Bohužel, není to nic hezkého, ale dát to sem musím... http://vas.cas.sk/clanok/3876/mafianske-praktiky-v-puchove-na-strom-za-usi-priklincovali-hlavu-psa.html
Desítka.. jubielní.
Tak přidám nebulla, náš cane corso Big Boy alias "pan Kýkošek" ve věku 6,5 roku.. na molosse už to není nejmíň a taky už je pořádně šedivej.
A pozor, teď jeden opravdový zabiják! Ale bezesrandy, největší šéfka naší smečky, z které má respekt i pan Kýkošek! Již 12 letá paní Cora.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
Musím se vám pochlubit, dneska jsem dostala super dárek (koupila jsem si ho teda sama, ale byla jsem na něj upozorněná), obzvlášť ženským se to bude líbit.....není to teda pejsek, ale skoro: je to šampon na vlasy značky Lee Stafford a ve znaku má i stafíka!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
masoterianka
napsal(a):
Na to jsme dneska viděla reklamu v časáku, byl u toho vyfocený černý staffík. Ale copak je staffík nějaký šampónek?
Jsem to viděla někde už dřív v obchodě, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost. A teď mi na to přišel přítel když si listoval mým holčičím časopisem . Stafík šampon není, ale případná panička má občas sklony
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem to viděla někde už dřív v obchodě, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost. A teď mi na to přišel přítel když si listoval mým holčičím časopisem . Stafík šampon není, ale případná panička má občas sklony
To byl vtip. Pak dej vědět, jakou měl šampon praktickou úspěšnost.
Jestli těm stafíkům nedělá ostudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
masoterianka
napsal(a):
To byl vtip. Pak dej vědět, jakou měl šampon praktickou úspěšnost.
Jestli těm stafíkům nedělá ostudu.
Tak na první použití jsem ohromená, z mýho rezavýho květáku a chuchvalce kudrnatých chlupů to udělalo něco, co vypadá jako vlasy
a dokonce krásný hebký lesklý vlasy. Cena teda jak za 3 běžný, ale bude to sváteční.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak na první použití jsem ohromená, z mýho rezavýho květáku a chuchvalce kudrnatých chlupů to udělalo něco, co vypadá jako vlasy
a dokonce krásný hebký lesklý vlasy. Cena teda jak za 3 běžný, ale bude to sváteční.
A kolik ho je? Abych to s mýma vlasama neměla na jedno použití, když řikáš, že cena je jak za tři.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
masoterianka
napsal(a):
A kolik ho je? Abych to s mýma vlasama neměla na jedno použití, když řikáš, že cena je jak za tři.
Se nám tu psí forum zvrhlo na tlachárnu o kosmetických přípravcích...jinak je to tento http://www.profimed.cz/cs/obchod/pro-objem/lee-stafford-my-big-fat-healthy-hair-shampoo-250-ml-sampon-pro-vetsi-objem-vlasu/ takže velikost jak normální, ale cena hrozná (ale jak je to růžový a ještě na tom čoklis, tak jsem to prostě musela mít
)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
tancoska
napsal(a):
tineski tak ve Staff Komas už jsou prckové.Jeden kluk zbarvenej jako tatínek a čtyři celozlatý fenky.Jen abys věděla,nevím kdy bude aktualizovanej web
Děkuju za info, 10 denně kontroluju stránku, že kdy už to teda bude . Škoda, že není zlatej kluk, to bych asi neváhala a šla do toho hned a ne až na podzim.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuju za info, 10 denně kontroluju stránku, že kdy už to teda bude . Škoda, že není zlatej kluk, to bych asi neváhala a šla do toho hned a ne až na podzim.
No já bych radši barvu Basínkovo,ta se mi líbí .Pak ti sem dám odkaz na rajče jestli ho nevíš,teď mastím na stopy.Večer jsem tu.
tineski tak tady odkaz na prcky,jsou úúúžasný http://staffkomas.rajce.idnes.cz/sbt-L.1/ Mě se líbí Basínek junior,ta barva je pěkná.Ale malý Íťušky jsou taky prďácký,pěkně tmavě zlatý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
tancoska
napsal(a):
tineski tak tady odkaz na prcky,jsou úúúžasný http://staffkomas.rajce.idnes.cz/sbt-L.1/ Mě se líbí Basínek junior,ta barva je pěkná.Ale malý Íťušky jsou taky prďácký,pěkně tmavě zlatý
Díky moc....jsou překrásní, všichni, bych je uťutínkovala . Mě se líbí u stafí jakékoliv barvičky až na tu žíhanou, nevím vůbec proč, ale tak nějak mi asi nepřilnula k srdci. Ale že tobě se líbí Basínek junior, to se nedivím, protože všechny ostatní už doma máš
. Jo vlastně ještě běloušek ti chybí
Vyfotit mladého stafíka je opravdu umění. Vyfotit Barnyho v pohybu je doslova nadlidský úkol, ale dnes se mi povedla super momentka... Byli jsme na prochazce, já ležel v trávě a zkoušel fotit stromy vzadu a ani nevěděl co dělá manželka s Barnym...když se najednou vyřítil Barney a CVAk ...super fotka
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky moc....jsou překrásní, všichni, bych je uťutínkovala . Mě se líbí u stafí jakékoliv barvičky až na tu žíhanou, nevím vůbec proč, ale tak nějak mi asi nepřilnula k srdci. Ale že tobě se líbí Basínek junior, to se nedivím, protože všechny ostatní už doma máš
. Jo vlastně ještě běloušek ti chybí
Jééé tak já bych brala asi každou barvu kromě celobílý ,ta zas nesedí mě.Ale flekatej by se mi taky líbil,modráska bych chtěla hned a pěkně žíhanej bez náprsenky by taky mohl být
.Ale já už vím že se orientovat jen podle barvy je špatný,když chci jezdit na výstavy tak důležitej je exteriér.
tondaschumacher
napsal(a):
Vyfotit mladého stafíka je opravdu umění. Vyfotit Barnyho v pohybu je doslova nadlidský úkol, ale dnes se mi povedla super momentka... Byli jsme na prochazce, já ležel v trávě a zkoušel fotit stromy vzadu a ani nevěděl co dělá manželka s Barnym...když se najednou vyřítil Barney a CVAk ...super fotka
Ta je dobrá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
tondaschumacher
napsal(a):
Ta fotka je naprosto super aby mu drobečkovi nevypadly oči!
Ta fotka je dokonalá :D Taky něco přidám, mezi němčinou se našel i čas na venčení :) A samozřejmě foťák nechyběl.
Mrtvola :)
Lidičky, taky se vám zdá, že ten čas hrozně letí? Ještě nedávno jsem byla na střední a najednou už mám přemýšlet o absolutoriu, včera jsem si byla pro miminko a tomu miminku je už za měsíc rok, Vánoce se nezadržitelně blíží . Nevím čím to, ale všechno mi utíká nějak rychle... Možná je to i tím, že nemám moc čas se nudit.. Jak to máte vy?
joli
napsal(a):
Lidičky, taky se vám zdá, že ten čas hrozně letí? Ještě nedávno jsem byla na střední a najednou už mám přemýšlet o absolutoriu, včera jsem si byla pro miminko a tomu miminku je už za měsíc rok, Vánoce se nezadržitelně blíží . Nevím čím to, ale všechno mi utíká nějak rychle... Možná je to i tím, že nemám moc čas se nudit.. Jak to máte vy?
Pravda... já nedávno psal chovateli který měl čerstvě narkytou fenku. Chtěli jsme pejska.. A jak mi zavolal že se narodily štěňátka, tak to byl nej dárek k narozeninám (budem slavit spolu). Uběhlo pár chvil...tancoška říkala že nekonečných (měla pravdu) a už to jelo rychle...jeli jsme ze 4 pejsků kteří připomínali černé morčátka a byli všichni stejní vybrat toho našeho...jelikož měli jen pár týdnů a ani neuměli chodit tak to bylo vybírání srdcem...náhoda. Poté jsme sledovali denně net a fotky.. až jsme si tu kuličku dovezli domů. Změnila nám život a nyní má už 10 kg a vše se točí jen kolem Bárnyho. Opravdu to utíká...proto si užívám ten štěněčí kukuč...to nebude trvat dlouho
joli
napsal(a):
Letí to neskutečně,já to vidím jak na dětech tak na psech.Holka šla nedávno do školy a to už pujde po prázdninách do 4.třídy.Kluk jde za rok už taky do školy a to ty porodní bolesti cítím živě ještě dneska .Ozzy má už tři roky a Ita má za dva týdny 2 roky.Je to určitě tím že se nenudíš/nenudím.Já už skoro nevím co to je se vyspat,od pondělí do pátku do práce to vstávám ve 4:20 a až do večera se nezastavím.V sobotu vstávám v 6:40 na cvičák,přijedem domů mezi 14-16h jak kdy a to je během chvilky taky večer.Můj spací den je neděle,tak do 9h a pak mám zase povinosti,teď hlavně stopy ap.Už jsem říkala že tímhle tempem hrozně rychle zestárnu
.
Tancosko, v kolik jsi doma z práce? A chodí se psama ven i manžel sám? Mne jen zajímá jak dlouho jsou hafani doma samotní... Já jak si bral Bárnyho jsem byl na pracáku, ale už pracuju. Ale naštěstí v místě bydliště a na oběd chodím domů... Sice jen na chvilku ale alespon dám granulky Bárnymu a dám ho vyčurat. Odpoledne pak s ním chodíme na procházku... fakt ideální na hubnutí.
tondaschumacher
napsal(a):
Tancosko, v kolik jsi doma z práce? A chodí se psama ven i manžel sám? Mne jen zajímá jak dlouho jsou hafani doma samotní... Já jak si bral Bárnyho jsem byl na pracáku, ale už pracuju. Ale naštěstí v místě bydliště a na oběd chodím domů... Sice jen na chvilku ale alespon dám granulky Bárnymu a dám ho vyčurat. Odpoledne pak s ním chodíme na procházku... fakt ideální na hubnutí.
