíž tak ti přijedu fandit...
Tondo fakt se krotím abych nebyla hnusná .Ty nemáš hyperaktivního psa ale zatím štěně který neví jak se má chovat,co je dobře a co špatně.TY ho to musíš naučit a věř mi jestli ho zvládneš tak budeš mít psa takovýho jakýho ho budeš chtít.Ty ho musíš nejdřív naučit povely,musíš být důslednej a pak uvidíš že budeš mít normálního psa.Itaka byla taky hrozně živá a je do dneška ale poslouchá jak hodinky.A můžu ti říct že už 3-4měsíční štěně umí a zvládne dobře poslouchat.Když máš u psa autoritu tak to jde snáz.A nezlob se na mě ale výmluvy typu že je redbull?Není,je to zatím nevychovanec nic víc ;-)
Domi - tak to znám, to moje je taky magor :) Jak vidí někoho známýho nebo psa, tak nevidí, neslyší, jenom letí :D Když je na vodítku, tak si zatáhne a občas se i malinko zklidní, protože jí to dojde (ale u psů to neni moc častý:), ale jakmile je na volno... :)
Tancoska - Itě to sluší :) Postoj zmáknem, jen nevím, jaká bude reakce na tolik nových potencionálních kamarádů :) Snad je okouká ještě před tím, než vlezem do kruhu.
joli
napsal(a):
Domi - tak to znám, to moje je taky magor :) Jak vidí někoho známýho nebo psa, tak nevidí, neslyší, jenom letí :D Když je na vodítku, tak si zatáhne a občas se i malinko zklidní, protože jí to dojde (ale u psů to neni moc častý:), ale jakmile je na volno... :)
Tancoska - Itě to sluší :) Postoj zmáknem, jen nevím, jaká bude reakce na tolik nových potencionálních kamarádů :) Snad je okouká ještě před tím, než vlezem do kruhu.
Neboj se, bude jich na ní moc a kupodivu si jich bude nejspíš všímat míň než venku. Bude mít jiné starosti Jsem moc zvědavá, jak dopadnete. Kdy to je? Někdy za chvilku ne?
joli
napsal(a):
Jo a lucinka, fotkama určitě neobtěžuješ :) Já se podívám ráda. V kolika jste začali tahat??
Tahat jsme začali cca ve 20 měcících,to jen řetěz...asi za měsíc i pneu
Jinak koukám,že ve výstavním kruhu řešíte přesný opak než já-kavkazačka mi většinou stávkuje,když má předvést pohyb,potvora jedna
llucinkaa2
napsal(a):
Tahat jsme začali cca ve 20 měcících,to jen řetěz...asi za měsíc i pneu
Jinak koukám,že ve výstavním kruhu řešíte přesný opak než já-kavkazačka mi většinou stávkuje,když má předvést pohyb,potvora jedna
To mě vždycky zajímalo. Jak to probíhá u kavkazů v kruhu? Nikdy jsem je neviděla, bývají den po nás. To jim jako rozhodčí šahá do huby a na ocas, kulky a tak? Bavila jsem se o tom se známým z Ruska a ten se smál, až se za břicho popadal, že tu máme neduživé napodobeniny a v těch kruzích, co tu jsou, že by se nesnesli ani dva kavkazové, natož aby jim ještě někdo hrabal do huby
Tak co je na tom pravdy? Jinak u nich mají kavkazové od 80 do 100 kg, tady tuším míň ne?