Tak to rozepíšu,ráno jdu se psama tak ve 4:50 ven a příjdu tak v 5:15.Domů dorazim v 15h.To je vemu a jdu s nima do školky a školy aby se vyvenčili.Pak mám povinosti doma (úkoly s holkou,domácnost) a tak v 17:30-18h jdu se psama.Buď stopy nebo jen venčení tak do 20h.Manžel dělá 24h a dva dny volno.Když má volno tak samozřejmě kolem oběda venčí.Tak to musej psi jeden den vydržet do tří a dva dny maj venčení i v poledne.Sice je to blbý ale musim jim vydělat na granulky,cvičák,výstavy..... .Jinak si myslím že celou dobu prospí protože je byteček jak ze škatulky,nic zvalchovanýho a sousedi taky nenadávaj
Byli oba KO,spali čumák na čumáku ale jakmile slyšeli foťák zabzučet tak už byly oči otevřený
Dnes má Barney přesně 4 měsíce. Chci se optat kolik by měl tak vážit takový pejsek? kolik by měl dostat granulek a kolikrát denně ho krmit?
Náš Barney už má 10.5 kg. Krmím Acana pacifica a Proplan puppy kuřecí - míchám to dohromady asi 1:1. Sem tam syrové maso a zeleninku jako kokino..odměna. A zatím krmím 4x denně - ráno, v poledne, kolem 17hodiny a před spaním a dávám mu asi 280g granulek... Když mi kámočka řekla že její pes (je to sice Scheltie ale podobná váha) dostává jen 40g a ještě má náběh na tloustnutí tak jsem ji nevěřil..ihned jsem si byl navážit kolik to je 40g a nevěřím že to má dospělá Scheltie na den... Náš Barney má skoro 300a jak vidí misku tak je jak urvaný z řetězu... je jak vysavač. Jinak vypadá hezky, teda ani tlustý a ani pohublý, MVDr ho chválí atd..Ale chci znát názor Váš...vy jste doma 4 měsíčního stafíka měli... Díky za odpovědi
Tondo, naše Bazuka měla ve 4 měsících necelých 6 kilo. Ale s tou Bárnyho nemůžeš srovnávat, do 9-10 měsíců vypadala jako trpasličí stafík.
Vždycky říkám, že je potřeba krmit psa/ i štěně/ tak, aby dobře vypadalo, ne to co je v tabulkách. Tabulky jsou jen orientační, některému psu stačí méně, jiný potřebuje více. Své psy /už od štěňat/ krmím "od oka" tak, aby byli "akorátní", netloustli, ani nehubli.
Tak akorátní je dost. chválí ho MVDr i znalci plemene... jen si lidi myslí že to je Amstaf a né stafbull... Dnes jsem s ním byl poprvé na výstavě (Hlučín) ale jen na čumendu a taky se všem líbil..ale jak jsem řekl že má 4 měsíce tak nevěřili... Ve třídě štěnat byli asi 3 prcci a stejně staří ale o dost menší.. A o dost míň energičtí...ten Barney je jak Redbull
Bazuce zas ve 4 měsích tipovali měsíce 2. Byla fakt záprdek a teď dorostla pěkně, ale byla dlouho maličká, hodně vytáhla až po nějakym 7-8 měsíci. Některý psi vytáhnou brzo, ale pak se zaseknou a některý zas dlouho nic a pak vytáhnou. Můj cane corso byl taky strašně vytáhlý jako štěně, byl daleko vyšší než jeho vrstevníci, ale nakonec není přerostlý, je na horní hranici, ale nepřerost (ani mu to žádný rozhodčí nevytkl, že je na horní hranici). Uvidíš, jak ti ještě poroste, těžko říct jak bude vysoký, u každýho psa ten růst probíhá jinak.
A není třeba natláskaná pamsky? To je často problém u štěňat, že jak se odměňují za vše dobré, tak se nacpou piškoty a pak granulky nechtějí.. Pokud je to pamsky, tak dávat třeba jen 1/4 piškotu za odměnu(ne celý jak to někdo dělává). Nebo za odměnu dávat granulky, pokud je štěně žravé, tak i granulka je odměnou. Pokud nejedení granulí přes den nesouvisí s pamsky, normálně bych během dne štěněti mističku nabízela, ale pokud nechce hned, tak sklidit. Pokud je aktivní, hravé a vypadá dobře a zdravě, tak bych to asi neřešila, když nechce tak nechce..
llucinkaa2
napsal(a):
no jak jsem si pročetla vaše příspěvky,tak musím zapřemýšlet jakže to má ta Grace....má 4 měsíce a váží 11,8 kg....krmení dostává 3X denně,ale 2X se toho ani nedotkne,takže žere jen večer...a příjde mi v pohodě...myslíte,že u takového prcka je to problém,že žere 1X denně??
Podle mě to problém není.Ozák mi taky žral asi od třech měsíců jen jednou denně a je zdravej a pěknej.Mě pak napadlo že granule jsou v žaludku dost dlouho tak možná proto nemá takovej hlad.Dostal večer misku a ráno když jsem jela na výstavu tak se v autě poblil a měl tam ještě granule.Bylo to zhruba po šesti hodinách.Já krmim jenom večer,po poslední procházce.Psi pak spí až do rána.Momentálně hodně stopuju tak dostávaj na konci stopy misku,když nestopujou tak nedostanou.Tím pádem jsou o hladu i dva dny.A když jsem měla před XX lety NO,tak se chodilo na kotec taky jenom jednou takže štěně bylo od mala naučený žrát jen 1x denně.Psi byli zdraví a krásný,dožili se krásných 14-15let.Jednou týdně hladovka což si myslím že psu taky prospěje.
Já dávám odhadem a hlavně podle toho jak pes vypadá.Jestli mám přidat nebo ubrat vidím na psovi.Pes musí ladit,být akorát.Maximálně když jsem přešla na nový granule tak se jukla kolik má mít pes gramů na den,jednou zvážím abych měla představu kolik to je protože každý granule jinak vážej.Pak už dávám od oka a jak už jsem psala hlavně podle toho jak pes vypadá.Teď mám granule kde má mít 20kilovej pes 200g na den.
Nene,pamlsky přecpaná nebývá,nedostává je totiž...u svých dalších 3 psů jsem to nikdy neřešila,hned jak jsem před ně postavila misku s jídlem,byla prázdná..proto mě malá překvapuje,že to nechce...teda je fakt,že jakmile jsme na návštěvě,kde je jinej pes,a jsou tam granule,tak se do nich pustí(nebo do granulí od naší kočky ),ale to je podle mě spíš tím,že jsou to jiný granule,než na který je zvyklá...jinak jí ty naše chutnají(podle reakcí,když večer naplním misku)...jinak je opravdu v pohodě,a aktivní až moc
sheldon
napsal(a):
Náš Dino je o 12 dnů starší a měl ve 4 měsících 10.2 kg , krmím 3 x denně, Brit Care zhruba podle návodu 200g. Sežral by jakékoliv dané množství a cokoliv , přibíra i při té menší dávce zhruba 0,5 kg týdně. teď má 10.8 kg.
Tak to máme skoro stejné... taky už krmíme 3x, váha taky stejná jako u Vás ...jen máme asi větší denní dávku.
llucinkaa2
napsal(a):
Nene,pamlsky přecpaná nebývá,nedostává je totiž...u svých dalších 3 psů jsem to nikdy neřešila,hned jak jsem před ně postavila misku s jídlem,byla prázdná..proto mě malá překvapuje,že to nechce...teda je fakt,že jakmile jsme na návštěvě,kde je jinej pes,a jsou tam granule,tak se do nich pustí(nebo do granulí od naší kočky ),ale to je podle mě spíš tím,že jsou to jiný granule,než na který je zvyklá...jinak jí ty naše chutnají(podle reakcí,když večer naplním misku)...jinak je opravdu v pohodě,a aktivní až moc
Já zažila prvního nežravce až Ozáka.Předtím jsem měla všechny psy žravý že než jsem se otočila tak byla miska prázdná.Dokonce i vlkodav svojí 2litrovou misku vycucl jak nic.Ozák byl případ,ten žral s takovou nechutí,různý granule-syrový-vařený.Jakoby to nepotřeboval k životu.Teď konečně žere všechno,kvůli misce skáče a těší se.Asi mu docvaklo že žrát se musí.Loni když Itaka hárala tak pět dnů opravdu nežral,pohubl ale nechtěl ani jednu granuli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
tancoska
napsal(a):
Já zažila prvního nežravce až Ozáka.Předtím jsem měla všechny psy žravý že než jsem se otočila tak byla miska prázdná.Dokonce i vlkodav svojí 2litrovou misku vycucl jak nic.Ozák byl případ,ten žral s takovou nechutí,různý granule-syrový-vařený.Jakoby to nepotřeboval k životu.Teď konečně žere všechno,kvůli misce skáče a těší se.Asi mu docvaklo že žrát se musí.Loni když Itaka hárala tak pět dnů opravdu nežral,pohubl ale nechtěl ani jednu granuli.
Ty jo, tak doufám, že se mi to snad u budoucího pejska nestane. Je to jedna z mála vlastností, kterou nechci aby můj pes měl. Všechny předchozí psy jsme měli popelnice, kdy jak říkáš, ani se neotočíš a je slupnuto.
Já mam taky jednu fotku z procházky, foceno mobilem, tak omluvte kvalitu.
Fláj ví jak na krásu, aneb bahenní lázně. Ještě jsme jí měli vyfotit jak vypadala, když se dorochnila. Ale to už nebylo poznat co je stafík a co hrouda bahna.
masoterianka
napsal(a):
Fláj ví jak na krásu, aneb bahenní lázně. Ještě jsme jí měli vyfotit jak vypadala, když se dorochnila. Ale to už nebylo poznat co je stafík a co hrouda bahna.
Mě se takhle vyrochnil pes před týdnem - jen jsme přišli k potůčku-bahňáčku, strčil packu do potoka, stačila jsem říct jenom - "ne že" (....tady sebou plácneš) a už se válel, dobytek a to měl na sobě ještě kšírky do auta, fakt jsem měla radost
masoterianka
napsal(a):
Známe taky ,parádní fotka.Škoda že jsem si včera vzpoměla pozdě že mám sebou foťák.Tak jen ke konci jsem vyfotila asi pět fotek.Ozákovi je jedno kde se vytelí hlavně že to zchladí.Mirka jednou opravdu měla namále a málem šla domů počůraná.Ozák vlítl do takovýho světle rezavýho bahna,lehnul a plazil.Pak se ještě divně v leže vrtěl,no Mirka skřížený nohy a hýkala.Ona to nezná,Jimm do vody nejde maximálně prstíčkama.A když vylezl tak jsem měla játráka
albertkh
napsal(a):
Mě se takhle vyrochnil pes před týdnem - jen jsme přišli k potůčku-bahňáčku, strčil packu do potoka, stačila jsem říct jenom - "ne že" (....tady sebou plácneš) a už se válel, dobytek a to měl na sobě ještě kšírky do auta, fakt jsem měla radost
to věřim.Já tomu předcházim,vím že jsou oba vodomilové tak jakmile začíná být teplo tak nedávám magácký obojky ale jen řetízkový stahováky.Protože ten rybožabí smrad z obojků je cejtit i ze psí skříně.Já zas ječim v parku nééé do vodýýýý,nevím proč to dělám.Stejně tam zahučej,Oz placáka a Itaka ta i válela sudy.Ale zas je dobrý že se svlaží,Jimm ten opravdu jen tak po kotníčky takže mu musí bejt horko.
Jak to tady čtu tak Barney bude podobný vodomil... vždy jak jdu kolem řeky a je navolno tak tam zničehonic vletí...je mu jedno že je tam vyšší břeh... Jen tady u nás je řeka státní hranice, tak už jsem ho naháněl i v Polsku
Jinak je to šílený vytrvalec a neunavitelný pes... ve 4 měsících chodí takové procházky že já večer padám na hubu - a to o sobě tvrdím, že jsem sportovec a turista!!!
tondaschumacher
napsal(a):
Jak to tady čtu tak Barney bude podobný vodomil... vždy jak jdu kolem řeky a je navolno tak tam zničehonic vletí...je mu jedno že je tam vyšší břeh... Jen tady u nás je řeka státní hranice, tak už jsem ho naháněl i v Polsku
Jinak je to šílený vytrvalec a neunavitelný pes... ve 4 měsících chodí takové procházky že já večer padám na hubu - a to o sobě tvrdím, že jsem sportovec a turista!!!
Sice nevím jakej jsi sportovec a kolik vydržíš ale bacha na to.Pes ti šel hodně do výšky,psal si že je o dost vyšší než ty štěnda z výstavy a jestli chodíš dlouhý procházky tak se může stát že bude mít pes v dospělosti klouby v hajzlu.
tancoska
napsal(a):
Sice nevím jakej jsi sportovec a kolik vydržíš ale bacha na to.Pes ti šel hodně do výšky,psal si že je o dost vyšší než ty štěnda z výstavy a jestli chodíš dlouhý procházky tak se může stát že bude mít pes v dospělosti klouby v hajzlu.
A co teda dělat aby měl klouby OK? pokud s ním ven nepůjdu...nebo jen kousek, tak je neunavený a zdemoloval by mi byt..Pokud půjdu hodně, tak riskuju klouby...tak co? Tady na vesnici má každý nějakého vořecha...žere to zbytky od oběda, chodí to na procházky mnohem víc než my a někdy se to prochází i samo... A klouby opravdu nikdo neřeší... A přitom jsou ti vořeši zdraví jako ryby...
Ten náš má péči jako VIP ... staráme se o něj jako o děcko... přitom se pořád o něco bojíme...klouby, srst, velikost, zuby atd... zajímavé když se nad tím zamyslím
tondaschumacher
napsal(a):
A co teda dělat aby měl klouby OK? pokud s ním ven nepůjdu...nebo jen kousek, tak je neunavený a zdemoloval by mi byt..Pokud půjdu hodně, tak riskuju klouby...tak co? Tady na vesnici má každý nějakého vořecha...žere to zbytky od oběda, chodí to na procházky mnohem víc než my a někdy se to prochází i samo... A klouby opravdu nikdo neřeší... A přitom jsou ti vořeši zdraví jako ryby...
Ten náš má péči jako VIP ... staráme se o něj jako o děcko... přitom se pořád o něco bojíme...klouby, srst, velikost, zuby atd... zajímavé když se nad tím zamyslím
Do 1 roku opravdu nepřetěžovat. Stafík jde většinou rychle do výšky a svalovou hmotu nabírá rychleji než rostou kosti. Schody na vesnici asi řešit nemusíte :-) Velkou roli hraje i predispozice. Moje první fenka SBT začla ve 4 měsících kulhat a v 7 měsících ji byla ortopedem na základě RTG diagnostikována dysplazie kyčlí 4/4 (nejhorší stupeň), ten stejný výsledek v roce a půl, ale horší artróza. Moje druhá fenka Ebinka rentgen podstoupila taky v roce a půl (preventivně) a výsledek je DKK 1/1 a slabě artróza. Lokty měli obě fenky zdravé. U první fenky jsme nasadili Gelacan od 4 měsíce, kdy se objevily problémy a pak už musela mít kloubní výživu nonstop, jinak kulhala. Ebinka baštila Alavis od 3 měsíců do roka a něco nonstop. Nevím, jestli to něčemu pomohlo, ale základ je nepřetěžovat, dávat pozor na skákání, schody a dlouhý procházky. Co ho unavit psychicky? Na trhu je řada hraček http://www.mall.cz/hracky-zvirata/kong-hracka-guma-wobbler-kong http://www.mall.cz/hracky-zvirata/busy-buddy/
tondaschumacher
napsal(a):
A jak víš, že ti vořeši jsou zdraví? Chodí s nimi majitelé na rtg, na preventivní prohlídky srdce a pod., aby bylo nějaké potvrzení toho, že jsou vážně zdraví?
A štěně bych unavila přiměřeným pohybem a učením, když u zaměstnáš hlavičku, tak ho to taky unaví.
tondaschumacher
napsal(a):
Víš trochu na mě z tvýho příspěvku srší naštvanost.Ty si byl ten kdo první řešil dysplázku/klouby a to si Barneho ještě neměl.Psala jsem ti co dávat,jak venčit.Psal jsi jak je velkej (vysokej) a jak hodně přibírá.Tak jsem ti napsala že máš dávat bacha na přetažení.Ve čtyřech měsících ho unavíš i na zahradě.Nemyslím unavit fizicky.Ono takový cvičení různých povelů,aportování a lehký přetahování je taky super.A hlavně nezatěžuješ právě ty klouby.Zmiňuješ vořechy,myslíš že takovej vořech velikosti stafíka má dvacet a víc kilo?Těžko.Nezlob se na mě ale rad tady bylo dost a to hlavně v minulých diskuzích a příjde mi že si z nich nic nevzal.
albertkh
napsal(a):
A jak víš, že ti vořeši jsou zdraví? Chodí s nimi majitelé na rtg, na preventivní prohlídky srdce a pod., aby bylo nějaké potvrzení toho, že jsou vážně zdraví?
A štěně bych unavila přiměřeným pohybem a učením, když u zaměstnáš hlavičku, tak ho to taky unaví.
Lucko přesně tak,s tím se nedá než souhlasit
tancosko, vzal jsem si hodně...Když to trochu nadnesu tak je to tu moje studnice informací...taková bible. jste tu zkušení a víte to ze své praxe. Jinak já chci pro bárnyho to nejlepší... A naštvaný možná trochu jsem... člověk dělá první poslední a...víš jak to myslím. proto poukazuju na ty Vořechy ...tam majitelé neřeší nic a OK. Nejraději bych si nafackoval - já který fandím chovu s PP píšu toto...ale je to pravda.
Jinak schody mám doma jen 4 a ty už Barny chodí sám...nosil jsem ho ale už ho ani neuhlídám...seběhne to cobydup...
tancoska
napsal(a):
Lucko přesně tak,s tím se nedá než souhlasit
Já se hlavně snažím v paměti vyšťárat, jak moc byl Udouš aktivní, když byl mímo a nevím, jestli jsme fakt měli vyjímečně klidné štěně, ale tohle jsem nikdy neřešila, ale je fakt, že Jirka s ním byl pořád doma a věnoval se mu
tondaschumacher
napsal(a):
tancosko, vzal jsem si hodně...Když to trochu nadnesu tak je to tu moje studnice informací...taková bible. jste tu zkušení a víte to ze své praxe. Jinak já chci pro bárnyho to nejlepší... A naštvaný možná trochu jsem... člověk dělá první poslední a...víš jak to myslím. proto poukazuju na ty Vořechy ...tam majitelé neřeší nic a OK. Nejraději bych si nafackoval - já který fandím chovu s PP píšu toto...ale je to pravda.
Jinak schody mám doma jen 4 a ty už Barny chodí sám...nosil jsem ho ale už ho ani neuhlídám...seběhne to cobydup...
4 schody je nic,to bych neřešila.Bylo spíš myšleno něco jako v paneláku třeba dvě tři patra.Hele nic se nemá přehánět a to ať z jedný nebo druhý strany.Tím myslím že jestli můj pes žere prémiovku kterou několik lidí odsoudí ale přitom je na ní krásnej,zdravej a celkově OK tak je to dobře.Proč bych mu měla dávat superprémiovku po který sere jak amina a není v poho.Jenže přetažení,zatěžování v době růstu je špatný.Jde o to abys toho nelitoval až budeš mít psa kterej si díky tomu že rychle roste,je těžkej a jdeš s ním na dvě hodiny do lesa (nevím,je to příklad) neměl pak psa gaučáka kterej bude rád že obejde barák.Hele jedna chovatelka nechodí se štěňatama do 7měsíců vůbec na dlouhý procházky.Vyběhaj se na zahradě,kvůli socializaci jde na vodítku vyvenčit do ulic ale žádná zátěž.Vždycky to tak dělala a přála bych ti vidět ty seniory co má.Aktivní,veselý a čilý důchodci.S kloubama neměla nikdy problém.
albertkh
napsal(a):
Já se hlavně snažím v paměti vyšťárat, jak moc byl Udouš aktivní, když byl mímo a nevím, jestli jsme fakt měli vyjímečně klidné štěně, ale tohle jsem nikdy neřešila, ale je fakt, že Jirka s ním byl pořád doma a věnoval se mu
Lucko to je ale ono,věnoval se mu.To je to co psa (štěně) unaví.Ne ho unavit že padne a spí několik hodin ale psychycká únava je dobře.Hlavně se tím pes zklidní,naučí a vychová.Já to vidím u obou,doma spáči a venku magůrci.Doma ani nesmí nějak blbnout,možná když hrábne dětem a začnou se psama hrát na schovku a honičku tak kvůli dětem nezakazuju.Ale psi musej bejt doma v klidu.Venku jsou dost,mají zábavu a cvičení což je unaví že ne že odpadnou ale lehnou a ležej.Já už si taky přesně nepamatuju kolik jsem s ním ušla když mu bylo tak 4 měsíce.Ale myslím že dál jak do parku to nebylo a to je chůzí od baráku 10 min.Šla jsem po parku,pes běhal čuchal a když jsem došla nakonec tak jsem si sedla na lavičku a děcka si hráli a pes podle toho jak chtěl.Když chtěl ležet a kousat klacek nebo běhat s dětma,prostě jak chtěl on.Nebo jsem házela do trávy piškoty aby hledal,trošku trénovala základy výcviku atp.Na opravdu dlouhou procházku za město jsem šla až skoro v roce,myslím.
tancoska
napsal(a):
4 schody je nic,to bych neřešila.Bylo spíš myšleno něco jako v paneláku třeba dvě tři patra.Hele nic se nemá přehánět a to ať z jedný nebo druhý strany.Tím myslím že jestli můj pes žere prémiovku kterou několik lidí odsoudí ale přitom je na ní krásnej,zdravej a celkově OK tak je to dobře.Proč bych mu měla dávat superprémiovku po který sere jak amina a není v poho.Jenže přetažení,zatěžování v době růstu je špatný.Jde o to abys toho nelitoval až budeš mít psa kterej si díky tomu že rychle roste,je těžkej a jdeš s ním na dvě hodiny do lesa (nevím,je to příklad) neměl pak psa gaučáka kterej bude rád že obejde barák.Hele jedna chovatelka nechodí se štěňatama do 7měsíců vůbec na dlouhý procházky.Vyběhaj se na zahradě,kvůli socializaci jde na vodítku vyvenčit do ulic ale žádná zátěž.Vždycky to tak dělala a přála bych ti vidět ty seniory co má.Aktivní,veselý a čilý důchodci.S kloubama neměla nikdy problém.
Souhlasím..
Protože mám molosse, kteří jsou zatížení hodně na DKK, tak s nějakými těmi opatřeními kolem DKK mám své zkušenosti, které jsem použila i u staffíků. Náš cane corso taky velmi rychle vyrostl(hodně vytáhl), DKK měl v roce a půl 1/1, dnes 6,5 roku a nožičky šlapou výborně. Když nepočítám jeden úraz, tak nikdy nezakulhal.
Takže, přesně co píše tancoška, do 7 měsíců ŽÁDNÉ dlouhé procházky, raději několikrát denně kratší (třeba jen 15-20 min). Zhruba od 7 měsíců je možné delší procházky, ale ne 30km túry, to až po roce, sport až po roce! Krmit kvalitními granulemi, dle potřeby přidávat kloubní výživu (kloubní výživa podle toho, čím krmíte, všeho moc škodí). Do roka, roka a půl držet "akorátní" linii, pokud je pes štíhlejší na klouby ještě lépe, (každé kilo navíc v období růstu zvyšuje riziko DKK)..
Shrnu:
1. Místo jedné dlouhé procházky více krátkých.
2. Do roka žádný sport, žádné několikahodinové procházky. (být venku klidně ano, ale dbát na odpočinek!) Žádné skákání z výšky.
3. Kloubní výživa (podle značky krmení a vývinu psa)
4. Akorátní linie.
Když byli Casi 3 měsíce, tak s námi prošla skoro celou pražskou zoo. Cca od 4 měsíců jsme chodili tak 2x do měsíce i na 2 hodinové prochajdy, kdy spolu psi řádili. Šlo se pomalým až normálním tempem, sem tam zastávka 5 minut. DKK dělané nemáme, ale tak v roce a půl se chystám. Z těch procházek strach nemám (o klouby), ale občas trnu, když chytne rapla a začně lítat, v plné rychlosti udělá otočku o 180°a letí zase jinam. Nebo brzdí (jako v komixech - prdel podsazená, předek zapřenej) a nebo jí napadne odněkud jumpnout. Z toho mám strach větší, ale zas to není tak časté. Na klouby nic nedávám, maximálně sem tam sulc nebo vepř. nožičky. Teď moc mluvit nemůžu, až bude dkk tak napíšu :) Ale zase je těžké porovnávat, když testy nemají ani rodiče ani prarodiče... atd :)
zajímavé názory... Kámoška má stafbula co měl v listopadu rok..takže má rok a půl a ta měla už před jeho 1 narozkama prošlou celou moravu...teda slušné tůry. Navíc prý to bylo poslední štěně z vrhu a nikdo ho nechtěl a nyní má na výstavách V1 cac atd je to šikulka
Ale souhlasím s názorem že nic se nemá přehánět... Sport s ním dělat nebudu ani později... a do schodů v paneláku (jak jdem na návštěvu) ho nosím...Ale procházky chodíme delší už nyní. je jasné že ho do ničeho nenutím a spíš on udává jak rychle se půjde... Odpočíváme a beru mu i pití a mističku. Na klouby dávám 2x týdně Colafit a krmím Acana a Proplan... zatím je vše OK. Jinak brzy jedu poprvé od předání prcka za chovatelem a ten mi jistě poradía jsem zvědav co na prcka řekne - sám si nechal jeho bráchu.
tondaschumacher
napsal(a):
zajímavé názory... Kámoška má stafbula co měl v listopadu rok..takže má rok a půl a ta měla už před jeho 1 narozkama prošlou celou moravu...teda slušné tůry. Navíc prý to bylo poslední štěně z vrhu a nikdo ho nechtěl a nyní má na výstavách V1 cac atd je to šikulka
Ale souhlasím s názorem že nic se nemá přehánět... Sport s ním dělat nebudu ani později... a do schodů v paneláku (jak jdem na návštěvu) ho nosím...Ale procházky chodíme delší už nyní. je jasné že ho do ničeho nenutím a spíš on udává jak rychle se půjde... Odpočíváme a beru mu i pití a mističku. Na klouby dávám 2x týdně Colafit a krmím Acana a Proplan... zatím je vše OK. Jinak brzy jedu poprvé od předání prcka za chovatelem a ten mi jistě poradía jsem zvědav co na prcka řekne - sám si nechal jeho bráchu.
Tondo, staffík je hodně osvalený pes, takže třeba DKK 3/3 u stafíka vypadá jinak než u molosse, staffík má hodně osvalené nohy, takže nemusí mít vůbec žádnej problém, ale poznáš to, až když je pes starý, svaly ochabnou a pes přestane chodit...
masoterianka
napsal(a):
Tondo, staffík je hodně osvalený pes, takže třeba DKK 3/3 u stafíka vypadá jinak než u molosse, staffík má hodně osvalené nohy, takže nemusí mít vůbec žádnej problém, ale poznáš to, až když je pes starý, svaly ochabnou a pes přestane chodit...
Já do toho tak nevidím a přiznám se že ani nevím co je to DKK 3/3. Ale díky moc za info...
tondaschumacher
napsal(a):
Já do toho tak nevidím a přiznám se že ani nevím co je to DKK 3/3. Ale díky moc za info...
DKK - dysplazie kyčelního kloubu má čtyři stupně (dvě čísla pro každou nohu, každá noha může mít různý stupeň), 0 znamená, že kloub je čistý, zdravý. 1 kloub je zdravý, ale je tam minimální změna. 2 je lehká změna (do chovu se doporučuje max.2), 3 středně těžká změna (u molossů se pouští do chovu i 3, ale pozor na to) 4.už je velmi těžké postižení kloubu. Projevy stupně DKK jsou u každého psa jiné, na některém psu nemusí být znát ani čtyřky (je-li třeba hodně dobře osvalená zadní noha-svaly drží kloub "pohromadě"), některý trojkový pes může běhat lépe než dvojkový, to je individuální. Čím vyšší stupeň pes má, tím by jeho partner (při krytí) měl mít stupeň nižší(nejlépe 0/0). Můj názor je, že dysplázka je sice dědičné onemocnění (lze předpokládat u potomků predispozice), ale z velké části to ovlivňuje majitel sám a to právě pohybem, zátěží a výživou. Samozřejmě existujou vyjímky, kdy i přes sebevětší snahu o prevenci k DKK dojde. Čím ej pe starší, čím se případná dysplázie výce ozývá a dochází k projevům - kulhání, bolestivost.
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo ale ten pes je mladej,nevíš jak mu to bude šlapat za pár let.A prosím tě,to jestli je štěně první nebo poslední je úplně jedno.V1 cac,no dobře je to titul ale kolik jich bylo v kruhu?Já třeba mám krajskýho vítěze,no byla jsem tam jenom já tak to ani neberu jako výhru když neměl konkurenci.To už je víc když nastoupili všichni krajský vítězové a fakt nevím z kolika psů byl Ozák třetí,to je pro mě úspěch.Ještě se vrátím k těm nohám,znám stafíka kterej v pěti letech je úplně v hajzlu s nohama.V pěti letech je to ještě mladej pes kterej by měl lítat a řádit a on chudák nevyleze ani pár schodů.Jinak stafík,štěně nebo mladej pes má energie na rozdávání.To že on udává tempo to je špatný,on nebude mít nikdy dost.Ty si člověk kterej myslí a musíš ty to tempo a dálku určit,vždyť si přece šéf a ten má to hlavní slovo
masoterianka
napsal(a):
Souhlasím..
Protože mám molosse, kteří jsou zatížení hodně na DKK, tak s nějakými těmi opatřeními kolem DKK mám své zkušenosti, které jsem použila i u staffíků. Náš cane corso taky velmi rychle vyrostl(hodně vytáhl), DKK měl v roce a půl 1/1, dnes 6,5 roku a nožičky šlapou výborně. Když nepočítám jeden úraz, tak nikdy nezakulhal.
Takže, přesně co píše tancoška, do 7 měsíců ŽÁDNÉ dlouhé procházky, raději několikrát denně kratší (třeba jen 15-20 min). Zhruba od 7 měsíců je možné delší procházky, ale ne 30km túry, to až po roce, sport až po roce! Krmit kvalitními granulemi, dle potřeby přidávat kloubní výživu (kloubní výživa podle toho, čím krmíte, všeho moc škodí). Do roka, roka a půl držet "akorátní" linii, pokud je pes štíhlejší na klouby ještě lépe, (každé kilo navíc v období růstu zvyšuje riziko DKK)..
Shrnu:
1. Místo jedné dlouhé procházky více krátkých.
2. Do roka žádný sport, žádné několikahodinové procházky. (být venku klidně ano, ale dbát na odpočinek!) Žádné skákání z výšky.
3. Kloubní výživa (podle značky krmení a vývinu psa)
4. Akorátní linie.
Taky s tebou souhlasím
hlavně s tou váhou,to platí u každýho psa.Já si vždycky říkala proč jsou mladý ND tak vychrtlý,už to vím sice nějakej ten rok ale dřív mi jich bylo líto že jsou jak kostry.Mohutněj až po ukončení růstu.
Tancoško máš pravdu...ty jsi šéf a musíš to určit...Ale já tu celou dobu řeším že NEVÍM tu délku kterou určit... je opravdu jak urvaný z řetězu a moc temperamentní...tomu jen blbnutí na zahradě nestačí.
A díky za vysvětlení ohledně toho DKK 3/3 ... co znamená ta zkratka vím..píšeš že 2 čísla pro každou nohu. Pes má 2 nohy? Co teda znamená to první číslo a co to druhé?... A prominte holky že se tak blbě ptám... zajímá mne to
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
tondaschumacher
napsal(a):
Tancoško máš pravdu...ty jsi šéf a musíš to určit...Ale já tu celou dobu řeším že NEVÍM tu délku kterou určit... je opravdu jak urvaný z řetězu a moc temperamentní...tomu jen blbnutí na zahradě nestačí.
A díky za vysvětlení ohledně toho DKK 3/3 ... co znamená ta zkratka vím..píšeš že 2 čísla pro každou nohu. Pes má 2 nohy? Co teda znamená to první číslo a co to druhé?... A prominte holky že se tak blbě ptám... zajímá mne to
Tondo, omluvám se, že se vkládám do diskuze, aniž bych psa už vlastnila. Ale myslím, že pes (stejně jako člověk) má kyčle pouze 2 - když DKK se týká kyčelního kloubu. Pokud je to jinak, tak mě prosím opravte, ať nežiju v nějakém omylu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tondo, omluvám se, že se vkládám do diskuze, aniž bych psa už vlastnila. Ale myslím, že pes (stejně jako člověk) má kyčle pouze 2 - když DKK se týká kyčelního kloubu. Pokud je to jinak, tak mě prosím opravte, ať nežiju v nějakém omylu
Díky, za dovysvětlení, špatně jsem to asi napsala. Dysplazie kyčelního kloubu se týká pouze zadních nohou, kde jsou kyčle. Přední nohy mají DLK dysplazie loketního kloubu, kde je stupnice stejná, ale DLK se objevuje mnohem méně často.
Ještě se krom číselné stupnice používají písmena, zejména v zahraničí. 0-A,1-B,2-C,3-D,4-E a místo DKK zkratka HD, proto můžete u některých psů vidět záznam např. HD A.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já už z toho blbnu...máš pravdu..pardon
tondaschumacher
napsal(a):
Neptáš se blbě,já když nevím tak se taky zeptám nebo hledám.DKK =dysplazie kyčelního kloubu.Kloub je v jamce a může mít mělčí položení(laicky).Takže DKK 2/2 znamená že má obě kyčle dvojky což ještě není nic strašnýho ale už je to na hraně.Taky může mít třeba DKK 1/2 to znamená že jedna kyčel má menší a jedna trošku větší dysplázku.Nejhorší je 4/4 a nejlepší je 0/0.
K tomu blbnutí,už je na čase abys ho učil bejt i v klidu.TY udáváš jestli bude hra a jestli bude klid.Tak bych vyvenčila,pocvičila např. lehni,ke mě,zůstaň atp.Potom třeba potahala za hadr,házela bych pamlsky aby je hledal v trávě a to ho taky zabaví.Pak bych doma dala nažrat a MÍSTO!Prostě ho naučit že venku jsme blbli,věnoval jsem se ti ale teď budeš v klidu.Kámošky pes si v jedenáct večer vzpomene že chce házet míček a panička poslechne .Tím ho i naučíš že ty si šéf (nesnáším to oslovení) a pes je ten kdo poslouchá a podřídí se tvojemu času.Podle mě by Ozák i Ita mohli bejt taky magoři ale já je naučim jak by to mělo být a proto nemám problém.Na hlavu si kajdit fakt nenechám
Flájinka je těhotná.. koukněte jak nám kyne a to je dnes teprve 33. den, ani si nepředstavuju, jak bude vypadat ke konci.
Zdravím všechny...chtěla jsem se zeptat,jestli nevíte,kolik by tak cca mohla stát kastrace cca 27 kg feny AST...??Jestli si někdo pamatuje,jak jsem tu psala o tom známým,jak nechávat nakrýt tu nevyrovnanou fenu,tak jde o ní...díkec...
A jedna fotka ušoplesků
llucinkaa2
napsal(a):
Zdravím všechny...chtěla jsem se zeptat,jestli nevíte,kolik by tak cca mohla stát kastrace cca 27 kg feny AST...??Jestli si někdo pamatuje,jak jsem tu psala o tom známým,jak nechávat nakrýt tu nevyrovnanou fenu,tak jde o ní...díkec...
A jedna fotka ušoplesků
Já se ptala našeho veta,moje čuba má asi 17kilo a vlastně nejdražší je ta narkoza.Celkově i s pooperační péčí jako kontrola,léky a co já vím ještě tak říkal že by jsme se vešli do třech tisíc.Je to teda hodně dobrej vet,normálně na očkování a takový ty drobný věci jezdím k jinýmu co je kousek od nás ale tohohle mám v záloze pro vážnější věci.Je to známej,chodí k nám na cvičák jako vet.dozor na zkoušky.Ale každej vet má jiný ceny,chce to obvolat víc vetů v okolí a vědět jestli jsou dobří.
joli
napsal(a):
Ceny kastrace nevím, jen vím, že se to tu nedavno řešilo. Asi bych obvolala veterináře v blízkosti a zeptala se. No a jak to s fenou tedy vypadá?
no,ani se neptej...fena má asi 6 let,a vet jim říkal,že by fena mohla při porodu umřít,tak buď nechat štěnda utratit,nebo císařák..hned jsem mu říkala,ať vymění veta,ale to nepřichází v úvahu,je to jejich známej ....je v půlce březosti,fenka je úplně v pohodě...tak jsem mu samozřejmě vynadala,že ať zapomene na utracení malých,když už si s tím začali(nakryli umyslně),tak ať si to pěkně odchovají...no až ho zase uvidím,tak se zeptám,co ten jejich super vet vymyslel...prý že umře..chápete to někdo?
..já teda ne...takže jsem mu řekla,ať ty mladý odchová(za jakoukoliv cenu-tím myslím že buď teda ten císař,nebo normálně,fenka je fakt dle mě úplně ok...) a pak dá fenu vykastrovat..pro kastraci moc nejsem,ale v tomto případě je to vynikající výmysl,ta kastrace..
tancoska
napsal(a):
Já se ptala našeho veta,moje čuba má asi 17kilo a vlastně nejdražší je ta narkoza.Celkově i s pooperační péčí jako kontrola,léky a co já vím ještě tak říkal že by jsme se vešli do třech tisíc.Je to teda hodně dobrej vet,normálně na očkování a takový ty drobný věci jezdím k jinýmu co je kousek od nás ale tohohle mám v záloze pro vážnější věci.Je to známej,chodí k nám na cvičák jako vet.dozor na zkoušky.Ale každej vet má jiný ceny,chce to obvolat víc vetů v okolí a vědět jestli jsou dobří.
jo,jenže ten jejich vet je fakt nějákej divnej...třeba tomu štěněti co ti známí mají,píchal trojkombinaci..prý i vteklinu a nemají to zapsaný ani v očkováku,ani nedostali známku...a nejhorší je,že nechtějí měnit..ptala jsem se spíš na orientační cenu,jestli třeba 2,nebo 5 tisíc...u psů totiž fakt nevím..jedená moje zkušenost je kastrace kočky..a to bylo na váhu,takže 600 kč..
Tak se vám musíme pochlubit. Měli jsme teď každý víkend výstavu a holky mě moc mile potěšily Sandy jsem tedy vystavovala jen dvakrát, ta dostala ve třídě štěňat jednou N2 (za dlouhý ocas) a jednou VN1, Nejlepší štěně Speciální výstavy
A Afinka, ač není uplně ve formě nasbírala: Jednou VD, prý za slabou kostru.... (den předtím V a kostra střední síly neboli přesně jak má být) a pak už jen Výborná (zatím celkem 3x), dvakrát bez pořadí, jednou třetí v konkurenci 8-12 fen
Pořád se jim totiž zdá hubená, ale já jí za boha nemůžu vykrmit
Tak to do ní cpu horem dolem a pak se jisto jistě posuneme i blíž ke stupínku vítězů
astlolita
napsal(a):
Tak se vám musíme pochlubit. Měli jsme teď každý víkend výstavu a holky mě moc mile potěšily Sandy jsem tedy vystavovala jen dvakrát, ta dostala ve třídě štěňat jednou N2 (za dlouhý ocas) a jednou VN1, Nejlepší štěně Speciální výstavy
A Afinka, ač není uplně ve formě nasbírala: Jednou VD, prý za slabou kostru.... (den předtím V a kostra střední síly neboli přesně jak má být) a pak už jen Výborná (zatím celkem 3x), dvakrát bez pořadí, jednou třetí v konkurenci 8-12 fen
Tak to do ní cpu horem dolem a pak se jisto jistě posuneme i blíž ke stupínku vítězů
Gratuluju .Jinak nechci ti brát iluze ale asi se s tím budeš muset smířit.Ozzyho taky nikdy nevykrmím,prostě je to lehčí typ a hlavně vysportovanej.Ale chovatelka mi otevřela oči.On nikdy nebude mohutnej jako někteří stafíci protože nemá tu kostru.To je prostě daný.A když jsem mu dala víc granulí a nabušený tak jen měl větší hromady.Prostě to co si z nich nestihl vzít vysral.A když se nažere tak se mu udělá pupek kterej už ráno nemá a hlavně když je nažranej tak neladí.Nemá pak tu vyváženou postavu.Jemu ladí hlava s tělem ale když se nažere tak vypadá divně.Jestli je Afi jemnější nebo prostě lehčí kostry tak by taky vypadala "blbě" a na výstavě by to bylo spíš ke škodě.Měla by třeba malou hlavu k tělu.Spíš jí nasval,ať je klidně lehčí ale bude vyvážená
tancoska
napsal(a):
Gratuluju .Jinak nechci ti brát iluze ale asi se s tím budeš muset smířit.Ozzyho taky nikdy nevykrmím,prostě je to lehčí typ a hlavně vysportovanej.Ale chovatelka mi otevřela oči.On nikdy nebude mohutnej jako někteří stafíci protože nemá tu kostru.To je prostě daný.A když jsem mu dala víc granulí a nabušený tak jen měl větší hromady.Prostě to co si z nich nestihl vzít vysral.A když se nažere tak se mu udělá pupek kterej už ráno nemá a hlavně když je nažranej tak neladí.Nemá pak tu vyváženou postavu.Jemu ladí hlava s tělem ale když se nažere tak vypadá divně.Jestli je Afi jemnější nebo prostě lehčí kostry tak by taky vypadala "blbě" a na výstavě by to bylo spíš ke škodě.Měla by třeba malou hlavu k tělu.Spíš jí nasval,ať je klidně lehčí ale bude vyvážená
Asi jsem to špatně napsala. Ona nemá v posudcích problémy s tím, že by byla lehká nebo měla slabou kostru. Tu má až na jeden případ velice chválenou. Ale je prostě hubená, má moc propadlé břicho Jinak moc díky za gratulace, mám obrovskou radost
Dobrý den, mohla bych se zdejších odborníků na toto plemeno na něco zeptat.? mám možnost si vzít křížence pravděpodobně bull plemene, moooc hodného, o to nejde.. ale mám sportovní ambice co se týká koloběžky a chtěla bych vědět, jeslti tímto sportem takovéto plemeno neodrovnám co se týká kloubů atd? moc děkuji za odpovědi, Lucie
llucinkaa2
napsal(a):
no,ani se neptej...fena má asi 6 let,a vet jim říkal,že by fena mohla při porodu umřít,tak buď nechat štěnda utratit,nebo císařák..hned jsem mu říkala,ať vymění veta,ale to nepřichází v úvahu,je to jejich známej ....je v půlce březosti,fenka je úplně v pohodě...tak jsem mu samozřejmě vynadala,že ať zapomene na utracení malých,když už si s tím začali(nakryli umyslně),tak ať si to pěkně odchovají...no až ho zase uvidím,tak se zeptám,co ten jejich super vet vymyslel...prý že umře..chápete to někdo?
..já teda ne...takže jsem mu řekla,ať ty mladý odchová(za jakoukoliv cenu-tím myslím že buď teda ten císař,nebo normálně,fenka je fakt dle mě úplně ok...) a pak dá fenu vykastrovat..pro kastraci moc nejsem,ale v tomto případě je to vynikající výmysl,ta kastrace..
No, chudák feňule. Takže ona je úmyslně nakrytá, ale protože vet si něco MYSLÍ, tak mají bejt všechna mimča utracená.. No, to je paráda. A císař ještě lepší.. Takže s možností, že by mohla mít normální porod se nepočítá? No.. snad to pro ní dopadne co nejlíp
astlolita
napsal(a):
Taky gratuluju. Tenhle problém jsem měla u mého cane corso, kostru měl akorát, ale byl vždycky štíhlejší, a to mohl žrát od rána do večera, ale nenabral. Na výstavy mě to štvalo, ale na druhou stranu jeho štíhlá linie je dobrá pro jeho klouby a na to, že je to 6,5 letý moloss mu nožky běhají parádně a nikdy neměl s kloubama problém. Jinak prý jsou na výkrm dobré neprané dršťky, ale u nás to mělo jen chvilkový efekt.
astlolita
napsal(a):
Přidávám se ke gratulaci :) Kdy jedete znova? My až v srpnu a pak asi v září.
nexxi
napsal(a):
Dobrý den, mohla bych se zdejších odborníků na toto plemeno na něco zeptat.? mám možnost si vzít křížence pravděpodobně bull plemene, moooc hodného, o to nejde.. ale mám sportovní ambice co se týká koloběžky a chtěla bych vědět, jeslti tímto sportem takovéto plemeno neodrovnám co se týká kloubů atd? moc děkuji za odpovědi, Lucie
Záleží na jeho typu kostry a věku. Třeba pitbullové u kola nebo koloběžky žádný problém. Pokud je to pes lehčí, atletičtější postavy (podobný tomu pitbulovi), neviděla bych ve sportu problém, spíš naopak, bull psi potřebují vybití energie a dostatek pohybu, k tomu samozřejmě adekvátní strava.
nexxi
napsal(a):
Myslím si, že pokud už má pejsek dokončený vývoj, není něco jako buldočí typ bulteriéra (silná kostra, zavalité tělo) a nemá už teď nějaké problémy, tak by to mělo být ok. Hodně bull psů dělá např. coursing, agility nebo přímo bull sporty. Záleží na celkové kondici pejska. Pokud splňuje, co jsem psala výše, nebála bych se toho. Převážně jsou to atletičtí pejsci.
joli
napsal(a):
No, chudák feňule. Takže ona je úmyslně nakrytá, ale protože vet si něco MYSLÍ, tak mají bejt všechna mimča utracená.. No, to je paráda. A císař ještě lepší.. Takže s možností, že by mohla mít normální porod se nepočítá? No.. snad to pro ní dopadne co nejlíp
No,podle všeho asi nepočítá,prý by prostě umřela při tom porodu...já v to taky pevně věřím..
masoterianka
napsal(a):
Taky gratuluju. Tenhle problém jsem měla u mého cane corso, kostru měl akorát, ale byl vždycky štíhlejší, a to mohl žrát od rána do večera, ale nenabral. Na výstavy mě to štvalo, ale na druhou stranu jeho štíhlá linie je dobrá pro jeho klouby a na to, že je to 6,5 letý moloss mu nožky běhají parádně a nikdy neměl s kloubama problém. Jinak prý jsou na výkrm dobré neprané dršťky, ale u nás to mělo jen chvilkový efekt.
Díky No á krmím masem, většinou hovězím a vepřovým a ráno křídla nebo stehna... K tomu vemeno, dršťky, piškoty, občas vařené vločky.... a samozřejmě zeleninku mixovanou. Všichni přibírají a ona prostě ne
Sežere na svých 23 kg asi 700 g masa, 300 g kostí a pak zeleninu a odměny a pořád nic
Potvora
joli
napsal(a):
Myslím si, že pokud už má pejsek dokončený vývoj, není něco jako buldočí typ bulteriéra (silná kostra, zavalité tělo) a nemá už teď nějaké problémy, tak by to mělo být ok. Hodně bull psů dělá např. coursing, agility nebo přímo bull sporty. Záleží na celkové kondici pejska. Pokud splňuje, co jsem psala výše, nebála bych se toho. Převážně jsou to atletičtí pejsci.
když já právě nevím, jakej je.. je to s něčím drsnosrstým, takže je to neskutečné nevyčesané koště, když to tak musím říct, navíc žil u starých lidí, takže je tlustejn, nevím co je zač v normální kondici :-/ ale je mi ho líto, protože ho nikdo nechce a povahu má uplně dokonalou, hraje si s lidma, dětma, psama, fenama.. vůbec toto neřeší.. ale nechci zas psa, s kterým bych běhala jak se svou fenou a třeba za tři roky zistila, že má klouby v háji :/
nexxi
napsal(a):
když já právě nevím, jakej je.. je to s něčím drsnosrstým, takže je to neskutečné nevyčesané koště, když to tak musím říct, navíc žil u starých lidí, takže je tlustejn, nevím co je zač v normální kondici :-/ ale je mi ho líto, protože ho nikdo nechce a povahu má uplně dokonalou, hraje si s lidma, dětma, psama, fenama.. vůbec toto neřeší.. ale nechci zas psa, s kterým bych běhala jak se svou fenou a třeba za tři roky zistila, že má klouby v háji :/
Aha.. Tak v první řadě by to chtělo asi malinko zhubnout a není od věci si udělat DKK. Ale zase pokud má pes nasvalené nohy (což předpokládám, že zatím nemá), tak potom ani ta dysplazka moc nepřekáží.
astlolita
napsal(a):
Díky moc Další jedeme už příští víkned do litoměřic. Ale jen na národní, na mezinárodní jede nezajímavý rozhodčí. Kam jedete v srpnu a září?
No jo, pražáci to maj všechno blízko V srpnu je to krajská v K. Varech a v září klubovka v Jindřichově Hradci. Rozhodovala jsem se mezi MVP v Budějkách a tou klubovkou a vyhrála klubová. Na obě momentálně nejsou prašule.
joli
napsal(a):
No jo, pražáci to maj všechno blízko V srpnu je to krajská v K. Varech a v září klubovka v Jindřichově Hradci. Rozhodovala jsem se mezi MVP v Budějkách a tou klubovkou a vyhrála klubová. Na obě momentálně nejsou prašule.
nejblíž jsem to měla teď do Letňan
Ale taky asi končíme s tak hojným vystavováním. Vypadá to, že budu na psy teď sama (sice teda na 3, ale i tak...), takže dokud se nenajde schopný a spolehlivý chlap, co by nás chtěl chránit a opečovávat (což se obávám, že asi nehrozí, vzhledem k tomu, že budu svobodná baba se třema stafordama
), budu se hold muset hodně krotit s nějakým objížděním výstav
astlolita
napsal(a):
Ale taky asi končíme s tak hojným vystavováním. Vypadá to, že budu na psy teď sama (sice teda na 3, ale i tak...), takže dokud se nenajde schopný a spolehlivý chlap, co by nás chtěl chránit a opečovávat (což se obávám, že asi nehrozí, vzhledem k tomu, že budu svobodná baba se třema stafordama
a jéjej,už nejste spolu?Jinak k tomu co jsi psala potom,tak jsem to blbě pochopila,sorry .Ale fenka je mladá a dodělat se může až do tří let.
joli
napsal(a):
Tak ve Varech se uvidíme když jedeš,já teda nebudu hlásit ani jednoho protože Ozák už z Varů krajskýho má a s fenou je zbytečný jet.Chtěla jsem přihlásit holku do junior handlingu s čubou jenže dneska u nás před barákem byla výstava NO,potkala jsem tam známýho a probírali Varskou.On tam jezdí,bejvá vedoucí kruhu.Má westíky a jede vystavovat a nabídl dceři westici na juniorhandling.Tak uvidíme jak to dopadne ale určitě tam budem
tancoska
napsal(a):
a jéjej,už nejste spolu?Jinak k tomu co jsi psala potom,tak jsem to blbě pochopila,sorry .Ale fenka je mladá a dodělat se může až do tří let.
No nějak se nám to sype. To jsem hold já, vybírám chlapy podle ohínků v očích a pak se divím Jo já věřím, že se dodělá. Jsem právě ráda, že dopadla tak skvěle, ač není uplně ve formě
Až to bude kus dospělé baby, třeba bude stát na těch pomyslných či na vyšších výstavách opravdových bednách pro výtěze
Jen s vystavováním máme trochu problém. Já jí neumím vystavit tak skvěle jako chovatelka a když jí vystavuje chovatelka, snaží se mě Afi hledat :D Takže při postoji stojím, aby se napnula ke mě a když běhá, tak se jak psychopat schovávám za klecí, aby za mnou netáhla
tancoska
napsal(a):
Tak ve Varech se uvidíme když jedeš,já teda nebudu hlásit ani jednoho protože Ozák už z Varů krajskýho má a s fenou je zbytečný jet.Chtěla jsem přihlásit holku do junior handlingu s čubou jenže dneska u nás před barákem byla výstava NO,potkala jsem tam známýho a probírali Varskou.On tam jezdí,bejvá vedoucí kruhu.Má westíky a jede vystavovat a nabídl dceři westici na juniorhandling.Tak uvidíme jak to dopadne ale určitě tam budem
Super :) Proč je zbytečný jet? Protože je vysoká, nebo jak? Nechápu :)
astlolita
napsal(a):
Jakto? To mě mrzí. Nestěhovali jste se teď nedávno někam?
Myslím, že chlap, co by chtěl chránit 3 stafíky :D Možná tak, že by oni chtěli chránit jeho :D
joli
napsal(a):
Jakto? To mě mrzí. Nestěhovali jste se teď nedávno někam?
Myslím, že chlap, co by chtěl chránit 3 stafíky :D Možná tak, že by oni chtěli chránit jeho :D
Stěhovali no. Ale tak co se dá dělat. No s tím právě mívám problém, že se mi chlapi s ochranitelským instinktem vyhýbají, protož prý vypadám, že nic takového nepotřebuju Ale tak já si říkám: Co má se stát, stane se
Každopádně jsem ale strašně potěšená, protože se holky v Praze moc líbily přihlíženícím a mám zarezervovaný už od každé tak jeden vrh Ale je hrozný jak to letí. Nedávno byla Afinka uplně škvrně maličké a te´d pomalu už abych jí hledala ženich, dyt ta potvůrka už měla v neděli rok a druhý a půltý rok má za pár
astlolita
napsal(a):
Stěhovali no. Ale tak co se dá dělat. No s tím právě mívám problém, že se mi chlapi s ochranitelským instinktem vyhýbají, protož prý vypadám, že nic takového nepotřebuju Ale tak já si říkám: Co má se stát, stane se
Každopádně jsem ale strašně potěšená, protože se holky v Praze moc líbily přihlíženícím a mám zarezervovaný už od každé tak jeden vrh Ale je hrozný jak to letí. Nedávno byla Afinka uplně škvrně maličké a te´d pomalu už abych jí hledala ženich, dyt ta potvůrka už měla v neděli rok a druhý a půltý rok má za pár
Nj, všechno nějak dopadne :) Jj, tý naší obludě je za necelé dva týdny rok.. A po pravdě, po ženiších jsem už koukala :) Ale zatím jsem nic moc nevybrala.
No a jak se teď všichni máte a co pořád děláte? Casi dneska měla svůj den, od rána do večera mě úspěšně s.ala!! Měla jsem sto chutí ji zabít!!
joli
napsal(a):
Nj, všechno nějak dopadne :) Jj, tý naší obludě je za necelé dva týdny rok.. A po pravdě, po ženiších jsem už koukala :) Ale zatím jsem nic moc nevybrala.
No a jak se teď všichni máte a co pořád děláte? Casi dneska měla svůj den, od rána do večera mě úspěšně s.ala!! Měla jsem sto chutí ji zabít!!
Tak u nás bohužel trochu smutné novinky. Jsme o jednoho psíka lehčí. Nelekejte se, všichni žijí, jsou v pořádku. Jen prostě něco nevyšlo jak mělo a doma jsme se rozhodli tak jak jsme se rozhodli. Takže Afinka je zpět u chovatelky a naší přítelkyně Máši. Bude si tam užívat život pet psíka, my se bude věnovat Sandynce a po čase možná zase nějaký ten import, nebo si necháme mimčo po Sandynce. Nebo uplně změníme plemeno na něco přírodnějšího, zdravějšího. Uvidíme. Každopádně psíkům z čech se už budu vyhýbat.
Jinak tyhle dny znám, Sandynka jich má cca 99% ze všech dní Ale tak snaží se prdelka. Už ani nemusím na procházky nosit vodítko, je vzorná prdelka moje. Jen jí to obča ujede, když vidí někoho, koho známe
Teď přemýšlím, na jaké výstavy dál prdelku nahlásit, ať jí taky začnu nějak prezentovat
astlolita
napsal(a):
Tak u nás bohužel trochu smutné novinky. Jsme o jednoho psíka lehčí. Nelekejte se, všichni žijí, jsou v pořádku. Jen prostě něco nevyšlo jak mělo a doma jsme se rozhodli tak jak jsme se rozhodli. Takže Afinka je zpět u chovatelky a naší přítelkyně Máši. Bude si tam užívat život pet psíka, my se bude věnovat Sandynce a po čase možná zase nějaký ten import, nebo si necháme mimčo po Sandynce. Nebo uplně změníme plemeno na něco přírodnějšího, zdravějšího. Uvidíme. Každopádně psíkům z čech se už budu vyhýbat.
Jinak tyhle dny znám, Sandynka jich má cca 99% ze všech dní Ale tak snaží se prdelka. Už ani nemusím na procházky nosit vodítko, je vzorná prdelka moje. Jen jí to obča ujede, když vidí někoho, koho známe
Teď přemýšlím, na jaké výstavy dál prdelku nahlásit, ať jí taky začnu nějak prezentovat
Tak já v první chvíli myslela že se odstěhoval tvůj přítel se psem a pak šok!!!Proč Afinka?A jakej je důvod že se budeš vyhejbat psům z Čech?To máš tak špatný zkušenosti?
joli
napsal(a):
Naší prdloušce byly 2roky ve čtvrtek .Jinak já jak mám chvilku tak jezdím stopovat.Příští sobotu už jsou zkoušky,s Ozákem jsem bohužel nestihla přípravu na ZVV1 (stopu) a tak pujde jindy ale s Itou jdu na ZZO.No a za tři týdny jdu s obouma na zkoušky u nás ve městě na cvičák tak snad se zadaří.
Jinak ve čtvrtek jsem měla zážitek,byla jsem na stopách u jedný vesnice.Šlapu stopy a vidím jak na silnici zastavilo auto a řidič mě sleduje.Celou dobu .Pak jsem šla k autu,dám si cígo a čekám než pujdu.Najednou to auto přijelo a jelo k nám na polní cestu tak jsem si říkala že to bude asi majitel pozemku.Ptám se ho jestli něco potřebuje,prej ne a tak se ptám jestli je majitel pozemku.Zase říkal že ne tak jsem si oddechla a říkám mu že už jsem myslela že mě jde zjebat za to že mu šlapu po louce.On se smál,říkal že ještě neviděl civilistu šlapat stopy a že je od policajtů a dělá vyhledávání výbušnin.Tak jsme pokecali že měli psi stopu starší než obvykle
tancoska
napsal(a):
Tak já v první chvíli myslela že se odstěhoval tvůj přítel se psem a pak šok!!!Proč Afinka?A jakej je důvod že se budeš vyhejbat psům z Čech?To máš tak špatný zkušenosti?
Bohužel o tom nechci a ani nemám mluvit. Mám své důvody, pro mě logické a pro někoho nesmyslné. Zkušenosti mám dvě, velice špatné, bohužel. Teď jen doufám, že u třetího psíka budu mít konečně štěstí
astlolita
napsal(a):
Bohužel o tom nechci a ani nemám mluvit. Mám své důvody, pro mě logické a pro někoho nesmyslné. Zkušenosti mám dvě, velice špatné, bohužel. Teď jen doufám, že u třetího psíka budu mít konečně štěstí
Já mám trochu přehled,o Cidovi vím.Pak si měla Afinku.Dobře,beru že to nechceš pitvat na foru ale jak píše Lucka tak to nemáš načínat.To víš když se tu tak nějak známe tak jsme chtěla vědět.Ale OK,nebudu nalíhat
astlolita
napsal(a):
To je Afinka nějak nemocná, že bude pet mazlíkem? Jinak je mi to teda líto, pokud je to tak :-( Sandy bude určitě ok.
albertkh
napsal(a):
Tak že o tom začínáš, když je to tak tajný?
A píšu kde, že je to nějak tajné? Nechci a nemám mluvit o důvodu změny. Ne o tom, že nastala. Osobně si myslím, že pokud o tom mluvit nechci, pak je do toho každému.... no dejme tomu nic. Fena se má i nadále nadstandartně dobře, stejně jako u nás. Je u člověka, kterého zná a miluje. A to to přeci jde ne? Kdyby Máša chtěla, abyste věděli důvod, tak ho víte. Dál nevidím důvod to rozpitvávat Bylo by to možné? Ono to možná leckomu nedojde, ale i když to bylo moje rozhodnutí a nikdo mě nenutil, tak je mi z toho smutno a docela to bolí.
Ještě k otázce, proč tu s tím začínám: Začínám tu s tím pro to, že chci předejít nějakým pomluvám a sci-fi příběhům, které jsou specialitou tohoto fora Tak to prostě narovinu píšu.
tancoska
napsal(a):
Já mám trochu přehled,o Cidovi vím.Pak si měla Afinku.Dobře,beru že to nechceš pitvat na foru ale jak píše Lucka tak to nemáš načínat.To víš když se tu tak nějak známe tak jsme chtěla vědět.Ale OK,nebudu nalíhat
V pohodě, jen jsem chtěla, aby se to vědělo a já předešla nějakým spekulací. Teda předešla aspoň části spekulací, uplně to asi nejde
denulka
napsal(a):
To je Afinka nějak nemocná, že bude pet mazlíkem? Jinak je mi to teda líto, pokud je to tak :-( Sandy bude určitě ok.
Jak se to vezme, rozhodně je fit a v plné síle a ještě dlouho bude a dál už bych to nechala být Jinak Cideče kupodivu velice ožil, co máme víc pejsků. Je živější, veselejší. Moc ráda se zapojí do her, zase se začal aktivně zajímat o peška, koupe se, plave,.... mám z něj radost z kluka mojeho
astlolita
napsal(a):
A píšu kde, že je to nějak tajné? Nechci a nemám mluvit o důvodu změny. Ne o tom, že nastala. Osobně si myslím, že pokud o tom mluvit nechci, pak je do toho každému.... no dejme tomu nic. Fena se má i nadále nadstandartně dobře, stejně jako u nás. Je u člověka, kterého zná a miluje. A to to přeci jde ne? Kdyby Máša chtěla, abyste věděli důvod, tak ho víte. Dál nevidím důvod to rozpitvávat Bylo by to možné? Ono to možná leckomu nedojde, ale i když to bylo moje rozhodnutí a nikdo mě nenutil, tak je mi z toho smutno a docela to bolí.
Ještě k otázce, proč tu s tím začínám: Začínám tu s tím pro to, že chci předejít nějakým pomluvám a sci-fi příběhům, které jsou specialitou tohoto fora Tak to prostě narovinu píšu.
Je mi do toho kulový, to vím taky, jen myslím, že tím právě nahráváš těm "příběhům". A rozpitvávat to nehodlám, já si důvod domyslím, ostatní zřejmě taky a jestli ty si to domyslíme dobře nebo špatně je vlastně jedno.
A předpokládám, že když si to sem psala, tak si tušila, že se tě na to někdo zeptá, přeci jen dát pryč psa není jen tak.
albertkh
napsal(a):
Je mi do toho kulový, to vím taky, jen myslím, že tím právě nahráváš těm "příběhům". A rozpitvávat to nehodlám, já si důvod domyslím, ostatní zřejmě taky a jestli ty si to domyslíme dobře nebo špatně je vlastně jedno.
A předpokládám, že když si to sem psala, tak si tušila, že se tě na to někdo zeptá, přeci jen dát pryč psa není jen tak.
Každopádně jsem s tím počítala, taky na to odpovídám. Ale ty ses neptala, proč jsem jí dala spolumajitelce
Pokud jste dnes byli v Zoo Olomouc tak jste si jistě všimli bandy Stafbulů... byl to sraz našeho vrhu B a přidalo se k nám ještě pár dospělých stafíčků... Ve vrhu bylo 6 štěnat a sešlo se z vrhu 5...nedorazil jen 1 pejsek. Byl to moc příjemný výlet, porovnávali jsme pejsky mezi sebou...jeden je macatý, druhý zase naopak nohatý atd... Chovatel poprvé od předání viděl svůj odchov..Moc super výlet. A Barney viděl Geparda, žirafu, opici a nejvíc ho zaujal mědvěd
Tybrďo, taky jsem nejdřív myslela, že to bude přítel s pesanem a pak nakonec Afinka.. To je docela škoda.. Důvody sice neznám, už jsem četla, že se nemáme ptát, jenže já jsem hrozně zvědavej tvor, tak mi to půjde těžko :D
Budou v budoucnu ještě nějaký fotečky? Hrozně se mi líbila...
Pavlí, držím palce :)
astlolita
napsal(a):
Jak se to vezme, rozhodně je fit a v plné síle a ještě dlouho bude a dál už bych to nechala být Jinak Cideče kupodivu velice ožil, co máme víc pejsků. Je živější, veselejší. Moc ráda se zapojí do her, zase se začal aktivně zajímat o peška, koupe se, plave,.... mám z něj radost z kluka mojeho
Jasný chápu :-) To je fajn, že Cideček ožil.
joli
napsal(a):
Tybrďo, taky jsem nejdřív myslela, že to bude přítel s pesanem a pak nakonec Afinka.. To je docela škoda.. Důvody sice neznám, už jsem četla, že se nemáme ptát, jenže já jsem hrozně zvědavej tvor, tak mi to půjde těžko :D
Budou v budoucnu ještě nějaký fotečky? Hrozně se mi líbila...
Pavlí, držím palce :)
Taky by mi to vrtalo hlavou, to přiznávám. Ale holčička se má opravdu perfektně a to je hlavní Fotky doufám budou, zkusím časem nějaké zařídit